Synology DS212J

Επειδή ψάχνω τρόπο να στριμάρω skyHD που έχω στο σαλόνι σε όλο το σπίτι, υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κάτι τέτοιο? Διάβασα κάτι ψιλά αλλά δε καταλαβαίνω ακριβώς τη λειτουργία του.

Απο οτι εχω καταλαβει αυτο το feature που παρουσιαστηκε στο dsm 4 δεν ειναι ακριβως αυτο που θελετε εσεις.

Αυτο που κανει ειναι οτι συνδεετε εναν dvb-s ή κ dvb-t tuner κ χρησιμοποιειται το nas σαν pvr. Προφανως οτι γραφτει στο nas μπορειτε να το streamαρετε οπουδηποτε φτανει το δικτυο. Βλεπω επισης οτι "and distribute live and recorded TV throughout your house", αρα το κανει ακομα κ για live tv. Αυτο μαλλον θα γινεται "κλεβοντας". Δηλαδη μαλλον θα χρησιμοποιει ενα Buffer αρχειο εγγραφης, το οποιο σε πραγματικο χρονο θα το κανει streaming οπου εμεις θελουμε. Θα χανουμε ισως μερικα δευτερολεπτα απο τον χρονο 0 που αρχιζει η εγγραφη, αλλα απο εκει κ περα θα ειναι σχεδον-Live. Αλλα για να δουλεψει μαλλον θα πρεπει να εχετε καποιον απο τους εξης tuners

http://dvblogic.com/en/products/synology-arm-marvel/dvblink-tvsource
http://dvblogic.com/en/products/synology-arm-marvel/dvblink-for-dreambox

Εσεις που θελετε να στριμαρετε δορυφορικη σε αλλα δωματια του σπιτιου, στα δωματια αυτα τι εχετε που μπορειτε να χρησιμοποιησετε ως δεκτη; pc , media player, xbox?

Απο οτι εχω καταλαβει αυτο το feature που παρουσιαστηκε στο dsm 4 δεν ειναι ακριβως αυτο που θελετε εσεις.
Y
Αυτο που κανει ειναι οτι συνδεετε εναν dvb-s ή κ dvb-t tuner κ χρησιμοποιειται το nas σαν pvr. Προφανως οτι γραφτει στο nas μπορειτε να το streamαρετε οπουδηποτε φτανει το δικτυο. Βλεπω επισης οτι "and distribute live and recorded TV throughout your house", αρα το κανει ακομα κ για live tv. Αυτο μαλλον θα γινεται "κλεβοντας". Δηλαδη μαλλον θα χρησιμοποιει ενα Buffer αρχειο εγγραφης, το οποιο σε πραγματικο χρονο θα το κανει streaming οπου εμεις θελουμε. Θα χανουμε ισως μερικα δευτερολεπτα απο τον χρονο 0 που αρχιζει η εγγραφη, αλλα απο εκει κ περα θα ειναι σχεδον-Live. Αλλα για να δουλεψει μαλλον θα πρεπει να εχετε καποιον απο τους εξης tuners

http://dvblogic.com/en/products/synology-arm-marvel/dvblink-tvsource
http://dvblogic.com/en/products/synology-arm-marvel/dvblink-for-dreambox

Εσεις που θελετε να στριμαρετε δορυφορικη σε αλλα δωματια του σπιτιου, στα δωματια αυτα τι εχετε που μπορειτε να χρησιμοποιησετε ως δεκτη; pc , media player, xbox?

Εγω εχω ενα laptop που παιρνει ιντερνετ με powerline ή ασυρματα κι εχω και tablet καιsmartphone android

Ο δορυφορικος σου δεκτης υποστηριζεται; ειναι στα λινκ που εδωσα;
Δεν είναι, τουλάχιστον ως hardware, γιατί ως software μπορώ να του περάσω Enigma2, το οποίο παίρνουν και τα Dreambox. Παλιά είχα στριμάρει από το δέκτη (με enigma2 περασμένο) στο pc μέσω vlc (νομίζω το είχα καταφέρει και στο tablet). Το θέμα είναι ότι θέλω να χρησιμοποιώ το μαμίσιο firmware του δέκτη και να στριμάρω μέσω dlna (ο δέκτης είναι dlna server και dlna client (Octagon 1008se+). Το μαμίσιο firmware το χειρίζομαι πιο εύκολα και ειδικά κάποια ...όμορφα Plugins που παίρνει και ανοίγουν τους ουρανούς:ernaehrung004:. Θα το ψάξω στο αντίστοιχο forum (www.octagon-forum.com).
Thanx anyway!

Last edited:
Εμένα η panasonic το βλέπει αλλά αυτο ειναι το λιγότερο καθώς της έχω κοτσάρει ένα wd live γιατι το δικό της δεν αντέχει σε πολυ μεγάλα αρχεία. Τεσπά, δεν ξέρω τι ειναι ο octagon πάντως το κουτί του sky δε βγάζει τίποτα άλλο πέρα απο hdmi και scat. Οπότε απο εκεί και πέρα ο,τι μπορει να γίνει.

Εμένα η panasonic το βλέπει αλλά αυτο ειναι το λιγότερο καθώς της έχω κοτσάρει ένα wd live γιατι το δικό της δεν αντέχει σε πολυ μεγάλα αρχεία. Τεσπά, δεν ξέρω τι ειναι ο octagon πάντως το κουτί του sky δε βγάζει τίποτα άλλο πέρα απο hdmi και scat. Οπότε απο εκεί και πέρα ο,τι μπορει να γίνει.

Μου έδωσες ιδέα τώρα, να συνδέσω το mp με hdmi με τον octagon και να δοκιμάσω μέσω δικτύου στο laptop. Όταν το κάνω θα ενημερώσω

Υπαρχει. Ο φακελος που ελεγα ειναι ο @download, μεσα στον οποιον ειναι υποφακελοι με αυτα τα αρχεια που ειναι εν ενεργεια απο το download station. Οι υποφακελοι αυτοι δεν εχουν ονομα, αλλα νουμερα (οποτε πρεπει να μπαινεις σε εναν-εναν μεσα για να βλεπεις τι εχει). Ο @download απο οτι θυμαμαι ειναι πιο "πανω" (πρεπει να κανεις cd ..) απο εκει που μπαινεις με telnet.

Δηλαδή όταν διαγράφω το αρχείο από το Download station και διαγράφω και το αρχείο .torrent διαγράφονται αυτόματα και τα αρχεία στο @download?

Δεν είναι, τουλάχιστον ως hardware, γιατί ως software μπορώ να του περάσω Enigma2, το οποίο παίρνουν και τα Dreambox. Παλιά είχα στριμάρει από το δέκτη (με enigma2 περασμένο) στο pc μέσω vlc (νομίζω το είχα καταφέρει και στο tablet). Το θέμα είναι ότι θέλω να χρησιμοποιώ το μαμίσιο firmware του δέκτη και να στριμάρω μέσω dlna (ο δέκτης είναι dlna server και dlna client (Octagon 1008se+). Το μαμίσιο firmware το χειρίζομαι πιο εύκολα και ειδικά κάποια ...όμορφα Plugins που παίρνει και ανοίγουν τους ουρανούς:ernaehrung004:. Θα το ψάξω στο αντίστοιχο forum (www.octagon-forum.com).
Thanx anyway!

Αν προσέξεις στο documentation του dvblink για dreambox γράφει πως ο δέκτης πρέπει να τρέχει όχι απλώς enigma2 αλλά συγκεκριμένα PLi και από μια αναζήτηση στο φόρουμ του OpenPLi πλέον, η δυνατότητα αυτή περιοριζόταν στο παλιό PLi Jade 2. Από τους χρήστες του εκεί φόρουμ στα νεότερα OpenPLi images παρατηρήθηκαν ασυμβατότητες. Κρίμα γιατί θα επρόκειτο για πολύ δυνατή εφαρμογή να μπορείς να στριμάρεις σε οποιοδήποτε DLNA client το περιεχόμενο ενός δορυφορικού δέκτη που τρέχει PLi (PLi πλέον τρέχουν και αρκετοί άλλοι δέκτες εκτός των Dreambox).

ΥΓ Για όποιον δεν το πρόσεξε, ο συγκεκριμένος σέρβερ διατίθεται και για άλλες πλατφόρμες εκτός από Synology, όπως Netgear, Windows PC κ.α.

Last edited:
Μου έδωσες ιδέα τώρα, να συνδέσω το mp με hdmi με τον octagon και να δοκιμάσω μέσω δικτύου στο laptop. Όταν το κάνω θα ενημερώσω

Πως θα γίνει αυτό? Πως το media player θα πάρει το σήμα από το hdmi και θα το στριμάρει στο σπίτι? Εμένα το media player, και το dune και το wd live, παίρνουν αρχεία από μέσα απόθήκευσης (εσωτερικούς/εξωτερικούς σκληρούς ή μέσω lan) και τα παίζουν. Δεν έχω δει καμία επιλογή να παίρνει εικόνα από hdmi και να στριμάρει στο δίκτυο.

Δηλαδή όταν διαγράφω το αρχείο από το Download station και διαγράφω και το αρχείο .torrent διαγράφονται αυτόματα και τα αρχεία στο @download?

Κανονικα ετσι πρεπει να γινει. Απο την αλλη που κ που τσεκαρε τον φακελο @download γιατι οπως αποδειχτηκε κ με μενα, μπορει να γινουν κουφα πραγματα. Αν καποια στιγμη το download station σου ειναι αδειο κ δεν εχεις κανενα task, πηγαινε στο @download να βεβαιωθεις οτι κ αυτο ειναι αδειο. Αυτο που δεν εχω παρατηρησει ειναι αν τα αρχεια στο @download προσμετρονται οσον αφορα τη χωρητικοτητα που καταλαμβανουν ή αν τα θεωρει temp οποτε δεν τα μετραει.

Πως θα γίνει αυτό? Πως το media player θα πάρει το σήμα από το hdmi και θα το στριμάρει στο σπίτι? Εμένα το media player, και το dune και το wd live, παίρνουν αρχεία από μέσα απόθήκευσης (εσωτερικούς/εξωτερικούς σκληρούς ή μέσω lan) και τα παίζουν. Δεν έχω δει καμία επιλογή να παίρνει εικόνα από hdmi και να στριμάρει στο δίκτυο.

Αυτο που λεει ο Nickpao δεν γινεται. Η Hdmi στον δορυφορικο δεκτη αλλα κ στον mp ειναι εξοδοι σηματος οχι εισοδοι κ ειναι αποκλειστικα για να συνδεονται οι συσκευες με μια συσκευη απεικονισης (monitor, TV, projector κτλπ).

Αν καποιο firmware προσφερει DLNA server τοτε το προβλημα σου εχει λυθει. Συνδεεις τον δορυφορικο σου δεκτη στο LAN κ στριμαρεις με DLNA. Το θεμα ειναι ομως οτι ο DLNA server ειναι για αρχεια που εχεις γραψει απο την δορυφορικη ή κ για live tv?

Στην ίδια φάση είμαστε! Πήρα κι εγώ το DS212j πριν 5 μέρες και έχω αρχίσει τα πειράματα!
Η Samsung LE40C650 που έχω δεν μου έχει αναγνωρίσει τον DLNA server του Synology και προς το παρόν παίζω τα αρχεία από το mp μέσω δικτύου.
Για το dvblogic θα προσπαθήσω να ασχοληθώ μόλις πάω σπίτι. Κι εγώ θέλω να στριμάρω live από αποκωδικοποιητή octagon 1008se+ προς laptop & tablet Samsung

Ενημέρωση: τελικά η Samsung αναγνώρισε το DiscStation μέσω DLNA. Η λύση βρέθηκε στο forum μας http://www.avclub.gr/forum/archive/index.php/t-96589.html.

FORMAT??

χρόνια σας πολλά

Εκανα για την Πρωτοχρονιά στον εαυτό μου δώρο τον synology ds21j και το σκληρό δίσκο wd 20earx,αλλά 'εχω
πρόβλημα στο στήσιμo.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κάνω format στο δίσκο προτού
τον συνδέσω στον synology και αν πρέπει ,πως γίνεται?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε ανταπόκριση

Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος

Ακολουθώ τα βήματα της εγκατάστασης από το cd αλλά σε κάποιο σημείο της διαδικασίας αφού έχει εγκατασταθεί
ο synology assistant μου βγάζει:

error
No synology server was found on the local network.Please make sure
1.Synology assistant is not blocked by the firewall of your computer OS or antivirus applications
2.Synology server nad your computer are both connected to the network
3.You have switched on the power of Synology server

Προφανώς δεν βλέπει τον diskstation ,ενώ και το λαμπάκι με ένδειξη status του synology αναβοσβήνει σε πορτοκαλί χρώμα

Tις 3 παραπάνω εκδοχές τις τσέκαρα και είναι ok.
Ανησυχώ μήπως είναι ελαττωματικός ο δίσκος που μόλις αγόρασα

Last edited by a moderator:
Re: FORMAT??

χρόνια σας πολλά

Εκανα για την Πρωτοχρονιά στον εαυτό μου δώρο τον synology ds21j και το σκληρό δίσκο wd 20earx,αλλά 'εχω
πρόβλημα στο στήσιμo.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κάνω format στο δίσκο προτού
τον συνδέσω στον synology και αν πρέπει ,πως γίνεται?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε ανταπόκριση

Να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος

Ακολουθώ τα βήματα της εγκατάστασης από το cd αλλά σε κάποιο σημείο της διαδικασίας αφού έχει εγκατασταθεί
ο synology assistant μου βγάζει:

error
No synology server was found on the local network.Please make sure
1.Synology assistant is not blocked by the firewall of your computer OS or antivirus applications
2.Synology server nad your computer are both connected to the network
3.You have switched on the power of Synology server

Προφανώς δεν βλέπει τον diskstation ,ενώ και το λαμπάκι με ένδειξη status του synology αναβοσβήνει σε πορτοκαλί χρώμα

Tις 3 παραπάνω εκδοχές τις τσέκαρα και είναι ok.
Ανησυχώ μήπως είναι ελαττωματικός ο δίσκος που μόλις αγόρασα
Καλορίζικο!
Έχεις συνδέσει το 212 απευθείας στην πόρτα ethernet στο Πησί; Αν μεσολαβεί κάποιο router, βγάλτο από τη μέση έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα firewall και ξαναδοκίμασε.

Το φορματ το αναλαμβάνει το ΝΑΣ, εσύ δεν ασχολείσαι. Υπόψιν ότι θα κάνει αρκετές ώρες για να ετοιμαστεί ο σκληρός.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

Μήπως δεν κάνω κάτι καλά?

Συνδέω τον 212 απευθείας μέσω του καλωδίου (που περιλαμβάνεται στην συσκευασία) στον router και προσπαθώ να κάνω την εγκατάσταση ασύρματα μέσω του laptop

1. Συνδεσε το λαπτοπ με το ρουτερ με καλωδιο

2. Κλεισε οτι firewall εχει το ρουτερ κ το λαπτοπ (κ τα antivirus) σου κ ξαναδοκιμασε (αφου το δει το synology assistant δει το 212 κ το φτιαξεις να λειτουργει, κανε add favourite ή Bookmart ή κατι τετοιο τελος παντων κ μετα ξανανοιγεις ολα τα firewall)

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

Μήπως δεν κάνω κάτι καλά?

Συνδέω τον 212 απευθείας μέσω του καλωδίου (που περιλαμβάνεται στην συσκευασία) στον router και προσπαθώ να κάνω την εγκατάσταση ασύρματα μέσω του laptop
Είπαμε. Δοκίμασε με καλώδιο έχοντας συνδέσει απευθείας PC-NAS και πες μας....

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
Τελικα το εγκατέστησα
Μάλλον έφταιγε το firewall των windows
Επιφυλάσσομαι για κάποιες άλλες σχετικές απορίες στο μέλλον

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Εχει στησει κανενας σας mail server? Αν το μαιλ που του στειλουμε εχει attachment, το αποθηκευει το attachment σε καποιο χωρια φακελο μεσα στο ΝΑΣ; Ρωταω γιατι σκεφτομουν να στησω μεσω του mail server εναν λογαριασμο οπου θα εστελνα το .torrent αρχεια. Στη συνεχεια, θα εβαζα τον ιδιο φακελο ως watched στο download station, ωστε οτι .torrent επεφτε εκει περα μεσα, να ξεκινουσε να το κατεβαζει. Αυτη τη στιγμη κανω σχεδον το ιδιο πραγμα με το cloudstation. Ομως αν γινοταν μεσω mail, θα μπορουσα να το κανω κ μεσω κινητου ή ταμπλετας (τα .torrent μου ερχοναι μεσω rss στο google reader).