Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

3 ποστ παραπάνω, η εξήγηση του γιατί δεν πουλάνε ''αέρα''.

Τζάμπα τα έγραφα....

btw, δεν αναφέρθηκα στην κινητή τηλεφωνία στο ποστ μου που σχολίασες. Για σταθερή τηλεφωνία μίλησα.

Re: Απάντηση: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Εσύ μπορεί να τα έγραψες, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ισχύουν αυτά που λες... Τα ιδιόκτητα δίκτυα των εταιριών πλην οτε, περιορίζονται μέχρι τώρα, κυρίως στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπάρχει καμμία δυσκολία κατασκευής και συχνά ακόμα κι εκεί μισθώνουν bandwidth απο τον οτε - πως κάνουν τέτοιες αλλαγές στα τιμολόγιά τους λοιπόν ?.... Και εν τέλει, ας μην μου έκαναν την έκπτωση που μου έκαναν (ο οτε εν προκειμένω) αφού πρέπει να αποσβέσουν τα έξοδα της "επένδυσής" τους. Αν ήταν πετρέλαιο θα μου το έδιναν στην μισή τιμή ? Αντιθέτως πάλι, ο κόσμος πληρώνει 24άρα γραμμή και στην πράξη οι περισσότεροι έχουν κάτω απο 16 - γιατί ακριβώς ΔΕΝ έχουν επενδύσει να ενισχύσουν τα σημεία στα οποία έχουν ζήτηση και για το οποίο πληρώνει ο κόσμος. Κι αν μαζευτούμε άλοι 100 στην γειτονιά θα γίνει 12άρα. Αν δεν πουλούσαν αέρα, η 24άρα γραμμή θα ήταν 24άρα - άντε 23άρα με μια μικρή τοπική πτώση ... Εμ πληρώνει 24άρα, εμ του δίνει 14άρα, εμ του ανεβάζει και τα υπόλοιπα κερατιάτικα... Δεν γίνεται παιχνίδι έτσι...

Δεν πειράζει να μη γνωρίζεις την αγορά, πειράζει όμως χωρίς να τη γνωρίζεις να κάνεις αυθαίρετους χαρακτηρισμούς.

Το δίκτυο των εναλλακτικών παρόχων συνδέει όλα τα Αστικά τους Κέντρα (συνεγκατάσταση με αυτά του ΟΤΕ όπου έχουν παρουσία) μεταξύ τους. Αυτό είναι το δίκτυο core&edge επί της ουσίας. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικές τους οπτικές, μισθώνουν rates από τον ΟΤΕ, ωστόσο με αρκετά μεγάλο κόστος (νησιά επί παραδείγματι).

Όσον αφορά την 24άρα γραμμή που υλοποιείται μέσω aDSL είναι φυσιικός περιορισμός το ότι δεν θα έχουν όλοι μεγάλες ταχύτητες. Δεν γίνεται ούτε να φτιάξεις επιπλέον αστικά κέντρα λόγω αδυναμίας κατασκευής ή μετατροπής του δικτύου χαλκού ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι για το crosstalk μεταξύ γραμμών. Τα προβλήματα αυτά ήρθε να λύσει το VDSL φέρνοντας το DSLAM δίπλα στον πελάτη και με το vectoring να περιοριίσει κατά 70-80% το crosstalk.

Αυτά από τεχνικής άποψης και ναι, είναι υποχρεωτικό να ισχύουν τα παραπάνω και ούτε επιδέχονται διαφορετικής ερμηνείας, είναι facts.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τα εμπορικά θέματα που είναι κατά βάση πιο υποκειμενικά, το 2017, ελάχιστη διαφορά έχει για τον πάροχο σου το εάν θα συγχρονίσεις στα 14 ή στα 24. Η διαφορά έγγειται μόνο στα κατά άτι μεγαλύτερα τέλη διασύνδεσης προς το εξωτερικό δεδομένης της μεγαλύτερης χρήσης που θα μπορεί να γίνει, η διαφορά αυτή σε μηνιαία βάση δεν κοστίζει περισσότερο από ορισμένα ευρωλεπτά ανά γραμμή.

Ωστόσο, τα βασικά έξοδα παραμένουν ανελαστικά, όταν μιλάμε για εναλλακτικούς παρόχους, η μίσθωση γραμμής LLU από τον ΟΤΕ συν τους φόρους μόνο είναι περί τα 12 ευρώ τον μήνα για μια γραμμή ADSL. Συνεπώς, προσθέτντας κόστος διασύνδεσης, συντήρησης και κατασκευής δικτύου, τα τέλη τερματισμού των κλήσεων και φυσικά τα κόστη της εκάστοτε επιχείρησης, τα 15 και 20 ευρώ που δίνουν τα bundles είναι εξαιρετικά κάτω του κόστους.

Δεν έχει λοιπόν καμία σημασία αν συγχρονίζεις στα 5 στα 15 ή στα 25Mbps, το ζήτημα είναι πως παίζουν τιμές κάτω του κόστους. Μιας που μιλάμε για τη Wind, τις προηγούμενες 2 ημέρες βγήκαν τα οικονομικά στοιχεία της για το 2016. 500εκ σχεδόν ο κύκλος εργασιών με 100εκ ζημιά.

Ο κάθε πάροχος επιλέγει διαφορετική τακτική ως προς το πως θα επαναφέρει τη κερδοφορία του, η wind επέλεξε με αύξηση τιμών στις επιμέρους χρεώσεις, η Vodafone έχει αυξήσει τις τιμές στα bundles τόσο σταθερής όσο και κινητής επί παραδείγματι.

Χμ... Οποτε σε σενα φαινεται λογικο να σου υποσχεθω κατι κατω του κοστους και μολις τσομπησεις (και δεν μπορεις να φυγεις) να "λογικεψω" τις τιμες? Μερικες ερωτησεις:
* Τι ειδους συμβολαιο ειναι αυτο, που δεσμευει μονο τη μια μερια?
* Κατα ποσο προκυπτει αθεμιτος ανταγωνισμος απο αυτο? (φθηνη Wind με bait pricing, ακριβη Vodafone με ρεαλιστικοτερες τιμες)
* Πώς διαολο συμβαινει σε ολες τις περιπτωσεις που ξερω, συνδρομητες που επεστρεψαν στον πΟΤΕ να ειδαν αυξηση 50% στην πραγματικη μετρημενη ταχυτητα? (αφου χρησιμοποιουν τα ιδια κυκλωματα)

Κι οπως λεει ο Βουλαρινος (για να ευθυμησουμε και λιγο, μη φανει πως σου κανω προσωπικη επιθεση - προς Θεου), "αν ο σουβλατζης σας δωσει εως 10 σουβλακια για 10 Ευρω και τελικα σας δωσει 5, ειναι συμφερουσα η συμφωνια"?

Θα πρεπει να υπαρξει νομοθετικη ρυθμιση που να υποχρεωνει τους παροχους να εγγυουνται μινιμουμ ταχυτητα στις γραμμες τους και να τιμολογουν αναλογα. Οι δικαιολογιες αγγιζουν τα ορια της απατης

Aπο τις μεγαλες επενδυσεις που εχουν κανει οι εταιρειες τηλεφωνιας στη χωρα μας, μπορουμε να ειμαστε περηφανοι γιατι βρισκομαστε στην πρωτη θεση του πινακα που ακολουθει...

https://gizmodo.com/5390014/internet-speeds-and-costs-around-the-world-shown-visually

ή τελος παντων θα ημασταν πρωτοι, αν διαβαζαμε κι εμεις απο δεξια προ τα αριστερα.

Κατα τα αλλα, επιβεβαιωνω την απατη με το τηλεφωνικο κεντρο της wind, γιατι μου ετυχε κι εμενα, οπως επισης και τη μονομερη αυξηση στην τιμη της που ειναι αν θυμαμαι καλα η 2η αν οχι η 3η που κανει κατα τη διαρκεια της 2ετιας που τρεχει το συμβολαιο μου.

Δεν πειράζει να μη γνωρίζεις την αγορά, πειράζει όμως χωρίς να τη γνωρίζεις να κάνεις αυθαίρετους χαρακτηρισμούς...

Aπο τα σχετικά κείμενά σου, φαίνεται οτι κινείσαι σ'αυτόν τον χώρο και ξέρεις λεπτομέρειες που εγώ δεν μπορώ ξέρω. Χρησιμοποιώ απλή λογική σε πράγματα που ενδιαφέρουν την τσέπη του καταναλωτή και όπως λένε και οι άλλοι,

... "αν ο σουβλατζης σας δωσει εως 10 σουβλακια για 10 Ευρω και τελικα σας δωσει 5, ειναι συμφερουσα η συμφωνια"..

αυτό

Aπο τις μεγαλες επενδυσεις που εχουν κανει οι εταιρειες τηλεφωνιας στη χωρα μας... θα ημασταν πρωτοι, αν διαβαζαμε κι εμεις απο δεξια προ τα αριστερα..

κι αυτό...

Επίσης, απ'όσο έχω δει, απο εταιρίες του εξωτερικού που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες στους καταναλωτές (και στην Ελλάδα), όπως η paypal, η yahoo, κλπ, όταν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο πάρε-δώσε που έχουν εξαρχής συμφωνήσει με τον πελάτη/καταναλωτή/συνδρομητή κλπ, στέλνουν εγκαίρως email όπου ενημερώνουν με ακρίβεια για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στον ενδιαφερόμενο να αλλάξει αν θέλει πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δηλαδή, η Wind για παράδειγμα - αν ζούσαμε αλλού - θα ενημέρωνε τον πελάτη για τις τιμολογιακές αλλαγές που θα κάνει σε 1-2 μήνες και θα του έδινε την ευχέρεια να ψάξει να βρει άλλον πάροχο χωρίς να τον δεσμεύει πχ. με τυχόν χρονική διάρκεια παρόντος συμβολαίου, κλπ...

Καλά μην το θεοποιούμε το εξωτερικό. Στέλνουν φυσικά ειδοποίηση, γιατί εκεί υπάρχει Δικαιοσύνη και κόβει κ@λους, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι η ειδοποίηση που θα πάρεις είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη, ειδικά από ηλικιωμένους. Γενικά έχω προσπαθήσει να διαβάσω αρκετές φορές όρους σε συμβάσεις που υπογράφω και κατά κανόνα είναι αδύνατον χωρίς δικηγόρο.

Εμπειρία πριν κάνα χρόνο: Νέα συνδεση ιντερνετ, με μαζί cable (κουτί με streaming - based κανάλια). Παραλαμβάνω, τα συνδέω στο ρούτερ μου, μην τα πολυλογώ, έχω τα εξής θέματα: Πρώτον ΤΡΑΓΙΚΗ ποιότητα εικόνας, λες και βλέπεις τηλεόραση στην Ελλάδα του '80, και δεύτερον, διακοπές κάθε λίγο και λιγάκι.

Μη σας τα πολυλογώ, μετά από 3 ώρες στο τηλέφωνο και 5 επισκέψεις τεχνικών, βγάλαμε τη διάγνωση:

1. Για την εικόνα, έπρεπε να πληρώσω έξτρα (+10$/ μήνα) για HD. Εν έτει 2017 αυτά. Στις ΗΠΑ. Αφού τους έβριζα 10 λεπτά στο τηλέφωνο για παραπλανητική διαφήμιση (ναι, δεν έγραφαν HD αλλά ούτε έγραφαν ότι θα'ναι τέτοια τραγωδία), μου την πρόσφεραν δωρεάν για ένα χρόνο.
2. Για τις διακοπές, οι δυο πρώτοι τεχνικοί προσπάθησαν να βγάλουν το ρούτερ μου άχρηστο, και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τη βλάβη μόνο αν νοικιάσω τον εξοπλισμό της εταιρίας (+ άλλα 10$ το μήνα για ένα no name της πλάκας, που απλά είχε τη στάμπα τους). Αφού έβρισα τους δυο πρώτους και τους έδιωξα κακήν κακώς, ο τρίτος έλεγξε για κακή επαφή του καλωδίου στο κτίριο, και το'φτιαξε.

Κοινώς... οι εταιρίες ανά τον κόσμο ποντάρουν στην αδράνεια του καταναλωτή, και στο "ντάξει μωρέ, και τι έγινε, για 5, 10, 15 ευρώ". Καλό είναι να μην τους κάνουμε τη χάρη τόσο εύκολα.

Last edited:
Επιβεβαιώνω και εγώ μονομερή αύξηση τιμολογίου,δεύτερη μέσα στο 2017 με διετή συμβόλαιο,ξεκίνησα με 22 τον Φεβρουάριο του 2016 με τηλεφωνική προσφορά και ο τελευταίος λογαριασμός ήρθε 26,60 .
Όπως οι περισσότεροι που την ''πατήσαμε'' δεν είχα διαβάσει τα ''ψιλά γράμματα'' στους προηγούμενους λογαριασμούς,που αναφέρονταν στις επικείμενες αυξήσεις.
Πραγματικά απαράδεκτη πολιτική από μέρους της Wind,κατά την γνώμη μου,όταν συμφωνείς σε ένα συμβόλαιο δεν μπορείς να το ''σπάς'' μονομερώς με πονηρές μεθόδους.
Ευτυχώς σε κάνα δίμηνο λήγει το συμβόλαιο μου και θα δώ τότε τι προσφορές θα παίξουν και από άλλους πάροχους σε vdsl (30-50) που θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση,καθότι μέχρι τώρα έxω adsl έως 24mbps και συγχρονίζω γύρω στα 7-8 mbps και με αλλαγμένο router.
Επειδή μένω Καλλιθέα και έχω δεί τους 2 τελευταίους μήνες να περνούν δίκτυο οπτικών ινών της Wind είμαι περίεργος να δω πότε θα ενεργοποιηθεί το vdsl στην γειτονιά μου,καθώς μέχρι τώρα δεν είναι διαθέσιμη η συγκεκριμένη υπηρεσία από κανένα πάροχο και τι προσφορές θα ανακοινώσουν.
Δεν ξέρω αν είναι γενική πολιτική όλων των εταιριών,μονομερή αύξηση μέσα σε κλειστό διετές συμβόλαιο,με διάφορους δόλιους τρόπους αλλά είναι απαράδεκτο φαινόμενο αυτό που συμβαίνει.

Απάντηση: Re: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Σκέφτομαι να στείλω email στον πάροχό μου, οτι απο 1η Ιανουαρίου, τα χρήματα που θα πληρώνω για τις παροχές του θα είναι 5Ε λιγότερα.
Στο τέλος του email θα του σημειώνω οτι αν συμφωνεί, δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα και η πληρωμή θα γίνεται απο την 1η του μηνός αυτόματα με τους νέους όρους... Αν διαφωνεί, θα μπορεί να κάνει κλικ στο λινκ "Paypent Policy Update Page" που θα του δίνω και να διαγραφεί απο παρόχός μου... :)))

Re: Απάντηση: Re: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Σκέφτομαι να στείλω email στον πάροχό μου, οτι απο 1η Ιανουαρίου, τα χρήματα που θα πληρώνω για τις παροχές του θα είναι 5Ε λιγότερα.
Στο τέλος του email θα του σημειώνω οτι αν συμφωνεί, δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα και η πληρωμή θα γίνεται απο την 1η του μηνός αυτόματα με τους νέους όρους... Αν διαφωνεί, θα μπορεί να κάνει κλικ στο λινκ "Paypent Policy Update Page" που θα του δίνω και να διαγραφεί απο παρόχός μου... :)))

θα μπορούσες κάλλιστα, απλά χρειάζεσαι και σχετικό κανονισμό από την ΕΕΤΤ που να σε καλύπτει νομικά. Είπαμε, οι τύποι έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, όπου μαχαίρι φυσικά ΠΑΝΤΑ κρατικοί μηχανισμοί που απλά επικυρώνουν τους κανονισμούς που τους υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των γνωστών αγνώστων..

Καλά μην το θεοποιούμε το εξωτερικό. Στέλνουν φυσικά ειδοποίηση, γιατί εκεί υπάρχει Δικαιοσύνη και κόβει κ@λους, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι η ειδοποίηση που θα πάρεις είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη, ειδικά από ηλικιωμένους. Γενικά έχω προσπαθήσει να διαβάσω αρκετές φορές όρους σε συμβάσεις που υπογράφω και κατά κανόνα είναι αδύνατον χωρίς δικηγόρο.

Εμπειρία πριν κάνα χρόνο: Νέα συνδεση ιντερνετ, με μαζί cable (κουτί με streaming - based κανάλια). Παραλαμβάνω, τα συνδέω στο ρούτερ μου, μην τα πολυλογώ, έχω τα εξής θέματα: Πρώτον ΤΡΑΓΙΚΗ ποιότητα εικόνας, λες και βλέπεις τηλεόραση στην Ελλάδα του '80, και δεύτερον, διακοπές κάθε λίγο και λιγάκι.

Μη σας τα πολυλογώ, μετά από 3 ώρες στο τηλέφωνο και 5 επισκέψεις τεχνικών, βγάλαμε τη διάγνωση:

1. Για την εικόνα, έπρεπε να πληρώσω έξτρα (+10$/ μήνα) για HD. Εν έτει 2017 αυτά. Στις ΗΠΑ. Αφού τους έβριζα 10 λεπτά στο τηλέφωνο για παραπλανητική διαφήμιση (ναι, δεν έγραφαν HD αλλά ούτε έγραφαν ότι θα'ναι τέτοια τραγωδία), μου την πρόσφεραν δωρεάν για ένα χρόνο.
2. Για τις διακοπές, οι δυο πρώτοι τεχνικοί προσπάθησαν να βγάλουν το ρούτερ μου άχρηστο, και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τη βλάβη μόνο αν νοικιάσω τον εξοπλισμό της εταιρίας (+ άλλα 10$ το μήνα για ένα no name της πλάκας, που απλά είχε τη στάμπα τους). Αφού έβρισα τους δυο πρώτους και τους έδιωξα κακήν κακώς, ο τρίτος έλεγξε για κακή επαφή του καλωδίου στο κτίριο, και το'φτιαξε.

Κοινώς... οι εταιρίες ανά τον κόσμο ποντάρουν στην αδράνεια του καταναλωτή, και στο "ντάξει μωρέ, και τι έγινε, για 5, 10, 15 ευρώ". Καλό είναι να μην τους κάνουμε τη χάρη τόσο εύκολα.

Ναι βρε Ιασωνα, αλλα το θεμα σου εχει να κανει με την ποιοτητα ενος υποπροιοντος που προσφεραν. Δε σου ειπαν "θα πληρωνεις $50 το μηνα για 24αρι + καναλια" και πηρες 8mbps και μετα απο ενα 6μηνο αλλαξαν γνωμη και σε χρεωνουν $60 σε κλειστο διετες συμβολαιο...

Πληροφοριακα εφυγα απο την Time Warner οταν δεν μου εδιναν το password του μοντεμ/ρουτερ που ενοικιαζα απο αυτους (για να βαλω δικο μου), και μετα απειλησα να φυγω 2 φορες την RCN γιατι μου εκαναν ετησια αυξηση 20-30% το χρονο. Τελικα απο τα $60 που ξεκινησαμε (και τα $80+ που ζηταγαν) τα βρηκαμε στα... $45 για 150mbps (>180 μετρημενα αφου 'κλεβω' και το shared bandwidth επειδη εχω δικο μου ρουτερ). Του χρονου βεβαια θα εχουμε το ιδιο παζαρι

Κατα τα αλλα, επιβεβαιωνω την απατη με το τηλεφωνικο κεντρο της wind, γιατι μου ετυχε κι εμενα, οπως επισης και τη μονομερη αυξηση στην τιμη της που ειναι αν θυμαμαι καλα η 2η αν οχι η 3η που κανει κατα τη διαρκεια της 2ετιας που τρεχει το συμβολαιο μου.

Το έκανα δοκιμή ξανά σήμερα. Παιδιά επιβεβαιωμένα πλέον, η εταιρία έχει ρυθμίσει το τηλεφωνικό της κέντρο να "ρίχνει" την γραμμή στον συνδρομητή της κατά την πρώτη του κλήση (υπόψιν, ΜΟΝΟ από σταθερό ή κινητό wind συμβαίνει αυτό. δηλαδή κοροϊδεύει/κλέβει ΜΟΝΟ τους συνδρομητές της) λέγοντας την ατάκα "αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε, καλέστε αργότερα" κλέβοντας του στην κυριολεξία το κόστος της κλήσης, και μόνο από την δεύτερη φορά και μετά σε βάζει σε αναμονή να εξυπηρετηθείς.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΑΠΑΤΗ φως φανάρι, μπαμ, χωρίς ίχνος ντροπής και δισταγμού!Απορώ ειλικρινά τι κάνουν οι κρατικοί μηχανισμοί...θα μου πεις, πιθανότερο είναι να βγάλει κανονισμό το ΕΕΤΤ που να επικυρώνει νομικά το "κλείσιμο" της γραμμής μετα χρεώσης, παρά να σκίσουνε την wind στα προστίματα για τόσο οφθαλμοφανή απάτη κατά των συνδρομητών της.

Aυτό συμβαίνει μια φορά μόνο ? Η αν ξαναπάρεις την επόμενη ημέρα ή εβδομάδα έχει κάνει reset τον αριθμό του τηλεφώνου και ξαναρίχνει πόρτα στην 1η κλήση ?

Χμ... Οποτε σε σενα φαινεται λογικο να σου υποσχεθω κατι κατω του κοστους και μολις τσομπησεις (και δεν μπορεις να φυγεις) να "λογικεψω" τις τιμες? Μερικες ερωτησεις:
* Τι ειδους συμβολαιο ειναι αυτο, που δεσμευει μονο τη μια μερια?
* Κατα ποσο προκυπτει αθεμιτος ανταγωνισμος απο αυτο? (φθηνη Wind με bait pricing, ακριβη Vodafone με ρεαλιστικοτερες τιμες)
* Πώς διαολο συμβαινει σε ολες τις περιπτωσεις που ξερω, συνδρομητες που επεστρεψαν στον πΟΤΕ να ειδαν αυξηση 50% στην πραγματικη μετρημενη ταχυτητα? (αφου χρησιμοποιουν τα ιδια κυκλωματα)

Κι οπως λεει ο Βουλαρινος (για να ευθυμησουμε και λιγο, μη φανει πως σου κανω προσωπικη επιθεση - προς Θεου), "αν ο σουβλατζης σας δωσει εως 10 σουβλακια για 10 Ευρω και τελικα σας δωσει 5, ειναι συμφερουσα η συμφωνια"?

Θα πρεπει να υπαρξει νομοθετικη ρυθμιση που να υποχρεωνει τους παροχους να εγγυουνται μινιμουμ ταχυτητα στις γραμμες τους και να τιμολογουν αναλογα. Οι δικαιολογιες αγγιζουν τα ορια της απατης

Δεν μου φένεται καθόλου λογικό το ότι υπάρχουν συμβόλαια κάτω του κόστους εξ αρχής. Απλά εάν το κάνει ένας (πόλεμο τιμών) πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι μιας και λόγω νοοτροπίας ελάχιστα ενδιαφέρει τους περισσότερους εναλλακτικούς παρόχους η ποιότητα της υπηρεσίας, ασχολούνται μόνο με τη τιμή.

Τώρα μια προς μια οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Φυσικά δεν ασπάζομαι τις απόψεις αυτές, ωστόσο είναι γεγονότα.

Ο ρυθμιστής επιτρέπει ''αναπροσαρμογές'' τιμών προς τα πάνω με δυνατότητα (από σήμερα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ) 3 μήνες περίοδο χάριτος προς διακοπή συμβολαίου. Επίσης, θεωρεί πως λόγω ελεύθερου ανταγωνισμού, μόνο ο πάροχος με ΣΙΑ (Σημαντική Ισχύ στην Αγορά) θα ρυθμίζεται στη λιανική. Συνεπώς στη λιανική μπορούν να πωλούν σε ότι τιμές θέλουν, ανεξαρτήτως αν είναι άνω ή κάτω του κόστους, χωρίς κοστολογικό έλεγχο.

Όσον αφορά για τους συνδρομητές του ΟΤΕ, αυτό δεν ήταν τίποτα...οι πελάτες του ΟΤΕ που σε περιοχές που έχουν καμπίνες είναι καρφωμένοι σε mini-dslam και συγχρονίζουν στα 24 να δεις. Εάν αλλάξουν μετά από ΟΤΕ σε εναλλακτικό πάροχο από τα 24 θα πιάνουν 7-8-9 Mbps μιας και ο εναλλακτικός δεν υπάρχει περίπτωση να μισθώνει VDSL πόρτα για ADSL σύνδεση. Εκεί θα δεις πανηγύρια.

Aπο τα σχετικά κείμενά σου, φαίνεται οτι κινείσαι σ'αυτόν τον χώρο και ξέρεις λεπτομέρειες που εγώ δεν μπορώ ξέρω. Χρησιμοποιώ απλή λογική σε πράγματα που ενδιαφέρουν την τσέπη του καταναλωτή και όπως λένε και οι άλλοι,

αυτό

κι αυτό...

Επίσης, απ'όσο έχω δει, απο εταιρίες του εξωτερικού που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες στους καταναλωτές (και στην Ελλάδα), όπως η paypal, η yahoo, κλπ, όταν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο πάρε-δώσε που έχουν εξαρχής συμφωνήσει με τον πελάτη/καταναλωτή/συνδρομητή κλπ, στέλνουν εγκαίρως email όπου ενημερώνουν με ακρίβεια για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στον ενδιαφερόμενο να αλλάξει αν θέλει πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δηλαδή, η Wind για παράδειγμα - αν ζούσαμε αλλού - θα ενημέρωνε τον πελάτη για τις τιμολογιακές αλλαγές που θα κάνει σε 1-2 μήνες και θα του έδινε την ευχέρεια να ψάξει να βρει άλλον πάροχο χωρίς να τον δεσμεύει πχ. με τυχόν χρονική διάρκεια παρόντος συμβολαίου, κλπ...

Το τι γίνεται στο εξωτερικό δυστυχώς και δεν είναι αντίστοιχο με τον ρυθμιστή της αγοράς δεν έχει καμία σχέση. Από σήμερα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, όλες οι μελλοντικές αυξήσεις θα έχουν 3μηνο window καταγγελίας σύμβασης.

Η συγκεκριμένη αγορά (των τηλεπικοινωνιών) είναι εξαιρετικά σύνθετη και δυστυχώς για χάρη εμπορικών συμφωνιών πολλές φορές τα ισοπεδώνουμε όλα. Υπάρχει κόσμος που αλλάζει πάροχο για 1 και 2 ευρώ παρότι οι υπηρεσίες που θα λαμβάνει δεν θα έχουν καμία σχέση τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε ότι αφορά υποστήριξη κλπ.

Μια σημείωση από μένα για τον σχετικό νόμο (ΦΕΚ B 4262): Οι 3 μήνες ισχύουν αν ο λογαριασμός σας είναι διμηνιαίος. Αν είναι μηνιαίος θα έχετε 2 μήνες:

ζ) Σε περίπτωση τροποποίησης των συμβατικών όρων μονομερώς από τα πρόσωπα (παρόχους) που παρέχουν Δίκτυα ή/και Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, οι συνδρομητές έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, είτε είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, εντός δύο (2) μηνών εάν ακολουθείται μηνιαίος κύκλος τιμολόγησης ή τριών (3) μηνών εάν ακολουθείται διμηνιαίος από τη θέση τους σε ισχύ.

Γιαυτό, προσοχή μην την πατήσετε..

Λογικά αν πάνε με το γράμμα του νόμου θα σου απαντήσουν: λυπούμαστε χάσατε την προθεσμία καταγγελίας της σύμβασης.

Για να δούμε τι θα απαντήσουν.

Επίσης δείτε κι αυτό. Ισχύει από 15/11 από την επόμενη ημέρα των αυξήσεων. Ολως τυχαίως....

«Ο πάροχος δεν θα έχει δικαίωμα, στη διάρκεια του ορισμένου χρόνου της σύμβασης, να αυξάνει το πάγιο ή να μειώνει τον χρόνο ομιλίας/όγκο δεδομένων του προγράμματος υπηρεσιών.»

http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News_new/news_0735.html

Προσωπικά, στηριζόμενος σε αυτό, έκανα ήδη επιστολή προς τη Vodafone ζητώντας από αυτή επιβεβαίωση ότι οι αυξήσεις παγίων που έχουν αναγγείλει για τον Μάρτιο δεν θα ισχύσουν για εμένα (συμβόλαιο κινητού 18 μηνών που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες).

Αναμένω την απάντησή τους με ανυπομονησία...

Δελτίο Τύπου: Η WIND ανακοινώνει ότι από 15 Δεκεμβρίου 2017 εξισώνεται η χρέωση ενεργοποίησης νέου συμβολαίου κινητής με την αντίστοιχη της καρτοκινητής. Πλέον κατά την ενεργοποίηση νέου συμβολαίου κινητής σε όλα τα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα συμβολαίου για ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες θα εφαρμόζεται χρέωση τέλους ενεργοποίησης, η οποία θα ανέρχεται στα 30 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

H WIND διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή/και τερματισμού όλων των παραπάνω εμπορικά διαθέσιμων πακέτων/προσφορών ή/και της μετατροπής των σχετικών όρων, ακολουθώντας την προσήκουσα διαδικασία ενημέρωσης των συνδρομητών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της WIND www.wind.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών WIND καλώντας στο 13800 (με χρέωση).