Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση

Επειδή φωνάζεις θα φοβηθώ ρε?

Μάλλον μπέρδεψες την punk συναυλία με το ρεσιτάλ άρπας.

Αν φώναζα θα'βαζα κεφαλαία... Highlight ήταν :BDBDG54:

Δεν τα μπερδεύω αυτά που λες, γιατί ανάλογα με τη διάθεση πάω και στα δύο, κολλήματα τέτοια δεν τραβάω.

Όσο για τον "φίλο μου με αναπνευστικά προβλήματα" και τις ειρωνείες, σου επιστρέφω αυτό που μου'χεις πει 2-3 φορές:

"μακρυά απ τον κ@λο μας κι ας ειν και 60 πόντους"

Εγώ προσωπικά, το ξαναγράφω μπας και το εμπεδώσεις, για το τσιγάρο χ@στηκα. Μου βρωμάει, το θεωρώ άχρηστο και άσχημο, αλλά δεν με απασχολεί, εκτός κι αν καπνίζουν 10 ατομα σε μισό μέτρο απόσταση, οπότε απλά θα πάω πιο κει.
Η συζήτηση δε γίνεται για τον εαυτούλη μας, προσπαθούμε να συζητήσουμε για το αν και τι κερδίζει ή χάνει η κοινωνία από έναν τέτοιο νόμο.

Φανατικός καπνιστής είμαι αλλά δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου...σκέφτομαι τα καημένα τα γερόντια που θα τουρτουρίζουν τον χειμώνα έξω από τα τζάμια του καφενείου,ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθούν να εστιάσουν στην τηλεόραση που δείχνει την αγαπημένη τους ομαδα,,και τον καφετζή σε μια γωνιά,στριμωγμένος από τον υπάλληλο της ΣΔΟΕ,,τον Smogbuster (!!!νέο ,επίλεκτο σώμα της αστυνομίας ,που έχει εκπαιδευτεί καλύτερα (μέσα σε θαλάμους αερίων κλπ) απ την ομαδα ΔΙΑΣ,, :flipout:) και τον ιδιοκτήτη του κτηρίου ,που , ο άνθρωπος θα θέλει το νοίκι του...

Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Μετεωρίτης να έπεφτε στην χώρα,μικρότερη ζημιά θα της άφηνε πίσω...οι τύποι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν κάθε επιχειρηματικό κλάδο και τα καταφέρνουν με αξιοζήλευτη επιτυχία και τρόπο, που μοιάζει ακριβώς σαν ντόμινο...

Και ξέχασα...να τους ευχηθώ καλές εισπράξεις από τους φόρους που θα πάρουν απ τα λουκέτα....

Φανατικός καπνιστής είμαι αλλά δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου...σκέφτομαι τα καημένα τα γερόντια που θα τουρτουρίζουν τον χειμώνα έξω από τα τζάμια του καφενείου,ενώ ταυτόχρονα θα προσπαθούν να εστιάσουν στην τηλεόραση που δείχνει την αγαπημένη τους ομαδα,,και τον καφετζή σε μια γωνιά,στριμωγμένος από τον υπάλληλο της ΣΔΟΕ,,τον Smogbuster (!!!νέο ,επίλεκτο σώμα της αστυνομίας ,που έχει εκπαιδευτεί καλύτερα (μέσα σε θαλάμους αερίων κλπ) απ την ομαδα ΔΙΑΣ,, :flipout:) και τον ιδιοκτήτη του κτηρίου ,που , ο άνθρωπος θα θέλει το νοίκι του...

Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Μετεωρίτης να έπεφτε στην χώρα,μικρότερη ζημιά θα της άφηνε πίσω...οι τύποι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν κάθε επιχειρηματικό κλάδο και τα καταφέρνουν με αξιοζήλευτη επιτυχία και τρόπο, που μοιάζει ακριβώς σαν ντόμινο...

Και ξέχασα...να τους ευχηθώ καλές εισπράξεις από τους φόρους που θα πάρουν απ τα λουκέτα....

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα πληγεί κανένας επιχειρηματικός κόσμος μακροπρόθεσμα, θα μουδιάσει ίσως λίγο στην αρχή, αλλά μετά σιγά μην πάψει να διασκεδάζει ο κόσμος επειδή απαγορεύεται το τσιγάρο εκείνες τις 2-3 ώρες (επιτρέπεται με βολτίτσες προς τα έξω για καθαρό αέρα).
Όλοι εκεί θα είναι, όπως είναι όλοι εκεί και μέσα σε περίοδο βαθιάς κρίσης. Μια συνήθεια είναι, και έτσι θα περάσει.

Τέλος, συγχωράτε με, αλλά μέσα σ'αυτό τον πόλεμο που γίνεται ενάντια στους πολίτες, ο τελευταίος επιχειρηματικός κλάδος για τον οποίο θα κάτσω να βάλω τα κλάμματα είναι ο συγκεκριμένος. Με τους κατά κανόνα ανασφάλιστους εργαζομένους, τις ξεφτιλέ αμοιβές σε σχήματα, την αισχροκέρδεια, την κοροϊδία στα μούτρα (έκανα το λάθος να πάω με αντιβίωση μια μέρα για ποτό, και εισέπραξα την απάντηση "δε σερβίρουμε αναψυκτικά και χυμούς μετά τις 10" - λογικό αν σκεφτείς ότι το αναψυκτικό έχει 3 ευρώ και το ποτό 10), τους πορτιέρηδες, τη μαφία και όλα αυτά... στο καλό, να μας γράφουν. Ίσως είναι πράγματι καιρός να αλλάξουν λίγο τις πολιτικές τους, τιμολογιακές καταρχάς, και θα γεμίσουν τα μαγαζιά όσο ποτέ άλλοτε.

Και εγώ καταλαβαίνω ότι το κάπνισμα για πολλούς είναι φυσική ανάγκη. Δεν είναι ότι διασκεδάζουν καπνίζοντας , είναι ότι τρελαίνονται μη καπνίζοντας.

Αλλά δείγμα πολιτισμού είναι η τοποθέτηση των φυσικών αναγκών σε κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς..
Δεν είναι ανελευθερία είναι πολιτισμός.

Άμα είναι όταν/όπου μας έρχεται (και δεν μπορούμε κα κρατηθούμε) να κατουράμε , να τρώμε , να χ…με , να κλα....με , να ρευόμαστε . να φτύνουμε , να γαμ…με , να βγάζουμε τα παπούτσια μας, να αλλάζουμε σώβρακο , να ξύνουμε τα @@ μας κλπ τότε γινόμαστε χιμπατζήδες.

Αν εγώ αλλάξω κάλτσες μέσα σε ένα εστιατόριο , ούτε πρόβλημα υγείας δημιουργώ , ούτε απαγορεύεται από το νόμο. Θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς είναι

Το ότι (το κάπνισμα) γίνεται από πολλούς δεν αλλάζει κάτι.

Κάποτε οι πολλοί έβαζαν κάποιους άλλους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Κάποτε οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Και σήμερα ΟΛΟΙ οι άντρες στο χωριό πάνε στο καφενείο και οι γυναίκες μαγειρεύουν.

Έτσι έχει το θέμα για εμένα από κοινωνική άποψη.

Αν το πάρουμε από οικονομική άποψη , πόσο θα πέσει η πελατεία και οι φόροι κλπ. , το θέμα έχει άλλη ανάγνωση. (και ή live παρτούζα στα μπαρ τότε μπορεί να φέρνει έσοδα)
Όπως και άλλη ανάγνωση έχει το θέμα βλαπτικότητας του παθητικού καπνίσματος ή κατά πόσο θα μειωθεί η συνολική κατανάλωση τσιγάρων.

...

Αλλά δείγμα πολιτισμού είναι η τοποθέτηση των φυσικών αναγκών σε κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς..
Δεν είναι ανελευθερία είναι πολιτισμός.

Άμα είναι όταν/όπου μας έρχεται (και δεν μπορούμε κα κρατηθούμε) να κατουράμε , να τρώμε , να χ…με , να κλα....με , να ρευόμαστε . να φτύνουμε , να γαμ…με , να βγάζουμε τα παπούτσια μας, να αλλάζουμε σώβρακο , να ξύνουμε τα @@ μας κλπ τότε γινόμαστε χιμπατζήδες.

Αν εγώ αλλάξω κάλτσες μέσα σε ένα εστιατόριο , ούτε πρόβλημα υγείας δημιουργώ , ούτε απαγορεύεται από το νόμο. Θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς είναι

.....

Ξερεις ποια ειναι η πλακα? Δεν θα βρεθει ουτε ενας να διαφωνησει μαζι σου. Οταν ομως προκειται για τσιγαρο, τα αυτονοητα αναθεωρουνται ως δια μαγειας.

Η λογική, ως συνήθως ξεχειλώνεται, για να εφευρεθούν επιχειρήματα...

Ποιός είπε ότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς δεν επιβάλλουν στον καπνιστή να μην καπνίζει στη μούρη του άλλου?

Ποιός είπε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι δημοσίως???

Αυτό που λέμε είναι ότι όπως δεν υπάρχει νόμος για απαγόρευσης αλλαγής κάλτσας σε εστιατόρια, να δινόταν και η ευχέρεια σε επαγγελματίες και πελάτες να επιλέξουν... με συγκεκριμένους ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ όρους...

Δεν έχετε καθόλου άδικο για το τσιγάρο αλλά νομίζω ότι παραποιείται (και μάλιστα σκοπίμως) τα όσα λέγονται εδώ...

ΥΓ Το σκοπίμως πάει στην δημιουργία επιχειρημάτων και που πουθενά αλλού βεβαίως...

Προσωπικά είμαι "αντι" των δημόσιων ανασκαφών της μύτης... Τρελά απρεπές και επικίνδυνο για την υγεία σε κάθε χειραψία... ή επαφή με αυτό που ακούμπησε ο ηλίθιος...

Να βγάλουμε νόμο και γι' αυτό λοιπόν... Απαγορεύεται το καθάρισμα του δίκανου δημοσίως... Πρόστιμο στους παραβάτες...

Έλα βρε παιδιά... Εσείς δεν θέλετε να μην μυρίζουν τα ρούχα σας... Εσείς θέλετε να κόψουν όλοι οι άλλοι το τσιγάρο...

Ρε παιδιά το πρόβλημα νομίζω ότι είναι απλό. Ένας μη καπνιστής αδυνατεί να δει στο τσιγάρο αυτό το ιερό που βλέπει ένας καπνιστής, άρα το γιατί τέτοια δυσφορία με την απαγόρευση, και αντίστροφα, ένας καπνιστής δυσκολεύεται να καταλάβει πόσο επηρρεάζει η συνήθειά του κάποιον που δεν το αντέχει... (άρα το προς τι τέτοια δυσφορία με το τσιγάρο :D)

... έτσι πάντα τα επιχειρήματα των μεν θα μοιάζουν υπερβολικά για τους δε... έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον απ'αυτό το θρεντ...

Last edited:
Δε νομίζω maestro... H συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών έχει αντιληφθεί ότι βλάπτεται η υγεία μας, ότι είναι απρέπεια και ενόχληση για τον μη καπνιστή κτλ που έχουν αναφερθεί...

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι τα μέτρα είναι αυταρχικά, δεν αποσκοπούν στην προστασία των μη καπνιστών και φυσικά ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις να συνυπάρξουν "μεικτές" παρέες στον ίδιο χώρο...

-bye-

Ρε παιδιά το πρόβλημα νομίζω ότι είναι απλό. Ένας μη καπνιστής αδυνατεί να δει στο τσιγάρο αυτό το ιερό που βλέπει ένας καπνιστής, άρα το γιατί τέτοια δυσφορία με την απαγόρευση, και αντίστροφα, ένας καπνιστής δυσκολεύεται να καταλάβει πόσο επηρρεάζει η συνήθειά του κάποιον που δεν το αντέχει... (άρα το προς τι τέτοια δυσφορία με το τσιγάρο :D)

... έτσι πάντα τα επιχειρήματα των μεν θα μοιάζουν υπερβολικά για τους δε... έτσι έχω καταλάβει εγώ τουλάχιστον απ'αυτό το θρεντ...

Ναι αλλά ο καπνιστής έχει την απαίτηση να ΔΡΑ ο ίδιος και να ανέχεται ο άλλος.

Ο αντικαπνιστής έχει την απαίτηση να ΜΗΝ ΔΡΑ κανείς. Να μην υφίσταται το αποτέλεσμα της δράσης . Δεν είναι το ίδιο.

Επίσης ΟΛΕΣ οι ανθρώπινες δραστηριότητες - ανάγκες από τις πλέον προσωπικές (τουαλέτα – σεξ) έως και τις πλέον δημόσιες (ομιλία -γεύμα ) έχουν χώρους που απαγορεύονται και χώρους που επιτρέπονται.

Οι καπνιστές θέλουν ΠΑΝΤΟΥ (κάποτε και σε σινεμά – θέατρα – αεροπλάνα – λεωφορεία - κλπ κλπ) να επιτρέπεται το κάπνισμα σα να είναι το Αγιο Δισκοπότηρο .

Η Κανέλλη μιλάει στην τηλεόραση και παράλληλα καπνίζει για παράδειγμα.

Last edited:
Ε εντάξει τότε... Αφού η Κανέλλη είναι ΟΛΟΙ οι καπνιστές τότε έχεις δίκιο...

Δεν βγαίνει άκρη... πραγματικά...

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Οι καπνιστές θέλουν ΠΑΝΤΟΥ (κάποτε και σε σινεμά – θέατρα – αεροπλάνα – λεωφορεία - κλπ κλπ) να επιτρέπεται το κάπνισμα σα να είναι το Αγιο Δισκοπότηρο .

Η Κανέλλη μιλάει στην τηλεόραση και παράλληλα καπνίζει για παράδειγμα.

Είναι ισοπεδωτικός ο λόγος σου, το δε παράδειγμα ατυχές. Δεν είναι όλοι οι καπνιστές σαν την Κανέλλη. Τώρα, αν τα λες με την ελπίδα να τα διαβάσει και να σου απαντήσει, καλά κάνεις.....πάντως, για τους καπνιστές συμμετέχοντες στο νήμα το ποστ σου είναι, τουλάχιστον, άστοχο και υπερβολικό.

Ασφαλώς και δεν είναι οι καπνιστές σαν την Κανέλλη.

Υπάρχουν όμως και πολλοί καπνιστές σαν την Κανέλλη , που θα βρεθούν στο διπλανό κάθισμα οποιουδήποτε ενοχλείται από τον καπνό.

Αν σου τύχει μία συμπεριφορά τύπου Κανέλλη στο διπλανό Γραφείο, φίλε Διαχειριστή Γιάννη, τι κάνεις .??? (Και 5% πιθανότητα να έχει αυτό σημαίνει ότι στα 50 άτομα ενός χώρου τα 2-3 είναι έτσι)

Ένας νόμος πρέπει να λύνει προβλήματα καθημερινότητας.
ΔΕΝ μπορεί να λέει αν καπνίζεις σαν την Κανέλλη ενοχλείς και αν καπνίζεις σαν τον Γιάννη ΔΕΝ ενοχλείς .

Νομίζεις ότι απευθύνομαι προσωπικά στους καπνιστές που μετέχουν στο νήμα.?

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ασφαλώς και δεν είναι οι καπνιστές σαν την Κανέλλη.

Υπάρχουν όμως και πολλοί καπνιστές σαν την Κανέλλη , που θα βρεθούν στο διπλανό κάθισμα οποιουδήποτε ενοχλείται από τον καπνό.

Αν σου τύχει μία συμπεριφορά τύπου Κανέλλη στο διπλανό Γραφείο, φίλε Διαχειριστή Γιάννη, τι κάνεις .??? (Και 5% πιθανότητα να έχει αυτό σημαίνει ότι στα 50 άτομα ενός χώρου τα 2-3 είναι έτσι)

Ένας νόμος πρέπει να λύνει προβλήματα καθημερινότητας.
ΔΕΝ μπορεί να λέει αν καπνίζεις σαν την Κανέλλη ενοχλείς και αν καπνίζεις σαν τον Γιάννη ΔΕΝ ενοχλείς .

Νομίζεις ότι απευθύνομαι προσωπικά στους καπνιστές που μετέχουν στο νήμα.?

Εμ....

όταν κάνουν κουβέντα και καπνιστές σ' αυτό το νήμα τι να υποθέσω όταν γράφεις:

''Οι καπνιστές θέλουν ΠΑΝΤΟΥ (κάποτε και σε σινεμά – θέατρα – αεροπλάνα – λεωφορεία - κλπ κλπ) να επιτρέπεται το κάπνισμα σα να είναι το Αγιο Δισκοπότηρο .''

Δεν είναι ισοπεδωτικό το παραπάνω, όταν δεν έχει καν διατυπωθεί αυτή η άποψη από καπνιστές στο παρόν νήμα?

Δεν έχω γράψει πουθενά ότι πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο, πλην δυο-τριών προτάσεων που έκανα για τα καφέ και τους χώρους διασκέδασης. Οπότε ναι, συμφωνώ με αυτό που έγραψες, πως ο νόμος δεν μπορεί να με ξεχωρίζει από την Κανέλλη.

Φίλε Ηλία προφανώς μιλάς για την μειοψηφία των καπνιστών που δεν σέβονται τους κανόνες συμπεριφοράς που τώρα έγιναν νόμοι...

Το παραπάνω post σου βέβαια αναφέρεται (ξεκάθαρα) σε όλους τους καπνιστές... Έχεις παραλείψει τη λέξη "μερικοί"...

Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με...

edit. μαζί γράφαμε Xατζ.