Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Δε μου αρεσει που το λεω, αλλα υποτιμας τη νοημοσυνη μου.
Υπαρχει μια προσπαθεια να αποδειχτει οτι το μετρο του περιορισμου του καπνισματος, ειναι αδικο, αχρηστο και οτι οι "αντικαπνιστες" υπερβαλλουν.

Δεν ειπε κανεις για αποκλειστικη ευθυνη του καπνου σε ολους τους καρκινους, ουτε για σιγουρες βλαβες σε οσους εκτιθενται σε αυτον. Το τι ακριβως κανει να το συζητησουμε, αλλα αν ειναι λιγο ή πολυ, δεν αλλαζει κατι.

Παθητικο καπνισμα, ξερω πολυ καλα τι σημαινει, και ειναι πολυ παραπανω απο μια τζουρα καπνου στα 5 μετρα. Οι τρομαγμενοι φανατικοι ας πιστευουν ο,τι θελουν. Ειναι ελαχιστοι, και κακως τους φερνεις παραδειγμα.

Αφού έβαλες πόστ μου ,υπό τό πρίσμα πού τό σχολίασες, προφανώς εσύ υποτιμάς τήν νοημοσύνη τών μελών.
Λένε λοιπόν κάποιες επιδημιολογικές μελέτες,αρκετά αμφίβολες ότι ένας παθητικός καπνιστής έχει 20% περισσότερες πιθανότητες νά εμφανίσει καρκίνο πνεύμονος από τόν γενικό πληθυσμό(όπου στήν έννοια γενικός πληθυσμός υπάρχουν αδιευκρίνιστα στοιχεία)
Αυτό τί σημαίνει επί τής ουσίας?

Αν εδειχναν ολοι την ιδια ευαισθησια, δεν θα χρειαζοταν νομος.

Στο ότι υπάρχουν αρκετά ''γαϊδούρια'' καπνιστές, ουδείς αντιλέγει. Δεν σχετίζεται όμως η γαϊδουριά τους μόνο με το τσιγάρο, αλλά με το χαρακτήρα τους. Είναι βέβαιο πως θα εκδηλώσουν την αγένεια προς το διπλανό τους και σε άλλη φάση, άσχετη με το τσιγάρο.

Πάμε στους από 'κει...

Μην μου πεις ότι δεν έχει γνωρίσει υστερικούς αντικαπνιστές....αλλιώς, πως να εξηγηθεί λογικά η απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου?? Και μην μου πεις ότι προκαλούσε οπτικά το σχήμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, διότι τότε θα πρέπει να βγάλουν και παράνομα τα Caprice...

Δόξα τω θεώ από υστερία μια χαρά είμαστε...είτε από 'κείνους που σκοτώνονται με το γείτονά τους για μισό μέτρο γης (όντας ιδιοκτήτες δεκάδων στρεμμάτων) μέχρι μια γηραιά κυρία εν έτει 1992 στα Μακντόναλτς στη Ρώμη που κάλεσε την ασφάλεια να μας πετάξει έξω επειδή ένας φίλος κρατούσε το τσιγάρο σβηστό στο στόμα και το χέρι του. Φυσικά, το σκηνικό, μόλις έφθασε η ασφάλεια, ήταν απείρου κάλλους, αφού η ασφάλεια ενημέρωσε την κυρία ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα μιας και το παλληκάρι δεν κάπνιζε. Η κυρία σκύλιασε από την απάντηση, σηκώθηκε και έφυγε ''βράζοντας'' και βρίζοντας, αφήνοντας μας να έχουμε λυθεί στα γέλια...

+1 Χατζ!!!

Αν εδειχναν ολοι την ιδια ευαισθησια, δεν θα χρειαζοταν νομος.

Ομως, δυστυχως ηταν απαραιτητος. Τα πιθανα αλλα κινητρα, που οδηγησαν στην εφαρμογη του, ειναι δευτερεουσας σημασιας.

Και φυσικα, επειδη κατι συμβαινει στις ΗΠΑ, δε σημαινει οπωσδηποτε οτι ειναι κακο.

Καμία ευαισθησία από μέρους μου... Αυτό το καθεστώς βρήκα όπου και αν πήγα... Δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία αλλά όλων των καπνιστών...

Θα μου πείς έτυχε... Το πιθανότερο... Αλλά όχι να την πληρώσουμε όλοι οι καπνιστές επειδή υπάρχουν και τα γαιδούρια, που λέει και ο Γιάννης...

Μέτρο χρειάζεται αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αδερφέ... Βγήκαν όλοι οι κομπλεξικοί να κυνηγήσουν τους σχετικά λίγους καπνιστές που ξεφυσούσαν στη μούρη τους τόσα χρόνια... Και η μπάλα θα πάρει και μας όλους... άδικα νομίζω!

:grinning-smiley-043-bye-

Το λεγόμενο «παθητικό κάπνισμα» αποτέλεσε, ιστορικά, την πιο αποφασιστική ιδέα της αντικαπνισματικής πολιτικής. Αφού γίνεται αποδεκτό ότι το κάπνισμα βλάπτει και το διπλανό μη καπνιστή, νομιμοποιείται η πολιτεία να προστατεύσει το «θύμα», διώκοντας τον «θύτη». Αλλά τι είναι και πώς μετριέται το «παθητικό κάπνισμα»; Πώς ποσοτικοποιείται; Δεν υπάρχει τρόπος. Γιʼ αυτό και η ιατρική κατέφυγε στο γνωστό τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί τη στατιστική. Βρέθηκε π.χ. από επιδημιολογικές μελέτες, ότι οι μη καπνιστές, σύντροφοι καπνιστών, διατρέχουν 30% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα. Ο αδαής πανικοβάλλεται, θεωρώντας ότι 30 στους 100 συντρόφους καπνιστών θα πάθουν καρκίνο. Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται για αύξηση της πιθανότητας. Και πόση είναι αυτή η πιθανότητα; Μόνον 6 στους 100.000 μη καπνιστές παθαίνουν καρκίνο στον πνεύμονα. Επομένως, η αύξηση κατά 30% αντιστοιχεί σε 1,8 ακόμα περιπτώσεις στις 100.000 ή 0,9 στις 50.000. Με άλλα λόγια, σε κάθε 55.000 μη καπνιστές, συντρόφους καπνιστών, μόνο 1 θα πάθει καρκίνο στον πνεύμονα εξαιτίας ( ; ) του καπνιστή συντρόφου. Η πιθανότητα να πεθάνει, ο ίδιος άνθρωπος, σε τροχαίο είναι, στην Ελλάδα, 10 φορές μεγαλύτερη, αλλά δεν απαγορεύουμε γιʼ αυτό την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με την ίδια λογική, άλλωστε, δεν θα έπρεπε να πωλούνται γλυκά σε παχύσαρκους ή διαβητικούς.

άπό άρθρο του Μιχάλη Πιτσιλίδη στην Καθημερινή ( διευθυντής του περιοδικού Popular Medicine ). Ολο το άρθρο εδώ.

Ο μόνος τρόπος για να περάσει τέτοιο νομοσχέδιο ´και τέτοιου είδους απαγορεύσεις , ήταν να "ανακαλυφθεί" η θεωρία ότι το τσιγάρο βλάπτει και αυτούς που δεν καπνίζουν. Ωστε να στριμωχθούν οι καπνιστές στον τοίχο , δημιουργώντας τους αισθήματα ενοχής ( αντίστοιχα αισθήματα έχουν δημιουργηθεί στους Ελληνες πχ ότι άυτοί φταίνε για το δημόσιο χρέος , με αποτέλεσμα να μην διαμαρτύρονται για τα νομοσχέδια τερατουργήματα που ψηφίζονται σωρηδόν ) δήθεν ότι κάνουν κακό στους άλλους .

Εδώ μέσα διάβασα τό παντελώς αντεπιστημονικό ότι τό 95% οσων έπαθαν έμφραγμα κάτω τών 50 ήσαν καπνιστές...
Πόθεν προκύπτει αυτό??Καί μήν μπεί καμιά γκουκλαρισμένη '' μελέτη'' από ''ιατρικά '' sites τού διαδικτύου..
''Ξεχάστηκαν'' οι οικογενείς υπερλιπιδαιμίες,οι υπερλιπιδαιμίες άλλου τύπου,ο νεανικός σακχαρώδης διαβήτης,η παχυσαρκία ,η μεγάλη κληρονομική προδιάθεση και άλλα πολλά..
Γιά νά μήν διαβάζουμε και ότι νάναι δηλαδή.

Υ.Γ.
Ντόκ αυτό περί 30% προέρχεται απο μελέτη έλληνα καθηγητή,ακριβώς τού ιδίου πού τήν περίοδο τής '' γρίππης'' τών χοίρων είχε πάρει σβάρνα τά κανάλια καί κατακεραύνωνε οιονδήποτε άλλον επιστήμονα διατηρούσε αμφιβολίες σχετικά μέ τό πόσο θανατηφόρα ήταν η πανδημία εκείνη ,αλλά καί γιά τήν αναγκαιότητα τού Εμβολίου..
Τό κείμενο τού Πιτσιλίδη απαντά επί τής ουσίας τό τί σημαίνει στατιστικά τό 30%..Γιατί διάφοροι υστερικοί αντικαπνιστές γράφοντας γιά 30% υπονοούν σέ φυλλάδες ότι θά πάθουν καρκίνο οι 30 στούς 100 πού είναι παθητικοί καπνιστές.:flipout::flipout::flipout:

Last edited:
Exω κόψει το κάπνισμα κι έτσι δεν μπορώ να κατηγορηθώ,ότι ανήκω στο "στρατόπεδο" των καπνιστών.

Είναι λοιπόν απορίας άξιο,γιατί τόσα μέτρα για το τσιγάρο.Προσωπικά θεωρώ πολύ πιό επικίνδυνα τα κινητά.Η ακτινοβολία που συνδέεται σαφώς με υψηλά ποσοστά εμφάνισης όγκων,εκπέμπεται επίσης απο κεραίες και συσκευές στον περίγυρο.

Επίσης κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνεται για τους κάθε είδους άκρως επικίνδυνους βιομηχανικούς ρύπους.Το αντίθετο...

Αυτή η ετεροβαρής αντικαπνιστική υστερία,που ξεκίνησε απο αγωγές εναντίον καπνοβιομηχανιών στην Αμερική,σαφώς και χρήζει παραπέρα ανάλυσης.Βασικά πιστεύω,ότι εκπορεύεται απο ενδομονοπωλιακά παιχνίδια κυριαρχίας κι ανακατατάξεων μεταξύ των γιγαντιαίων πολυεθνικών.

Last edited:
Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

@gordonas

αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος, ρώτα......δεν είναι κακό.

Κακό είναι ότι σου έχουν γίνει παρατηρήσεις για τα κεφαλαία και να συνεχίζεις να τις αγνοείς. Κάθε σου ποστ μοιάζει σαν να φωνάζεις. Βασικά, δεν έχεις όρεξη για κουβέντα, αλλά, για ''κατηγορώ''.....

Τα αστειάκια για τα 2D και 3D τα αντιπαρέρχομαι.

Όσο για τα λοιπά που γράφεις, πουθενά δεν έγραψα να καπνίζουμε παντού, και μέσα στα χειρουργεία, ούτε φυσικά έθεσα θέματα ελευθερίας. Αν θέλεις να γράψεις ''Θούριους'' έχεις κάθε δικαίωμα. Όταν απευθύνεσαι με quote όμως στο συνομιλητή σου, φρόντισε ν' απαντάς σ' αυτά που έχει γράψει και όχι σε αυτά που φαντάζεσαι πως έχει γράψει. Τέλος, μετρίασε πάραυτα την ειρωνεία, δεν μιλάς σε γνωστούς σου, που γνωρίζουν τον τρόπο γραφής σου ή το στυλ σου.....

Αν έγραφα ΟΛΟ το κείμενο με κεφαλαία θα είχες δίκιο. Χρησιμοποιώ κεφαλαία σε σημεία που θέλω να τονίσω κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει στον προφορικό λόγο και προσπαθώ να μιμηθώ στον γραπτό.

Απαντάω όπως νομίζω και σε αυτά που έχεις γράψει. Δικαίωμα σου να πιστεύεις το αντίθετο. Δικαίωμα σου επίσηες είναι να λες ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση.

Το "πάραυτα" να το απευθύνεις εκεί που σε φοβούνται. Τέλος χαλάρωσε, δεν είσαι λοχίας, ένας administrator είσαι.

Σαν τέτοιος θα έπρεπε να είσαι αμερόληπτος. Σε νοιάζουν τα επιλεκτικά κεφαλαία μου όταν γράφονται τα παρακάτω:

"Το ιδανικό για κάποιους από σας θα ήταν να υπήρχε και επίδομα ρουφιανιάς, δλδ. ένα 15% απ το πρόστιμο."

Εδώ είναι και διαχειριστής ο γραφών, οπότε τι ψάχνω να βρω...
"Επί τή ευκαιρία:Tυγχάνει νά γνωρίζω ,αρκετούς φανατικούς αντικαπνιστές και ουχί μή-καπνιστές πού πρωταγωνιστούν σέ επεισόδεια οικογενειακής βίας και κακοποίησης..Γκαραντί και μέ μελέτες.Ιδιον τών φανατικών εν γένει αυτό."

Άρες μάρες κουκουνάρες...διαχειριστικές κιόλας...Υπάρχει και μια άλλη έρευνα που λέει ότι όποιος είναι διαχειριστής βαράει την αδερφή του και κακοποιεί τον σκύλο του...Γκαραντί και αυτό...

Last edited:
Ρε φίλε τι πρόβλημα έχεις;Οπου μπαίνεις μάχη γίνεται...

Τυχαίο;Δεν νομίζω...

Κάνε κανένα τσιγαράκι και χαλάρωσε...:flipout:

"Το ιδανικό για κάποιους από σας θα ήταν να υπήρχε και επίδομα ρουφιανιάς, δλδ. ένα 15% απ το πρόστιμο."

Εδώ είναι και διαχειριστής ο γραφών, οπότε τι ψάχνω να βρω...
"Επί τή ευκαιρία:Tυγχάνει νά γνωρίζω ,αρκετούς φανατικούς αντικαπνιστές και ουχί μή-καπνιστές πού πρωταγωνιστούν σέ επεισόδεια οικογενειακής βίας και κακοποίησης..Γκαραντί και μέ μελέτες.Ιδιον τών φανατικών εν γένει αυτό."

Άρες μάρες κουκουνάρες...διαχειριστικές κιόλας...Υπάρχει και μια άλλη έρευνα που λέει ότι όποιος είναι διαχειριστής βαράει την αδερφή του και κακοποιεί τον σκύλο του...Γκαραντί και αυτό...

Δέν έπιασα τίς άρες -μάρες κουκουνάρες..Μήπως θές μελέτες γιά τήν οικογενειακή βία και τήν εγκληματικότητα??
Και φυσικά θάναι σοβαρές καί όχι αστείες σάν τά ότι νάναι περί τού 95% τών εμφραγματιών καπνιστών κάτω απο τά 50..
Τόπιασες αυτό ή οχι??
Γιά τόν σκύλο επίσης γκαραντί..
Συμπεριλαμβάνεται στήν οικογενειακή βία τών φανατικών όπου γής.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Αφού έβαλες πόστ μου ,υπό τό πρίσμα πού τό σχολίασες, προφανώς εσύ υποτιμάς τήν νοημοσύνη τών μελών.
Λένε λοιπόν κάποιες επιδημιολογικές μελέτες,αρκετά αμφίβολες ότι ένας παθητικός καπνιστής έχει 20% περισσότερες πιθανότητες νά εμφανίσει καρκίνο πνεύμονος από τόν γενικό πληθυσμό(όπου στήν έννοια γενικός πληθυσμός υπάρχουν αδιευκρίνιστα στοιχεία)
Αυτό τί σημαίνει επί τής ουσίας?

Ειναι σαφες τι σημαινει 20% πιθανοτητα και τι 20% μεγαλυτερη πιθανοτητα.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ειναι προτεραιοτητα, το οτι ισως παρουσιαζεται μεγαλυτερο το κακο απο οτι ειναι. Εχει καμια σημασια, αν βλαπτει πολυ ή λιγο? Βλαπτει τουλαχιστον λιγο, συμφωνουμε σε αυτο? Εφοσον ενοχλει κιολας, τιθεται πλεον θεμα περι της αναγκης περιορισμου του?

Το οτι αλλα πραγματα ειναι χειροτερα, ειναι σιγουρο. Το οτι υπαρχουν συμφεροντα που προωθουν την αντικαπνιστικη εκστρατεια, επισης. Αλλα αναιρει κατι απο αυτα, το οτι υπαρχει ενα προβλημα που πρεπει να λυθει?

Γιατι λοιπον μενεις στις αμφιλεγομενες Ιατρικες στατιστικες, στα παραδειγματα υστερικων αντικαπνιστων και στις ειρωνιες περι "καθαρων"?

Το προβλημα εξαλλου ειναι απο τα προβληματα της καθημερινοτητας. Δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει Στατιστικη για να δεις τι γινεται. Το ζητουμενο ειναι να μπορω να παω με το παιδι μου σε καφετερια το χειμωνα. Τιποτα παραπανω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

Ειναι σαφες τι σημαινει 20% πιθανοτητα και τι 20% μεγαλυτερη πιθανοτητα.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ειναι προτεραιοτητα, το οτι ισως παρουσιαζεται μεγαλυτερο το κακο απο οτι ειναι. Εχει καμια σημασια, αν βλαπτει πολυ ή λιγο? Βλαπτει τουλαχιστον λιγο, συμφωνουμε σε αυτο? Εφοσον ενοχλει κιολας, τιθεται πλεον θεμα περι της αναγκης περιορισμου του?

Το οτι αλλα πραγματα ειναι χειροτερα, ειναι σιγουρο. Το οτι υπαρχουν συμφεροντα που προωθουν την αντικαπνιστικη εκστρατεια, επισης. Αλλα αναιρει κατι απο αυτα, το οτι υπαρχει ενα προβλημα που πρεπει να λυθει?

Γιατι λοιπον μενεις στις αμφιλεγομενες Ιατρικες στατιστικες, στα παραδειγματα υστερικων αντικαπνιστων και στις ειρωνιες περι "καθαρων"?

Το προβλημα εξαλλου ειναι απο τα προβληματα της καθημερινοτητας. Δε χρειαζεται να εχεις σπουδασει Στατιστικη για να δεις τι γινεται. Το ζητουμενο ειναι να μπορω να παω με το παιδι μου σε καφετερια το χειμωνα. Τιποτα παραπανω.

Φυσικά και έχει σημασία πώς παρουσιάζεται κάτι..
Καί φυσικά έχει σημασία νά αποδεικνύεται επακριβώς η βλαπτικότητα μιάς ουσίας καί μόνον αυτής άν μιλάμε γιά απόλυτη συσχέτιση αιτίου-αιτιατού..Επαναλαμβάνω η βλαπτικότητά της και όχι άν αρέσει ή όχι η μυρωδιά της..Καί μίλησα μόνον γιά τό παθητικό κάπνισμα.
Πρίν μερικά χρόνια είχε ενοχοποιηθεί ο καφές γιά τόν καρκίνο τού παγκρέατος,πάλι σε ιατρικές μελέτες..Φυσικά δέν ίσχυε..
Γιά τό κόκκινο κρασί και τήν μέτρια χρήση του έχουν αλλάξει εκατό φορές άποψη.
Μπορώ νά σού αναφέρω εκατοντάδες παραδείγματα.
Πιό πρόσφατο τό γεγονός ότι η Καρδιολογική εταιρεία επί πολλά έτη συνιστούσε τήν λήψη ασπιρίνης γιά τήν πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων..
Ε μόλις πρίν έναν χρόνο ανακοινώθηκε επισήμως ότι η ασπιρίνη προκαλούσε περισσότερες γαστροραγίες σέ σχέση μέ τό καλό πού έκανε στήν πρόληψη τών καρδιαγγειακών παθήσεων.
Δέν είναι άσχετα τά παραδείγματα γιά τό ότι οι έρευνες συχνά είναι αντιφατικές έως αντιφατικότατες.
Οι Καθαροί ήσαν μιά Χριστιανική σέχτα τού Μεσαίωνα πού πίστευαν ότι η θέαση τού κόσμου ήταν Μανιχαϊστική δηλαδή ότι τό Σύμπαν ελέγχεται μόνον απο δυό ανταγωνιστικές δυνάμεις ,δηλαδή τό ''Καλό'' καί τό ''Κακό''..
Ο Κόσμος δέν είναι έτσι όμως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...

Εχει καμια σημασια, αν βλαπτει πολυ ή λιγο? Βλαπτει τουλαχιστον λιγο, συμφωνουμε σε αυτο? Εφοσον ενοχλει κιολας, τιθεται πλεον θεμα περι της αναγκης περιορισμου του?

Βρε Βασίλη βλάπτει και μάλιστα πολύ... Οι καπνιστές ξέρουμε πως ξυπνάμε κάθε πρωί. Αυτό δεν λέγεται ποιότητα ζωής, σίγουρα!
Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και η ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε... αν δεν ενοχλούμε βέβαια...
Γιατί να μην υπάρχουν καπνιστήρια στους δημόσιους χώρους? γιατί όχι μαγαζιά για καπνιστές ή ειδικοί χώροι εντός μαγαζιού κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες εξαερισμού κτλ... γιατί? Αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω... Αντίποινα μας κάνουν? Γιατί? Επειδή την πατήσαμε στα 16 μας από την πλύση εγκεφάλου του "μάγκα καπνιστή"? Εντάξει μας τιμώρησαν τώρα...

Το παιδάκι να το χαίρέσαι και να το προσέχεις, πολύ καλά το σκέφτεσαι... καμία αντίρρηση ότι πρέπει να υπάρχουν και "καθαροί" χώροι...

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Βρε Βασίλη βλάπτει και μάλιστα πολύ... Οι καπνιστές ξέρουμε πως ξυπνάμε κάθε πρωί. Αυτό δεν λέγεται ποιότητα ζωής, σίγουρα!
Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει και η ελευθερία να κάνουμε ότι θέλουμε... αν δεν ενοχλούμε βέβαια...
Γιατί να μην υπάρχουν καπνιστήρια στους δημόσιους χώρους? γιατί όχι μαγαζιά για καπνιστές ή ειδικοί χώροι εντός μαγαζιού κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες εξαερισμού κτλ... γιατί? Αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω... Αντίποινα μας κάνουν? Γιατί? Επειδή την πατήσαμε στα 16 μας από την πλύση εγκεφάλου του "μάγκα καπνιστή"? Εντάξει μας τιμώρησαν τώρα...

Το παιδάκι να το χαίρέσαι και να το προσέχεις, πολύ καλά το σκέφτεσαι... καμία αντίρρηση ότι πρέπει να υπάρχουν και "καθαροί" χώροι...

-bye-

Ποια αντιποινα ? Προσπαθησε να τα κανει καποιος επιχειρηματιας (ας παρουμε τα μαγαζια ) και τον εμποδισαν ? Γιατι λοιπον δεν εφτιαξαν χωρους στα μαγαζια με ελεγχομενες συνθηκες ?Εγω σαν μη καπνιστης (οχι -αντι) δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα.

-bye-

Eλα ντε....
Ασε που στηρίζουμε και οικονομικά αυτό το μ&%$#ο κράτος.!!!
Αυτό δε το βλέπουν;

Ποια αντιποινα ? Προσπαθησε να τα κανει καποιος επιχειρηματιας (ας παρουμε τα μαγαζια ) και τον εμποδισαν ? Γιατι λοιπον δεν εφτιαξαν χωρους στα μαγαζια με ελεγχομενες συνθηκες ?Εγω σαν μη καπνιστης (οχι -αντι) δεν θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα.

Μάλλον κάτι έχω χάσει...
Επιτρέπεται υπό κάποιες συνθήκες να λειτουργήσει μαγαζί για καπνιστές??? :nounder:

Eλα ντε....
Ασε που στηρίζουμε και οικονομικά αυτό το μ&%$#ο κράτος.!!!
Αυτό δε το βλέπουν;

Σάκη προφανώς πιστεύουν ότι από λιγότερα νοσήλια + αύξηση των φόρων στα τσιγάρα θα έχουν περισσότερα έσοδα...

Σιγά μην νοιαστούν για την υγεία μας... Τα είπαμε και προηγουμένως άλλωστε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματο

Μάλλον κάτι έχω χάσει...
Επιτρέπεται υπό κάποιες συνθήκες να λειτουργήσει μαγαζί για καπνιστές??? :nounder:

Δεν γνωριζω.Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι αν δεν ηθελαν να φθασουμε εδω (υποθετω θα ειχαν προβλεψει τον ''κινδυνο'' τοσα χρονια ) ας πιεζαν απο νωρις για μια πιο συμβιβαστικη λυση.Εννοω χρονια πριν.Εγω μεχρι και σημερα σχεδον θυμαμαι τα μαγαζια τιγκα στον καπνο,και κανενα να μην με ρωταει αν με ενοχλει η να νοιαζεται.Αυτη δεν ηταν τιμωρια, ενω τωρα εχουμε αντιποινα ? Κατι παραλογο συμβαινει , η εμενα μου φαινεται.

Last edited:
Πραγματικά και εγώ δεν ξέρω φίλε μου αλλά απ' όσα διαβάζω δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε μικρά μαγαζιά να επιζήσουν... Να το κάνουν για τα μεγάλα κεφάλαια? Μπορεί...

Τα μέτρα, όπως αποφασίστηκαν, μου φαίνονται ακραία και εκδικητικά... και δεν ξέρω και το γιατί...Ως καπνιστής έτσι νοιώθω με όλα αυτά και έτσι το λέω...

-bye-

Ο παππούς μου (καλή του ώρα) έλεγε ότι όλα είναι μια συνήθεια....(όχι ακριβώς και όλα θα έλεγα)..

Αν τηρηθεί το μέτρο, που αυτή τη φορά το βλέπω να τηρείται τότε θα μάθουμε και εδώ να καπνίζουμε εκτός κλειστών χώρων, όπως γίνεται και σε πάρα πολλές χώρες που πολλοί από εμάς έχουμε ταξιδέψει και δεν παραπονεθήκαμε σε κανένα όταν αναγκαστήκαμε να καπνίζουμε εκτός μπαρ, δωματίου, καφέ κλπ.....

υγ. όποιος μου κάνει επίσκεψη για καφέ στο γραφείο καπνίζει ελεύθερα...... μέχρι να το κόψω και εγώ... μετά πάπαλα... (ελπίζω να υπάρχει το γραφείο μέχρι τότε....:D)

Ο παππούς μου (καλή του ώρα) έλεγε ότι όλα είναι μια συνήθεια....(όχι ακριβώς και όλα θα έλεγα)..

Αν τηρηθεί το μέτρο, που αυτή τη φορά το βλέπω να τηρείται τότε θα μάθουμε και εδώ να καπνίζουμε εκτός κλειστών χώρων, όπως γίνεται και σε πάρα πολλές χώρες που πολλοί από εμάς έχουμε ταξιδέψει και δεν παραπονεθήκαμε σε κανένα όταν αναγκαστήκαμε να καπνίζουμε εκτός μπαρ, δωματίου, καφέ κλπ.....

υγ. όποιος μου κάνει επίσκεψη για καφέ στο γραφείο καπνίζει ελεύθερα...... μέχρι να το κόψω και εγώ... μετά πάπαλα... (ελπίζω να υπάρχει το γραφείο μέχρι τότε....:D)

Εσυ αύριο που θα έρθω κανόνισε να καπνίζεις και θα έρθω με κανα δυό:afro: φουσκωτούς.......:flipout::flipout::flipout:

Έχω παραπονεθεί πολλές φορές Αντώνη... Ξέρεις τι σημαίνει να σε βάζουν σε ξενοδοχείο στον 17ο όροφο και να μην υπάρχουν δωμάτια για καπνιστές ή κάποιο lobby ανά 5 ορόφους βρε αδερφέ...

Έχω αλλάξει ξενοδοχείο για αυτό το λόγο...

Και έχω παρανομήσει επίσης αρκετές φορές... ανοίγω παράθυρο και ας χτυπήσει όποιος συναγερμός θέλει...