Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Το Forum είναι δημόσιος χώρος και ως γνωστόν απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα!
Όσοι θέλουν να καπνίσουν παρακαλούνται να κάνουν πρώτα logout!

Εγώ που είμαι διχασμένη προσωπικότητα και ο ένας μου εαυτός είναι καπνιστής και ο άλλος αντικαπνιστής, πειράζει να καπνίζω με τον έναν και να γράφω με τον δεύτερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Εγώ που είμαι διχασμένη προσωπικότητα και ο ένας μου εαυτός είναι καπνιστής και ο άλλος αντικαπνιστής, πειράζει να καπνίζω με τον έναν και να γράφω με τον δεύτερο.

Οκ αν ο καπνιστής είναι ο λεφτάς της παρέας για τα πρόστιμα, αλλιώς, απόφυγέ το......και μπατίρης και καπνιστής δεν γίνεται!!!:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Οκ αν ο καπνιστής είναι ο λεφτάς της παρέας για τα πρόστιμα, αλλιώς, απόφυγέ το......και μπατίρης και καπνιστής δεν γίνεται!!!:D

Πάντως εγω που τοχω κομμένο κοντά 7.5 χρόνια (μαζί με την σύζυγο), υπολόγισα ότι γλίτωσα ως τώρα 28 με 30 χιλιάδες ευρά! Δυστυχώς δεν ξέρω που πήγαν τα λεφτά...προφανώς θα τα τρώει η σύζυγός μου, η οποία δεν με άφησε να τα βάζουμε σε χωριστό λογαριασμό κάθε μήνα όπως σχεδίαζα! Βεβαίως, σύμφωνα με την λογική που είχα ωςς καπνιστής, δεδομένου ότι θα ζήσω περισσότερα χρόνια, τα λεφτά που θα έχω περισσέψει....θα τα φάω τότε, οπότε δεν κερδίζω τίποτε!

Μπορώ να μάθω παρακαλώ ποιές είναι οι τεχνικές δυσκολίες γιά τα μπαλκόνια και ποιός το επικαλέστηκε αυτό επίσημα....εκτός και εαν χρειάζεται ελικόπτερο γιά να φτάσεις εκεί...

Αυτός το επικαλέστηκε!!!!!!!!!!:flipout::flipout:

attachment.php

Attachments

• papandreou.jpg
    papandreou.jpg
    26.2 KB · Views: 140
Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μπορώ να μάθω παρακαλώ ποιές είναι οι τεχνικές δυσκολίες γιά τα μπαλκόνια και ποιός το επικαλέστηκε αυτό επίσημα....εκτός και εαν χρειάζεται ελικόπτερο γιά να φτάσεις εκεί...

Είχα απαντήσει σ'αυτό μερικές σελίδες πίσω, γράφοντας ότι:

"υπάρχει απάντηση, αρκεί βέβαια να δούμε το θέμα σε άλλη βάση και να δεχτούμε ότι γίνεται όντως για καλό η απαγόρευση.
Προφανώς όταν πέσει ο χειμώνας, σε γραφεία με 5-6 άτομα, με φιλικό κλίμα μεταξύ τους, όταν σε βλέπει ο άλλος να βγαίνεις στους 3 βαθμούς Κελσίου για να καπνίσεις θα σου λέει "έλα ρε μαλάκα κάτσε μέσα". Φυσικά δεν είναι απαραίτητο ότι θα το θέλει αυτό, απλά θα εκβιάζεται για λόγους είτε απλής ευγενειας είτε όντως "συμπάθειας"... οπότε τελικά θα είναι η κατάσταση μια απ'τα ίδια."

Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι ο νόμος όντως προορίζεται για το καλό του πολίτη, κάτι που τα φαινόμενα δείχνουν (κραυγαλέα) ότι δεν ισχύει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Είχα απαντήσει σ'αυτό μερικές σελίδες πίσω, γράφοντας ότι:

"υπάρχει απάντηση, αρκεί βέβαια να δούμε το θέμα σε άλλη βάση και να δεχτούμε ότι γίνεται όντως για καλό η απαγόρευση.
Προφανώς όταν πέσει ο χειμώνας, σε γραφεία με 5-6 άτομα, με φιλικό κλίμα μεταξύ τους, όταν σε βλέπει ο άλλος να βγαίνεις στους 3 βαθμούς Κελσίου για να καπνίσεις θα σου λέει "έλα ρε μαλάκα κάτσε μέσα". Φυσικά δεν είναι απαραίτητο ότι θα το θέλει αυτό, απλά θα εκβιάζεται για λόγους είτε απλής ευγενειας είτε όντως "συμπάθειας"... οπότε τελικά θα είναι η κατάσταση μια απ'τα ίδια."

Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν με την προϋπόθεση ότι ο νόμος όντως προορίζεται για το καλό του πολίτη, κάτι που τα φαινόμενα δείχνουν (κραυγαλέα) ότι δεν ισχύει..
Οχι δεν απάντησες στην ερώτηση μου, εκτός και εαν θεωρείς την απάντηση σου ως επίσημη και μιλάς εκ μέρους αυτών που έφτιαξαν το συγκεκριμένο κομάτι του νόμου.
Μήπως όμως απάντησε έτσι ο Γιωργάκης και δεν το γνωρίζω;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Οχι δεν απάντησες στην ερώτηση μου, εκτός και εαν θεωρείς την απάντηση σου ως επίσημη και μιλάς εκ μέρους αυτών που έφτιαξαν το συγκεκριμένο κομάτι του νόμου.

Προφανώς ο Γιωργάκης απάντησε έτσι..!
Είναι άλλωστε συνηθησμένος...απο μπαλκόνια.!!!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Έχω πάψει να ασχολούμαι με τα λεγόμενα του Γιωργάκη απ'το καλοκαίρι κιόλας... :flipout::flipout::flipout:

Εμένα πάντως το συγκεκριμένο απόλυτα λογικό μου φαίνεται ως επιχείρημα, και πολύ σωστό.

Αυτό που είναι παραλογισμός είναι η απαγόρευση λειτουργιάς αιθουσών για καπνίζοντες σε μαγαζιά.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα- μην πω τίποτε πολύ χειρότερο- του ΛΑΟΣ εξακολουθεί να εκδηλώνεται. Τελευταίο κρούσμα η συμπεριφορά του βουλευτή και νυν υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αστέριου Ροντούλη. Αυτός βρέθηκε σε κεντρική καφετέρια του Βόλου και παρέα με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες από το ψηφοδέλτιό του ήπιαν καφέ εντός και άναψαν τσιγάρα σε λογική αλληλεγγύης στο φιλοκαπνιστικό κίνημα διαφόρων καταστηματαρχών (δεύτερος από αριστερά ο Αστέριος Ροντούλης απολαμβάνει προκλητικά και παράνομα το τσιγάρο του). Παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, η Δημοτική Αστυνομία δεν φάνηκε και πρόστιμο δεν επεβλήθη. Εμπρός για μια τριτοκοσμική Ελλάδα!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=11&artid=4600546

Η αβάσταχτη ελαφρότητα- μην πω τίποτε πολύ χειρότερο- του ΛΑΟΣ εξακολουθεί να εκδηλώνεται. Τελευταίο κρούσμα η συμπεριφορά του βουλευτή και νυν υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας Αστέριου Ροντούλη. Αυτός βρέθηκε σε κεντρική καφετέρια του Βόλου και παρέα με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες από το ψηφοδέλτιό του ήπιαν καφέ εντός και άναψαν τσιγάρα σε λογική αλληλεγγύης στο φιλοκαπνιστικό κίνημα διαφόρων καταστηματαρχών (δεύτερος από αριστερά ο Αστέριος Ροντούλης απολαμβάνει προκλητικά και παράνομα το τσιγάρο του). Παρά τα όσα προβλέπει ο νόμος, η Δημοτική Αστυνομία δεν φάνηκε και πρόστιμο δεν επεβλήθη. Εμπρός για μια τριτοκοσμική Ελλάδα!

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=11&artid=4600546

Σε κάτι τέτοιους μάλιστα, θα έπαιρνα τηλέφωνο, και μάλιστα επιδεικτικά. Και θα έκανα και καταγγελία μετά σε εφημερίδες κλπ αν δεν εμφανιζόταν όργανο να σταματήσει τα... "όργανα"...

Είπαμε, να κάνουμε τα στραβά μάτια για τους γύρω μας, ώστε να ισορροπήσουμε σαν κοινωνία.. και οι μεν και οι δε.... αλλά όχι να προωθούμε και τους λαϊκισμούς του κάθε καραγκιόζη...

Μια λογικη λυση ειναι ο διαχωρισμος των καταστηματων. Το ποσοστο των μη καπνιζοντων που κυκλοφορει συστηματικα τα βραδυα ειναι κατω απο 20%.
Οι μη καπνιστες ακολουθουν εναν υγιεινο τροπο ζωης χωρις πολλα ξενυχτια. Υγιεινη ζωη χωρις τσιγαρο χωρις ποτα χωρις κοκορετσι. Τζοκινγκ εκδρομες κλπ.
Ολα ειναι θεμα προσωπικης αντιμετωπισης του σωματος μας. Δεν με νοιαζει που μαλλον θα παθω καρκινο απο το τσιγαρο. Εσενα τι σε νοιαζει? Να κριθει η πωληση καπνου παρανομη να τελειωνουμε. Παρανοια...

Το ποσοστο των μη καπνιζοντων που κυκλοφορει συστηματικα τα βραδυα ειναι κατω απο 20%.
Οι μη καπνιστες ακολουθουν εναν υγιεινο τροπο ζωης χωρις πολλα ξενυχτια. Υγιεινη ζωη χωρις τσιγαρο χωρις ποτα χωρις κοκορετσι. Τζοκινγκ εκδρομες κλπ.

Η έρευνα που έκανες και κατέληξες σε αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα ήταν σε δείγμα από την πρωτεύουσα; απ' την ελλάδα γενικότερα; ή παγκόσμια...; Για να καταλάβω κι εγώ...

... επειδή ας πούμε αν κρίνω απ'τον εαυτό μου, το ότι μου βρωμάει το τσιγάρο δεν με κάνει ακριβώς "υγιεινιστή"... Η ζωή που κάνω ενδεχομένως να με σκοτώσει πολύ πριν από έναν μανιώδη καπνιστή. Αυτό δε μου στερεί όμως το δικαίωμα να μου βρωμάει ένα καμμένο μπαγιάτικο συσκευασμένο μυρωδικό... Όπως αντίστοιχα θα μπορούσε να ενοχλεί τον δίπλα μου η πανσέτα που τρώω και πηδάω τις αρτηρίες μου... με τη μόνη διαφορά όμως ότι δεν του την ταϊζω με το ζόρι... :D

Last edited:
Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Η έρευνα που έκανες και κατέληξες σε αυτά τα χρήσιμα συμπεράσματα ήταν σε δείγμα από την πρωτεύουσα; απ' την ελλάδα γενικότερα; ή παγκόσμια...; Για να καταλάβω κι εγώ...

Πόσοι ήσασταν χτες ρε συ που δεν καπνίζατε? 6 στους 30?
Πόσοι ήταν χτες στο ΤΙΚΙ που δεν κάπνιζαν? 3 στους 200 (επειδή δεν ήρθες στο λέω)

Βλεπω παντως, εκτος και αν γινει κατι δραστικο απο τη μερια του κρατους (αχαχαχαχαχαχα) μετα τις εκλογες (γιατι ειπαμε ψηφαλακια ειναι αυτα), το μετρο να καταργειται απο τον κοσμο...

Σημερα σε υπουργειο που πηγα το πρωι (με δυο ωρες υπνο λογω ανωτερας βιας... ΤΙΚΙ) σε ερωτηση μου αν καπνιζουμε η απαντηση ηταν φυσικα (οχι βεβαια σε χωρο που υποδεχεται κοινο ή καπου οπου εμπαινε πολυς κοσμος, δυο νοματαιοι ηταν ολοι κι ολοι).

Και με το που τελειωσαμε τη δουλια βγηκαν κατι παστουρμαδες και κατι τσιπουρα... ουτε να αγιασει δεν μπορει κανεις... σα να με κυνηγανε ενα πραγμα...

mhtropanos%20251010.jpg

Εξοργισμένος με την απαγόρευση του καπνίσματος εμφανίζεται ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής, Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καπνίζει.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Capriccio είπες πως ''εγώ, στο αποφασίζουμε και διατάσσουμε, είμαι πάντα αντίθετος. Το τι είπε η Ε.Ε. το έχω χεσ.... Δεν με αφορά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδα τα χάλια της. Αν θέλουν να με κάνουν να μην καπνίζω, εγώ θα καπνίζω. Συμφωνώ μόνο το κάπνισμα να απαγορευτεί σε νοσοκομεία και σχολεία!''

Παραστατικός λοιπόν στις δηλώσεις του ενώ με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο, εκφράζει τις ανησυχίες του για την κρίση στα νυχτερινά μαγαζιά.

''Δεν θα πέσουν έξω τα μαγαζιά, θα κλείσουν'' εξηγεί.

''Αν αύριο δουν μία έξαρση στο συκώτι, εξαιτίας του αλκοόλ τότε θα απαγορεύσουν το ποτό; Δεν κατάλαβα. Θέλουν την απαγόρευση; Να μην κόψουν το τσιγάρο αλλά να απαγορεύσουν την παρασκευή του. Δεν τολμούν όμως γιατί υπάρχουν οι εταιρείες. Αυτό που αναπνέουμε έξω είναι το τσιγάρο; Επειδή οι Αμερικανοί είπαν στοπ στο τσιγάρο θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς;'' τονίζει, με φανερή αγανάκτηση στον τόνο της φωνής του.

Οι μη καπνιστες ακολουθουν εναν υγιεινο τροπο ζωης χωρις πολλα ξενυχτια. Υγιεινη ζωη χωρις τσιγαρο χωρις ποτα χωρις κοκορετσι. Τζοκινγκ εκδρομες κλπ....

:flipout::flipout::flipout:

Μου έφτιαξες το κέφι πρωί-πρωί.

Τι άλλο θα ακούσουμε.....