Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

από τη συζήτηση φάνηκε ότι η ανάγκη για νομοθετική παρέμβαση προκύπτει από την έλλειψη σεβασμού προς το συνάνθρωπο που διακρίνει πολλούς από μας. Χάρηκα πραγματικά τη συζήτηση με τον PETRAN και με άλλα μέλη του φόρουμ, που δηλώνουν ότι το μόνο που θέλουν είναι σε επιλεγμένα (και καθορισμένα μέρη) να μπορούν να χαλαρώνουν ή να διασκεδάζουν με το τσιγάρο τους. Και φυσικά μια τέτοια θέση και στάση είναι όχιμόνο αποδεκτή από μένα, αλλά και άξια συγχαρητηρίων, διότι δείχνει την ωριμότητα του κάθε ατόμου, το σεβασμό προς τους γύρω του και τη διεκδίκηση με αξιοπρέπεια των δικαιωμάτων του. Και φυσικά από μένα δεν τίθεται καν θέμα για το κάπνισμα στο ύπαιθρο, ή μάλλον εκτός κτηρίων. Εκεί, ακόμη κι αν κάποιος ενοχλείται από τον καπνό, αρκεί μια παρατήρηση και ή ο καπνιστής ή ο μη καπνιστής θα αλλάξουν θέση ή κατεύθυνση και το πρόβλημα θα λυθεί. Καλή διάθεση και αλληλοσεβασμός χρειάζεται.

Ας καταθέσω και 'γω ως καπνιστής τα συμπεράσματά μου...

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της μαζικής υστερίας για απαγόρευση του καπνίσματος αλλά όχι του τσιγάρου, με προσχηματική δικαιολογία τη δημόσια υγεία από έναν εμπαθή άνθρωπο (μιλώ για τον ΓΑΠ), χωρίς καμμία διάθεση συνεννόησης ή εύρεσης αληθινής λύσης στο πρόβλημα. Σχέδιο μηδέν, μελέτη μηδέν, επιπτώσεις μηδέν, τρόπος εφαρμογής υπό το μηδέν. Οι άνθρωποι είναι απλώς επικίνδυνοι. Ούτε το μέγεθος του προβλήματος κατανοούν, ούτε επιθυμούν να δράσουν κάτω από τον γενικότερο άξονα της λεγόμενης κοινωνικής δικαιοσύνης. Απλά, και χωρίς καθόλου βάσανο, βρήκαν ένα πρόβλημα που έμοιαζε με γόρδιο δεσμό και είπαν να κάνουν τα καλά του Μεγαλέξανδρου....

Θα μου πείτε τώρα, τι κάθομαι και συζητάω για τις παρωνυχίδες του τσιγάρου όταν ο άνθρωπος έχει καταλύσει κάθε έννοια Συνταγματικής τάξης υπογράφοντας ό,τι να 'ναι και όπως να 'ναι. Εδώ, δυστυχώς, δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω και έχετε χίλια δίκια. Ο μόνος λόγος, η μόνη αιτία της νομοθετικής παρέμβασης απαγόρευσης του τσιγάρου σε χώρους διασκέδασης (το τονίζω αυτό διότι απ' όλους του καπνιστές μέσα στο νήμα αναγνωρίζεται η ανάγκη μόνον γι' αυτούς τους χώρους) είναι η γνωστή τακτική του διαίρει και βασίλευε. Το διαίρει και βασίλευε σημαίνει όταν με μία απόφασή σου σκοπό έχεις να σπείρεις την έριδα βάζοντας τον έναν απέναντι από τον άλλο ν' απασχολούνται για θέματα ήσσονος σημασίας ώστε να τους βρίσκεις μπόσικους και καταπονημένους όταν περνάς τα ελάσσονος.

Λύσεις? Υπάρχουν άπειρες...

Από μαγαζιά καπνιστών και μη που ούτε καν έπεσε στο κυβερνητικό τραπέζι ως σκέψη μέχρι τους ειδικούς χώρους όπου και όποτε αυτό είναι εφικτό. 50% καταστήματα καπνιστών και 50% καταστήματα για μη καπνιστές. Περίοδος εφαρμογής 6 μήνες. Τους υπόλοιπους 6 μήνες τα πρώτα γίνονται δεύτερα και τα δεύτερα πρώτα. Δεν υπάρχει καμμία λογική στις κυβερνητικές αποφάσεις ή μάλλον υπάρχει η τετράγωνη λογική του ''άστους να τρώγονται''. Μου θυμίζει τους εμπόρους όπλων ή ναρκωτικών που λένε εμείς δεν πατάμε τη σκανδάλη ούτε σπρώχνουμε τις σύριγγες και είναι ευτυχισμένοι με τους εαυτούς τους στο πλαίσιο της προσωπικής ηθικής τους.

Όταν φτάνουμε στο παρά πέντε και ο άλλος πάει στη συνάντηση με ατζέντα πρότασης το τσιγαρόσημο, εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η δημόσια υγεία για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού είναι το ultimate joke (βέβαια, δεν πρωτοτυπούν καθόλου, έχουν πει και καλύτερα. Το Δ.Ν.Τ. είναι εδώ για το καλό μας π.χ.)

Το δένδρο το καταλαβαίνεις από τους καρπούς του, λέει η Α.Γ., και σ' αυτή την περίπτωση όπως και σε πολλές άλλες βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή. Όταν το δέντρο είναι σάπιο και οι καρποί του θα είναι το ίδιο. Να δω πως θα δικαιολογήσουν τα φούμαρα περί δημόσιας υγείας όταν νομοθετήσουν την απαγόρευση του καπνίσματος και στους εξωτερικούς χώρους, όπως καλή ώρα ο Δήμαρχος Ν. Υόρκης (έχει παρατεθεί το άρθρο λίγο πιο πίσω αλλά ελάχιστα σχολιάστηκε από τους μη καπνιστές). Και ας μην ξεχνούν κάτι βασικό οι μη καπνιστές. Ότι μέχρι τώρα το τσιγάρο ήταν ενοχλητικό, ήταν βλαβερό (μέχρις ενός σημείου), ήταν κακό (πείτε ό,τι θέλετε, μαζί σας...), αλλά δεν ήταν παράνομο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο καταστάσεις για όποιον μπορεί να το αντιληφθεί.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω τη θέση μου. Οι κυβερνώντες ουδεμία απολύτως πρόθεση είχαν ή έχουν να προστατέψουν τη δημόσια υγεία. Όταν τίθεται αληθινό θέμα δημόσιας υγείας οι προσωπικές ελευθερίες παραμερίζονται και εφαρμόζεται αναγκαστικά πρόγραμμα προσωρινής αναστολής τους ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση επιβολής πλαισίου που τις καταπατεί. Δεν υπάρχει καμμιά ''κατάσταση ανάγκης'' εφόσον μπορούν να βρεθούν απλούστατες λύσεις που θα ικανοποιούν τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου. Η ''κατάσταση ανάγκης'' που επικαλούνται είναι μια επίπλαστη επιχειρηματολογία που ακόμα και ένα παιδάκι 6 χρονών μπορεί να κάνει σκόνη.

Πλέον είναι γεγονός ότι τα ''μιάσματα'' καπνιστές είναι παράνομοι όταν ανάψουν ένα τσιγάρο σε κάποιο καφέ ή μπαράκι. Περιμένω με χαρά τη σύνταξη όλων των μη καπνιστών στο πλευρό των ''μιασμάτων'' όταν ο υστερικός πάρει απόφαση (υπέρ της δημόσιας υγείας πάντα, μην ξεχνιόμαστε...) για την κατάργηση του τσιγάρου και σε κάθε ανοιχτό χώρο καθώς και στα σπίτια μας...

Γιάννη κάνεις ένα λάθος = Προσπαθείς να ερμηνεύσεις έναν μη καπνιστή χωρίς να είσαι. Και φυσικά αστοχείς.

Λοιπόν άκου και εμένα που είμαι πολλά χρόνια μη καπνιστής.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η υγεία μου . (που μάλλον και αυτή βλάπτεται πολύ ή λίγο από τον καπνό ) .
Αν ο καπνός ήταν άοσμος -.αόρατος και χωρίς συνέπειες (τσούξιμο ματιών – δυσκολία αναπνοής κλπ) ΔΕΝ θα με ενδιέφερε αν κάπνιζες δίπλα μου, 'οτι συνέπειες και αν είχα.
Ο καπνός ενοχλεί.

Προσωπικά είναι ο μόνος λόγος που είμαι κατά του καπνίσματος δε Δ.Χ.

Δεν έχεις δικαίωμα να ενοχλείς με τον καπνό σου. Τόσο απλό.

Εγώ δεν ερμηνεύω τον καπνιστή . Εχω δικαίωμα να μην αντέχω την επαφή με τον καπνό του

Last edited:
Γιάννη κάνεις ένα λάθος = Προσπαθείς να ερμηνεύσεις έναν μη καπνιστή χωρίς να είσαι. Και φυσικά αστοχείς.

Λοιπόν άκου και εμένα που είμαι πολλά χρόνια μη καπνιστής.

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η υγεία μου . (που μάλλον και αυτή βλάπτεται πολύ ή λίγο από τον καπνό ) .
Αν ο καπνός ήταν άοσμος -.αόρατος και χωρίς συνέπειες (τσούξιμο ματιών – δυσκολία αναπνοής κλπ) ΔΕΝ θα με ενδιέφερε αν κάπνιζες δίπλα μου, 'οτι συνέπειες και αν είχα.
Ο καπνός ενοχλεί.

Προσωπικά είναι ο μόνος λόγος που είμαι κατά του καπνίσματος δε Δ.Χ.

Δεν έχεις δικαίωμα να ενοχλείς με τον καπνό σου. Τόσο απλό.

Εγώ δεν ερμηνεύω τον καπνιστή . Εχω δικαίωμα να μην αντέχω την επαφή με τον καπνό του

Ωραία, ας πηγαίνουμε σε διαφορετικά μαγαζιά γιατί έτσι κι αλλιώς κι εμένα θα με ενοχλεί να στραβομουτσουνιάζεις με τον καπνό ΜΟΥ :ernaehrung004:

Καλά εμένα μέ ενοχλεί τό άρωμα τής συνοδού ενός μή καπνιστή,ο ιδρώτας άλλου μή -καπνιστή ,καθώς και η σκορδαλιά πού μπορεί νά έφαγε επίσης άλλος μή -καπνιστής..

Προτάσεις??

Μέ αυτούς τί θά κάνουμε..??

Ωραία, ας πηγαίνουμε σε διαφορετικά μαγαζιά γιατί έτσι κι αλλιώς κι εμένα θα με ενοχλεί να στραβομουτσουνιάζεις με τον καπνό ΜΟΥ :ernaehrung004:

Αγαπητέ φίλε αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται .

Εδώ μιλάμε πως (πρέπει να) είναι η επίσημη αντιμετώπιση κράτους.

Ο Δημόσιος χώρος (αεροπλάνο – ταξί –σχολείο – σινεμά – θέατρο – εστιατόριο κλπ) είναι ένα κοινωνικό αγαθό που σε κάθε πολίτη πρέπει να παρέχεται το δικαίωμα «μη ενόχλησης».

Σε ιδιωτικό χώρο κάνεις ότι θέλεις.

Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι σε χώρους φαγητού ΔΕΝ πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα , ενώ θα μπορεί να επιτρέπεται σε χώρους μπαρ.

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Καλά εμένα μέ ενοχλεί τό άρωμα τής συνοδού ενός μή καπνιστή,ο ιδρώτας άλλου μή -καπνιστή ,καθώς και η σκορδαλιά πού μπορεί νά έφαγε επίσης άλλος μή -καπνιστής..

Προτάσεις??

Μέ αυτούς τί θά κάνουμε..??

Σπύρο για πες μου πόσες φορές στη ζωή σου έχει γίνει αυτό και πόσες φορές (και επί πόσες ώρες) ενοχλείται ο Dipie για παράδειγμα στο εργασιακό του χώρο (post 1138).

Για παράθεσε μου νούμερα..?

Εγώ θα τα έβαζα σε αναλογία 1 / 100.000 τουλάχιστον.

Ξέρεις size matters .

Αγαπητέ φίλε αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται .

Εδώ μιλάμε πως (πρέπει να) είναι η επίσημη αντιμετώπιση κράτους.

Ο Δημόσιος χώρος (αεροπλάνο – ταξί –σχολείο – σινεμά – θέατρο – εστιατόριο κλπ) είναι ένα κοινωνικό αγαθό που σε κάθε πολίτη πρέπει να παρέχεται το δικαίωμα «μη ενόχλησης».

Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι σε χώρους φαγητού ΔΕΝ πρέπει να επιτρέπεται το κάπνισμα , ενώ θα μπορεί να επιτρέπεται σε χώρους μπαρ.

Πρώτα απ'όλα δεν ξέρουμε αν πηγαίνουμε στα ίδια μέρη γιατί δεν γνωριζόμαστε :ADFADF1:

Σε χώρους φαγητού συμφωνώ, αρκεί να μη μιλάμε για κανένα μουσικό μεζεδοπωλείο γιατί εκεί μπερδεύονται τα πράγματα.........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Σπύρο για πες μου πόσες φορές στη ζωή σου έχει γίνει αυτό και πόσες φορές (και επί πόσες ώρες) ενοχλείται ο Dipie για παράδειγμα στο εργασιακό του χώρο (post 1138).

Για παράθεσε μου νούμερα..?

Εγώ θα τα έβαζα σε αναλογία 1 / 100.000 τουλάχιστον.

Ξέρεις size matters .

Μά Ηλία οταν αναφέρεις ότι ο μόνος λόγος πού το κάπνισμα πρέπει νά απαγορεύεται σέ δημόσιο χώρο είναι οτι ''ο καπνιστής ενοχλεί μέ τον καπνό του'',ειναι φυσικά νά δεχτείς ''αντεπιχειρήματα'' σαν τά δικά μου..
Οπως βλέπεις τήν έβαλα σέ εισαγωγικά τήν λέξη,γιατί δέν τά θεωρώ όντως αντεπιχειρήματα,αλλά επί τούτου και καθ''υπερβολήν γιά τό πού μπορεί νά οδηγήσουν οι απαγορεύσεις μέ μονη αιτιολογία τήν υποκειμενική ενόχληση.

Last edited:
@Σπυρος Σουρλας:

Τα προβληματα ειναι δυο.

Η ενοχληση και η βλαβη στην υγεια.

Την ενοχληση δεν την αποδεχεσαι ως σημαντικη και δεν μπορω να βρω καποια λογικη σε αυτο.
Τη βλαβη στην υγεια, σε παλιοτερα ποστ σου την ειχες αμφισβητησει. Ακομα και αν ειναι ενα ενδεχομενο και οχι βεβαιοτητα, πρεπει να υπολογιστει.

Ξαναγυριζεις τη συζητηση στο μηδεν με αυτο τον τροπο. Και απο σημειο που εχει επιτευχθει πολυ σημαντικη προοδος.

Να το πούμε αλλιώς τότε , πιο είναι το φυσιολογικό το κάπνισμα ή το μη κάπνισμα , πιο απο τα δυο έχει βλαβερές συνέπειες για τον ευατό σου αλλά ΚΑΙ τους γύρο σου η σκορδαλιά και η κολόνια ή ο καπνός του τσιγάρου , δεν είναι ανάγκη να γινόμαστε υπερβολικοί για κατανοούμε τα αυτονόητα .
Και γιατί δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνουν οι μη καπνιστές τόσα χρόνια , ΥΠΟΜΟΝΗ οταν ακόμα και στην ίδια τους την παρέα υπήρχαν και υπάρχουν καπνιστές , γιατί είναι ΤΟΣΟ δύσκολο πια να δεχτείτε το ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και όχι το παραφύσιν που τόσα χρόνια κυριαρχούσε , ούτε καν μπαίνετε στον κόπο να δοκιμάσετε την αλλαγή , αμέσως να κατακρίνετε
Μεγάλη κουβέντα πάντως , και δεν είστε πρόθυμοι για ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα.

Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

@Σπυρος Σουρλας:

Τα προβληματα ειναι δυο.

Η ενοχληση και η βλαβη στην υγεια.

Την ενοχληση δεν την αποδεχεσαι ως σημαντικη και δεν μπορω να βρω καποια λογικη σε αυτο.
Τη βλαβη στην υγεια, σε παλιοτερα ποστ σου την ειχες αμφισβητησει. Ακομα και αν ειναι ενα ενδεχομενο και οχι βεβαιοτητα, πρεπει να υπολογιστει.

Ξαναγυριζεις τη συζητηση στο μηδεν με αυτο τον τροπο. Και απο σημειο που εχει επιτευχθει πολυ σημαντικη προοδος.

Απάντησα στον Ηλία μέ δεδομενο τό δικό του πόστ και την δική του αιτιολόγηση περί απαγορεύσεως..σέ δημόσιους χώρους.

Οντως η ενόχληση απο μονη της δεν ειναι επαρκής γιατί υπάρχουν χιλιάδες ενοχλήσεις υποκειμενικές..
Για τό παθητικό κάπνισμα εξακολουθώ νά διατηρώ αμφιβολίες γιατί οι έρευνες δέν ειναι πειστικές.
Απ´εκεί και πέρα εξ´αρχής έχω ταχθεί μέ τόν διαχωρισμό καπνιστών-μή καπνιστών στούς χώρους διασκέδασης..
Αν η συζήτηση έχει πείσει καπνιστές ή μή -καπνιστές και αυτό συνιστά υποκειμενική εκτίμηση επίσης..

Μα δεν νομίζω κάποιος καπνιστής να επιμένει να καπνίζει στους παραπάνω χώρους που ανέφερες. Εγώ σαν καπνιστής τους τελευταίους μήνες ποτέ δεν το συνάντησα - εκτός απο εστιατόρια, όπου κι εκεί υπήrξε προβληματισμός και τα τσιγαρα άναψαν προς το τέλος της παραμονής στον χώρο, μετά το σχετικό Okay και διπλή επιβεβαίωση.
Ειδικά για τα εστιατόρια πολλοί μη καπνίζοντες απορούν και αναρωτιούνται "πως γίνεται εκει ο καπνιστής να μην καπνίζει, και στα μπαράκια να το ντουμανιάζει"... Μα φυσικό είναι... Δεν μπορείς να τρως και να καπνίζεις ταυτόχρονα... LOL. Αντίθετα στο μπαράκι, το ποτό και το τσιγάρο ταυτόχρονα, δένουν... Αλλωστε στα εστιατόρια (οχι τις ταβέρνες) το τσιγάρο θέλει ο άλλος να το ανάψει στο τέλος, αν υπάρχει απαγόρευση, απλά σηκώνεται και φεύγει 10 λεπτά νωρίτερα. Απλούστατο...
Θα έλεγα λοιπόν οτι ουσιαστικά το θέμα αφορά το κάπνισμα σε καφετέριες και μπαράκια ΜΟΝΟ. Χώρους δηλαδή μακράς παραμονής... Ας βάλω μέσα και τις ταβέρνες οπου εκει θα πάει ο άλλος αρκετά σπάνια (λόγω κρίσης τωρα πια).

Και απ'ότι κατάλαβα απο τα προηγούμενα ποστς, η αρνητική στάση των μη καπνιστών απέναντι στα καταστήματα για καπνίζοντες, βασίζεται στην "αλτρουιστική" τους πρόθεση "να μην χαλάσει η παρέα" - μιας και σχεδόν όλες οι παρέες είναι μικτές... Οι μεν καπνιστές δηλαδή, δεν νοιάζονται για την παρέα όταν ζητούν δικούς τους χώρους, ενώ οι δε, νοιάζονται, την ώρα που θα βλέπουν τον άλλον να ζορίζεται... Η δε παρέα, δεν χαλάει αν ο καπνιστής αποφασίσει να μένει σπίτι του ή να κινείται σε ανοικτούς χώρους διασκέδασης... Πολύ αστεία τοποθέτηση...

Re: Απάντηση: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Μεγάλη κουβέντα πάντως , και δεν είστε πρόθυμοι για ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα.

OTAN βρεθει καποιος να δωσει τετοια θα το συζητησουμε ξανα, εσυ παντως φιλε μου δεν το κανεις οποτε...

Θυμάμαι παλιά, οι γραμμές του ηλεκτρικού τραίνου στους σταθμούς, ήταν γεμάτοι αποτσίγαρα. Αν τις ελέγξει κανείς σήμερα, δεν θα δει ουτε μια γόπα. Κι αυτό, οχι γιατι περναει συνεργείο που τις καθαρίζει. Βγήκε ενας λογικος νόμος για το συγκεκριμένο χώρο κι έγινε αμέσως σεβαστός. Η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών, ξέρει απο μόνη της τι είναι λογικό, τι είναι προφανές και τι όχι.

Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Απάντησα στον Ηλία μέ δεδομενο τό δικό του πόστ και την δική του αιτιολόγηση περί απαγορεύσεως..σέ δημόσιους χώρους.

Οντως η ενόχληση απο μονη της δεν ειναι επαρκής γιατί υπάρχουν χιλιάδες ενοχλήσεις υποκειμενικές..
Για τό παθητικό κάπνισμα εξακολουθώ νά διατηρώ αμφιβολίες γιατί οι έρευνες δέν ειναι πειστικές.
Απ´εκεί και πέρα εξ´αρχής έχω ταχθεί μέ τόν διαχωρισμό καπνιστών-μή καπνιστών στούς χώρους διασκέδασης..
Αν η συζήτηση έχει πείσει καπνιστές ή μή -καπνιστές και αυτό συνιστά υποκειμενική εκτίμηση επίσης..

Ολα υποκειμενικα ειναι. Ας πουμε, εμενα μπορει να μου αρεσει να ακουω τη μουσικη του γειτονα, ενω εσενα οχι. Αλλα η νομοθεσια υπαρχει γενικα για να προστατευει οποιον ενοχλειται ή θιγεται και ας ειναι ενας μονος του.

Ασε που οταν μπαινεις σε μια καφετερια δε μυριζει ουτε ποδαριλα, ουτε δυνατο γυναικειο αρωμα. Τσιγαρο μυριζει. Τοσο που καμια φορα ενοχλει και αυτους που καπνιζουν.

Οσο για το παθητικο καπνισμα, ξερεις καλα, οτι οταν υπαρχει υποψια για κατι, πρωτα κοβεται τελειως, και μετα το ψαχνουν. Οποτε και μη πειστικες να ειναι οι ερευνες, δικαιολογουν τον περιορισμο. Μπορεί καποτε να αποδειχτει ότι κάνει και καλο, οποτε θα σε κυνηγαω να κατσω διπλά σου.

Λοιπόν ,

Οντας μη καπνιστής τις τελευταίες 3 δεκαετίες έχω ατελείωτες ώρες ..πτήσης , καταπιεζόμενος και ενοχλούμενος υφιστάμενο καπνό.

Τι να πρωτοθυμηθώ . Ταξίδια με την Ολυμπιακή , Πλοία , Ασανσέρ , νυκτερινά κέντρα , ταξί , παιδότοπους , ηλεκτρικό/ ΚΤΕΛ (με τασάκια στα καθίσματα) ,γραφεία τραπεζών , εργασιακούς χώρους , χλιδοπουράτους σε εστιατόρια (νέο φρούτο -ευτυχώς η κρίση το ζορίζει τελευταία) ..και τελειωμός δεν υπάρχει.

Ακόμα και σήμερα στην εταιρεία μου , καπνίζουν στην κουζίνα – κλιμακοστάσιο , η ..καθαρίστρια και 2 κοπέλες που από καλή διάθεση δεν τους επιβάλλω να βγαίνουν έξω από το κτίριο. Κάθε πρωί που έρχομαι από το κλιμακοστάσιο το μυρίζω και ενοχλούμαι (μιλάμε για το γραφείο – κτίριο μας)

Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον πλανήτη που έχει φάει τόση μυρωδιά από σκορδαλία , ιδρώτα ή ..πατσουλί θα ήθελα να τον γνωρίσω.
Και φυσικά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι και άλλοι που έχουν φάει πολύ περισσότερο καπνό από εμένα (..ώρες πτήσης) και λένε και ευχαριστώ.

Ποιος μη καπνιστής , έχει λειτουργήσει τόσες (χιλιάδες) ώρες στερούμενος.? Από την παρέα σας ας πούμε.

Λέω κάτι , ευθαρσώς , και στα ίσια .

Παιδιά όσοι καπνίζετε είστε κακομαθημένοι .

Last edited:
Τι να πρωτοθυμηθώ . Ταξίδια με την Ολυμπιακή , Πλοία , Ασανσέρ , νυκτερινά κέντρα , ταξί , παιδότοπους , ηλεκτρικό/ ΚΤΕΛ (με τασάκια στα καθίσματα) ,γραφεία τραπεζών , εργασιακούς χώρους , χλιδοπουράτους σε εστιατόρια (νέο φρούτο -ευτυχώς η κρίση το ζορίζει τελευταία) ..και τελειωμός δεν υπάρχει.

Ακόμα και σήμερα στην εταιρεία μου , καπνίζουν στην κουζίνα – κλιμακοστάσιο , η ..καθαρίστρια και 2 κοπέλες που από καλή διάθεση δεν τους επιβάλλω να βγαίνουν έξω από το κτίριο. Κάθε πρωί που έρχομαι από το κλιμακοστάσιο το μυρίζω και ενοχλούμαι (μιλάμε για το γραφείο – κτίριο μας)

Μία απο τα ίδια και να συμπληρώσω οτι
1)Αν τους πεις οτι σε ενοχλεί σε βγάζουν και καταπιεστή ή δεν ξέρω τι άλλο..
2)Ενόψει απαγόρευσης καπνίζουν όλο και περισσότερο,λες και τους είπαν να το εντείνουν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνέπειες από την απαγόρευση του καπνίσματος...!!!

Ολα υποκειμενικα ειναι. Ας πουμε, εμενα μπορει να μου αρεσει να ακουω τη μουσικη του γειτονα, ενω εσενα οχι. Αλλα η νομοθεσια υπαρχει γενικα για να προστατευει οποιον ενοχλειται ή θιγεται και ας ειναι ενας μονος του.

Ασε που οταν μπαινεις σε μια καφετερια δε μυριζει ουτε ποδαριλα, ουτε δυνατο γυναικειο αρωμα. Τσιγαρο μυριζει. Τοσο που καμια φορα ενοχλει και αυτους που καπνιζουν.

Οσο για το παθητικο καπνισμα, ξερεις καλα, οτι οταν υπαρχει υποψια για κατι, πρωτα κοβεται τελειως, και μετα το ψαχνουν. Οποτε και μη πειστικες να ειναι οι ερευνες, δικαιολογουν τον περιορισμο. Μπορεί καποτε να αποδειχτει ότι κάνει και καλο, οποτε θα σε κυνηγαω να κατσω διπλά σου.

Η τοποθέτησή μου αναφερόταν στην τοποθέτηση: ''να απαγορευτεί επειδή ενοχλεί''.

Απ´εκεί και πέρα όχι,δυστυχώς, δέν ξέρω νά κοβεται κάτι λόγω υποψίας και μόνον και μετά νά ψάχνεται..
Σαφέστατα παραδείγματα:
1)Κατάχρηση(και οχι χρήση)Αλκοόλ..
2)Βιομηχανική Ρύπανση.
3)Ατμοσφαιρικοι ρύποι πού προκαλούνται από συγκεκριμένες ουσίες και ακόμα και απο καταναλωτικές μας συνήθειες.
Kαί στά 3 ανωτέρω παραδείγματα έχει αποδειχτεί εμπεριστατωμένα ή συσχέτιση μέ σοβαρότατες βλάβες τής υγείας μας...Τίποτα απολύτως δέν έχει γίνει..Καμιά μέριμνα ,καμιά αλλαγή μέ επικεφαλής φυσικά τίς ''πρωτοπόρες'' κατά τού καπνίσματος ΗΠΑ πού αδιαφορούν προκλητικά γιά την Συνθήκη τού Κυότο..
Για τό 2,οσον αφορά στην Ελλάδα έχω θέσει παλιότερα, έρευνα τού Πανεπιστημίου τής Θεσσαλονίκης σχετικά μέ την βιομηχανική περιοχή τής Σίνδου καί τήν άμεση συσχέτιση μέ εγκεφαλικά και θρομβοεμβολικά επεισόδεια τών κατοίκων της,οπως και εκθέσεις τής Ε.Ε. γιά ολη την Ευρώπη...
Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εγκυρότητα μιάς έρευνας άν αποδεικνύεται άμεση συσχέτιση προκλήσεως ασθενειών από τήν έκθεση σέ βλαπτικούς παράγοντες ή άν πιθανολογείται έμμεση συσχέτιση και μάλιστα χωρίς νά απομονώνεται ο βλαπτικός παράγων,από άλλες συνιστώσες πού επιμελέστατα ''αποσιωπώνται''..

Ως πρός τό κάπνισμα απλά κέρδισαν τήν ''Μάχη'' οι ασφαλιστικες´εταιρείες απ´τις καπνοβιομηχανίες πρός τό παρόν γι´αυτό γινεται και ολη αυτή η φασαρία..
Σκέτη υποκρισία δηλαδή.
Απ´εκεί και περα οχι στό κάπνισμα σέ Δημόσιους Χώρους ,ναί στον διαχωρισμό χώρων καπνιστών -μή-καπνιστών..ή και δημιουργία club καπνιστών..
Μονον μήν έρχεστε νά μάς ψάξετε μετά.:flipout::flipout: