Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Τραγικό το τέλος ενεργοποίησης, ωστόσο πιστεύω πως θεσπίζεται για να δωθεί ένα τέλος στις ψευτοφορητότητες. Συνήθως οι πελάτες των C-OTE και Vf έκαναν φορητότητα στη wind, και περίμεναν κλήση από το ανάλογο τμήμα της εταιρίας τους, να τους δώσουν τη τιμή της wind χωρίς ποτέ να πάνε στο νέο δίκτυο.

Αυτό δημιουργεί τεράστιο overhead, καλώς από μια άποψη που το σταματάνε. Πολύ κακώς βέβαια που αυτοί που πραγματικά θέλουν να μεταφερθούν για τον όποιο λόγο στη Wind ή να κάνουν νέα σύνδεση απευθείας εκεί θα πληρώσουν τα 30 ευρώ.

Πολύ απλά επειδή η κάθε wind ευτυχώς δεν είναι μονοπώλιο, θα πρέπει ο κάθε πελάτης να διαπραγματεύεται αυτά τα 30 αν θα τα καταβάλει ή όχι (πχ με ισόποση πίστωση) μετά τη σύνδεση στην κάθε wind.

Ας δούμε βέβαια αν θα ακολουθήσουν και οι άλλοι πάροχοι την ίδια τακτική, σε τέτοια περίπτωση θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά η ύπαρξη καρτέλ στον τομέα των επικοινωνιών στη χώρα μας.

το επιχείρημα, ότι επειδή πουλάνε κάτω του κόστους πρέπει να ρεφάρουν με ψιλομπινιές,
δεν στέκει,
με την ίδια λογική, θε μπορούσε οποιοσδήποτε να πουλήσει οτιδήποτε μισοτιμής,
και μετά να σε εκβιάζει να πάρει και τα υπόλοιπα,
μια εταιρεία ένα αυτοκίνητο μισοτιμής και στο χρόνο να παίζει κόφτης και να σου λέει δώσε άλλα 5 χιλιάρικα τώρα και άλλα 5 του παραχρόνου

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν αγοράζεις ένα προιόν που έχει one off cost αλλά μια υπηρεσία συνδρομητική κατά βάση.

σίγουρα δεν είναι έτσι, το έγραψα υπερβολικά

αλλά θέλω να ξέρω πόσο θα κάνει και να συμφωνήσουμε (=συμβάλαιο) και η συμφωνία να δεσμεύει και τους δύο ή κανέναν

αν δεν βγαίνει η εταιρεία, ας μην το προσφέρει τόσο

(και δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι πουλάνε αέρα, η παροχή γρήγορου και αξιόπιστου ίντερνετ κοστίζει, όπως και όλες οι σοβαρές υπηρεσίες)

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν αγοράζεις ένα προιόν που έχει one off cost αλλά μια υπηρεσία συνδρομητική κατά βάση.

Συνδρομητικη ειναι οσο θελω να πληρωνω τη συμφωνημενη συνδρομη. Αν ο ενας απο τους δυο θελει να αλλαζει το προσυμφωνημενο τιμημα δε λεγεται συνδρομη, αλλα υποχρεωση. Ο νομοθετης θα πρεπει να υποχρεωσει ολες τις εταιρειες να λενε το ετησιο κοστος ή το κοστος του συμβολαιου χωρις ψιλα γραμματα κλπ και να το κόβουν σε μηνιαιες δωσεις, και να εγγυώνται τις ταχυτητες που πουλανε. Μονο ετσι μπορει να γινει πραγματικη συγκριση τιμων και να λειτουργησει ο ανταγωνισμος (που λεει κι ο αρχηγος τη Αξ. Αντ.).

Φυσικα το ερωτημα παραμενει: που σταματαει ο εκβιασμος των εταιρειων? Γιατι να μη μπορει η Γουιντ (και η καθε Γ) να χρεωνει 10 Ευρω το λεπτο την κληση με ελαχιστη χρεωση τα 10 λεπτα (σκοπιμη η υπερβολη) και περιορισμενο δικαιωμα υπαναχωρησης? Γιατι οχι και παραπανω?

Καποιοι (ασχετοι με το θεμα, οπως και με τοσα αλλα) εχουν παρεξηγήσει τον ορο 'ελευθερη αγορα". Ελευθερη δε σημαινει πως η μια απο τις 2 πλευρες κανει οτι θελει με τους ορους τις συμβασης προσπαθωντας σκοπιμα να παραπλανησει την αλλη. Μετα τα λουκετα ισως μαθουν ομως...

Re: Απάντηση: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Εσύ μπορεί να τα έγραψες, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να ισχύουν αυτά που λες... Τα ιδιόκτητα δίκτυα των εταιριών πλην οτε, περιορίζονται μέχρι τώρα, κυρίως στα αστικά κέντρα, όπου δεν υπάρχει καμμία δυσκολία κατασκευής και συχνά ακόμα κι εκεί μισθώνουν bandwidth απο τον οτε - πως κάνουν τέτοιες αλλαγές στα τιμολόγιά τους λοιπόν ?.... Και εν τέλει, ας μην μου έκαναν την έκπτωση που μου έκαναν (ο οτε εν προκειμένω) αφού πρέπει να αποσβέσουν τα έξοδα της "επένδυσής" τους. Αν ήταν πετρέλαιο θα μου το έδιναν στην μισή τιμή ? Αντιθέτως πάλι, ο κόσμος πληρώνει 24άρα γραμμή και στην πράξη οι περισσότεροι έχουν κάτω απο 16 - γιατί ακριβώς ΔΕΝ έχουν επενδύσει να ενισχύσουν τα σημεία στα οποία έχουν ζήτηση και για το οποίο πληρώνει ο κόσμος. Κι αν μαζευτούμε άλοι 100 στην γειτονιά θα γίνει 12άρα. Αν δεν πουλούσαν αέρα, η 24άρα γραμμή θα ήταν 24άρα - άντε 23άρα με μια μικρή τοπική πτώση ... Εμ πληρώνει 24άρα, εμ του δίνει 14άρα, εμ του ανεβάζει και τα υπόλοιπα κερατιάτικα... Δεν γίνεται παιχνίδι έτσι...

Oτι εχει γράψει ο Αντώνης ισχύει 100%. Και πιστεψέ με υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν γράφονται εδω. (Ημουν 25 χρόνια στο χώρο, έχοντας περάσει και από τις τρεις μεγάλες εταιρείες....)

Αυτόφορα σε συνεχή βάση , κατέβασμα κεραιων γιατι ερχονται εκλογές και θελουμε ψήφους, τεράστια δικτυα συνεργατων (μεχρι πριν λιγα χρονια ) στην επαρχια γιατι αλλιως δεν μπορούσες να δουλέψεις, κλοπες εξοπλισμου σταθμών βάσης, ΕΕΤΤ, ανυπαρξία ρυθμιστικού πλαισίου .. Ζούγκλα.

Και οι ατελείωτοι φόροι υπέρ του κράτους τέρατος...

Γενικά ας είμαστε προετοιμασμένοι για αυξήσεις ειδικά από όσους έπαιζαν κάτω του κόστους (κυρίως Wind αλλά και VF)

CYTA και Forthnet σύντομα θα είναι σε άλλες αγκαλιές οπότε η αγορά θα συρρικνωθεί σε τρείς μεγάλους παικτες για τα επόμενα N χρόνια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

...Αυτόφορα σε συνεχή βάση , κατέβασμα κεραιων γιατι ερχονται εκλογές και θελουμε ψήφους, τεράστια δικτυα συνεργατων (μεχρι πριν λιγα χρονια ) στην επαρχια γιατι αλλιως δεν μπορούσες να δουλέψεις, κλοπες εξοπλισμου σταθμών βάσης, ΕΕΤΤ, ανυπαρξία ρυθμιστικού πλαισίου .. Ζούγκλα.

Αν δεν μπορούν να στηρίξουν τις συμφωνίες που κάνουν με τον κατανωτή, ας αλλάξουν αντικείμενο, ρε συ Geoha...
H έννοια του "συμβολαίου" δεν έχει καμμία αξία ? Γιατί μπαίνουν υπογραφές κατα την σύναψή του ? Μπορεί ένας πελάτης να αθετήσει τις υποχρεώσεις του - να πληρώνει δηλαδή το ακριβές συμφωνηθέν ποσό (αλλά τώρα και το μονομερώς αυξημένο) χωρίς συνέπειες ? Κι αν όχι, τότε γιατί στην πλευρά του άλλου συμβαλλόμενου επιτρέπεται η μονομερής τιμολογιακή αναπροσαρμογή και η μείωση της ποιότητας της υπηρεσίας χωρίς να δίνει στον καταναλωτή την δυνατότητα αλλαγής παρόχου - χωρίς συνέπειες - πρίν λήξει το (μονομερώς καταστρατηγημένο) συμβόλαιο ? Και το ρωτάω αυτό διότι οι όποιες αλλαγές απ'ότι έχω καταλάβει, αφορούν σταθερή και κινητή, καρτοκινητά και καρτοσυμβόλαια, ιδιωτικά κι εταιρικά...
Αν δίνει στον πελάτη το δικαίωμα αλλαγής παρόχου, τότε να το πάρω πίσω... αλλά απ'όσο εχω δει, μόνο νομικά μπορεί να κινηθεί αυτός με αποτελέσματα τύπου "πιάσ'τ'αυγό και κούρευτο"....

Last edited:
Δεν ειπα οτι έχεις άδικο.
Ο κλάδος αναπτύχθηκε αδόμητα, στραβά και άναρχα για πολλούς λόγους και τώρα ήρθε η ώρα που ξυρίζουν τον γαμπρό (με μη ακονισμένο ξυράφι δυστυχώς)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Αν δεν μπορούν να στηρίξουν τις συμφωνίες που κάνουν με τον κατανωτή, ας αλλάξουν αντικείμενο, ρε συ Geoha...
H έννοια του "συμβολαίου" δεν έχει καμμία αξία ? Γιατί μπαίνουν υπογραφές κατα την σύναψή του ? Μπορεί ένας πελάτης να αθετήσει τις υποχρεώσεις του - να πληρώνει δηλαδή το ακριβές συμφωνηθέν ποσό (αλλά τώρα και το μονομερώς αυξημένο) χωρίς συνέπειες ? Κι αν όχι, τότε γιατί στην πλευρά του άλλου συμβαλλόμενου επιτρέπεται η μονομερής τιμολογιακή αναπροσαρμογή και η μείωση της ποιότητας της υπηρεσίας χωρίς να δίνει στον καταναλωτή την δυνατότητα αλλαγής παρόχου - χωρίς συνέπειες - πρίν λήξει το (μονομερώς καταστρατηγημένο) συμβόλαιο ? Και το ρωτάω αυτό διότι οι όποιες αλλαγές απ'ότι έχω καταλάβει, αφορούν σταθερή και κινητή, καρτοκινητά και καρτοσυμβόλαια, ιδιωτικά κι εταιρικά...
Αν δίνει στον πελάτη το δικαίωμα αλλαγής παρόχου, τότε να το πάρω πίσω... αλλά απ'όσο εχω δει, μόνο νομικά μπορεί να κινηθεί αυτός με αποτελέσματα τύπου "πιάσ'τ'αυγό και κούρευτο"....

Μέχρι πριν λίγες μέρες σου έδινε το δικαίωμα αλλαγής παρόχου για 1 μήνα, πλέον έγινε 2 ή και 3 μήνες αν παίρνεις δίμηνο λογαριασμο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Μέχρι πριν λίγες μέρες σου έδινε το δικαίωμα αλλαγής παρόχου για 1 μήνα, πλέον έγινε 2 ή και 3 μήνες αν παίρνεις δίμηνο λογαριασμο.

Εφ'όσον ισχύει αυτό, ο κάθε θιγόμενος πελάτης ας δείξει λίγη προσοχή και σε 6 μήνες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο μόνο του...

Αν μου επιτρέπει ο tegonik,θέλω να ρωτήσω τους περισσότερο από εμένα σχετικούς με το ερώτημά μου συνφορουμίτες,πως γίνεται στην περιοχή μου-Λαγονήσι- VDSL να παρέχει μόνο ο ΟΤΕ και όχι οι άλλοι πάροχοι;
Τι κρύβεται πίσω από αυτό (από την πλευρά των παρόχων πλην ΟΤΕ εννοώ);

Last edited:
Δεν είναι απαραίτητο πως θα δίνουν οι εναλλακτικοί από την πρώτη ημέρα VDSL από την υποδομή του ΟΤΕ. Χρειάζεται να κάνουν μια διαδικασία μίσθωσης bitstream κλπ που για να γίνει λόγω κόστους πρέπει να υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον και καλά ποσοστά των εναλλακτικών παρόχων στη περιοχή. Συνοπτικά, μπορούν να μισθώσουν όποια πόρτα θέλουν, αν δεν έχουν μεγάλα ποσοστά στη περιοχή, σε πολλές περιπτώσεις δεν ενδιαφέρονται.

Εάν δεν σε ενδιαφέρει η υπηρεσία από τον ΟΤΕ, μπορείς να δηλώσεις ενδιαφέρον μέσω του παρόχου σου και φυσικά όταν/αν διαθέσουν την υπηρεσία θα σε ενημερώσουν.

Oτι εχει γράψει ο Αντώνης ισχύει 100%. Και πιστεψέ με υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν γράφονται εδω. (Ημουν 25 χρόνια στο χώρο, έχοντας περάσει και από τις τρεις μεγάλες εταιρείες....)

Αυτόφορα σε συνεχή βάση , κατέβασμα κεραιων γιατι ερχονται εκλογές και θελουμε ψήφους, τεράστια δικτυα συνεργατων (μεχρι πριν λιγα χρονια ) στην επαρχια γιατι αλλιως δεν μπορούσες να δουλέψεις, κλοπες εξοπλισμου σταθμών βάσης, ΕΕΤΤ, ανυπαρξία ρυθμιστικού πλαισίου .. Ζούγκλα.

Γενικά ας είμαστε προετοιμασμένοι για αυξήσεις ειδικά από όσους έπαιζαν κάτω του κόστους (κυρίως Wind αλλά και VF)

CYTA και Forthnet σύντομα θα είναι σε άλλες αγκαλιές οπότε η αγορά θα συρρικνωθεί σε τρείς μεγάλους παικτες για τα επόμενα N χρόνια.

Καταρχάς, ποιος είναι ο Αντώνης; ( :flipout::flipout::flipout: )

Ακριβώς όπως τα λες. Στη κινητή η ελάχιστη φορολογία είναι 37% επί του συνόλου που κλιμακωτά αγγίζει το 44%, αντίστοιχη φορολογία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, χωρίς φυσικά να αναφερθούμε στους φόρους επιχειρήσεων, προκαταβολές κλπ.

Η Forthnet είναι σε μια beyond-τραγική κατάσταση, καθυστερεί πληρωμές σε εργαζόμενους και αν ισχύει αυτό που ακούστηκε για παύση πληρωμών προς τη Super League το βραχυπρόθεσμο μέλλον θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Απάντηση: Re: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Δεν είναι απαραίτητο πως θα δίνουν οι εναλλακτικοί από την πρώτη ημέρα VDSL από την υποδομή του ΟΤΕ. Χρειάζεται να κάνουν μια διαδικασία μίσθωσης bitstream κλπ που για να γίνει λόγω κόστους πρέπει να υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον και καλά ποσοστά των εναλλακτικών παρόχων στη περιοχή. Συνοπτικά, μπορούν να μισθώσουν όποια πόρτα θέλουν, αν δεν έχουν μεγάλα ποσοστά στη περιοχή, σε πολλές περιπτώσεις δεν ενδιαφέρονται.

Εάν δεν σε ενδιαφέρει η υπηρεσία από τον ΟΤΕ, μπορείς να δηλώσεις ενδιαφέρον μέσω του παρόχου σου και φυσικά όταν/αν διαθέσουν την υπηρεσία θα σε ενημερώσουν.

Σ´ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Πίστευα ότι από την στιγμή που ο ΟΤΕ παρέχει μια υπηρεσία,λογικά θα μπορούν και οι πάροχοι.

Re: Απάντηση: Re: Συνδρομητές της εταιρίας Wind προσοχή!!

Αμα βιάζεσαι..
Sorry Ανδρέα για το μπέρδεμα..

Φυσικά και αστειεύομαι -bye-

Σ´ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Πίστευα ότι από την στιγμή που ο ΟΤΕ παρέχει μια υπηρεσία,λογικά θα μπορούν και οι πάροχοι.

Μπορούν, όλες τις πόρτες λιανικής οποιουδήποτε παρόχου που έχει κατασκευάσει δίκτυο πρόσβασης (access κομμάτι) να ενοικιαστούν από οποιονδήποτε. Οι λόγοι του να μην το κάνουν συνήθως είναι εμπορικοί. Όπου δεν έχουν παρουσία ούτε στα αστικά κέντρα, το κόστος είναι εξαιρετικά μεγάλο γιατί μισθώνουν ethernet rates από τον ΟΤΕ. Υπάρχει και μια περίπτωση ωστόσο να χρειάζεται μεγαλύτερο capacity στο Α/Κ ο εξοπλισμός του παρόχου προς το backbone του πριν προβούν στη διάθεση VDSL εμπορικά. Τα rates των περισσότερων συνδέσεων σχεδόν δεκαπλασιάζονται με τα 100Mbps σε σχέση με το ADSL, απαιτείται και η ανάλογη υποδομή.

Μιλούσα πριν από λίγο στα πλαίσια ανταλλαγής ευχών με φίλο,ανώτατο στέλεχος στην Cosmote και του ανέφερα τα 2 θέματα που θίχτηκαν σε αυτό το thread.
Την αύξηση των χρεώσεων από την Wind σε πελάτη με ενεργό συμβόλαιο και της άσκοπης-με χρέωση όμως- κλήσης στο help desk της.
Μου απάντησε ότι τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone όταν είδαν αυτό που έκανε η Wind ,επιχείρησαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο,να ανεβάσουν δηλαδή τις χρεώσεις σε ενεργούς συνδρομητές.
Δυστυχώς γι´αυτούς όμως και ευτυχώς για εμάς,η ΕΕΤΤ τους απάντησε ότι δεν μπορούν να τις κάνουν γιατί είχε ήδη ψηφισθεί νόμος (τον Δεκέμβριο) που απαγορεύει τις αλλαγές χρεώσεων εν μέσω συμβολαίων.

Αναρωτιέμαι ποιο ειναι το νοημα του συμβολαιου τοτε... (Μη μιλησουμε για το σεβασμο στον πελατη, αυτος ειναι δεδομενος στην **** των ελληνικων εταιρειων)

Μου θυμιζει αυτο που μου ειχε πει πριν χρονια ενας φιλος που ειδε σε μια ταβερνα. Ο λογαριασμος ειχε (παραδειγμα): πατατες¨100 δρχ, σαλατα 120, ψητα 500, ΑΤΔ 110 Συνολο: 830 Δρχ. Κανοντας την επαληθευση (εννοειται χειρογραφο τεφτερι, χωρις αποδειξη ταμιακες και τετοιες αηδιες), ρωτησε τον μαγαζατορα:
- "Αυτο το ΑΤΔ, τι ειναι?".
- "αστο, γαι σενα 720".
- "Μα τι ειναι το ΑΤΔ"?
- Αστο μωρε.. 720 ειπαμε..
- Καλα δεν το πληρωνω αλλα πες μου..
- ΑΤΔ = Αμα Το Δεις. Εσυ το ειδες...

Καπως ετσι και ο 1 μηνας διοριας για υπαναχωρηση (ή οι 2-3 μηνες τωρα)

Μιλούσα πριν από λίγο στα πλαίσια ανταλλαγής ευχών με φίλο,ανώτατο στέλεχος στην Cosmote και του ανέφερα τα 2 θέματα που θίχτηκαν σε αυτό το thread.
Την αύξηση των χρεώσεων από την Wind σε πελάτη με ενεργό συμβόλαιο και της άσκοπης-με χρέωση όμως- κλήσης στο help desk της.
Μου απάντησε ότι τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone όταν είδαν αυτό που έκανε η Wind ,επιχείρησαν να κάνουν και αυτοί το ίδιο,να ανεβάσουν δηλαδή τις χρεώσεις σε ενεργούς συνδρομητές.
Δυστυχώς γι´αυτούς όμως και ευτυχώς για εμάς,η ΕΕΤΤ τους απάντησε ότι δεν μπορούν να τις κάνουν γιατί είχε ήδη ψηφισθεί νόμος (τον Δεκέμβριο) που απαγορεύει τις αλλαγές χρεώσεων εν μέσω συμβολαίων.

κι όμως έχει γίνει κανονικά