Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Καλησπέρα
- Για χαρά
- Ένα drum λευκό, ένα rizla ασημί και φιλτράκια swap κίτρινα.
- Ορίστε, πέντε ογδόντα...
Στρίβω ένα τσιγάρο και το αφήνω δίπλα μου να καίει για να γράψω τα καθέκαστα. Θα πεθάνω από καρκίνο κάποιος είπε; Στ' αρ...... μου. Υπολογίζω ότι πρώτα θα πεθάνω από κάτι άλλο. Εξάλλου, αν τύχη και δουλέψω στην οικοδομή, μάλλον θα πεθάνω λόγων των ελλείπων μέτρων προστασίας, που όταν κάποιοι τα διεκδικούν κανείς δεν δείχνει σθένος. Αν δουλέψω στο απορριμματοφόρο του δήμου, θα πεθάνω από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια, και πιθανόν να μην έχω και ανθυγιεινά ένσημα, τα οποία όταν κάποιοι τα διεκδικούν, κανείς δεν δείχνει σθένος. Ακόμα, μπορεί να πεθάνω δουλεύοντας, πριν βγω στην σύνταξη, την οποία όταν κάποιοι την διεκδικούν, κανείς δεν δείχνει σθένος. Μπορεί και να το κόψω κάποτε. Η αλήθεια είναι ότι το προσπαθώ. Μ.......α που το ξεκίνησα έτσι, σαν βλάκας. Και με ενοχλούσε κάποτε στο γυμνάσιο, όταν εγώ δεν κάπνιζα, που ο Βαγγέλης με φλόμονε με τον καπνό του, αλλά σεβόμουν το δικαίωμα του να καπνίζει, εφόσον αγόραζε τα τσιγάρα του νόμιμα και έδινε τα λεφτά του για να τα αγοράσει. Ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να το κάνω. Πρέπει μάλλον να το απαγορεύσουν εντελώς. Προκαλεί εθισμό, είναι ανθυγιεινό, ας το κάνουν. Αλλά πρέπει να τα βάλουν με τις εταιρίες έτσι, και ποιο κράτος στον κόσμο μπορεί να τα βάλει με τους βιομηχάνους.
Κοινωνικός ρατσισμός: Μεγάλη αλήθεια. Ας ρωτήσουν τους καπνίζοντες, που αγοράζουν τα τσιγάρα τους νόμιμα με το μεροκαματό τους, πως αισθάνονται όταν πρέπει να βγούν έξω από το μαγαζί σε πηγαδάκι για να κάνουν ένα τσιγάρο, και ας λάβουν σοβαρά την άποψη τους. Είναι οι παθόντες.
Ανάβω ακόμα ένα τσιγάρο γιατί το πρώτο κάηκε νωρίς, που να πάρει.
Όχι στους κλειστούς χώρους, διότι εκεί δημιουργείτε η μεγαλύτερη συμφόρηση: Μεγάλο ψέμα. Πόσες φορές οι μη καπνίζοντες έδειχναν να ενοχλούνται από την συμφόρηση στην ατμόσφαιρα λόγο του καπνίσματος πριν τους το υπενθυμίσουν. Καμία. Ναι, εντάξει, κάποιοι θα πουν κάνεις λάθος: ΠΑΡΑ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. Σιγά. Μάθετε αυτό: εξαερισμός. Σε οποιοδήποτε μαγαζί με τον κατάλληλο εξαερισμό, δεν υπάρχει κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα. Ο κατάλληλος εξαερισμός επιτρέπει, ακόμα και σε κλειστούς χώρους εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα ενός βαφείου, στον εργαζόμενο να μην εισπνέει σχεδόν καμία απολύτως βλαβερή ουσία. Όσοι έχετε πάει σε κάποιο ακριβό εστιατόριο με τον κατάλληλο εξαερισμό, καταλαβαίνετε τι εννοώ. Η ατμόσφαιρα ήταν διαυγής σαν να ήταν άνοιξη και οι μέλισες να πετούσαν χαμηλά πάνω από το χορτάρι.
Ελληνάρες, στις άλλες χώρες το έχουν ήδη απαγορεύσει εδώ και χρόνια: Μεγάλη μπαρούφα. Και για ποιον λόγο το απαγόρευσαν. Για να προστατεύσουν τους πολίτες της; Αν ήθελαν να τους προφυλάξουν δεν θα υπήρχαν καθόλου τσιγάρα στα περίπτερα. Στην Ολλανδία, στην οποία πωλείτε ψυχοτρόπος ουσία(χασις) νόμιμα, για λόγους (και καλά) της μείωσης της χρίσης "βαριών" ναρκωτικών, και το οποίο μέτρο έχει αποτύχει παταγωδώς, ενδιαφέρονται να προστατεύσουν τους πολίτες της; Η Αμερική, η οποία έχει μετατρέψει το Βιετνάμ και το Ιράκ (με την συμμετοχή στους βομβαρδισμούς της των "εξευγενισμένων" - "μπροστά" χωρών") σε εργοστάσια παραγωγής οπίου, ενδιαφέρετε να προστατεύσει τους πολίτες της από τις "βλαβερές" επιπτώσεις του τσιγάρου; Στην Ελλάδα, στην οποία χτυπουν τα τύμπανα στον εύρο και σκύβουν τα κεφάλια οι φαντάροι, ο στρατός και οχτώ χωριά, ενδιαφέρετε να μην πεθάνουμε από την νικοτίνη. Καλά ναι, μας έπεισαν.
Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει: Καλά, ναι. Αν ήταν έτσι θα ήμασταν όλοι νεκροί. Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί προβλήματα εφόσον έχουμε άμεση επαφή με τον καπνίζοντα και εισπνέουμε τους ρίπους του όλες τις φορές που εκείνος καπνίζει και αν επιλέγει να μας φυσάει τον καπνό του στα μούτρα. Αλλιώς, όσοι είμαστε ακόμα ζωντανοί το οφείλουμε στο ότι ποτέ δεν βγήκαμε από το σπίτι μας για να πάμε σε κάποιο μαγαζί και κανείς από την οικογένεια μας δεν είναι καπνιστής.
Γιατί; Ας δεί κανείς πόσα χρήματα σπαταλούν τα δημόσια νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις ασθενείς του αναπνευστικού κάθε χρόνο. Και ας κοιτάξουν πως οι ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισής (το φεδρό αυτό μότο το οποίο σου επιτρέπει να πεθαίνεις στον δρόμο αν δεν τα σκάς ωστε να είσαι ασφαλισμένος) στις χώρες του εξωτερικού πιέζουν να μην παρέχουν ασφάλιστρα για λόγους αναπνευστικών προβλημάτων που προήλθαν απο το κάπνισμα. Απλούστατα, αφενός θυμήθηκαν να σφίξουν τα λουριά παντού εν μέσω μνημονίου, αφετέρου κανείς δεν μπορεί (και δεν θέλει) να τα βάλει με μια εταιρία καπνοπαραγωγής.
Δεν έχω και μεγάλη αντίρρηση να απαγορευτεί δια πάντως το κάπνισμα. Θα αποτρέψω το παιδί μου από το να καπνίζει. Αλλά όσο αγοράζω τα τσιγάρα μου νόμιμα, έχω και το δικαίωμα νόμιμα να τα καπνίζω. Οι δήθεν αντι-ελληνάρες βγήκαν να μας προγκίξουν. Σώπα καλέ. Όπως πάντα, βγήκαμε όλοι να βγάλουμε το μένος μας προς τον συνάνθρωπό μας. Θα ακούσω την αποψή όσων διαφονούν, αλλά όχι με τα επιχειρήματα του κ....υ και του "δήθεν" προοδευτισμού που πιπιλάνε. Με τέτοιους σθεναρούς αλαλαγμούς αποδεικνύουν μονάχα την εμπάθεια τους. Εγώ θα καπνίζω όπου γουστάρω, και αν κάποιος παρατηρήσει ότι τον ενοχλεί ο καπνός μου θα μεταφέρω, όπως πάντα, το τασάκι μου με σεβασμό από την άλλη.

http://aero-logies.blogspot.com/

Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».

Πηγή....
in.gr

http://www.cosmo.gr/News/America/288663.html

Και στα πάρκα και τις παραλίες θα απαγορευτεί το κάπνισμα στην Νέα Υόρκη!
Στην Καλιφόρνια πάντως σκέφτονται να απελευθερώσουν την μαριχουάνα...
Την ίδια στιγμή τα όπλα πωλούνται ελεύθερα!

http://www.cosmo.gr/News/America/288663.html

Και στα πάρκα και τις παραλίες θα απαγορευτεί το κάπνισμα στην Νέα Υόρκη!
Στην Καλιφόρνια πάντως σκέφτονται να απελευθερώσουν την μαριχουάνα...
Την ίδια στιγμή τα όπλα πωλούνται ελεύθερα!

Γελοίοι, γελοιωδέστατοι, ας μην συνεχίσω, γιατί θα πω πολλά. Και ακολουθούν οι δικοί μας, την κάθε αμερικανόπνευστη μαλακία (συγγνώμη που το γράφω, αλλά η λέξη μαμακία είναι πολύ λίγη). Όπως λέει και ο Τζιμάκος "αμερικανάκια νεοέλληνες χορεύουνε στα τέσσερα με κουδουνάκια"..

Καλά, αυτός ο καραγκιόζης θα απαγορέψει και το αλάτι απ ότι ακούγεται.

Ε καλά...Αφού τρώνε μόνον σκατοτροφές ρέ απο τίς αλυσίδες χαμπουργκεράδικων....Δεν τρώνε σαλάτες.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Οπότε κόβει τό αλάτι απ´τίς σκατοτροφές και προστατεύει τήν ''υγεία'' τους.:D:D

Εγώ, πάντως, στο γραφείο μου το επιτρέπω κανονικά για τους πελάτες. Αν θέλουν ας έρθουν να με γράψουν. Στην Κατερίνη σε πολλά μαγαζιά ακόμη καπνίζουν κανονικά (bar κλπ) και όταν ρώτησα φίλο, που είναι δημοτικός αστυνόμος, πώς και δεν γράφουν, εισέπραξα την κορυφαία "ελληνική" ατάκα: "μέχρι τις εκλογές το αποφεύγουμε, καθ' υπόδειξη ανωτέρων (ονόματα δε λέμε!)". Αθάνατη χώρα..

Προσωπικά δεν (θέλω να) καταλαβαίνω την σύνδεση της απαγόρευσης του καπνίσματος με τη λογική του «πελάτη».

Αν μπεί η άποψη «πελάτης» στη νομοθεσία ας μην σχολιάσω που θα καταλήξουμε.

Last edited:
Γνώμη μου είναι ότι όλα είναι στημένα από τη Κυβέρνηση για να ασχολούμαστε με άλλα θέματα και όχι την κατοχή της χώρας μας και το αβέβαιο μέλλον μας...

Επίτηδες ψήφισαν ένα ακόμα ηλίθιο νόμο για να προκαλέσουν και τίποτε παραπάνω! Δεν ενδιαφέρονται για την προστασία των μη καπνιστών... και το ξέρετε!

Τώρα, αν συμβεί αυτό που λένε οι εστιάτορες, θα έχουμε "πανηγύρια" στα μαγαζιά... με μη καπνιστές που θα τσακώνονται με καπνιστές και μαγαζάτορες... άλλος ένας τεχνητός διχασμός της κοινωνίας...

Μαζί με τους επαγγελματίες κλειστών επαγγελμάτων... αύριο τους αγρότες, μεθαύριο τους ... Πάντα κάποιοι θα αντιδρούν στους παράλογους χειρισμούς του κράτους, "ενοχλώντας" το κοινωνικό σύνολο έτσι ώστε να είμαστε διαιρεμένοι... ελέγχουν τον συνδικαλισμό, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους άνεργους τους πάντες...

Σε λίγα χρόνια βέβαια θα ξεχαστεί και αυτό, αλλά θα είναι αργά...

Με την απώλεια της κυριαρχίας της χώρας μας, με 30% ανεργία και επιστροφή στις συντάξεις της εποχής Καραμανλή (γέρου), πολύ λίγοι θα συχνάζουν στα εστιατόρια...

Χρειάζεται αλληλεγγύη (και όπως πάντοτε) και αυτή τη φορά πρέπει να την επιδείξει ο ενοχλούμενος...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Γνώμη μου είναι ότι όλα είναι στημένα από τη Κυβέρνηση για να ασχολούμαστε με άλλα θέματα και όχι την κατοχή της χώρας μας και το αβέβαιο μέλλον μας...

[...]

Να σου πω έχει περάσει κι εμένα από το μυαλό μου αλλά δεν το θεωρούσα πιθανό.
Όμως αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος των καπνιστών να καπνίζουν όπου θέλουν γίνεται με τόσα μέσα, με τόσο ζήλο και με τόση επιμονή και επίκληση δημοκρατιών, κτλ, που αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να σπαταλά κανείς τόσο χρόνο και τόση ενέργεια για να "προστατεύσει" αυτό του το δικαίωμα όταν την ίδια στιγμή δεν είναι διατεθειμένος να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να προστατεύσει τη σύνταξή του, τον μισθό του, τη δουλειά του, το ίδιο του το μέλλον ρε αδερφέ...Άβυσσος...

Kαθόλου άβυσσος Γιάννη...

Ήμουν και εγώ διστακτικός πριν χρόνια, στο να πιστέψω ότι στήνουν τα πάντα... ακόμα και τα τρακτέρ να κόβουν την Ελλάδα στα δύο, ακόμα και τα ΜΑΤ να χτυπούν συνταξιούχους...

Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία...

Όλα γίνονται για να αποπροσανατολίσουν από τα ουσιαστικά θέματα αυτού του τόπου...

Εφόσον μπορούν να κλέβουν και να τους ψηφίζουν, δεν μπορεί παρά να διαθέτουν την μέση ευφυΐα του Έλληνα...
Άρα είναι αδύνατον να μην καταλαβαίνουν ότι ο τρόπος που χειρίζονται τα πράγματα θα επιφέρει αντιδράσεις... και ότι θα ήταν εύκολο να τις αποφύγουν...

Επιλέγουν λοιπόν συνειδητά να αποπροσανατολίσουν και να διχάσουν...
Και από πίσω κλείνουν συμφωνίες για αγορά όπλων, πουλάν το μέλλον μας μια δραχμή και βουτάν τις προμήθειες από τυχερά παιγνίδια, seimens και τρένα που δεν μπορούν να κινηθούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και σαπίζουν κάπου στο Κιλκίς...

Σιγά τώρα μην είναι το "θέμα" οι καπνιστές και τα τσιγάρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Να σου πω έχει περάσει κι εμένα από το μυαλό μου αλλά δεν το θεωρούσα πιθανό.
Όμως αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι η υπεράσπιση του δικαιώματος των καπνιστών να καπνίζουν όπου θέλουν γίνεται με τόσα μέσα, με τόσο ζήλο και με τόση επιμονή και επίκληση δημοκρατιών, κτλ, που αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να σπαταλά κανείς τόσο χρόνο και τόση ενέργεια για να "προστατεύσει" αυτό του το δικαίωμα όταν την ίδια στιγμή δεν είναι διατεθειμένος να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να προστατεύσει τη σύνταξή του, τον μισθό του, τη δουλειά του, το ίδιο του το μέλλον ρε αδερφέ...Άβυσσος...

Την παροιμία ''πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι'', δεν την ξέρεις?;)

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

.....που αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να σπαταλά κανείς τόσο χρόνο και τόση ενέργεια για να "προστατεύσει" αυτό του το δικαίωμα όταν την ίδια στιγμή δεν είναι διατεθειμένος να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να προστατεύσει τη σύνταξή του, τον μισθό του, τη δουλειά του, το ίδιο του το μέλλον ρε αδερφέ...Άβυσσος...

Εκτος απο αυτο, κανεις δεν κοπτεται για την ελευθερια του διπλανου να μην αναπνεει τον καπνο του. Καταπιεζεται η ελευθερια αυτου που θα ηθελε να καπνισει αλλα οχι αυτου που θα ηθελε να αναπνεει αερα χωρις καπνο, αλλα τον τρωει στη μαπα.

Το δε επιχειρημα οτι οι καπνιστες ειναι καλυτεροι πελατες για τα μαγαζια, ειναι αστειο.

Οσο για την κολωτουμπα και την σιωπηλη μη εφαρμογη του νομου (και εν οψει εκλογων) δεν νομιζω να εντυπωσιαζει κανεναν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Το δε επιχειρημα οτι οι καπνιστες ειναι καλυτεροι πελατες για τα μαγαζια, ειναι αστειο.

Αυτό το πόρισμα είναι δικό σου, έκανες κάποιο γκάλοπ?

Λογικα θα πρεπει εν καιρω να απαγορευθει η πωληση γλυκων σε διαβητικους καθως επισης και η πωληση των προιοντων φαστ φουντ σε υπερβαρους.

Τωρα σχετικα με το φοβερο επιχειρημα των μη καπνιζοντων οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να τρωνε τον καπνο μου στα μουτρα θα ηθελα να επισημάνω οτι δεν τους υποχρεωνει κανεις να μπουν σε μαγαζι(μπαρακι- καφε - ταβερνα) με καπνιζοντες ,ας επιλεξει να παει σε μη καπνιζοντες
Πως ειναι δυνατον να αγοραζω το προιον (καπνος) νομιμοτατα και πληρωνοντας κανονικοτατα τον εμμεσο φορο μου(εφτασε στα 4ευρω ο μικρος κιτρινος καπνος) και να μη μου απαγορευεται η χρηση ;Ας το αποσυρουν εαν κανει τοσο μεγαλο κακο και θελουν να με σωσουν

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Προσωπικά δεν (θέλω να) καταλαβαίνω την σύνδεση της απαγόρευσης του καπνίσματος με τη λογική του «πελάτη».

Συμφωνώ!
- Οι κινηματογράφοι έχασαν πελάτες όταν εφαρμόστηκε εκεί η απαγόρευση του καπνίσματος; Απ'όσο ξέρω πηγαίνουν ακόμη άνθρωποι στο σινεμά.
- τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τραίνα, αεροπλάνα κλπ) έχασαν πελάτες;
Επίσης απ'όσο ξέρω τα ΜΜΜ χρησιμοποιούνται από καπνιστές.

Κάπως έτσι θα περάσει στην καθημερινότητά μας ότι και σε άλλους κλειστούς δημόσιους χώρους (εστίασης, διασκέδασης κλπ) δεν πρέπει να καπνίζουμε.

Αν μπεί η άποψη «πελάτης» στη νομοθεσία ας μην σχολιάσω που θα καταλήξουμε.

Θα συμφωνησω μαζι σου 100%