Synology DS212J

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Το e-shop το έχει προσφορά στο Crazy Sundays στα 195

μέχρι προχτές τοσο το είχε -κανονική τιμή- κάποιο κατάστημα της επαρχίας... αν και τώρα που κοιτάω δεν το εμφανίζει το skroutz

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
βρε παιδιά για πείτε μου το εξής, προχτές χάζευα τα specs από το 213 (που μόλις κυκλοφόρησε) δίπλα δίπλα με των 212, και παρατήρησα ότι συγκεκριμένα στο 212J δεν αναφέρει WOL δυνατότητα... ισχύει? Είναι "περικοπή" των "J" μοντέλων?

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,695
Λιβαδειά

Σήμερα το παρέλαβα! (195€ από eShop)​

Και μερικές φωτογραφίες από το unboxing... -bye-

airb0synology.jpg

- -

- -

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλοριζικο!

Τα synology έχουν εκπληκτικό λειτουργικό. Πολυ καλη περίπτωση είναι και o hp micro server αλλα η ευχρηστια που παρέχει η synology είναι αλλου.

Οι κάτοχοι αν θελουν, ας δοκιμάσουν αναπαραγωγή full bluray rip, με ταυτόχρονο κατεβάσμα torrent (με full speed), και seed μερικών torrent... Αν δεν έχουν σπάσιματα στην αναπαραγωγή bluray τότε είναι super..

Αυτη είναι μια πολυ πιθανή χρηση.
Εγω θα έβαζα και την ταυτοχρονη αναπαραγωγή μουσικής ή ένα δεύτερο stream Mkv ή bluray που μπορει να βλέπει το έτερο ήμισυ ή κάποιο παιδι σε άλλο δωμάτιο.. Οποίος το δοκιμάσει ας μας αναφέρει εντυπώσεις..

Επίσης οι χρήστες iOS/android και τώρα δειλά δειλά αρχίζουν υποστήριξη windows phone, ας δοκιμάσουν το app dsaudio, το οποίο μετατρέπει το smartphone/tablet μας, μέσω upnp/dlna του ενίσχυση μας, σε ένα Sqb touch..

Last edited:

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
με 'γειές!

και μόλις το σετάρεις...

βρε παιδιά για πείτε μου το εξής, προχτές χάζευα τα specs από το 213 (που μόλις κυκλοφόρησε) δίπλα δίπλα με των 212, και παρατήρησα ότι συγκεκριμένα στο 212J δεν αναφέρει WOL δυνατότητα... ισχύει? Είναι "περικοπή" των "J" μοντέλων?

ή όποιος άλλος δλδ, ας ρίξει μια ματιά τι ισχύει... αν έχει Wake On Lan ή όχι...

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Re: Απάντηση: Synology DS212J

Αν δε ζητήσει δεδομένα κάποιο πρόγραμμα, μετά από κάποια (ρυθμιζόμενα) λεπτά, οι δίσκοι κάνουνε spindown, σβήνουν τα πράσινα λαμπάκια και όταν υπάρξει αίτημα ξαναξεκινάνε.
Στο δικό μου έχω βάλει έναν seagate 3TB και έναν WD 2TB και δουλεύει άψογα.
Το πήρα από το digital master, άψογη εξυπηρέτηση.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
με 'γειές!

και μόλις το σετάρεις...

ή όποιος άλλος δλδ, ας ρίξει μια ματιά τι ισχύει... αν έχει Wake On Lan ή όχι...
Ακόμα και αν δουλεύει το WOL είναι αρκετά δύσκολο να δουλέψει εκτός δικτύου που είναι κ το ζητούμενο... Το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν γνωρίζω αν έχει δοθεί λύση με το νέο Dsm 4.1. Το WOL είναι σχετικά άχρηστο γιατι πολυ εύκολα μπορείς να το ανοίξεις απο το start button.. Tο Wan είναι το θεμα..

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
το ρούτερ μου μπορεί να δώσει WoL εντολή σε οποιαδήποτε συσκευή είναι στο δίκτυο μου... το οποίο ρούτερ μου έχω remote connect με πολλαπλούς τρόπους, από οπουδήποτε...

auteur

Banned
12 March 2009
9,072

το ρούτερ μου μπορεί να δώσει WoL εντολή σε οποιαδήποτε συσκευή είναι στο δίκτυο μου... το οποίο ρούτερ μου έχω remote connect με πολλαπλούς τρόπους, από οπουδήποτε...
Και το δικο μου fritzbox 7140 έχει WOL αλλα δεν... Το δικο σου ποιο είναι;
Ριψε μια ματια και στο forum της Synology, για το dsfinder, μιας καυ αυτη είναι η εφαρμογή που δίνει εντολή Wake On LAN/WAN.

auteur

Banned
12 March 2009
9,072

αυτό!!! 7140

ακόμα το σκέφτομαι για κάποιο από τα synology...
Just do it!
Μην το σκέφτεσαι έχουν πραγματικά τρομερές ευκολίες και πολυ καλο λειτουργικο.
Απλα το θέμα είναι για τι χρήση το προσδιοριζεις;

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627

Just do it!
Μην το σκέφτεσαι έχουν πραγματικά τρομερές ευκολίες και πολυ καλο λειτουργικο.
Απλα το θέμα είναι για τι χρήση το προσδιοριζεις;
Κι εγώ την ίδια άποψη έχω. Αν ξανααγόραζα, πάλι Synology θα έπαιρνα, απλά ίσως να τα έσκαγα για κανένα από τα μεγαλύτερα με πιο ισχυρή cpu.
Βασικό σημείο είναι ότι έχουν φοβερό support!!!

auteur

Banned
12 March 2009
9,072

Κι εγώ την ίδια άποψη έχω. Αν ξανααγόραζα, πάλι Synology θα έπαιρνα, απλά ίσως να τα έσκαγα για κανένα από τα μεγαλύτερα με πιο ισχυρή cpu.
Βασικό σημείο είναι ότι έχουν φοβερό support!!!
Τι θα ήθελες να κάνει γρηγορότερα; Παρατηρήσες κάτι;

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Το θέλω για backup σε φωτό κλπ για να μην τα χάσω, για την υπηρεσία cloud που δινει ώστε από όλες τις mobile συσκευές μου να αποθηκεύονται εκεί πάλι οι φωτό (αν έχω καταλάβει σωστά από αυτά που διάβασα), για να έχω εκεί τα BRs, για streaming... Βέβαια αν με βολέψει, δεν το έχω σε τίποτα να κάνω αυτό κατεβαστηρι αντί του 24χ7 υπολογιστή μου...