Οντως παραμενει κακογραμμενη εφαρμογη, παρα τα τοσα χρονια στην αγορα..
Αλλα και στο outlook express το οποιο δεν κρεμουσε τοσο ευκολα, η ταχυτητα μετα απο καποιο ογκο δεδομενων επεφτε δραματικα, οποτε προφανως παιζει ρολο και η πλατφορμα..
Στην MS οφειλω το (κομπιουτερικο) ζειν, στην apple το ευ-ζειν!
Μιλάς για την Apple που η ίδια δεν αφήνει άλλον developer εκτός των δικών της.....
Παιδια, με Outlook εχει μαθει ο ανθρωπος και ετσι θελει να ειναι σε ενα προγραμμα ολα μαζι (calendar, mail, contacts). Και δεν φταιει μονο το outlook αλλα η αρχιτεκτονικη των windows. Ενα αλλο παραδειγμα: το προηγουμενο μου laptop (Fuzitsu-Siemens) ειχε πανομοιοτυπο harware configuration με το macbook που ειχα παρει περισσυ (ιδια CPU, ισοδυναμη καρτα γραφικων, ιδια μνηνη). Ε, το ενα με τα βιστα σερνοταν και το αλλο με το leopard πετουσε, κανοντας τις ιδιες εργασιες! Τι μου λετε τωρα...
Αν κάποιος χρησιμοποιεί τη "Ζωγραφική" των Windows για την επεξεργασία των φωτογραφιών του, αυτός ίσως θα είναι και ο χρήστης που δεν ψάχνει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα γενικότερα. Προσωπικά ελάχιστα από τα προεγκατεστημένα της MS χρησιμοποιώ, αφού καλύπτουν μόνο βασικές ανάγκες, κι αυτές όχι πάντα καλά. Με την ίδια λογική και η Apple δε νομίζω να φτιάχνει πάντα τις καλύτερες εφαρμογές για το λειτουργικό της, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για εφαρμογές τρίτων, που αφθονούν από όσο γνωρίζω (η επαφή μου με το Macosx είναι πολύ μικρή, μέσω εγκατάστασης τύπου "Hackintosh").
Οκ, οποτε φταει μονο η MS με τα παλιο-προγραμματα της ετσι; Αυτη δεν ειναι η ιδια που κανει και το λειτουργικο;
Τεσπα, εγω καταθετω απλα την εμπειρια μου ως switcher. Αναγνωριζω την προσφορα της MS για την διαδοση των Η/Υ αλλα δεν μπορω να μην παραδεκτω την τεχνολογικη ανωτεροτητα της πλατφορμας των Mac η οποια μου εχει αλλαξει την (κομπιουτερικη) καθημερινοτητα προς το πολυ-πολυ καλυτερο..
Με μια παρα-φραση θα ελεγα: Στην MS οφειλω το (κομπιουτερικο) ζειν, στην apple το ευ-ζειν!
![]()
Αγαπητέ sotos65, τα προγράμματα που δίνει η Apple μαζί με το λειτουργικό της δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Microsoft με τα Windows.
Είναι σαφώς καλύτερα, συνεχώς αλλάζουν κ βελτιώνονται.
Αν θες δες ΕΔΩ.
Δεν διαφωνώ, αλλά κι αυτά βασικές ανάγκες απλών χρηστών καλύπτουν αν δεν κάνω λάθος. Για κάτι πιο προχωρημένο αναγκαστικά πάμε σε άλλες λύσεις. Επίσης κάτι άλλο, ένας χρήστης win δεν χρειάζεται καν την MS να του δώσει προγράμματα, υπάρχουν ανεξάντλητες πηγές, και πολλά αυτά είναι δωρεάν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και αξιόλογα).
ΥΓ. Άντε, να πω και μια κακία! Τι έγινε, προστέθηκε υποστήριξη Blu Ray στο Macosx ή ακόμα;![]()
Φίλε malakudi, άλλο τι φτιάχνεις εσύ κ άλλο τι αγοράζεις έτοιμο.....τα έχουμε ξαναπει αυτά.
Συγκρίνουμε μόνο τα έτοιμα μηχανήματα, που έχουν λογισμικό κιόλας.
Κ αν συγκρίνουμε τα έτοιμα λοιπόν μηχανήματα desktop, τότε το iMac είναι αλλού...όχι σε ότι αφορά τα εντόσθιά του, αλλά σχεδιαστικά κ ποιοτικά.
Και γιατί να μην συγκρίνουμε και αυτά που φτιάχνουμε δηλαδή; Προσωπικά το μόνο μηχάνημα που αγόρασα έτοιμο (σε desktop) ήταν το 1999. Από εκεί και πέρα είναι αναβαθμίσεις, αλλαγές κομματιών κλπ. Με τι θα το συγκρίνω όμως αυτό το μηχάνημα, εφόσον η Apple δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα συναρμολόγησης υπολογιστών από τον καθένα; Η επίκληση του ότι δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοια σύγκριση δεν έχει καμία βάση, μόνο τους φίλους (και δη φανατικούς) των Mac ευνοεί, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτή η επιλογή!
ΥΓ. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, υπάρχουν και PC (καλά τα Mac δεν είναι PC; ) που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους iMac (τα περιφερειακά και η κεντρική μονάδα φτιαγμένα γύρω από την οθόνη).
Γιατί άλλο πράγμα τα "επώνυμα" προϊόντα και άλλο τα "noname" και τα επώνυμα pc λοιπόν είναι αρκετά ακριβότερα από αυτά που μπορεί να συναρμολογήσει κάποιος.
Όσο και τα αντίστοιχα pc με τα χαρακτηριστικά των mac για πες μας και τιμές γιατί νομίζω προσεγγίζουν αν δεν ξεπερνάνε κιόλας τα mac. :BDGBGDB55:
Σε ότι αφορά προγράμματα, θα βρεις τα πάντα κ στα windows κ στο mac os x, δωρεάν κ μη. :a0210:
Τα προγράμματα του iLife πακέτου είναι πολύ καλά, προσφέρουν αρκετές επιλογές.
υγ: bluray ταινίες εννοείς ;;;; μπλιαχ....ποιός το έχει ανάγκη ;;ΔΥΣΤΥΧΩΣ οχι...:furious3:
υγ2: bluray δισκάκια για να γράφεις δεδομένα, υποστηρίζει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.