Synology DS212J

Γειά σε ολους
Εχω και εγώ ενα DS212j, τι ψάχνω τώρα... εχω ενα iphone 3G 4.2.1 firmware, και στο appstore ολες οι νέες εφαρμογές δεν το υποστηρίζουν πλέον , οι πρώτες εφορμογες που ειχε βγάλει η synology το υποστήριζαν αλλά δεν βρίσκονται πουθενά, ας ειναι καλά η apple.....
Εχει κανείς το DS download ( Download station) για 4.2.1 , τίς αλλες τις εχω βρεί, (εχω βρεί και το download station 1.1.1 αλλά κάνει force close)
να μου στείλει το ipa?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Για δοκίμασε αυτό... http://www.mediafire.com/?ht1t75ap02kwb0c#

(Send from Galaxy S4)

καινουριο dsm, καινουριο cloudstation package, καινουριος cloudstation client στο pc... και κλασσικα δεν δουλευει και ειναι κολλημμενο στο "connecting"... γκρρρρ

Είμαι κάτοχος του SYNOLOGY DS212J με δίσκο WD 20EARX κατά το ήμισυ γεμάτο.
Θα ήθελα να ασφαλίσω τα περιεχόμενα του δίσκου προσθέτοντας έναν δεύτερο ίδιο δίσκο στον SYNOLOGY.
Καθότι άσχετος με το αντικείμενο ζητώ τις οδηγίες σας ώστε να μην χάσω τα περιεχόμενα του πρώτου δίσκου και να χρησιμοποιώ τον δεύτερο ως
back up του πρώτου.

Σας ευχαριστώ ...

Είμαι κάτοχος του SYNOLOGY DS212J με δίσκο WD 20EARX κατά το ήμισυ γεμάτο.
Θα ήθελα να ασφαλίσω τα περιεχόμενα του δίσκου προσθέτοντας έναν δεύτερο ίδιο δίσκο στον SYNOLOGY.
Καθότι άσχετος με το αντικείμενο ζητώ τις οδηγίες σας ώστε να μην χάσω τα περιεχόμενα του πρώτου δίσκου και να χρησιμοποιώ τον δεύτερο ως
back up του πρώτου.

Σας ευχαριστώ ...

Η καλυτερη επιλογη για αυτο που θελεις ειναι να φτιαξεις ενα task time backup με την εφαρμογη του dsm και οτι δεδομενα θελεις να εχεις ασφαλισμενα, θα τα κανει copy μονο του το nas στον 2ο σκληρο δισκο. Να μπεις σε λογικη raid δεν εχει πολυ νοημα για 2 λογους,

α) για να στησεις raid 1 πρεπει να εχει στηθει με αυτην τη λογικη και ο πρωτος σκληρος (απο οτι θυμαμαι)
β) με αυτον τον τροπο διαλεγεις πια αρχεια ειναι τα σημαντικα και στα οποια θελεις backup (π.χ. φωτογραφιες) ενω αλλα (π.χ. ταινιες) που δεν σε νοιαζει και πολυ να χαθουν τα αφηνεις με 1 μονο αντιγραφο. Ετσι δεν ξοδευεις και ολο τον χωρο του 2ου.

Για την δικια μου περιπτωση εχω κουμπωσει πανω εναν 500αρι usb εξωτερικο και κανω τα backup μου εκει. Ετσι εχω και τους 2 μου εσωτερικους σκληρους διαθεσιμους.

Ενδείκνυται να χρησιμοποιησει κανεις το ds212j για hosting του site του με δεδομενο οτι θα εχει static ip; αν ναι τι πρεπει να προσεξει κανεις;

Ενδείκνυται να χρησιμοποιησει κανεις το ds212j για hosting του site του με δεδομενο οτι θα εχει static ip; αν ναι τι πρεπει να προσεξει κανεις;

Linux είναι το μηχανάκι, και τρέχει apache / php , ενώ υποστηρίζει και mysql, οπότε είναι εφικτό.
Αλλά, δε θα το έκανα για σοβαρό site, πιθανά για κάποιο πειραματικό δοκιμαστικό
Γιατί από τη μια και το ADSL upload είναι συνήθως στρίμωγμα – bottleneck, Και γενικά σε οικιακό περιβάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις απο ups και διατάξεις hi availability για να είναι το site πάντα πάνω.
Και το ds212jμη ξεχνάμε ότι είναι ARM based, δεν έχει και πολύ δύναμη δηλαδή, και με μια μεγάλη βάση δεδομένων και η RAM του θα είναι λίγη.
Είναι γενικά προτιμότερο να βρεις ένα Hosting για $3 το μηνά, να κάνεις καλύτερα τη δουλεία σου.

Last edited:
Έχει καταφέρει κανεις να δουλέψει τα RSS filter του download station για να κατεβάζει τορρεντ; δοκιμαζω με wildcards, τίποτα, δοκιμαζω μια μονο λεξη, τίποτα, δοκιμαζω parse regular expressions , τίποτα. Στο τεστ μου βγάζει συνέχεια match not found.

Γεια σας παιδια,αγορασα εναν DS214+,ειμαι πολυ ικανοποιημενος αλλα ταχυτητα μεταφορας εχει μονο 5 Gbs/Sec και ειναι συνδεμενα σε απλο switch Mac MIni και DS214+ και απο εκει με Power Line στο router.
Εχει πολυ ευκολο λογισμικο και κατανοητο,προσθεσα και uploaded,easybytez και ειμαι super...!!!!

1)Αν αλλαξω το switch με Gigabit switch και τα καλωδια σε Gigabit καλωδια απο το switch προς Mac MIni και DS214+ θα δω διαφορα στην ταχυτητα μεταφορας?
2)Τι καλωδια Gigabit χρειαζεται να παρω αν βελτιωνει την ταχυτητα?
3)Το video Station το βλεπω στο ipad,iphone, υπαρχει δυνατοτητα να το βλεπω σε Windows pc,MAc και σε Samsung TV?Στην Samsung το βλεπει αλλα δεν δειχνει σωστα τα ποστερ,υπαρχει κατι καλυτερο η καποιο ποστερ?
3)Εχω εναν ραδιοενυσχιτη Denon αλλα δεν βλεπει απο το Nas καποιο φακελο με μουσικη,χρειαζεται να κανω κατι?
4)Βλεπω και ρυθμιζω τα παντα μεσω ιντερνετ,ειναι επικινδυνο?τι μπορω να κανω ωστε να προστατευτω?
5)Πως κανω account με περιορισμενες δυνατοτητες?
6)Αν βαλω δευτερο σκληρο θα τον κανει αυτοματα απο μονο του ή θα χρειαστει να χασω κανα αρχειο απο αυτον που εχω τωρα?και αν θα φενονται δυο δισκοι ή ενας?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Γεια σας παιδια,αγορασα εναν DS214+,ειμαι πολυ ικανοποιημενος αλλα ταχυτητα μεταφορας εχει μονο 5 Gbs/Sec και ειναι συνδεμενα σε απλο switch Mac MIni και DS214+ και απο εκει με Power Line στο router.
Εχει πολυ ευκολο λογισμικο και κατανοητο,προσθεσα και uploaded,easybytez και ειμαι super...!!!!

1)Αν αλλαξω το switch με Gigabit switch και τα καλωδια σε Gigabit καλωδια απο το switch προς Mac MIni και DS214+ θα δω διαφορα στην ταχυτητα μεταφορας?
Γενικά τα μηχανήματα με απαιτhτικά transfer προς το NAS θα πρέπει (μαζί με το NAS) να είναι σε Gigabit switch
Νομίζω Cat5e ή Cat6 και είσαι οκ
3)Το video Station το βλεπω στο ipad,iphone, υπαρχει δυνατοτητα να το βλεπω σε Windows pc,MAc και σε Samsung TV?Στην Samsung το βλεπει αλλα δεν δειχνει σωστα τα ποστερ,υπαρχει κατι καλυτερο η καποιο ποστερ?
3)Εχω εναν ραδιοενυσχιτη Denon αλλα δεν βλεπει απο το Nas καποιο φακελο με μουσικη,χρειαζεται να κανω κατι?
Έχει ο ενισχυτής σου network function? πχ κάποιο DLNA client. Αν όχι πρέπει να πάρει ένα Network player για να διαβάζει και να παίζει μουσική. Εγώ έχω το Logitech touch
4)Βλεπω και ρυθμιζω τα παντα μεσω ιντερνετ,ειναι επικινδυνο?τι μπορω να κανω ωστε να προστατευτω?
Μπορείς να βάλεις συγκεκριμένες (των συσκευών σου) IP να έχουν πρόσβαση στο NAS. και μόνο αυτές
Βάλε στον guest user-->no access Και φτιάξε έναν άλλο με συγκεκριμένες - περιορισμένες - πχ read only δυνατότητες.
6)Αν βαλω δευτερο σκληρο θα τον κανει αυτοματα απο μονο του ή θα χρειαστει να χασω κανα αρχειο απο αυτον που εχω τωρα?και αν θα φενονται δυο δισκοι ή ενας?
Θεωρητικά θα το κάνει αυτόματα. Προφανώς δε θα χάσεις τίποτε από τον πρώτο. Για να τους βλέπει σαν ένα πρέπει να τους θέσεις σαν JBOD, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα χάσεις τα δεδομένα του πρώτου. Νομίζω γίνεται στην αρχή αυτό.

Λίγο χάλια απάντησα με quote. Ελπίζω να φαίνονται οι απαντήσεις κάτω από την κάθε ερώτηση...

1)Το video Station το βλεπω στο ipad,iphone, υπαρχει δυνατοτητα να το βλεπω σε Windows pc,MAc και σε Samsung TV?Στην Samsung το βλεπει αλλα δεν δειχνει σωστα τα ποστερ,υπαρχει κατι καλυτερο η καποιο ποστερ?

2)Εχω εναν ραδιοενυσχιτη Denon αλλα δεν βλεπει απο το Nas καποιο φακελο με μουσικη,χρειαζεται να κανω κατι?
Έχει ο ενισχυτής σου network function πχ κάποιο DLNA client αλλα δεν ξερω που να βαλω την μουσικη και να την βλεπει.ξερει καποιος?

Μπορείς να βάλεις συγκεκριμένες (των συσκευών σου) IP να έχουν πρόσβαση στο NAS. και μόνο αυτές.
Οι ip οι εξωτερικες που με νοιαζουν ειναι κινουμενες,τι μπορω να κανω γιαυτο?πιο πολυ με νοιαζει το Download station.ολα ταλλα δεν με πολυνοιαζουν.

Aπανταω μονο οπου εχω εστω και μικρη διαφοροποιηση απο τα αλλα παιδια

3. client για windows, mac, samsung δεν υπαρχει. Για τα pc δεν εχει νοημα γιατι μπορεις να δεις τη δομη του nas ειτε μεσω network, ειτε να κανεις mount καποιο folder του νας και να τον βλεπει ο υπολογιστης ως local. Αν θες ποστερ και τετοια κολπα σκεψου μια λυση τυπου xbmc ή Plex. Μιας και ειπα plex.... δες μπας και υπαρχει plex client για την τηλεροαση σου. Υπαρχει σιγουρα για τις lg, αλλα δεν ξερω για τις samsung. Το 214+ ειναι αρκετα δυνατο οποτε θα πρεπει να μπορει να σηκωσει ευκολα Plex server.

4. κανω το ιδιο και εγω. Σου προτεινω 2 πραγματα.. α) να ενεργοποιησεις μια επιλογη του dsm οπου μετα απο καποια failed login attempts κανει ban το ip απο το οποιο εγιναν οι προσπαθειες και σε ειδοποιει και με email, β) τα πραγματικα ευαισθητα εγγραφα σου κρυπτογραφησε τα. Φτιαξε ενα αρχειο truecrypt και πεταξε τα εκει μεσα.

6. Οταν μπει δευτερος σκληρος κατοπιν εορτης (δηλαδη αφου λειτουργει το νας ηδη με εναν για καποιον καιρο) τοτε οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες. Το ξερω γιατι το εκανα και εγω. Σε αφηνει μονο να φτιαξεις 2ο volume και οι σκληροι να ειναι ανεξαρτητοι ο ενας απο τον αλλον. Πιθανως (χωρις να ειμαι σιγουρος), αν ειχες επιλεξει jbod οταν εβαλες τον 1ο σκληρο (το default ειναι synology hybrid raid), τωρα που βαζεις τον 2ο αν μπορεις να βαλεις jbod τοτε θα τους ενωσει σε εναν. Προφανως δεν χανεται κανενα αρχειο οταν βαζεις δευτερο σκληρο. Θα χασεις αρχεια μονο αν πας να στησεις raid πανω σε δισκο που ηδη δουλευει.

Το δικτυο σου ειναι σωστα στημενο μιας και το bottleneck ειναι η ζευξη μεσω του Powerline.

γιατι εχει 2 υποδοχες ethernet o synology?αν τον συνδεσω και με τα δυο στο swich θα μεταφερονται πιο γρηγορα τα αρχεια???

Aπανταω μονο οπου εχω εστω και μικρη διαφοροποιηση απο τα αλλα παιδια

3. client για windows, mac, samsung δεν υπαρχει. Για τα pc δεν εχει νοημα γιατι μπορεις να δεις τη δομη του nas ειτε μεσω network, ειτε να κανεις mount καποιο folder του νας και να τον βλεπει ο υπολογιστης ως local. Αν θες ποστερ και τετοια κολπα σκεψου μια λυση τυπου xbmc ή Plex. Μιας και ειπα plex.... δες μπας και υπαρχει plex client για την τηλεροαση σου. Υπαρχει σιγουρα για τις lg, αλλα δεν ξερω για τις samsung. Το 214+ ειναι αρκετα δυνατο οποτε θα πρεπει να μπορει να σηκωσει ευκολα Plex server.

4. κανω το ιδιο και εγω. Σου προτεινω 2 πραγματα.. α) να ενεργοποιησεις μια επιλογη του dsm οπου μετα απο καποια failed login attempts κανει ban το ip απο το οποιο εγιναν οι προσπαθειες και σε ειδοποιει και με email, β) τα πραγματικα ευαισθητα εγγραφα σου κρυπτογραφησε τα. Φτιαξε ενα αρχειο truecrypt και πεταξε τα εκει μεσα.

6. Οταν μπει δευτερος σκληρος κατοπιν εορτης (δηλαδη αφου λειτουργει το νας ηδη με εναν για καποιον καιρο) τοτε οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες. Το ξερω γιατι το εκανα και εγω. Σε αφηνει μονο να φτιαξεις 2ο volume και οι σκληροι να ειναι ανεξαρτητοι ο ενας απο τον αλλον. Πιθανως (χωρις να ειμαι σιγουρος), αν ειχες επιλεξει jbod οταν εβαλες τον 1ο σκληρο (το default ειναι synology hybrid raid), τωρα που βαζεις τον 2ο αν μπορεις να βαλεις jbod τοτε θα τους ενωσει σε εναν. Προφανως δεν χανεται κανενα αρχειο οταν βαζεις δευτερο σκληρο. Θα χασεις αρχεια μονο αν πας να στησεις raid πανω σε δισκο που ηδη δουλευει.

Το δικτυο σου ειναι σωστα στημενο μιας και το bottleneck ειναι η ζευξη μεσω του Powerline.

3. εχω media server plex στο Mac mini,οποτε το αφηνω ετσι.

4.Πως ενεργοποιω την επιλογη του dsm μετα απο καποια failed login attempts κανει ban το ip απο το οποιο εγιναν οι προσπαθειες,επισης εχω βαλει σε πιο email να το στελνει αλλα ολο failed λεει,γιατι?τα μονα ευαισθητα θα ειναι τα time machine backups και οι φωτο.
πως κανω κρυπτογραφηση τα αρχεια?

5. αν το συνδεσω με διπλο gigabit ethernet θα δουλευουν και τα δυο ταυτοχρονα?γιατι εχει δυο?

ευχαριστω φιλε για την βοηθεια.

control panel -> auto block

εχεις βαλει και τα στοιχεια του smtp server ωστε να μπορει να σου στελνει email? Δεν αρκει να βαλεις μονο την email address σου, πρεπει να του δωσεις προσβασει και σε εναν mail server ωστε να μπορεσει να σου το στειλει. Αν εχεις gmail, βαλε smtp server: smtp.gmail.com, smtp port: 465 και τα user/pass σου στο authentication. Τσεκαρε και authentication is required και νομιζω οτι χρειαζεται να τσεκαρεις secure connection is required