Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Monomania is an emotional problem that impacts the ability of the individual to interact with his or her environment in a balanced and productive manner. Essentially, monomania is a condition in which the sufferer is so focused on one idea or emotion that it is impossible to function well. An individual who suffers with this kind of problem is often referred to as a monomaniac..

From Kaplan& Sadock's:Behavioral Sciences.

Aπό αύριο θά ξαναπάω πρώτη τάξη γιά νά μάθω γιά τόν κύκλο τής ντοπαμίνης.
Ave.

"Αντιλαβού"??? Ωραίος ο διαχειριστής...

Ο αναπληρωτής εν τω μεταξύ έχει μονομανία με την "μονομανία" αλλά είναι διαχειριστής...Κάνει και διάγνωση μέσω διαδικτύου και επιτίθεται επί προσωπικού κάνοντας ψυχιατρική διάγνωση. Ρε τι γίνεται στον κόσμο...

Μονομανία...μάλιστα...Ότι πεις γιατρέ...ότι πεις...

Δεν ειναι ψυχιατρική διάγνωση .Απλά περιγράφει συμπεριφορά.Πάλι λάθος.
Η Προσπάθεια νά θεωρηθούν ολοι οι καπνιστές ''πολίτες Β.Κατηγορίας'' βασει αυτής καί μόνον τής συνήθειάς τους πού λόγω αυτής δέν αξίζει νά συζητά κανείς μαζί τους είναι μονομανής συμπεριφορά ..

Από κορώνες αρκετές.

Καί ένα παιδί έκτης δημοτικού γνωρίζει οτι η περιγραφή συμπεριφοράς δέν έχει καμιά σχέση μέ τήν προσωπικότητα.
Αλλά αυτά δέν τά λέει τό google.

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

"Αντιλαβού"??? Ωραίος ο διαχειριστής...

Ο αναπληρωτής εν τω μεταξύ έχει μονομανία με την "μονομανία" αλλά είναι διαχειριστής...Κάνει και διάγνωση μέσω διαδικτύου και επιτίθεται επί προσωπικού κάνοντας ψυχιατρική διάγνωση. Ρε τι γίνεται στον κόσμο...

Μονομανία...μάλιστα...Ότι πεις γιατρέ...ότι πεις...

Τι εγινε φιλαρακο?Ξεμειναμε απο επιχειρηματα και το ριξαμε στο τσαμικο?
Ετσι ντε,δειξε μας ποιος και τι επιτελους εισαι...
Ειναι πολυ ευκολο να προσβαλεις τον οποιονδηποτε ιδιως οταν κρυβεσαι πισω απο ενα ψευδωνυμο.Το ιδιο ευκολο οπως και να το παιζεις ξερολας και να προσβαλεις συλληβδην ολο τον κοσμο που ειναι εδω μεσα.
Και οταν τελειωνουν τα,ο θεος να τα κανει,επιχειρηματα το ριχνεις στο κλεφτικο περνας στην ευθεια και αμεση προσβολη,και οταν σου λενε ευγενικα μαζεψου,λες οτι εσυ εισαι ο αδυναμος και η ατιμη η διαχειρηση σε προσβαλει.Δεν τσιμπαμε.Το 'χουμε ξαναδει το εργο.Και απο τη σταση σου εδω μεσα δεν θελω να σκεφτομαι τι θα εκανες εσυ αν ησουν διαχειρηστης...
Γιατι πρωτα απ'ολα πρεπει να μαθεις να συνδιαλεγεσαι και οχι να ακους τη φωνη σου μονο...Αλλα στου κουφου την πορτα....

Και εσύ κατάλαβες ότι επειδή ανήκει στην ίδια οικογένεια με την ντομάτα ότι δεν εθίζει???

Όχι, εσύ έβαλες το link.....:a0210:

Tα παραδείγματα που έβαλα πριν το αποδεικνύουν....

Ξέρεις πολλούς που έκαναν χρήση ηρωίνης 5-10 φορές και μετά έκαναν μια στις τόσες, για να χαλαρώσουν??

Ξέρεις πολλούς που κάνουν μπάφους και είναι "εθισμένοι"??

Παίδες μην τα ισοπεδώνουμε. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε κάποια ουσία.

Εγώ πχ έχω καπνίσει στη ζωή μου ίσα με ένα πακέτο τσιγάρα. Μέσα σε 15 χρόνια, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο, είτε για μόστρα στο γυμνάσιο, είτε από βαρεμάρα αργότερα, είτε "πειραματικά", είτε επειδή κάποιος είχε πουράκια που ήθελα να δοκιμάσω, είτε γιατί μ'άρεσε το πως μύριζε κάποιος καπνός κλπ...

... άρα που καταλήγουμε; Ότι εγώ δεν εθίζομαι στο τσιγάρο (μάλλον)... Ίσως απλά με τόσο σποραδική χρήση (1-2 το χρόνο) να μην έδωσα στον οργανισμό μου τη δυνατότητα να εθιστεί. Δεν ξέρω.

Αυτός που νιώθει την απόλυτη ανάγκη να ανάψει 2-3 πακέτα τη μέρα, το κάνει λέτε απλά από Hobby και από συνήθεια...; Νομίζω όχι, σίγουρα υπάρχει και κάποιος εθισμός που τον αναγκάζει.. Tο αν ο εθισμός είναι χημικός ή ψυχολογικός το ξέρουν οι γιατροί καλύτερα.

Δε νομίζω πως σ'αυτά τα πράγματα υπάρχει άσπρο μαύρο. Γνώμη μου πάντα...

Last edited:
Παίδες μην τα ισοπεδώνουμε. Κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε κάποια ουσία.

Εγώ πχ έχω καπνίσει στη ζωή μου ίσα με ένα πακέτο τσιγάρα. Μέσα σε 15 χρόνια, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο, είτε για μόστρα στο γυμνάσιο, είτε από βαρεμάρα αργότερα, είτε "πειραματικά", είτε επειδή κάποιος είχε πουράκια που ήθελα να δοκιμάσω, είτε γιατί μ'άρεσε το πως μύριζε κάποιος καπνός κλπ...

... άρα που καταλήγουμε; Ότι εγώ δεν εθίζομαι στο τσιγάρο (μάλλον)... Ίσως απλά με τόσο σποραδική χρήση (1-2 το χρόνο) να μην έδωσα στον οργανισμό μου τη δυνατότητα να εθιστεί. Δεν ξέρω.

Αυτός που νιώθει την απόλυτη ανάγκη να ανάψει 2-3 πακέτα τη μέρα, το κάνει λέτε απλά από Hobby και από συνήθεια...; Νομίζω όχι, σίγουρα υπάρχει και κάποιος εθισμός που τον αναγκάζει.. Tο αν ο εθισμός είναι χημικός ή ψυχολογικός το ξέρουν οι γιατροί καλύτερα.

Δε νομίζω πως σ'αυτά τα πράγματα υπάρχει άσπρο μαύρο. Γνώμη μου πάντα...

Μα δεν διαφώνησε κανείς ρε μάνα μου, αλλά όταν ο ένας λέει το άσπρο κάπως πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι υπάρχει και το γκρί και αυτό το επιτυγχάνεις δείχνοντας το "μαύρο"(όχι αυτό το μαύρο, αμέσως ο νους σας)....

Μα δεν διαφώνησε κανείς ρε μάνα μου, αλλά όταν ο ένας λέει το άσπρο κάπως πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι υπάρχει και το γκρί και αυτό το επιτυγχάνεις δείχνοντας το "μαύρο"(όχι αυτό το μαύρο, αμέσως ο νους σας)....

:flipout::flipout::flipout:

Δεν υπάρχουν άνθρωποι πρώτης και δεύτερης ταχύτητας επειδή καπνίζουν η όχι και δεν θα αποκλείσω απο την παρέα μου κάποιον που μου ταιριάζει επειδή καπνίζει, είτε είναι εθισμένος είτε όχι στο τσιγάρο.

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

... και δεν θα αποκλείσω απο την παρέα μου κάποιον που μου ταιριάζει επειδή καπνίζει, είτε είναι εθισμένος είτε όχι στο τσιγάρο.

Πολύ σωστά Γιάννη, και αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίον δεν μπορούν να υπάρχουν μαγαζιά καπνιζόντων και μη καπνιζόντων. Δεν γίνεται να χωριστούν οι παρέες. Δεν μπορεί κύριοι να βγούν ένα βράδυ 6 φίλοι και να πάνε οι 4 στο μπαρ που καπνίζουν και οι άλλοι 2 στο διπλανό που δεν καπνίζουν.

Συνεπώς ή παντού επιτρέπεται ή παντού απαγορεύεται. Απλά πράγματα.

τα παιδιά που γεννιούνται τώρα μετά από μερικά χρόνια (όσα καπνίσουν) θα το κάνουν από συνήθεια να καπνίζουν έξω, πολύ απλά γιατί έτσι θα κάνουν όλοι. Δεν θα παραπονείται κανείς γιατί και πως.

συνεπώς το κυριότερο είναι η συνήθεια.

εγώ εσύ και ο μπαρμπαγιώργος δεν μπορούμε να το δεχτούμε γιατί το κάναμε και θα μας το κόψουν!

Η συζήτηση είναι εκτός Θέματος.

Το παρόν θέμα δεν είναι οι συνέπειες του καπνίσματος στον άνθρωπο.

Το θέμα είναι αν η απαγόρευση του καπνίσματος σε Δημόσιους χώρους είναι σωστή ή όχι. .
Η γνώμη μου είναι ότι είναι σωστή . Πιστεύω ότι σε αυτό συμφωνούν και οι καπνιστές. . Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που ισχυρίζεται ότι πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα σε αεροπλάνα / νοσοκομεία / γραφεία / λεωφορεία / αίθουσες διδασκαλίας κλπ/

Μία παράμετρος που αξίζει συζήτησης είναι αν στους Δημόσιους χώρους πρέπει να συμπεριληφθούν και τα καφέ / μπαρ / εστιατόρια.

Η γνώμη μου πάλι είναι ότι και εκεί πρέπει να απαγορεύεται εφόσον ήδη εφαρμόζεται στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικά με τα τελευταία οικονομικά χάλια της χώρας μας (που στο εξωτερικό δυστυχώς σήμερα ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας ) το Greek-way έχει αποδειχτεί ότι μάλλον πρόκειται περί ανέκδοτου .

Μία παράμετρος που αξίζει συζήτησης είναι αν στους Δημόσιους χώρους πρέπει να συμπεριληφθούν και τα καφέ / μπαρ / εστιατόρια.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, γι' αυτά, αφού για τους άλλους Δημόσιους χώρους που αναφέρεις λίγο-πολύ οι περισσότεροι συμφωνούμε. Θεωρώ ότι αν σε αυτούς τους χώρους τηρούνταν οι υγειονομικές προδιαγραφές σχετικά με το κάπνισμα, δεν θα υπήρχε τρομερό πρόβλημα. Σίγουρα θα υπήρχαν μουρμούρες από κάποιους, όπως πάντα συμβαίνει, αλλά σε γενικές γραμμές θα λειτουργούσαμε ικανοποιητικά. Δυστυχώς, είμαστε άνθρωποι και λαός του όλα ή τίποτα, οπότε η χρυσή τομή μας φαίνεται ένα άπιαστο όνειρο.

Νομίζω πως δεν είναι τόσο θέμα χρυσής τομής. Εκ των πραγμάτων όταν πας να μετατρέψεις έναν άγραφο νόμο σε επίσημο, αναγκαστικά υπάρχει μέσα του η υπερβολή, αφού δύσκολα μπορούν να τυποποιηθούν όλες οι καθημερινές εξαιρέσεις.

Εκ πρώτης όψεως συμφωνώ κι εγώ ότι δε θα έπρεπε να ισχύει σε κέντρα διασκέδασης, καφετέριες κλπ. Το ζήτημα είναι ότι αυτό το λέω εγώ, που πέρα απ'τα ρούχα μου που βρωμκοπάνε, και πέραν του ότι μετά από 1-2 ώρες έχω ανάγκη να βγω για λίγο να πάρω αέρα, δεν είναι και ότι αισθάνομαι ότι θα πάθω ασφυξία. Πιθανόν ο δίπλα μου να ενοχλείται πραγματικά απ'τον καπνό.

Δεν είναι μόνο το καρκινογόνο του πράγματος, οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, από το πιο απλό κιόλας, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να ενοχλείται ιδιαίτερα από τον καπνό, πολύ περισσότερο απ'όσο ενοχλούμαι εγώ. Μπορεί να τον πιάνει βήχας, μπορεί να τον ενοχλεί το άσθμα του, και δεκάδες άλλα πράγματα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η προτροπή "αφού δε σ'αρέσει κάτσε σπίτι σου" είναι αρκετά αυταρχική (δε χρησιμοποιώ τη λέξη φασιστική γιατί θα μπλέξουμε σε άλλες συζητήσεις). Και αυτό γιατί ουσιαστικά έτσι αποκλείεις μια ομάδα πληθυσμού από το να διασκεδάζει, αφού δεν έχει άλλη επιλογή. Απ'την άλλη μεριά, όποιος καπνίζει, έχει την επιλογή να κάνει λίγη υπομονή. Το πρόβλημα του ενός είναι οργανικό ενώ του άλλου είναι θέμα διάθεσης..

.. με απλά λόγια, στον ένα προσβάλεται το Ζην και στον άλλον το Ευ Ζην... Άρα ποιανού το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραίοτητα;

Ακόμα και στην περίπτωση διαχωρισμού των μαγαζιών, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα που μου έρχεται στο μυαλό. Πριν δύο χρόνια, σ'ενα μπαράκι κάπνιζαν 5 στους 10. Αν το μαγαζί έχει ονομαστεί και νομικά "τεκές", τότε θα καπνίζουν 9 στους 10, και η ατμόσφαιρα θα γίνεται από δύσκολη αφόρητη (για τον έναν τυχερό). Ε να μην πάει εκεί θα μου πείτε. Δηλαδή θα πρέπει εν έτει 2010 να αλλάξουμε τις παρέες μας??

Δεν υπάρχει λογική λύση ρε παιδιά, έτσι νομίζω...

Last edited:
Η γνώμη μου πάλι είναι ότι και εκεί πρέπει να απαγορεύεται εφόσον ήδη εφαρμόζεται στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτο απο μονο του δεν ειναι λογος.

Στη Γερμανια, σε πολλα μαγαζια δεν καπνιζε κανεις. Σε καποια αλλα υπηρχε ειδικο δωματιο με κλειστες πορτες. Καπνιζαν πολλοι μεσα και στον υπολοιπο χωρο δεν μυριζε.

Μπορει να γινει το ιδιο και εδω. Αλλα προσωπικα αμφιβαλω για το ποσο απομονωμενο θα ειναι αυτο το δωματιο, αφου και μονο η υπαρξη του θα αρκει. Γιατι η αποτελεσματικοτητα του εξαερισμου δεν μετριεται οπως δεν μετριεται και η μυρωδια.

Δηλαδη αν ο νομος απαιτει κλειστο δωματιο με επαρκες συστημα εξαερισμου, ποιος θα κρινει αν ειναι επαρκες ή οχι?

Νομίζω πως δεν είναι τόσο θέμα χρυσής τομής. Εκ των πραγμάτων όταν πας να μετατρέψεις έναν άγραφο νόμο σε επίσημο, αναγκαστικά υπάρχει μέσα του η υπερβολή, αφού δύσκολα μπορούν να τυποποιηθούν όλες οι καθημερινές εξαιρέσεις.

Ποιος μίλησε για εξαιρέσεις?? Ποιος λέει ότι αναγκαστικά ο νόμος μέσα του έχει την υπερβολή?? Γιατί να τυποποιηθούν οι καθημερινές εξαιρέσεις??

Καταθέτω τη δική μου εμπειρία και λέω, στα μαγαζιά που δούλευε καλά ο εξαερισμός, τα φίλτρα και η ανανέωση του αέρα, δεν ακούστηκε ποτέ κανένα παράπονο....αντιθέτως, οι τεκέδες ενοχλούν τους πάντες, ακόμα και τους καπνιστές.

αφου το εφαρμόζουν οι ευρωπαίοι....
εχουν δικιο:flipout::flipout:

Μήπως μπορείς να γίνεις σαφέστερος.?

Αν είναι αστείο δεν το καταλαβαινω.
Αν είναι σοβαρό δεν το καταλαβαίνω επίσης.

Δηλαδη αν ο νομος απαιτει κλειστο δωματιο με επαρκες συστημα εξαερισμου, ποιος θα κρινει αν ειναι επαρκες ή οχι?

Αν δεν κάνω λάθος, αρμόδια υπηρεσία είναι το Υγειονομείο.