Μιας και αναφέρθηκε από κάποιο φιλο το περιβόητο οικοσύστημα της Απλ και η φιλικότητά του η περιβόητη (και αυτή) να αναφέρω και εγώ την (ακριβή) περιήγησή μου σε αυτό το οικοσύστημα.
Αρχικά ξεκινησα με ένα 3gs. Ήταν "ώριμο" λέγανε τοτε. Μάλλον άγουρο θα το έλεγα εγώ. Μετα ήρθε το 4 και με μια μικρή διάφορα αντάλλαξα το 3gs με το 4. Ταυτόχρονα (εγώ το ζώό) ειχα αρχίσει και πορωνόμουν με αυτό το οικοσύστημα. Ήταν και η τσέπη πιο γεμάτη και πηρα και ένα MBP 17αρι και σε δεύτερό χρονο ένα ipad. Το μακμπουκ πηρε ποδι σε λιγότερο από χρονο. Το iphone4 πέρασε στη σύζυγο (εγώ βρέθηκα από σπόντα με ένα galaxy s2 δωρεαν, το οποίο και δεν αλλάζω τουλάχιστον μέχρι να πεθάνει) και το ipad πέρασε στην συζυγο/κόρη.
Το μονό καλό που μου έχει μείνει στο μυαλό είναι η οθόνη του καθενός.
Κάποιες παρατηρήσεις και στραβά:
- το οικοσύστημα είναι καλό αλλά για παράδειγμα υπάρχει περίπτωσή μην ΜΗΝ μπορεισ να διαγραψεις φωτο στο iphone παρα μονό διαγράφοντας από τον υπολογιστή. Κάποιες φορές αυτό είναι ΠΟΛΥ άβολο...
- η υλοποίησή του ολα δικτυωμενα της google μου φαίνεται μια χαρά υλοποιημένη στο android. Και δωρεάν. Δεν θα ξεχάσω που ειχα πληρώσει για mail
[email protected] για 1χρονο. Ανανεώνω για δεύτερο χρονο και μετα από 10 μέρες περίπου το κανει ... δωρεάν για όλους. Ποσά μειλ εστειλα να μου πιστώσουν ένα ποσοστό τουλάχιστον, ούτε απάντηση.
Τέλος πάντων, να μην σας κουράζω. Τα απλ (κινητά κλπ) είναι καλά για κάποιον που δεν θέλει να πολυψαχνει. Ολα δουλεύουν καλά χωρίς πολλά πολλά. Αν θες να σκαλισεις η απλα έτσι έχεις μαθει τοτε η κλειστοτητα γίνεται φυλακή. Επισης υπάρχουν κουσούρια που τα βλέπεις στην χρήση. Θυμάμαι έκανα resize συχνά για φορουμ φωτο. Εεε το περιβόητο iphoto και μερικά αλλά ΔΕΝ είχαν αυτή τη δυνατότητα. Θυμάμαι ότι επέμεινα να χρησιμοποιω τον μακ για να μπω στο νόημά. Όσο πέρναγε ο καιρός τοσο πιο συχνά σηκωνομουν και πήγαινα στο πισι. Μέχρι που το μακ άρχισε να είναι διαρκώς κλειστός. Το ίδιο και στο iphone. Στην αρχή να το σκαλισω όπως είναι μετά να δοκιμάσω την "αποφυλάκισή" και μετα να αρχίσω να χρησιμοποιω μονό τα βασικά γιατί βαριόμουνα να ψάχνω να βρω τρόπους για να κοροιδεψω το τηλέφωνο για να περάσω ένα ringtone. Η επίσης να θέλω να λάβω μια φωτο από φιλο από το κινητό του και να του λέω "στειλε τη με μειλ". Να μη μιλήσουμε για αποστολή βίντεο αρχείων μέσω bt άνετα και ωραία μεταξύ νοκια, samy κλπ
Ποιοτικά σίγουρα προϊόντα τα απλ, υπερτιμολογημένα επίσης. Έχουν και έναν καταπληκτικό μηχανισμό μάρκετινγκ να τα σπρώχνει οπότε για αυτό είναι εδώ που είναι.