Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ναι αλλα η δισκοι χτυπανε !!!! Και πρεπει να πας στην APPLE για αλλαγη δισκου ...Γιατι αραγε !!!

Δεν ξερω για το imac, αλλα στο macbook σκληρους και μνημες αλλαζεις πανευκολα..

Ναι αλλα η δισκοι χτυπανε !!!! Και πρεπει να πας στην APPLE για αλλαγη δισκου ...Γιατι αραγε !!!

Εγω αλλαξα μονος μου το δισκο στο Macbook pro για να βαλω μεγαλυτεροι και ταχυτερο... το ιδιο θα κανω αν χρειαστει καi στον imac.

Αλλα αυτο δεν ειναι και το σωστο ! Στα μηχανηματα στη δουλεια μου, απαγορευεται να βαλεις χερι, τα στελνουμε στην HP κι εκει να δεις καθυστερησεις.
Εσυ δηλ. αν αγορασεις ενα επωνυμο pc , και σου παρουσιασει προβλημα, θα το επισκευασεις μονος σου ?
Ειπαμε.. δεν ειναι ολος ο κοσμος σαν κι εμας !!!

Αλλα λογια ν αγαπιομαστε !!!
Γι αυτο, και για αλλους λογους, εφτιαξα server.... αν ηθελα κατι τετοιο, απλα θα επαιρνα macpro.

Δεν μου απαντησε κανεις ομως... ειναι ακριβος αυτος ο iMac ?

Να θες server για δευτερο δισκο !!! Ανεκδοτο ειναι αυτο !!
να παρεις mac pro μονο με 4 δισκους αααααα καλο εεε !!!!

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

να πω κι εγω κάτι? πήρα έναν verbatim 1.5 τερα.

Στα windows 7 τον βλέπει 1.39 και κάτι ψιλά

Στο mac τον βλέπει 1.5.

Φορμαρισμένος με ntfs.

γουαη?

Γιατι ειναι 1.39tb, οπως σωστα αναφερουν τα windows(αλλα και το 10.5 leopard) και οχι 1.5tb οπως λανθασμενα αναφερει το 10.6 snow leopard.

Αυτες λοιπον τις χαζαμαρες... ο κοσμος πια δεν τις τρωει, γι αυτο και oi Mac εχουν ανοδικη πορεια , ακομη και στην Ελλαδα με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Rainbow (isquare) .....

Να θες server για δευτερο δισκο !!! Ανεκδοτο ειναι αυτο !!
να παρεις mac pro μονο με 4 δισκους αααααα καλο εεε !!!!

Ποιος ειπε αυτο ?
Τον server τον εφτιαξα για να βαζω ολο το υλικο μου σε ενα σημειο και να εχω μια κεντρικη βαση δεδομενων για τους υπολοιπους 4 υπολογιστες μου !
Προτρεχεις και δεν ξερεις τι λες !!!

Και επιπλεον ... δεν απαντας στην ερωτηση μου !!!

Δεν μου απαντησε κανεις ομως... ειναι ακριβος αυτος ο iMac ?
Ναι, αν σκεφτείς ότι με ~1.000 Ευρω παίρνεις καλύτερη οθονη 30'' (πχ http://www1.euro.dell.com/gr/el/bus...aspx?refid=monitor_3008wfp&s=bsd&cs=RC1078530) και το υπολοιπο hardware με πολύ λιγότερα από τα άλλα 1.000 Ευρω.

Τωρα για την αξία του software, δεν ξέρω να σου πω. Είναι και θέμα αξιολόγησης του καθενός.

Και φυσικά αυτό είναι ένα παράδειγμα που η Apple ''ευνοείται'' γιατί ''χρησιμοποιεί'' την ''ειδική περίπτωση'' της 27αρας (+ οτι οι διαφορες προφανως μικραίνουν όταν ανεβαίνουμε στο κόστος - δεν μπορεί όταν το PC κάνει 2.000 το Mac να κάνει 4.000 - όπως συμβαίνει δλδ σε περιπτώσεις 500 vs 1.000).

mολις εφερε η hp εναν 300gb 15000rpm για rack οπτικο σε 3 ωρες για server .ειπες τιποτα για το service τις HP .

Συγνωμη, βρες μου μια οθονη 27" με αναλυση 2500χ1440 , και πες μου ποσο κανει (αν υπαρχει) . Μετα προσθεσε εναν ολοκληρο ι7 υπολογιστη με 8gb ram και τα συναφη και ολα αυτα βαλτα σε ενα case σαν του imac 27'' που εχω τωρα ... και φυσικα , προσθεσε την αξια του ΠΛΗΡΟΥΣ λειτουργικου (αντισοιχου win 7 64 bit, Ultimate ,Turbo X παπαρια μαντολες) και τελος προσθεσε και την αξια των προγραμματων που σου δινει η Apple και φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με τις αχρηστες εφαρμογες που περιλαμβανουν τα windows.).

Με συγχωρείς αλλά πήρες το μοναδικό παράδειγμα που σε βολεύει, πολύ απλά γιατί 27ρες οθόνες δεν είναι ακόμα mainstream. Αν θες να συγκρίνουμε κάτι με 24", ευχαρίστως. Αλλά ακόμα κι έτσι, εγώ δε θέλω iMac. Δε θέλω οθόνη και μονάδα να είναι το ίδιο. Πες το ιδιοτροπία, πες το παραξενιά, θέλω οθόνη και μονάδα να είναι χωριστά. Εσύ σε αυτό το iMac για να αλλάξεις σκληρό πρέπει να κάνεις χειρουργική επέμβαση. Φυσικά δε μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών. Θέλω κανονικό desktop/tower case και οθόνη ξεχωριστά, να την αλλάζω όποτε μου κάνει κέφι. Πέρα από το πανάκριβο Mac Pro με τους Xeon, έχει η Apple να προτείνει κάτι οικονομικότερο και καλύτερο για μένα;

Φιλε Γιαννη και εδω αυτο που σου ελεγα:

Απο που το συμπεραινεις εσυ ολα αυτα ?
Ανηκεις μηπως στο development team της Adobe ?
http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/
Why is hardware decoding of H.264 only supported on the Windows platform?In Flash Player 10.1, H.264 hardware acceleration is not supported under Linux and Mac OS. Linux currently lacks a developed standard API that supports H.264 hardware video decoding, and Mac OS X does not expose access to the required APIs. We will continue to evaluate when to support this feature on Mac and Linux platforms in future releases.

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3678&p=6

With actual GPU-accelerated H.264 decoding I’m guessing those CPU utilization numbers could drop to a remotely reasonable value. But it’s up to Apple to expose the appropriate hooks to allow Adobe to (eventually) enable that functionality.

Στη κατηγορια Apple , πρωτοι βγαζουμε τα προβληματα των Mac και λεμε τα κακως κειμενα.
Πλακα μας κανεις?
Εδω μας ειπες οτι με τις μικρες εγγυησεις τα mac ειναι ακριβως στο ιδιο επιπεδο με τα αλλα pc!

Απαραδεκτη εγγυηση εχουν πια ολα τα ηλετρονικα , μαζι και τα mac.

Ενα απο τα βασικοτερα προβληματα των mac και βλεπουμε οτι το εξισωνεται με τα pc που οι κατασκευαστριες εταιριες τα εμπιστευονται συνηθως με μεγαλυτερη εγγυηση!

Last edited:
Δεν με βολευει... εγω αυτον αγορασα αυτον εκτιμω.
Τωρα αρχισαμε τα συνιθισμενα τροπαρια ... ειδικη περιπτωση και τα ρεστα.

Και φυσικα βαζω το software Συριε... εσυ πρωτος υποστηριζεις απ οσο ξερω την αγορα του original software... ελπιζω να μην αλλαξεις τωρα τροπαριο.

Ρε Συριε, ληγμενα παιρνεις ?:flipout:

Εγω δεν ανοιξα πρωτος το θεμα με τα bug στον κανινουργιο μου iMAc?

Δεν ειπαμε πρωτοι οτι το νεο ποντικι της Apple , αν και ειναι πολυ ωραιο και μουρατο, δεν ειναι εργονομικο ?

Τι αλλο θελεις να κανουμε ....

Τι να σου πω ρε Γιάννη, μάλλον ληγμένα παίρνω γιατί διαβάζοντας τα post πχ για το magic mouse, το 99% των χρηστών δεν τολμά να το θάψει ευθέως (όπως του αξίζει και όπως θα συνέφερε κάθε χρήστη που δεν θέλουν να τον κοροϊδεύουν).

Επειδή όμως μπορεί και να μην παίρνω ληγμένα, σκέψου και τις εξής πιθανότητες:

1. Εσύ δεν είσαι το αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μέσου Mac χρήστη.

2. Το ότι εσύ βλέπεις τα προβλήματα δεν σημαίνει ότι το κάνουν (και το σημαντικότερο: το αναφέρουν δημοσίως) όλοι.

3. Άλλο το ʽαναφέρω τα bugsʼ και άλλο το ʽκράζωʼ (εκεί που πρέπει πάντα και πάντα προς όφελος όλων)

4. Η τάση υπεράσπισής σας για τα Mac να μην σας κάνει πάντα όλους αντικειμενικούς.

Δεν ξέρω ρε παιδί μου αλλά έχω την αίσθηση ότι όποτε διαβάζω θέμα στην Apple κατηγορία ποτέ δεν θα ακούσω κανέναν χρήστη Mac να κράζει κάτι. Όλα πάντα είναι ρόδινα…

Δεν ξέρω ίσως όντως απλώς παίρνω ληγμένα και ο κόσμος των Mac είναι τόσο αγγελικά πλασμένος (και φυσικά κανείς δεν δικαιούται να διαταράσσει αυτή την θεϊκή αρμονία)….….

Last edited:
Και φυσικα βαζω το software Συριε... εσυ πρωτος υποστηριζεις απ οσο ξερω την αγορα του original software... ελπιζω να μην αλλαξεις τωρα τροπαριο.

Αχ, μη μου αρχίσεις τώρα τα Κουλέικα :p (να, βλέπετε που ''κακιώνετε'' εκεί που δεν χρειάζεται / δεν πρέπει / δεν σας συμφέρει; :) )

Είπα τίποτα περί γνησιότητας του λογισμικού;

Για την πραγματική / χρηστική του αξία μίλησα και το γεγονός ότι αυτή είναι, ως ένα βαθμό πάντα, υποκειμενική.

Για το κόστος όμως που σου απάντησα (κι εγώ και ο malakudi) στην ερώτηση που έκανες, δεν είδα απάντηση.

Με συγχωρείς αλλά πήρες το μοναδικό παράδειγμα που σε βολεύει, πολύ απλά γιατί 27ρες οθόνες δεν είναι ακόμα mainstream. Αν θες να συγκρίνουμε κάτι με 24", ευχαρίστως. Αλλά ακόμα κι έτσι, εγώ δε θέλω iMac. Δε θέλω οθόνη και μονάδα να είναι το ίδιο. Πες το ιδιοτροπία, πες το παραξενιά, θέλω οθόνη και μονάδα να είναι χωριστά. Εσύ σε αυτό το iMac για να αλλάξεις σκληρό πρέπει να κάνεις χειρουργική επέμβαση. Φυσικά δε μπορείς να αλλάξεις κάρτα γραφικών. Θέλω κανονικό desktop/tower case και οθόνη ξεχωριστά, να την αλλάζω όποτε μου κάνει κέφι. Πέρα από το πανάκριβο Mac Pro με τους Xeon, έχει η Apple να προτείνει κάτι οικονομικότερο και καλύτερο για μένα;

Και φυσικα , συνεχιζεις να μην παραδεχεσαι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ !!!
To ιδιο ισχυει και για ολα τα laptop , αν συγκρινουμε ποιοτητα κατασκευης ΑΛΛΑ και software .
Αν δε θες imac , μπορεις να παρεις Mac Pro... τοσο απλα.

Επισης, συνεχιζεις να σκεφτεσαι σαν PCας !!!
Στον mac , δεν χρειαζεται ν αλλαξω καρτες γραφικων καθε λιγο και λιγακι, ουτε επεξεργαστη !!!
Ολα τα προγραμματα τρεχουν πολυ καλα , ακομη και στον 3ετιας Macbook pro , χωρις κολληματα και δυσλειτουργιες !
Για μενα , αυτο μετραει και οχι τα gaming specs !!!
Με την ¨Απλη" καρτα γραφικων ΑΤΙ 4850 του iMac, βλεπω realtime HD compotition στο Motion με πανω απο 10 Layer, ενω στο ηλιθιο after effects της Adobe , για να δω εστω και 2 layer HD θελω αμετρητα render .... και αν δε κολλησει τελικα !!!

Ξαναλεω, σκεφτεστε σαν Pc αδες... δεν μετρανε μονο τα benchmarks .
Γι αυτο και οποιος επαγγελματιας δουλεψει σε mac δεν ξαναγυρναει πισω .

Επισης, συνεχιζεις να σκεφτεσαι σαν PCας !!!
Στον mac , δεν χρειαζεται ν αλλαξω καρτες γραφικων καθε λιγο και λιγακι, ουτε επεξεργαστη !!!
Ολα τα προγραμματα τρεχουν πολυ καλα , ακομη και στον 3ετιας Macbook pro , χωρις κολληματα και δυσλειτουργιες !
Για μενα , αυτο μετραει και οχι τα gaming specs !!!
Με την ¨Απλη" καρτα γραφικων ΑΤΙ 4850 του iMac, βλεπω realtime HD compotition στο Motion με πανω απο 10 Layer, ενω στο ηλιθιο after effects της Adobe , για να δω εστω και 2 layer HD θελω αμετρητα render .... και αν δε κολλησει τελικα !!!

Ξαναλεω, σκεφτεστε σαν Pc αδες... δεν μετρανε μονο τα benchmarks .
Γι αυτο και οποιος επαγγελματιας δουλεψει σε mac δεν ξαναγυρναει πισω .

Κανεις καποια θεμελιωδη λαθη..
Στο pc αλλαζεις κρτα γραφικων μονο αν θελεις να παιξει καποιο καινουριο παιχνιδι.
Δεν εχει σχεση με την αποδοση του λειτουργικου..
Το ιδιο θα χρειαζοταν να κανεις και με τον mac pro αν ηθελες να παιξεις καποιο παιχνιδι.

Μονο που καλυτερα να το ετρεχες το παιχνιδι στα windows, γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα ετρεχε πιο γρηγορα απο οτι σε mac os x λογω των καλυτωρεων drivers.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με επαγγελματικες 3d design εφαρμογες, οπου σε windows τρεχουν καλυτερα λογω των καλυτερων drivers.

Στα windows υπαρχει λοιπον αυτη η ευελιξια ακομα και στα pc των 500 (δηλαδη στην κατηγορια τιμης που πωλουνται περισσοτερο). Στα mac υπαρχει μονο στον mac pro των 2500+ .

Οι υπολογιστες εχουν φθηνυνει..
Μπορεις να παρεις τετραπυρηνο ταχυτατο μηχανημα με 800 με καλη οθονη 22". Δεν χρειαζεται να δωσεις 1600 που κανει ενα πιο αργο iMac 21.5" (1430 +180 η επεκταση εγγυησης) .

Last edited:
Αχ, μη μου αρχίσεις τώρα τα Κουλέικα :p (να, βλέπετε που ''κακιώνετε'' εκεί που δεν χρειάζεται / δεν πρέπει / δεν σας συμφέρει; :) )

Είπα τίποτα περί γνησιότητας του λογισμικού;

Για την πραγματική / χρηστική του αξία μίλησα και το γεγονός ότι αυτή είναι, ως ένα βαθμό πάντα, υποκειμενική.

Για το κόστος όμως που σου απάντησα (κι εγώ και ο malakudi) στην ερώτηση που έκανες, δεν είδα απάντηση.

Καθολου υποκειμενικη... βαλε κατω ποσο κανουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε Pc , μαζι με την αξια του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ πακετου windows 64 bit Ultimatte , και θα δεις οτι o imac (αλλα και οι περισσοτεροι Mac) εχουν το ιδιο κοστος και φτηνοτεροι !
Αν βαλεις δε την αξια των αντιβιοτικων, antispam, bam-boom και χαπιων για τα νευρα μας απο τους ιους κλπ ... μαλλον πολυ φτηνοτεροι μου φαινονται :flipout::flipout::flipout:

Κανεις καποια θεμελιωδη λαθη..
Στο pc αλλαζεις κρτα γραφικων μονο αν θελεις να παιξει καποιο καινουριο παιχνιδι.
Δεν εχει σχεση με την αποδοση του λειτουργικου..
Το ιδιο θα χρειαζοταν να κανεις και με τον mac pro αν ηθελες να παιξεις καποιο παιχνιδι.

Μονο που καλυτερα να το ετρεχες το παιχνιδι στα windows, γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων θα ετρεχε πιο γρηγορα απο οτι σε mac os x λογω των καλυτωρεων drivers.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με επαγγελματικες 3d design εφαρμογες, οπου σε windows τρεχουν καλυτερα λογω των καλυτερων drivers.

Μαλλον δεν εχει δουλεψει φιλε μου σε Mac.
Αντιθετως εγω δουλευω καθημερινα και στα 2 περιβαλλοντα εδω και 2 δεκαετιες...εχω κανει 3 ταινιες 3D ανιματιον για το κινηματογραφο, αμετρητα διαφημιστικα και τρειλερ για τηλεοραση.
Επισης σηριαλ και ντοκιμαντερ για Ελληνικα και ξενα καναλια... και σιγουρα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Τα προγραμματα που ειναι φτιαγμενα για mac , απλα δεν συγκρινονται σε ταχυτητα και ευχρηστια.
Αν θελω παιχνιδια εχω το PS3 kai to ΧΒΟΧ 360 ...

Τελος εχω στησει αμετρητα pc δικα μου και φιλων... και απλα κατεληξα σε mac παλι, για να βρω την ησυχια μου.

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Φιλε μου, αυτες τις "παπατζες" καλο ειναι να τις λεμε σε αλλα sites οχι σε τεχνολογικου προσανατολισμου οπως το avclub που συχναζουμε ανθρωποι με πολυ μεγαλυτερη ενασχοληση με τεχνολογια και υπολογιστες απο τον μεσο χρηστη... Ασχολουμαι με pc και HTPC εδω και 15 χρονια, ημουν απο τους πρωτους μαλιστα που ασχοληθηκα σε βαθος με το sport των HTPC και τα πισια μου τα ειχα παντα "τζετ" (οσο μπορουσα)..Και image και antivirus και τα παντα.. ΟΜΩΣ.. οταν δεις τι κανει το MacOSX δεν υπαρχει γυρισμος και καμια συγκριση... Ουτε ιους, ουτε trojans, μονο σταθεροτητα, ταχυτητα, απολαυστικο interface.. Αν και εχω πεταξει πολλα χιλιαρικα στα HTPC (και συνεχιζω ακαθεκτος), δεν θα ειχα κανενα ενδοιασμο να τα πεταξω απο το παραθυρο αν αποφασιζε επιτελους ο Τζομπς να υποστηριξει το BRay (και τα BR rips).. Τωρα που μιλαμε, πειραζω παλι το HTPC γιατι οι drivers της καρτας γραφικων κανουν κατι κουλα χωρις λογο και αιτια.. Μην μας λες λοιπον για το macosx οτι ειναι μπουρδες στο τετραγωνο, διοτι δεν ειμαστε και απο αλλο πλανητη ! Πες το ακριβο, κλειστο, whatever, καλυτερο ομως ειναι BY FAR...

12 χρονια κοντα ειμαι χρηστης pc
Σαν τι κανει παραπανω το mac απο αποψης τεχνολογιας , σε σχεση με τα windows?
Εχεις 2 λειτουργικα που κανουν ακριβως την ιδια δουλεια , τωρα οι μικρο λεπτομερειες οπως το χ η ειναι πιο σταθερο απο το y , η το ενα ανοιγει λιγο πιο γρηγορα απο το αλλο δεν θεωρειται τεχνολογια
Oλα ειναι σχετικα

Οι μπουρδες απευθυνονται στους ιθυνοντες στην apple ,θελουν ταχα να δικαιολογησουν το μεγαλο κοστος των mac λεγοντας μας οτι τα parts του mac ειναι κατι διαφορετικο σχεση με του pc

Νομιζω οτι οι περισσοτεροι λυνουν δενουν ενα desktop pc ,ξερουν με ακριβεια απο τι αποτελουνται τα parts του.

Το pc παντα θα εχει προβληματα σε ολα τα λειτουργικα , ειναι η δομη του τετοια που ειναι δυσκολο να βρεθει λειτουργικο που να τα συνδιαζει ολα και να δουλευουν τα παντα σε τελεια αρμονια

Τα linux θεωρουνται τα καλυτερα , αλλα δεν τρεχουν πολλα προγραματα και θες κονσολα εντολων και γνωσεις για να τα δουλεψεις

Τα mac ειναι πιο σταθερα απο τα windows σε ολους τους τομεις , αλλα δεν προσφερουν κατι αλλο επι της ουσιας και κοστιζουν ενα σωρο λεφτα

Τα windows μπορει να ειναι οτι ειναι απο τρυπια μεχρι προβληματικα , αλλα εχουν ενα μεγαλο συν τιμη και συμβατοτητα και απευθυνονται σε ολο σχεδον το φασμα χρηστων , απο τον αρχαριο μεχρι τον πιο προχωρημενο προγραμματιστη ακομα και τον gamer

Ενας καλος χρηστης με κανενα λειτουργικο απο τα παραπανω δεν θα ειχε προβλημα , δεν καταλαβαινω σημερα αυτη τη λογικη του διαχωρισμου των χρηστων αναλογως λειτουργικων
Λες και μεν εχουν σφυρι και καλεμι και οι αλλοι χρησιμοποιουν τεχνολογια tesla

Δεν ειναι προτερημα, ουτε αναφορα σαν γνωση η κατι αλλο , η χρηση του ενος λειτουργικου εναντι τους αλλου
Απλα υπαρχουν 3 εναλλακτικες λυσεις , ο καθενας διαλεγει τι τον βολευει και τελειωνει

Παντως και εσυ που εχεις mac , χρησιμοποιεις windows πανω για καποια προγραμματα που δεν τρεχουν στα macos
Δεν ειναι σωστο να βριζουμε ενα λειτουργικο και να το χρησιμοποιουμε για να κανουμε την δουλεια μας , ασχετα αν το θεωρουμε ως «αναγκαιο κακο»

... βαλε κατω ποσο κανουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε Pc
Όπως λες κι εσυ παραπανω άλλο ‘αντιστοιχα´ και άλλο ‘ίδια’. Μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

Και στο τέλος τέλος αν, ακόμα και καλύτερα να είναι αυτά του Mac (το δεχομαι), καταληξεις να δουλευεις με ‘μεγαλύτερα’ (τα οποια πληρωνεις εξτρα), καταργείται το επιχείρημα.

μαζι με την αξια του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ πακετου windows 64 bit Ultimatte
Και με αυτή υπολογισμενη (~150 Ευρω) ισχυουν τα παραπανω.

Αν βαλεις δε την αξια των αντιβιοτικων, antispam,
Τσαμπα είναι αυτά πλεον.

, bam-boom
Αυτά δεν ξερω πόσο κάνουν :p

και χαπιων για τα νευρα μας
Σε αυτό δεν μπορω να βοηθήσω (πέραν ισως του να υπενθυμίσω ότι έχω καλύτερο φακό από εσένα :p )

Και επαναλαμβάνω αυτό που προείπαμε: Τα παράδειγμα του 27αριου δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Καθολου υποκειμενικη... βαλε κατω ποσο κανουν τα αντιστοιχα προγραμματα σε Pc , μαζι με την αξια του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ πακετου windows 64 bit Ultimatte , και θα δεις οτι o imac (αλλα και οι περισσοτεροι Mac) εχουν το ιδιο κοστος και φτηνοτεροι !
Αν βαλεις δε την αξια των αντιβιοτικων, antispam, bam-boom και χαπιων για τα νευρα μας απο τους ιους κλπ ... μαλλον πολυ φτηνοτεροι μου φαινονται :flipout::flipout::flipout:

Κανεις καπου παλι λαθος..
Ποιος σου ειπε οτι χρειαζεται να πληρωσεις αντιικο?

Επιπλεον ποιος σου ειπε οτι ειναι ακριβα τα windows?

Οταν παιρνεις καινουριο μηχανημα η dsp εκδοση κοστιζει 80 η home premium 64bit και 120 η professional που ειναι κατι παραπανω απο υπεραρκετη .
Εκτος αν θελεις την ultimate, αλλα εκει ειναι τελειως αδικη η συγκριση μιας και δε νομιζω οτι το mac os x bitlocker encryption.
Αλλα ακομα και αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι η home premium ειναι περαρκετη για τους περισσοτερους χρηστες και για τους ελαχιστους που θελουν το κατι παραπανω υπαρχει η professional.

Και εδω αν προσεξες ολοι συγκρινουμε pc που εχουν λειτουργικα, οι macαδες ειναι που ξεχνανε να βαλουν το χαρατσι των 180+ που κοστιζει η επεκταση εγγυησης επειδη η apple εμπιστευεται απο default μονο με 1 χρονο εγγυησης τα μηχανηματα της.