BIOS
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 15,781
3 ποστ παραπάνω, η εξήγηση του γιατί δεν πουλάνε ''αέρα''.
Τζάμπα τα έγραφα....
btw, δεν αναφέρθηκα στην κινητή τηλεφωνία στο ποστ μου που σχολίασες. Για σταθερή τηλεφωνία μίλησα.
3 ποστ παραπάνω, η εξήγηση του γιατί δεν πουλάνε ''αέρα''.
Τζάμπα τα έγραφα....
Εσύ μπορεί να τα έγραψες, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ισχύουν αυτά που λες... Τα ιδιόκτητα δίκτυα των εταιριών πλην οτε, περιορίζονται μέχρι τώρα, κυρίως στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπάρχει καμμία δυσκολία κατασκευής και συχνά ακόμα κι εκεί μισθώνουν bandwidth απο τον οτε - πως κάνουν τέτοιες αλλαγές στα τιμολόγιά τους λοιπόν ?.... Και εν τέλει, ας μην μου έκαναν την έκπτωση που μου έκαναν (ο οτε εν προκειμένω) αφού πρέπει να αποσβέσουν τα έξοδα της "επένδυσής" τους. Αν ήταν πετρέλαιο θα μου το έδιναν στην μισή τιμή ? Αντιθέτως πάλι, ο κόσμος πληρώνει 24άρα γραμμή και στην πράξη οι περισσότεροι έχουν κάτω απο 16 - γιατί ακριβώς ΔΕΝ έχουν επενδύσει να ενισχύσουν τα σημεία στα οποία έχουν ζήτηση και για το οποίο πληρώνει ο κόσμος. Κι αν μαζευτούμε άλοι 100 στην γειτονιά θα γίνει 12άρα. Αν δεν πουλούσαν αέρα, η 24άρα γραμμή θα ήταν 24άρα - άντε 23άρα με μια μικρή τοπική πτώση ... Εμ πληρώνει 24άρα, εμ του δίνει 14άρα, εμ του ανεβάζει και τα υπόλοιπα κερατιάτικα... Δεν γίνεται παιχνίδι έτσι...
Δεν πειράζει να μη γνωρίζεις την αγορά, πειράζει όμως χωρίς να τη γνωρίζεις να κάνεις αυθαίρετους χαρακτηρισμούς...
... "αν ο σουβλατζης σας δωσει εως 10 σουβλακια για 10 Ευρω και τελικα σας δωσει 5, ειναι συμφερουσα η συμφωνια"..
Aπο τις μεγαλες επενδυσεις που εχουν κανει οι εταιρειες τηλεφωνιας στη χωρα μας... θα ημασταν πρωτοι, αν διαβαζαμε κι εμεις απο δεξια προ τα αριστερα..
Σκέφτομαι να στείλω email στον πάροχό μου, οτι απο 1η Ιανουαρίου, τα χρήματα που θα πληρώνω για τις παροχές του θα είναι 5Ε λιγότερα.
Στο τέλος του email θα του σημειώνω οτι αν συμφωνεί, δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα και η πληρωμή θα γίνεται απο την 1η του μηνός αυτόματα με τους νέους όρους... Αν διαφωνεί, θα μπορεί να κάνει κλικ στο λινκ "Paypent Policy Update Page" που θα του δίνω και να διαγραφεί απο παρόχός μου...))
Καλά μην το θεοποιούμε το εξωτερικό. Στέλνουν φυσικά ειδοποίηση, γιατί εκεί υπάρχει Δικαιοσύνη και κόβει κ@λους, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι η ειδοποίηση που θα πάρεις είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη, ειδικά από ηλικιωμένους. Γενικά έχω προσπαθήσει να διαβάσω αρκετές φορές όρους σε συμβάσεις που υπογράφω και κατά κανόνα είναι αδύνατον χωρίς δικηγόρο.
Εμπειρία πριν κάνα χρόνο: Νέα συνδεση ιντερνετ, με μαζί cable (κουτί με streaming - based κανάλια). Παραλαμβάνω, τα συνδέω στο ρούτερ μου, μην τα πολυλογώ, έχω τα εξής θέματα: Πρώτον ΤΡΑΓΙΚΗ ποιότητα εικόνας, λες και βλέπεις τηλεόραση στην Ελλάδα του '80, και δεύτερον, διακοπές κάθε λίγο και λιγάκι.
Μη σας τα πολυλογώ, μετά από 3 ώρες στο τηλέφωνο και 5 επισκέψεις τεχνικών, βγάλαμε τη διάγνωση:
1. Για την εικόνα, έπρεπε να πληρώσω έξτρα (+10$/ μήνα) για HD. Εν έτει 2017 αυτά. Στις ΗΠΑ. Αφού τους έβριζα 10 λεπτά στο τηλέφωνο για παραπλανητική διαφήμιση (ναι, δεν έγραφαν HD αλλά ούτε έγραφαν ότι θα'ναι τέτοια τραγωδία), μου την πρόσφεραν δωρεάν για ένα χρόνο.
2. Για τις διακοπές, οι δυο πρώτοι τεχνικοί προσπάθησαν να βγάλουν το ρούτερ μου άχρηστο, και μου είπαν ότι θα κοιτάξουν τη βλάβη μόνο αν νοικιάσω τον εξοπλισμό της εταιρίας (+ άλλα 10$ το μήνα για ένα no name της πλάκας, που απλά είχε τη στάμπα τους). Αφού έβρισα τους δυο πρώτους και τους έδιωξα κακήν κακώς, ο τρίτος έλεγξε για κακή επαφή του καλωδίου στο κτίριο, και το'φτιαξε.
Κοινώς... οι εταιρίες ανά τον κόσμο ποντάρουν στην αδράνεια του καταναλωτή, και στο "ντάξει μωρέ, και τι έγινε, για 5, 10, 15 ευρώ". Καλό είναι να μην τους κάνουμε τη χάρη τόσο εύκολα.
Κατα τα αλλα, επιβεβαιωνω την απατη με το τηλεφωνικο κεντρο της wind, γιατι μου ετυχε κι εμενα, οπως επισης και τη μονομερη αυξηση στην τιμη της που ειναι αν θυμαμαι καλα η 2η αν οχι η 3η που κανει κατα τη διαρκεια της 2ετιας που τρεχει το συμβολαιο μου.
Χμ... Οποτε σε σενα φαινεται λογικο να σου υποσχεθω κατι κατω του κοστους και μολις τσομπησεις (και δεν μπορεις να φυγεις) να "λογικεψω" τις τιμες? Μερικες ερωτησεις:
* Τι ειδους συμβολαιο ειναι αυτο, που δεσμευει μονο τη μια μερια?
* Κατα ποσο προκυπτει αθεμιτος ανταγωνισμος απο αυτο? (φθηνη Wind με bait pricing, ακριβη Vodafone με ρεαλιστικοτερες τιμες)
* Πώς διαολο συμβαινει σε ολες τις περιπτωσεις που ξερω, συνδρομητες που επεστρεψαν στον πΟΤΕ να ειδαν αυξηση 50% στην πραγματικη μετρημενη ταχυτητα? (αφου χρησιμοποιουν τα ιδια κυκλωματα)
Κι οπως λεει ο Βουλαρινος (για να ευθυμησουμε και λιγο, μη φανει πως σου κανω προσωπικη επιθεση - προς Θεου), "αν ο σουβλατζης σας δωσει εως 10 σουβλακια για 10 Ευρω και τελικα σας δωσει 5, ειναι συμφερουσα η συμφωνια"?
Θα πρεπει να υπαρξει νομοθετικη ρυθμιση που να υποχρεωνει τους παροχους να εγγυουνται μινιμουμ ταχυτητα στις γραμμες τους και να τιμολογουν αναλογα. Οι δικαιολογιες αγγιζουν τα ορια της απατης
Aπο τα σχετικά κείμενά σου, φαίνεται οτι κινείσαι σ'αυτόν τον χώρο και ξέρεις λεπτομέρειες που εγώ δεν μπορώ ξέρω. Χρησιμοποιώ απλή λογική σε πράγματα που ενδιαφέρουν την τσέπη του καταναλωτή και όπως λένε και οι άλλοι,
αυτό
κι αυτό...
Επίσης, απ'όσο έχω δει, απο εταιρίες του εξωτερικού που παρέχουν διάφορες υπηρεσίες στους καταναλωτές (και στην Ελλάδα), όπως η paypal, η yahoo, κλπ, όταν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο πάρε-δώσε που έχουν εξαρχής συμφωνήσει με τον πελάτη/καταναλωτή/συνδρομητή κλπ, στέλνουν εγκαίρως email όπου ενημερώνουν με ακρίβεια για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στον ενδιαφερόμενο να αλλάξει αν θέλει πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Δηλαδή, η Wind για παράδειγμα - αν ζούσαμε αλλού - θα ενημέρωνε τον πελάτη για τις τιμολογιακές αλλαγές που θα κάνει σε 1-2 μήνες και θα του έδινε την ευχέρεια να ψάξει να βρει άλλον πάροχο χωρίς να τον δεσμεύει πχ. με τυχόν χρονική διάρκεια παρόντος συμβολαίου, κλπ...
Μπορειτε να κανετε καταγγελια στην ΕΕΕΤ ή στο Συνηγορο του Καταναλωτη?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.