Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Γιατί όμως; Το 90% των χρηστών δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν το τάουερ και να πειράξουν κάτι, θα φωνάξουν τεχνικό ή απλά δεν θα κάνουν τίποτα. Η παρουσία αυτού του τεράστιου κουτιού πάνω στο γραφείο έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον (πέραν του ψυχολογικού) από τη στιγμή που όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή χωράνε στην οθόνη; Δηλαδή ο μέσος χρήστης θέλει να αλλάζει κάθε τόσο το σκληρό δίσκο ή τη μνήμη RAM;

Πολυ σωστα αυτο ισχυει για τους mac users , που εντυπωσιαζονται απο την εμφανιση των Towers και νομιζουν οτι εχουν παρει το super μηχανημα , συν τοις αλλοις δεν τολμανε να βαλουνε χερι να το μαστορεψουνε λιγο

Σε σχεση με τους windowsades που και η κουτση μαρια ξερει να ψιλομαστορεψει και αλλαξει τα parts του υπολογιστη
Ακομα και η διαφημιση στο youtube αυτο λεει :flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=1DPQW0e9ufM&feature=player_embedded

Το customization ειναι προνομιο των windows...

Amiga Archimedes Atari κτλ κτλ

την δεκαετια του 80 ήτανε ΑΙΩΝΕΣ μπροστά από τα πισια της εποχής

ποιο εντέλει έκατσε ?

το χειρότερο το πιο ασταθής και το πιο ηλίθιο

pc με dos ... με 16 χρώματα !! και μπιπερ για ήχο και με ένα κειμενογράφο που αδυνατούσε να γράψει παράγραφο και να μην κάνει 7 ρεσετ σερι ...

H amiga ειχε κατασκευστει για παιχνιδια και ειχε δομη παιχνιδομηχανης οπως και οι περισσοτεροι personal computers της τοτε εποχης , αν υπηρχε σημερα θα κυριαρχουσε μονο στο gaming , οχι oμως σαν desktop pc με λειτουργικο

Γιατί όμως; Το 90% των χρηστών δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν το τάουερ και να πειράξουν κάτι, θα φωνάξουν τεχνικό ή απλά δεν θα κάνουν τίποτα. Η παρουσία αυτού του τεράστιου κουτιού πάνω στο γραφείο έχει κανένα λόγο ύπαρξης πλέον (πέραν του ψυχολογικού) από τη στιγμή που όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή χωράνε στην οθόνη; Δηλαδή ο μέσος χρήστης θέλει να αλλάζει κάθε τόσο το σκληρό δίσκο ή τη μνήμη RAM;

Τώρα μου θυμίζεις το γραφείο του αδερφού μου... όπου είχε έναν iMac στη μέση... και ξεκινούσαν από εκεί:

1 καλώδιο που πήγαινε σε usb hub, γιατί φυσικά που να φτάσουν όλα αυτά τα usb... 3 εξωτερικοί δίσκοι (γιατί που να φτάσει ο ένας που χωράει ο imac), μπλεγμένα καλώδια παντού, ο χαμός στο ίσωμα...

Αντίθετα στο δικό μου γραφείο, στο full tower μου, όλα μέσα τακτοποιημένα, ευάερα,κάτω απ'το γραφείο, με τίποτα άλλο πάνω στο γραφείο πέραν των ηχείων και της οθόνης...

Last edited:

Πολυ σωστα αυτο ισχυει για τους mac users , που εντυπωσιαζονται απο την εμφανιση των Towers και νομιζουν οτι εχουν παρει το super μηχανημα , συν τοις αλλοις δεν τολμανε να βαλουνε χερι να το μαστορεψουνε λιγο

Σε σχεση με τους windowsades που και η κουτση μαρια ξερει να ψιλομαστορεψει και αλλαξει τα parts του υπολογιστη
Ακομα και η διαφημιση στο youtube αυτο λεει :flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=1DPQW0e9ufM&feature=player_embedded

Το customization ειναι προνομιο των windows...

Ξέρεις πολλές κουτσές Μαρίες που να ανοίγουν το pc τους για να το μαστορέψουν; Μιλάω για το μέσο χρήστη, όχι για ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το αντικείμενο.

Μαυρα μεσανυχτα εχουν οι περισσοτεροι για το τι εχει ενα Pc μεσα του εννοω για το συνολο των χρηστων ..

Οσω για για τις αναβαθμισεις του IMAC οτι μπορεις να βαλεις χερι μπορεις αρκει να εχεις τα απαρετητα εργαλεια και να εχεις καποιες γνωσεις στο αντικειμενο (http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=8927668&postcount=225)

Για Ram δεν χρειαζεται να τον ανοιξεις.

Last edited:
RAM ή δίσκους πουλάνε και στα supermarket, δεν είναι αυτό σοβαρή αναβάθμιση.... Με την έννοια αναβάθμιση εννοούμε το να πειράξεις πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να γλυτώσεις το κόστος αγοράς καινούριου υπολογιστή, όπως επεξεργαστή, motherboard, κάρτα γραφικών κλπ... o iMac μόνο κάρτα γραφικών θα μπορούσε ίσως να αλλάξει, με πολύπλοκη εγχείρηση, και σχεδόν δεδομένη αποτυχία, λόγω μη υποστήριξης του 90% των διαθέσιμων καρτών γραφικών..

Στον IMAC μπορεις να αλλαξεις (Δισκο,Επεξεργαστη ''εφοσον συκωνει η μητρικη'',DVD ''εφοσον χαλασει''και Ram)

Για τα αλλα λογο κατασκευης ειναι λογικο μην τα θελουμε ολα δικα μας..Ολα σε ενα ειναι δεν μπορει να τα προσφαιρει ολα..Αλλιος περνεις ενα desktop me tower και κανεις οτι χειμιες θελεις.

Σε πληροφορω τον IMAC θα τον αλλαξεις πολυ ποιο αργα με τα ιδια χαρακτηριστικα απο οτι ενα PC αν δεν παιζεις παιχνιδια..Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..

Last edited:
RAM ή δίσκους πουλάνε και στα supermarket, δεν είναι αυτό σοβαρή αναβάθμιση.... Με την έννοια αναβάθμιση εννοούμε το να πειράξεις πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να γλυτώσεις το κόστος αγοράς καινούριου υπολογιστή, όπως επεξεργαστή, motherboard, κάρτα γραφικών κλπ... o iMac μόνο κάρτα γραφικών θα μπορούσε ίσως να αλλάξει, με πολύπλοκη εγχείρηση, και σχεδόν δεδομένη αποτυχία, λόγω μη υποστήριξης του 90% των διαθέσιμων καρτών γραφικών..

Πάλι ερχόμαστε σε χαρακτηριστικά που δεν ενδιαφέρουν το 95% των χρηστών. Πόσους ξέρεις που να μπορούν (μάλλον να τολμούν) να αλλάξουν αυτά τα εξαρτήματα στο PC τους; όχι συμφοιτητές σου στο Πολυτεχνείο. Πάντως στο δικό μου περιβάλλον εγώ δεν ξέρω κανένα που να τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και στη δουλειά που όλοι χειρίζονται έναν υπολογιστή, όλοι τρομάζουν και στην ιδέα ακόμη ότι θα τον ξεβιδώσουν μόνοι τους.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

H amiga ειχε κατασκευστει για παιχνιδια και ειχε δομη παιχνιδομηχανης οπως και οι περισσοτεροι personal computers της τοτε εποχης , αν υπηρχε σημερα θα κυριαρχουσε μονο στο gaming , οχι oμως σαν desktop pc με λειτουργικο

ΑΣΤΟ αδελφέ μου
και αμιγκα και αταρι και mac ήτανε επαγγελματικά εργαλεία τότε στα στούντιο
και στα dtpαδικα της εποχής
και παιχνιδομηχανή ναι !! εφόσον φύσαγε το μηχανάκι

αλώστε και τα πισια τα παιχνίδια ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ για ατού (μετά από 20χρόνια κουνάνε και vector χαρακτήρα :flipout::flipout: )

ξέρεις τότε υπήρχε μάχη μεταξύ αταρι και αμιγκα και μακ .. τα πισια ταχανε για αργές αριθμομηχανές πίσω απο τα γκισέ , τα οποια καλά κάνανε με ένα ντοσακι ενα δικτιάκι και ένα κειμενογράφο να αναβοσβήνει ο κερσορας ...
multitasking και αλλα κόλπα δεν καταλαβα γιατί μπλεχτήκανε

Πάλι ερχόμαστε σε χαρακτηριστικά που δεν ενδιαφέρουν το 95% των χρηστών. Πόσους ξέρεις που να μπορούν (μάλλον να τολμούν) να αλλάξουν αυτά τα εξαρτήματα στο PC τους; όχι συμφοιτητές σου στο Πολυτεχνείο. Πάντως στο δικό μου περιβάλλον εγώ δεν ξέρω κανένα που να τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και στη δουλειά που όλοι χειρίζονται έναν υπολογιστή, όλοι τρομάζουν και στην ιδέα ακόμη ότι θα τον ξεβιδώσουν μόνοι τους.

Μα δεν είπα να τον ξεβιδώσουν αυτοί. Το πας το PCάκι σου στο κάθε Πλαίσιο και σου έχουν κάνει την αναβάθμιση σε 4 ώρες, και με εγγύηση για τη σωστή τοποθέτηση και φυσικά για τα εξαρτήματα που παίρνεις... έτσι αντί να δίνεις κάθε 3-4 χρόνια 2 χιλιάρικα, δίνεις κάθε δύο χρόνια 300-500 ευρώ... δεν είναι κι άσχημα... ;)

Last edited:
Σε πληροφορω τον IMAC θα τον αλλαξεις πολυ ποιο αργα με τα ιδια χαρακτηριστικα απο οτι ενα PC αν δεν παιζεις παιχνιδια..Αυτο ειναι το μονο σιγουρο..

Σ'αυτό δε συμφωνώ... Για τον ίδιο λόγο που οι περισσότεροι δεν αλλάζουν αυτοκίνητο όταν λιώσει ο κινητήρας, η τηλεόραση όταν σταματήσει να παίζει, έτσι και υπολογιστή αλλάζεις κάθε 3-4 χρόνια γιατί πολύ απλά η τεχνολογία γύρω σου σε ωθεί να το κάνεις, ακόμη κι αν δεν το έχεις τόσο ανάγκη... Ο λόγος που οι Mac έχουν λίγο παραπάνω περιθώριο χρήσης σαν υπολογιστές είναι είτε διότι χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένους επαγγελματίες με συγκεκριμένες ανάγκες, είτε το ότι είναι εκτός μάχης στις εξελίξεις της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ενοποίηση PC και AV, ήτοι bluray, hdmi συνδεσιμότητα κλπ... όπως και στον τομέα των games για τον οποίον προφανώς είναι η χείριστη επιλογή.

Πάντως για να μη με λέτε κολλημένο, είμαι έτοιμος να τσιμπήσω το καινούριο 13άρι macbook pro... αλλά για την ώρα ξενερώνω τόσο με το ΑΘΛΙΟ configuration που παίρνεις με τα 1500 ευρώ και συνεχώς το καθυστερώ...

Last edited:
Το Bluray δεν ειναι λογος να κατηγορεις τα Mac και δεν θα αργισει να ερθει αλλοστε η τεχνολογια Bluray δεν ''οριμασε ακομα''

Ειμαι χρηστης PC πολλα χρονια οπως ανεφερα και απο πλευρας επαγγελματος αλλα και απο χομπι..Το Mac OS X υπερτερει σε δυνατοτητες απο τα Windows απο θεμα αντοχης στο Hardware και αυτο ισχυε και παλια...

Για παραδειγμα με ιδια μηχανακια σε χαρακτηριστικα ενα MAC ειχε καλυτερες επιδοσεις απο οτι ενα PC με windows..Το ξαναλεω δεν αναφερομαι για Gamers.

Απο την στυγμη που δεν παιζω παιχνιδια θα με καλυψει για τα επομενα 5 χρονια σιγουρα..Μετα εχω περιθορια αναβαθμισης RAM αφου σικωνει 16GB και ενος γρηγορου HD SSD.Δεν χρειαζεται να ριξω ενα καρο λεφτα οπως λες.

Last edited:
Μα δεν είπα να τον ξεβιδώσουν αυτοί. Το πας το PCάκι σου στο κάθε Πλαίσιο και σου έχουν κάνει την αναβάθμιση σε 4 ώρες, και με εγγύηση για τη σωστή τοποθέτηση και φυσικά για τα εξαρτήματα που παίρνεις... έτσι αντί να δίνεις κάθε 3-4 χρόνια 2 χιλιάρικα, δίνεις κάθε δύο χρόνια 300-500 ευρώ... δεν είναι κι άσχημα... ;)

Τοσο απλα τα λες μονο που ξεχασες την επαρχεία που δεν εχει ουτε Πλαισιο oyte e-shop ουτε τιποτα. Εχει κατι μαγαζακια που τα έχουνε ιδιωτες και οι περισσότεροι δεν ξερουν την τυφλα τους :BDBDG54:

Εκει να δεις τι εστι αναβάθμιση

ρε συ μαέστρο ξεκόλλα ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ !!! ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΟ ΤΟ configuration ΑΛΛΗ μ/β άλλη μνήμη άλλο μόνιτορ αλλού λειτουργικό άλλο πληκτρολόγιο
άλλο πακέτο

μόνο η cpu και ο σκληρός είναι ίδια

και το ατος 4 τροχους χειρόφρενα και 1000 κυβικά έχει

αλλα δεν είναι mazda !!!

φάγαμε στη ΜΟΥΡΗ πανάκριβα laptop toshiba , dell ,vaio και λοιπές αηδίες
με σερνόμενα windows και διαλογής σκληρους πληρώνοντας 500αρες χιλιάδες δραχμές και πνίξιμο το κουνέλι ... και τωρα μας χαλάει το μακ

ασε μας μορέ βαρέθηκα

Mr Golf δεν κατηγόρησα κανέναν, ανέφερα τα γεγονότα απλά. Μπορεί κάποιος να μην το γουστάρει το bluray, ή να μην το χρειάζεται στον υπολογιστή, όπως κι εγώ δεν το χρειάζομαι πχ στο laptop, μου αρκεί στον μεγάλο, όμως ΦΥΣΙΚΑ και είναι πραγματικότητα και καθημερινότητα, ακόμα και για την Ελλάδα, πόσο μάλλον στην Αμερική.

Καλύτερες επιδόσεις σε mac από pc δεν έχεις, διαφορετική γνώμη έχουν μόνο τα γνωστά benchmarks της Apple... αν μιλάς για πολύ εξειδικευμένα προγράμματα που δεν θα έχουμε εγώ κι εσύ στο σπίτι μας, όπως το (βαρύ) Photoshop ή το Final Cut, ναι, στον Mac ίσως είναι οριακά πιο γρήγορα, καθότι είναι προγράμματα που δημιουργούνται καταρχάς (ή μόνο) για Mac.

ρε συ μαέστρο ξεκόλλα ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ !!! ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΙΔΙΟ ΤΟ configuration ΑΛΛΗ μ/β άλλη μνήμη άλλο μόνιτορ αλλού λειτουργικό άλλο πληκτρολόγιο
άλλο πακέτο

μόνο η cpu και ο σκληρός είναι ίδια

και το ατος 4 τροχους χειρόφρενα και 1000 κυβικά έχει

αλλα δεν είναι mazda !!!

φάγαμε στη ΜΟΥΡΗ πανάκριβα laptop toshiba , dell ,vaio και λοιπές αηδίες
με σερνόμενα windows και διαλογής σκληρους πληρώνοντας 500αρες χιλιάδες δραχμές και πνίξιμο το κουνέλι ... και τωρα μας χαλάει το μακ

ασε μας μορέ βαρέθηκα

Ρε αδερφέ δε με χαλάει το ότι δεν έχει fingerprint reader, φωτάκια και λοιπές μαλ@ακίες... αυτό που με χαλάει είναι ότι το RAMάκι κοστίζει 30 ευρώ και η Apple μου χρεώνει την έκδοση με τα 2GB 1200+ ευρώ... αντίστοιχα με τον δίσκο...1200+ ευρώ για 160GB 5400rpm δίσκο??? Είναι ντροπή να πουλάς σε τέτοιες τιμές και να χρησιμοποιείς components κυριολεκτικά απ'το καλάθι με τα αζήτητα... Οχι πραγματικά βρες μου ένα οποιοδήποτε pc laptop με RAM κάτω από 3GB και δίσκο κάτω από 250.... απλά δεν κυκλοφορεί... ούτε στα 600 ευρώ...

Σύμφωνοι, αποφάσισα ότι αγοράζω προσεγμένη κατασκευή και υπέροχο λειτουργικό, και αντε λοιπόν να δώσω 1200βάλε για CPU/GPU που θα μου κόστιζαν 600... Ε βάλε ρε Apple τουλάχιστον και μια σοβαρή μνήμη/δίσκο για το καλό... Δηλαδή πρέπει να βγάζει 200% κέρδος σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες? Δε μπορεί να το κάνει 180%??

Δίνοντας 1200-1600 (το 15άρι) για laptop που ισχυρίζεται ότι είναι state of the art, θα απαιτούσα να έχει μέσα τουλάχιστον 4GB γρήγορης RAM και τουλάχιστον 500GB δίσκο (τώρα τον χρεώνει +180 ευρώ) ή εναλλακτικά solid state (χωρίς φέσι 765 ευρώ για τον 256άρη)

Για την αστεία κάρτα γραφικών (9400 με shared vram) δεν κάνω αναφορά, καθώς υποτίθεται ότι το παίρνουμε όχι για παιχνίδια ή 3D εφαρμογές..

Last edited:
Κοιτα φιλος στο γενικο συνολο το Bluray για Ελλαδα ειναι σαν να πας ''απο ζασταβα σε porche'' Εδω καλα DVD δεν ξερουν μερικοι τι ειναι θελουμε και bluray. Οταν οι υπολογιστες το εχουν σαν βασικο χαρακτηριστικο το Bluray δλδ με καθε αγορα desktop η laptop τοτε ξαναμηλαμε...

Εγω δεν μιλησα για benchmarks αλλα για αποδοση λειτουργικου...Και μην με πεις τωρα οτι οσω ηταν τα Vista τι αποδοση ειχε ενα συστημα αντιστοιχο Mac με leopard γιατι θα γελαει και το παρδαλο κατσικι:flipout::flipout:Τα windows 7 συμαζευτικαν καπος δεν μπορω να πω τα εχω στο laptop τα 64bita δουλευουν ρολοι

Last edited:
Κοιτα φιλος στο γενικο συνολο το Bluray για Ελλαδα ειναι σαν να πας ''απο ζασταβα σε porche'' Εδω καλα DVD δεν ξερουν μερικοι τι ειναι θελουμε και bluray. Οταν οι υπολογιστες το εχουν σαν βασικο χαρακτηριστικο το Bluray δλδ με καθε αγορα desktop η laptop τοτε ξαναμηλαμε...

Καταρχάς ναι το έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό όλα τα PC άνω των 600 ευρώ.. και κατά δεύτερον δε μιλάμε μόνο για την ελληνική αγορά. Στην Αμερική και στην Ευρώπη το bluray έχει πιάσει σχεδόν όσο το DVD πλέον. Και σου θυμίζω ότι ούτε στα εκεί μοντέλα συμπεριλαμβάνεται, ούτε καν σαν επιλογή έξτρα.

Αλλά ξαναλέω δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αν συμβιβαστείς μ'αυτές τις ελλείψεις, η εταιρία σε κοροϊδεύει μ'αυτά που σου προσφέρει για τα λεφτά που ζητάει...

Μέχρι τότε θα έχω φτιάξη στην ταινιοθήκη μου άλλα 150 δισκάκια blue ray με ελληνικούς υπότιτλους! τώρα έχω μόνο 200! βέβαια το να τα ''φτιάξης'' θέλει
1 ή 2 προγραμματάκια τα οποία είναι και free, και βέβαια και το LG20! αυτά θα τα βρώ στον mac ή να μείνω στα 7 που έχω? και με τον τετραπύρηνο και μνημούλα 8 γιγα πάει σφαίρα! ά! πρέπει να έχω και προγραμματάκι για να διορθώνω του υπότιτλους και ένα imgburn για να καίω τα δισκάκια, και άλλο ένα για transcoding γιατί μερικά είναι λίγο ''δύσκολα''
Μου έχουν πεί οτι δεν υπάρχουν στον mac αυτά!

Καταρχάς ναι το έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό όλα τα PC άνω των 600 ευρώ.. και κατά δεύτερον δε μιλάμε μόνο για την ελληνική αγορά. Στην Αμερική και στην Ευρώπη το bluray έχει πιάσει σχεδόν όσο το DVD πλέον. Και σου θυμίζω ότι ούτε στα εκεί μοντέλα συμπεριλαμβάνεται, ούτε καν σαν επιλογή έξτρα.

Αλλά ξαναλέω δεν είναι εκεί το θέμα μας. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αν συμβιβαστείς μ'αυτές τις ελλείψεις, η εταιρία σε κοροϊδεύει μ'αυτά που σου προσφέρει για τα λεφτά που ζητάει...

Δεν σε υποχρεωσε κανεις να παρεις Mac και να χαραμισεις τα λεφτα σου οπως λες..

Τα κομματια που δινουν με bluray εχουν απο 800 ευρο και πανο 1 με 2 εταιριες Β διαλογης ισως τα πουλανε οπως λες λιγο λιγοτερο πχ 700 η ακομα και με 650 ευρο..Ας μαθει πρωτα να κανει Record o Ελληνας ''αρχαριος'' σε DVD και μετα ας μαθει και το Βluray

Εγω παντος δεν κλαιω τα λεφτα μου γιατι πιστευω οτι ο IMAC θα κρατα συντροφια για αρκετο καιρο χωρις (Format,trojans,worms,malware,bugs,BSOD) και αλλα διαφορα και θα δουλευω αφοβα.

Σε καμια περιπτωση δεν υποστυριζω τα MAC γιατι εχω και PC λεω αυτα που ειναι αυτονοητα.

Oσω για το Bluray σε 100 χρονια να ερθει δεν με απασχολει..HD ταινιες με το κιλο στο internet

Last edited: