Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Οντως παραμενει κακογραμμενη εφαρμογη, παρα τα τοσα χρονια στην αγορα..
Αλλα και στο outlook express το οποιο δεν κρεμουσε τοσο ευκολα, η ταχυτητα μετα απο καποιο ογκο δεδομενων επεφτε δραματικα, οποτε προφανως παιζει ρολο και η πλατφορμα..

Καθόλου προφανές, το ΟΕ κάθε άλλο παρά καλό πρόγραμμα ήταν, για να μην αναφέρουμε και το πόσο τρύπιο ήταν σε θέματα ασφαλείας...

Οκ, οποτε φταει μονο η MS με τα παλιο-προγραμματα της ετσι; Αυτη δεν ειναι η ιδια που κανει και το λειτουργικο; :D
Τεσπα, εγω καταθετω απλα την εμπειρια μου ως switcher. Αναγνωριζω την προσφορα της MS για την διαδοση των Η/Υ αλλα δεν μπορω να μην παραδεκτω την τεχνολογικη ανωτεροτητα της πλατφορμας των Mac η οποια μου εχει αλλαξει την (κομπιουτερικη) καθημερινοτητα προς το πολυ-πολυ καλυτερο..
Με μια παρα-φραση θα ελεγα: Στην MS οφειλω το (κομπιουτερικο) ζειν, στην apple το ευ-ζειν!
:p

Αν κάποιος χρησιμοποιεί τη "Ζωγραφική" των Windows για την επεξεργασία των φωτογραφιών του, αυτός ίσως θα είναι και ο χρήστης που δεν ψάχνει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα γενικότερα. Προσωπικά ελάχιστα από τα προεγκατεστημένα της MS χρησιμοποιώ, αφού καλύπτουν μόνο βασικές ανάγκες, κι αυτές όχι πάντα καλά. Με την ίδια λογική και η Apple δε νομίζω να φτιάχνει πάντα τις καλύτερες εφαρμογές για το λειτουργικό της, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για εφαρμογές τρίτων, που αφθονούν από όσο γνωρίζω (η επαφή μου με το Macosx είναι πολύ μικρή, μέσω εγκατάστασης τύπου "Hackintosh").

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Παιδια, με Outlook εχει μαθει ο ανθρωπος και ετσι θελει να ειναι σε ενα προγραμμα ολα μαζι (calendar, mail, contacts). Και δεν φταιει μονο το outlook αλλα η αρχιτεκτονικη των windows. Ενα αλλο παραδειγμα: το προηγουμενο μου laptop (Fuzitsu-Siemens) ειχε πανομοιοτυπο harware configuration με το macbook που ειχα παρει περισσυ (ιδια CPU, ισοδυναμη καρτα γραφικων, ιδια μνηνη). Ε, το ενα με τα βιστα σερνοταν και το αλλο με το leopard πετουσε, κανοντας τις ιδιες εργασιες! Τι μου λετε τωρα...

Ποιος μίλησε μωρε για Vista???

Αν κάποιος χρησιμοποιεί τη "Ζωγραφική" των Windows για την επεξεργασία των φωτογραφιών του, αυτός ίσως θα είναι και ο χρήστης που δεν ψάχνει κάποιο καλύτερο πρόγραμμα γενικότερα. Προσωπικά ελάχιστα από τα προεγκατεστημένα της MS χρησιμοποιώ, αφού καλύπτουν μόνο βασικές ανάγκες, κι αυτές όχι πάντα καλά. Με την ίδια λογική και η Apple δε νομίζω να φτιάχνει πάντα τις καλύτερες εφαρμογές για το λειτουργικό της, διαφορετικά δεν θα υπήρχε ανάγκη για εφαρμογές τρίτων, που αφθονούν από όσο γνωρίζω (η επαφή μου με το Macosx είναι πολύ μικρή, μέσω εγκατάστασης τύπου "Hackintosh").

Αγαπητέ sotos65, τα προγράμματα που δίνει η Apple μαζί με το λειτουργικό της δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Microsoft με τα Windows.

Είναι σαφώς καλύτερα, συνεχώς αλλάζουν κ βελτιώνονται.

Αν θες δες ΕΔΩ.

Οκ, οποτε φταει μονο η MS με τα παλιο-προγραμματα της ετσι; Αυτη δεν ειναι η ιδια που κανει και το λειτουργικο; :D
Τεσπα, εγω καταθετω απλα την εμπειρια μου ως switcher. Αναγνωριζω την προσφορα της MS για την διαδοση των Η/Υ αλλα δεν μπορω να μην παραδεκτω την τεχνολογικη ανωτεροτητα της πλατφορμας των Mac η οποια μου εχει αλλαξει την (κομπιουτερικη) καθημερινοτητα προς το πολυ-πολυ καλυτερο..
Με μια παρα-φραση θα ελεγα: Στην MS οφειλω το (κομπιουτερικο) ζειν, στην apple το ευ-ζειν!
:p

Απλώς δε μπορείς να βγάλεις άποψη για το λειτουργικό επειδή δύο συγκεκριμένες εφαρμογές έχουν πρόβλημα, είτε είναι της M$ είτε όχι.

Νομίζω πως το βασικότερο πρόβλημα των windows λειτουργικών, σε ότι αφορά την τεχνολογία τους, είναι το filesystem. Το ntfs παραμένει προβληματικό σε απόδοση παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει από την πρώτη εμφάνισή του ενώ γίνεται απελπιστικά αργό αν γίνει heavily fragmented. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πχ φορητά που ο δίσκος σχεδόν γέμισε και δουλευόταν γεμάτος για λίγο καιρό. Δεν υπάρχει σωτηρία μετά, το MFT έχει γίνει fragmented, τα directories έχουν γίνει fragmented, ότι και να σβήσεις, ότι utility και να χρησιμοποιήσεις για defragment, απλώς δεν επανέρχεται.

Το άλλο πρόβλημα των windows είναι η ανάγκη για προς τα πίσω συμβατότητα. Μία ανάγκη που υπάρχει σε όλα τα λειτουργικά, αλλά για παράδειγμα στους Mac λόγω των μεγάλων αλλαγών τόσο στο υλικό (από Motorola σε Powerpc και μετά σε x86) όσο και στο λογισμικό (από MacOS σε unix based MacosX) δεν τίθεται τόσο έντονα αυτή η ανάγκη. Δε θα σου ζητήσει κανείς σε ένα σύγχρονο MacOSX να τρέξει μία εφαρμογή από MacOS 8 γραμμένη για Motorola. Όμως πολλές εταιρείες θέλουν σε σύγχρονα windows να τρέχουν παλιές DOS εφαρμογές.

Αγαπητέ sotos65, τα προγράμματα που δίνει η Apple μαζί με το λειτουργικό της δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Microsoft με τα Windows.

Είναι σαφώς καλύτερα, συνεχώς αλλάζουν κ βελτιώνονται.

Αν θες δες ΕΔΩ.

Δεν διαφωνώ, αλλά κι αυτά βασικές ανάγκες απλών χρηστών καλύπτουν αν δεν κάνω λάθος. Για κάτι πιο προχωρημένο αναγκαστικά πάμε σε άλλες λύσεις. Επίσης κάτι άλλο, ένας χρήστης win δεν χρειάζεται καν την MS να του δώσει προγράμματα, υπάρχουν ανεξάντλητες πηγές, και πολλά αυτά είναι δωρεάν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και αξιόλογα).

ΥΓ. Άντε, να πω και μια κακία! Τι έγινε, προστέθηκε υποστήριξη Blu Ray στο Macosx ή ακόμα; :flipout:

Last edited:
Δεν διαφωνώ, αλλά κι αυτά βασικές ανάγκες απλών χρηστών καλύπτουν αν δεν κάνω λάθος. Για κάτι πιο προχωρημένο αναγκαστικά πάμε σε άλλες λύσεις. Επίσης κάτι άλλο, ένας χρήστης win δεν χρειάζεται καν την MS να του δώσει προγράμματα, υπάρχουν ανεξάντλητες πηγές, και πολλά αυτά είναι δωρεάν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και αξιόλογα).

ΥΓ. Άντε, να πω και μια κακία! Τι έγινε, προστέθηκε υποστήριξη Blu Ray στο Macosx ή ακόμα; :flipout:

Σε ότι αφορά προγράμματα, θα βρεις τα πάντα κ στα windows κ στο mac os x, δωρεάν κ μη. :a0210:

Τα προγράμματα του iLife πακέτου είναι πολύ καλά, προσφέρουν αρκετές επιλογές.

υγ: bluray ταινίες εννοείς ;;;; μπλιαχ....ποιός το έχει ανάγκη ;; :flipout::flipout::flipout: ΔΥΣΤΥΧΩΣ οχι...:furious3:
υγ2: bluray δισκάκια για να γράφεις δεδομένα, υποστηρίζει.

Όσο πάντως καλύτερο να είναι το MacOSX (που δεν είναι, σε σημεία είναι καλύτερο), δε δικαιολογεί το τίμημα του hardware. Και αν παλαιότερα μπορούσε κανείς να πει πως είναι διαφορετικό hardware, πιο εξωτικό, τώρα που είναι ουσιαστικά ίδιο, πως να το δικαιολογήσεις;

Όταν πχ αυτός ο iMac έχει 2400 ευρώ και μπορώ να φτιάξω αντίστοιχο μηχάνημα με το ένα τρίτο των χρημάτων, ή ένας iMac με 21,5αρα οθόνη έχει 1200 ευρώ και φτιάχνω αντίστοιχο μηχάνημα (ok, θα πιάνει λίγο περισσότερο χώρο στο γραφείο) με τα μισά χρήματα, τότε αισθάνομαι ότι κάποιοι με κοροϊδεύουν, ή με εκμεταλλεύονται.

Ας "ξεκλειδώσουν" το MacOSX σε όλα τα intel based μηχανάκια και τότε ίσως αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από το πενιχρό 6-7% που έχει.

Φίλε malakudi, άλλο τι φτιάχνεις εσύ κ άλλο τι αγοράζεις έτοιμο.....τα έχουμε ξαναπει αυτά.

Συγκρίνουμε μόνο τα έτοιμα μηχανήματα, που έχουν λογισμικό κιόλας.

Κ αν συγκρίνουμε τα έτοιμα λοιπόν μηχανήματα desktop, τότε το iMac είναι αλλού...όχι σε ότι αφορά τα εντόσθιά του, αλλά σχεδιαστικά κ ποιοτικά.

Πιο συγκεκριμένα, το iMac όπως ξέρεις ήδη, απλά είναι μια οθόνη + πληκτρολόγιο + ποντίκι, ενώ οποιδήποτε άλλο desktop pc, έχει το λιγότερο μια κεντρική μονάδα, για να μην πω για ηχεία, κάμερα κτλ.

Στην αγορά έχουν εμφανισθεί pc στυλ iMac αλλά δεν είναι iMac...

Tα δε φορητά κ μόνο που έχουν μπαταρία 8 ωρών αναμονής...όχι όλα, αλλά τα περισσότερα. Ο δε σχεδιασμός τους με καλές οθόνες led, πληκτρολόγιο φωτιζόμενο με αισθητήρα φωτός, αλουμινένιο σασί, είναι επίσης αλλού...

Ένα πολύ βασικό για μένα είναι το πόσο αθόρυβο είναι το imac. Είναι πιο αθόρυβο από το netbook της γυναίκας μου.

Μόνο και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο όγκο του μηχανήματος... Ούτε μεγάλα κουτιά για airflow, ούτε ψυγεία υδρόψυξης κλπ...

Φίλε malakudi, άλλο τι φτιάχνεις εσύ κ άλλο τι αγοράζεις έτοιμο.....τα έχουμε ξαναπει αυτά.

Συγκρίνουμε μόνο τα έτοιμα μηχανήματα, που έχουν λογισμικό κιόλας.

Κ αν συγκρίνουμε τα έτοιμα λοιπόν μηχανήματα desktop, τότε το iMac είναι αλλού...όχι σε ότι αφορά τα εντόσθιά του, αλλά σχεδιαστικά κ ποιοτικά.

Και γιατί να μην συγκρίνουμε και αυτά που φτιάχνουμε δηλαδή; Προσωπικά το μόνο μηχάνημα που αγόρασα έτοιμο (σε desktop) ήταν το 1999. Από εκεί και πέρα είναι αναβαθμίσεις, αλλαγές κομματιών κλπ. Με τι θα το συγκρίνω όμως αυτό το μηχάνημα, εφόσον η Apple δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα συναρμολόγησης υπολογιστών από τον καθένα; Η επίκληση του ότι δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοια σύγκριση δεν έχει καμία βάση, μόνο τους φίλους (και δη φανατικούς) των Mac ευνοεί, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτή η επιλογή! :rolleyes:

ΥΓ. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, υπάρχουν και PC (καλά τα Mac δεν είναι PC; ) που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους iMac (τα περιφερειακά και η κεντρική μονάδα φτιαγμένα γύρω από την οθόνη).

Last edited:
Και γιατί να μην συγκρίνουμε και αυτά που φτιάχνουμε δηλαδή; Προσωπικά το μόνο μηχάνημα που αγόρασα έτοιμο (σε desktop) ήταν το 1999. Από εκεί και πέρα είναι αναβαθμίσεις, αλλαγές κομματιών κλπ. Με τι θα το συγκρίνω όμως αυτό το μηχάνημα, εφόσον η Apple δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα συναρμολόγησης υπολογιστών από τον καθένα; Η επίκληση του ότι δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοια σύγκριση δεν έχει καμία βάση, μόνο τους φίλους (και δη φανατικούς) των Mac ευνοεί, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει αυτή η επιλογή! :rolleyes:

ΥΓ. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, υπάρχουν και PC (καλά τα Mac δεν είναι PC; ) που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους iMac (τα περιφερειακά και η κεντρική μονάδα φτιαγμένα γύρω από την οθόνη).

Γιατί άλλο πράγμα τα "επώνυμα" προϊόντα και άλλο τα "noname" και τα επώνυμα pc λοιπόν είναι αρκετά ακριβότερα από αυτά που μπορεί να συναρμολογήσει κάποιος.

Όσο και τα αντίστοιχα pc με τα χαρακτηριστικά των mac για πες μας και τιμές γιατί νομίζω προσεγγίζουν αν δεν ξεπερνάνε κιόλας τα mac. :BDGBGDB55:

Γιατί άλλο πράγμα τα "επώνυμα" προϊόντα και άλλο τα "noname" και τα επώνυμα pc λοιπόν είναι αρκετά ακριβότερα από αυτά που μπορεί να συναρμολογήσει κάποιος.

Όσο και τα αντίστοιχα pc με τα χαρακτηριστικά των mac για πες μας και τιμές γιατί νομίζω προσεγγίζουν αν δεν ξεπερνάνε κιόλας τα mac. :BDGBGDB55:

Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, κι όχι το "επώνυμο" ή "ανώνυμο" του πράγματος! Δεν μιλάμε ούτε για μόδα (με επώνυμες μάρκες για γκλαμουριά πχ), ούτε για αυτοκίνητα που δύσκολα κάποιος θα φτιάξει το δικό του (και θα περάσει και τα στάνταρ ασφαλείας, κατανάλωσης κλπ). Ένας υπολογιστής είναι ένας υπολογιστής, φτιαγμένος μάλιστα περίπου από τα ίδια εξαρτήματα, είτε εγώ τον συναρμολογήσω με εξαρτήματα που επιλέξω εγώ, είτε η Dell είτε η Apple. Αν η συναρμολόγηση γίνει από χρήστες που ξέρουν, δεν βλέπω για ποιο λόγο ένα "επώνυμο" θα είναι πολύ καλύτερο...

mac τα μόνα μηχανάκια στον κόσμο που δεν είναι απαραίτητο το video monitor ,
δουλεύοντας color correction σε video edit

οποίος έχει δει video γάμου με τη μούρη της νύφης μπλε :flipout::furious3: και το γκρι σακάκι του γαμπρού σομον ... θα καταλάβετε οτι το edit έγινε σε μόνιτορ 179 ιντσών με 68,50 ευρώ από το Saturn ....

μανι μανι γλυτώνεις 600 με 1000 ευρώ για την αγορά ενός ζυγισμένου μόνιτορ αναφοράς

μετά έχουμε να κάνουμε για τεράστια αρχεία συνεχόμενης ροής που το σύστημα της ms απλά τα βλέπει μπλε καθε τρεις και λίγο , είτε γιατί σκαλαμπουρδώνει η αναρχική ράμ είτε το ntfs αποφάσισε να κάνει 23654 κομμάτια το raw ...

όσο αναφορά το video είναι μονόδρομος και είναι πραγματικά φτηνό και παραγωγικό μηχανάκι

και αυτά που λέω δεν είναι θεωρίες έχω εμπειρία απο οφ λαιν μοντάζ 15 χρόνια , έχω βγάλει το καρκίνο με τα ρημάδια ... ξενύχτια χριστοπαναγιες κατάρες και ευχέλαια , και η δουλειά να περιμένει για παράδοση και το pc μετά από 4 ώρες εκεί που δείχνει 99% ready ... να γίνεται μπλε εσύ άσπρος σαν το πανί και το αρχείο άφαντο ...

μην πείτε τίποτα οτι ήτανε το hardware μαπα και τέτοια , 2.800 στοίχισε το πράγμα και το imac με 1300 τα καταφέρνει καλύτερα ακόμα και σε περιβάλλον windows

και ναι θα συμφωνήσω οτι πριν την καθολική επικράτηση του διαδικτύου
το να βρες έστω και μια γραμματοσειρά για mac έπρεπε να έχεις κολλητό χακερα απο τα Εξάρχεια , όσο δε για προγράμματα ήταν κάτι σαν σαφάρι :ADFADF1:

αυτό ήτανε πριν όμως
τωρά διαπιστώνω ότι ίσως σε λίγο καιρό να πάρει και κεφάλι h apple

Σε ότι αφορά προγράμματα, θα βρεις τα πάντα κ στα windows κ στο mac os x, δωρεάν κ μη. :a0210:

Τα προγράμματα του iLife πακέτου είναι πολύ καλά, προσφέρουν αρκετές επιλογές.

υγ: bluray ταινίες εννοείς ;;;; μπλιαχ....ποιός το έχει ανάγκη ;; :flipout::flipout::flipout: ΔΥΣΤΥΧΩΣ οχι...:furious3:
υγ2: bluray δισκάκια για να γράφεις δεδομένα, υποστηρίζει.

Καλά βρείτε μου ConverxtoDVD(δεν μιλάω για αντίστοιχα mac programs), βρείτε μου reclock!!