Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...
Φιλε μου, αυτες τις "παπατζες" καλο ειναι να τις λεμε σε αλλα sites οχι σε τεχνολογικου προσανατολισμου οπως το avclub που συχναζουμε ανθρωποι με πολυ μεγαλυτερη ενασχοληση με τεχνολογια και υπολογιστες απο τον μεσο χρηστη... Ασχολουμαι με pc και HTPC εδω και 15 χρονια, ημουν απο τους πρωτους μαλιστα που ασχοληθηκα σε βαθος με το sport των HTPC και τα πισια μου τα ειχα παντα "τζετ" (οσο μπορουσα)..Και image και antivirus και τα παντα.. ΟΜΩΣ.. οταν δεις τι κανει το MacOSX δεν υπαρχει γυρισμος και καμια συγκριση... Ουτε ιους, ουτε trojans, μονο σταθεροτητα, ταχυτητα, απολαυστικο interface.. Αν και εχω πεταξει πολλα χιλιαρικα στα HTPC (και συνεχιζω ακαθεκτος), δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο να τα πεταξω απο το παραθυρο αν αποφασιζε επιτελους ο Τζομπς να υποστηριξει το BRay (και τα BR rips).. Τωρα που μιλαμε, πειραζω παλι το HTPC γιατι οι drivers της καρτας γραφικων κανουν κατι κουλα χωρις λογο και αιτια.. Μην μας λες λοιπον για το macosx οτι ειναι μπουρδες στο τετραγωνο, διοτι δεν ειμαστε και απο αλλο πλανητη ! Πες το ακριβο, κλειστο, whatever, καλυτερο ομως ειναι BY FAR...
12 χρονια κοντα ειμαι χρηστης pc
Σαν τι κανει παραπανω το mac απο αποψης τεχνολογιας , σε σχεση με τα windows?
Εχεις 2 λειτουργικα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια , τωρα οι μικρο λεπτομερειες οπως το χ η ειναι πιο σταθερο απο το y , η το ενα ανοιγει λιγο πιο γρηγορα απο το αλλο δεν θεωρειται τεχνολογια
Oλα ειναι σχετικα
Οι μπουρδες απευθυνονται στους ιθυνοντες στην apple ,θελουν ταχα να δικαιολογησουν το μεγαλο κοστος των mac λεγοντας μας οτι τα parts του mac ειναι κατι διαφορετικο σχεση με του pc
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι λυνουν δενουν ενα desktop pc ,ξερουν με ακριβεια απο τι αποτελουνται τα parts του.
Το pc παντα θα εχει προβληματα σε ολα τα λειτουργικα , ειναι η δομη του τετοια που ειναι δυσκολο να βρεθει λειτουργικο που να τα συνδιαζει ολα και να δουλευουν τα παντα σε τελεια αρμονια
Τα linux θεωρουνται τα καλυτερα , αλλα δεν τρεχουν πολλα προγραματα και θες κονσολα εντολων και γνωσεις για να τα δουλεψεις
Τα mac ειναι πιο σταθερα απο τα windows σε ολους τους τομεις , αλλα δεν προσφερουν κατι αλλο επι της ουσιας και κοστιζουν ενα σωρο λεφτα
Τα windows μπορει να ειναι οτι ειναι απο τρυπια μεχρι προβληματικα , αλλα εχουν ενα μεγαλο συν τιμη και συμβατοτητα και απευθυνονται σε ολο σχεδον το φασμα χρηστων , απο τον αρχαριο μεχρι τον πιο προχωρημενο προγραμματιστη ακομα και τον gamer
Ενας καλος χρηστης με κανενα λειτουργικο απο τα παραπανω δεν θα ειχε προβλημα , δεν καταλαβαινω σημερα αυτη τη λογικη του διαχωρισμου των χρηστων αναλογως λειτουργικων
Λες και μεν εχουν σφυρι και καλεμι και οι αλλοι χρησιμοποιουν τεχνολογια tesla
Δεν ειναι προτερημα, ουτε αναφορα σαν γνωση η κατι αλλο , η χρηση του ενος λειτουργικου εναντι τους αλλου
Απλα υπαρχουν 3 εναλλακτικες λυσεις , ο καθενας διαλεγει τι τον βολευει και τελειωνει
Παντως και εσυ που εχεις mac , χρησιμοποιεις windows πανω για καποια προγραμματα που δεν τρεχουν στα macos
Δεν ειναι σωστο να βριζουμε ενα λειτουργικο και να το χρησιμοποιουμε για να κανουμε την δουλεια μας , ασχετα αν το θεωρουμε ως «αναγκαιο κακο»