Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Σωστά, ένα πλυντήριο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με έναν υπολογιστή! Ποιος ο λόγος να μάθει κανείς τη λειτουργία του; :rolleyes:

Παρεμπιπτόντως όμως, αν χρειαζόταν να πλύνεις εσύ τα ρούχα στο πλυντήριο, κι όχι κάποιος άλλος στο σπίτι, δεν θα μάθαινες πως να χρησιμοποιείς ακόμα και αυτή την τόσο απλή συσκευή; Για τους υπολογιστές γιατί θα πρέπει να θεωρούμε ότι οι χρήστες τους είναι φυτά που δεν χρειάζεται να ξέρουν τίποτα;

Να λοιπόν οι κακές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης PC. Επειδή εσύ αναγκάστηκες να μάθεις χίλια δυό πράγματα για να μπορείς να δουλεύεις τον υπολογιστή σου, νομίζεις ότι έτσι είναι το σωστό, και όσοι δεν ξέρουν είναι άσχετοι! Σα να λέμε όποιος δεν ξέρει να αλλάξει λάδια και ιμάντα στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να παίρνει δίπλωμα! Ωραίος! Εγώ λοιπόν δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, και ούτε θέλω. Δεν ξέρω πως δουλεύει ο mac μου και ούτε θέλω να μάθω, μπορώ όμως να κάνω τα πάντα στον υπολογιστή. Δεν ξέρω τι είναι το reboot, το format, η GPU, τα 64 bit και παρόλ αυτά σερφάρω, στέλνω μέιλ, κατεβάζω μουσική και ταινίες, γράφω CD και DVD, ριπάρω κλπ. Και έχω γλιτώσει άπειρο, αναντικατάστατο χρόνο από τη ζωή μου τον οποίο επένδυσα σερφάροντας παραπάνω, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας, κάνοντας εν πάση περιπτώσει χίλια δυό πιό ευχάριστα και παραγωγικά πράγματα από το να βρίζω τον υπολογιστή μου γιατί πάλι κρασάρισε, ή πάλι κόλλησε από τους ιούς.

Στα windows ρε Δημητρη πρεπει να παρεις ξεχωριστες εκδοσεις... το ξεχασες ?

Όχι, καθόλου δεν το ξέχασα. Αυτό που παίζει ρόλο για μένα, είναι το ότι αν επιλέξω να φορτώσω Win 64bit στο PC μου δεν θα ξεκινάνε στα 32bit.. :rolleyes:

H Apple στο δινει τσαμπα και τη κριτικαρουμε κιολας ?

Τζάμπα;; :flipout: :flipout: :flipout:

BTW, στα Windows απλά διαλέγεις 32bit ή 64bit. Δεν πληρώνεις παραπάνω για τα 64bits.

Τι θα γινοταν δηλ. αν ετρεχε παντα σε 64bit και σου κολλαγε το συμπαν απο ασυμβατες εφαρμογες ?
Παλι θα τη θαβατε για δηθεν ασυμβατοτητες κλπ.

Γιατί να κολλάνε; Quality control δεν έχει η Apple? Υποτίθεται ότι βασικό της πλεονέκτημα είναι ο στενός έλεγχος που έχει στο software που τρέχει στην πλατφόρμα της.. :rolleyes:

Αλλα ξερω γιατι τα λετε αυτα ... ζηλευετε !!!:flipout::flipout::flipout:

Ναι καλέ! Αυτό είναι! :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Να λοιπόν οι κακές συνέπειες της υπερβολικής χρήσης PC. Επειδή εσύ αναγκάστηκες να μάθεις χίλια δυό πράγματα για να μπορείς να δουλεύεις τον υπολογιστή σου, νομίζεις ότι έτσι είναι το σωστό, και όσοι δεν ξέρουν είναι άσχετοι! Σα να λέμε όποιος δεν ξέρει να αλλάξει λάδια και ιμάντα στο αυτοκίνητο δεν πρέπει να παίρνει δίπλωμα! Ωραίος! Εγώ λοιπόν δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, και ούτε θέλω. Δεν ξέρω πως δουλεύει ο mac μου και ούτε θέλω να μάθω, μπορώ όμως να κάνω τα πάντα στον υπολογιστή. Δεν ξέρω τι είναι το reboot, το format, η GPU, τα 64 bit και παρόλ αυτά σερφάρω, στέλνω μέιλ, κατεβάζω μουσική και ταινίες, γράφω CD και DVD, ριπάρω κλπ. Και έχω γλιτώσει άπειρο, αναντικατάστατο χρόνο από τη ζωή μου τον οποίο επένδυσα σερφάροντας παραπάνω, ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας, κάνοντας εν πάση περιπτώσει χίλια δυό πιό ευχάριστα και παραγωγικά πράγματα από το να βρίζω τον υπολογιστή μου γιατί πάλι κρασάρισε, ή πάλι κόλλησε από τους ιούς.

Τζαμπα γραφεις τοση ωρα και εγώ επίσης διοτι το ποστ το Sotos65 εχει γινει edit στο 100%
Σοβαρή συζήτηση κατά τα άλλα

Α μπράβο, αυτό λέω κι εγώ. Και απορώ δηλαδή, αν το ποσοστό των Mac ήταν στο 90%, και είχε όλος αυτός ο άσχετος κόσμος Mac, τα προβλήματά του πως θα τα έλυνε; Ή δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ο κόσμος των Mac;

ΥΓ. Θυμήθηκα τώρα μια σκηνή από το νέο animation, "Cloudy with a chance of Meatballs" όπου ο άσχετος από υπολογιστές πατέρας, καλείται να στείλει ένα email στον γιο του! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Να υποθέσω λοιπόν, ότι εσύ με το που έκατσες σε υπολογιστή, σε Mac, σε PC τα έμαθες διά της επιφοιτήσεως του αγίου πνεύματος. Ήξερες από την αρχή τι είναι copy paste, τι είναι διπλό κλικ, τι είναι drag & drop, βρήκες τα κατατόπια του υπολογιστή απευθείας, χωρίς καν να ψάξεις, ούτε να ρωτήσεις κανένα. Μπράβο σου, είσαι εξαίρεση! :firstprize:

Σου αφιερώνω κι ένα screenshot από το animation που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα!

attachment.php

Attachments

• window.jpg
    window.jpg
    112.5 KB · Views: 54
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Τζαμπα γραφεις τοση ωρα και εγώ επίσης διοτι το ποστ το Sotos65 εχει γινει edit στο 100%
Σοβαρή συζήτηση κατά τα άλλα

Δηλαδή; Τι σημαίνει τώρα αυτό;

Μάλλον πρέπει να ξαναδείς τα μηνύματά μου. Ίσως οι Mac κρύβουν κάποια (άλλη τεχνολογία λέμε!!)! :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς

Δηλαδή; Τι σημαίνει τώρα αυτό;

Οχι τιποτα. Απλα λεω οτι γραφεις και ξεγράφεις και εμεις απαντάμε σαν τα χαιβανια σε αυτα που ξεγραψες. Αν αυτο ειναι σοβαρη συζητηση να αρχίσουμε ολοι να κανουμε edit στο 100% και μετα να δουμε τι ακρη θα βγαλουμε.

Να προσπαθησω να κανω ενα συμμαζεμα?

Τα MAC ειναι κατι σαν το hi-end των υπολογιστων να ουμε...:flipout:

Τα PC με M$ ειναι κατι σαν το hi-fi... :afro:

Και οι πανευτυχεις χρηστες Linux (και με τα περισσοτερα λεφτακια στην τσεπη) ειναι το DIY... :firstprize:

Καταλαβα κατι λαθος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

Οχι τιποτα. Απλα λεω οτι γραφεις και ξεγράφεις και εμεις απαντάμε σαν τα χαιβανια σε αυτα που ξεγραψες. Αν αυτο ειναι σοβαρη συζητηση να αρχίσουμε ολοι να κανουμε edit στο 100% και μετα να δουμε τι ακρη θα βγαλουμε.

Αν θέλεις να με κάνεις να γίνω προσβλητικός, μπορώ να το κάνω κι εγώ ξέρεις! Άνοιξε τα μάτια σου, και θα δεις το δήθεν μήνυμα που έκανα 100% edit! Άντε τώρα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα

Αν θέλεις να με κάνεις να γίνω προσβλητικός, μπορώ να το κάνω κι εγώ ξέρεις! Άνοιξε τα μάτια σου, και θα δεις το δήθεν μήνυμα που έκανα 100% edit! Άντε τώρα...

Προσβλητικός έχεις ήδη γίνει δεν τίθεται θέμα.

Όχι, καθόλου δεν το ξέχασα. Αυτό που παίζει ρόλο για μένα, είναι το ότι αν επιλέξω να φορτώσω Win 64bit στο PC μου δεν θα ξεκινάνε στα 32bit.. :rolleyes:

Τζάμπα;; :flipout: :flipout: :flipout:

BTW, στα Windows απλά διαλέγεις 32bit ή 64bit. Δεν πληρώνεις παραπάνω για τα 64bits.

Γιατί να κολλάνε; Quality control δεν έχει η Apple? Υποτίθεται ότι βασικό της πλεονέκτημα είναι ο στενός έλεγχος που έχει στο software που τρέχει στην πλατφόρμα της.. :rolleyes:

Ναι καλέ! Αυτό είναι! :p

Oσο υπαρχουν εταιρειες , σαν την Adobe, Που κανουν του κεφαλιου τους... καλα κανει η Apple και "προσεχει" τους πελατες της:flipout: !!!

Και η Ms χρεωνει κατι παραπανω σε καθε εκδοση του λειτουργικου... basic, ultimate, pro, business κλπ παπαριες !!.

Επειδη βλεπω εντονες τασεις funboyσμου απο παιδια τα οποια γνωριζουν τα Mac μονο απο το τι διαβαζουν-ακουν απο εδω και απο εκει, καλο θα ηταν να καταθεσουν την αποψη τους κυριως οσοι εχουν εμπειρια και απο τις δυο πλατφορμες. Γιατι περαν του Χριστοφορου με την οποια "εμπειρια" του δεν βλεπω εδω μεσα κανενα αλλο Mac + win user να υποστηριζει την ανωτεροτητα των windows... ;)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς

Να υποθέσω λοιπόν, ότι εσύ με το που έκατσες σε υπολογιστή, σε Mac, σε PC τα έμαθες διά της επιφοιτήσεως του αγίου πνεύματος. Ήξερες από την αρχή τι είναι copy paste, τι είναι διπλό κλικ, τι είναι drag & drop, βρήκες τα κατατόπια του υπολογιστή απευθείας, χωρίς καν να ψάξεις, ούτε να ρωτήσεις κανένα. Μπράβο σου, είσαι εξαίρεση! :firstprize:

Σου αφιερώνω κι ένα screenshot από το animation που ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα!

attachment.php

Αυτά που αναφέρεις εμπίπτουν στην κατηγορία "χειρισμός" ΗΥ. Σε ένα αυτοκίνητο αυτά αντιστοιχούν στο στρίψιμο, αλλαγή ταχύτητας κλπ, δηλαδή πράγματα απαραίτητα για την οδήγηση. Εγώ γράφω για το ότι δεν ξέρω πως λειτουργεί ο ΗΥ και ούτε θέλω να μάθω γιατί δε μου χρειάζεται. Εννοώ πράγματα όπως, σε ένα αυτοκίνητο πάντα, η αλλαγή λαδιών, μπαταρίας, το σέρβις κλπ. Εσύ λες ότι πρέπει κάποιος οπωσδήποτε να τα ξέρει αυτά. Εγώ διαφωνώ. Αλλά αυτά τα ξεκαθάρισα ήδη στο πρώτο ποστ. Σε παρακαλώ να διαβάζεις λίγο καλύτερα τα ποστ μου πριν απαντήσεις.

http://picasaweb.google.gr/JouSiS/Other#5436329893983136642

Το screenshot αφιερώνεται στα ανήσυχα πνεύματα των παραθυριών που με 2383837838 addons προσπαθούν να τα κάνουν όμορφα.

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το 95% του ενός πυρήνα αλλά στο άλλο virtual desktop είχα ένα java 3d σχεδιαστικό (sweet home 3d) και τρώει λίγη cpu παραπάνω μαζί με την pinnacle.
Eίχα που λέτε 2GB ram αλλά είπα να χαρίσω το 1 γιατί πάνω απο 700ΜΒ δεν έχω πάει ποτέ.

Επίσης προσέξτε οτι το swap μου είναι ΑΔΕΙΟ. Ναι...το unix αν δεν γεμίσει την ram δεν γράφει ούτε byte στο swap. Αυτονόητο ; Μπα...

Μην νομίζετε οτι έχω κανένα τέρας. Q6600 , 1GB DDRII, 8800GT 512MB.
Και περισσεύει και cpu για ένα βαρβάτο encoding. Και έχω και full effects στο compiz (δες preview).

ΟΚ, τα παραθύρια έχουν τις χάρες τους, την ευκολία τους, την συμβατότητά τους αλλά την ομορφιά την ξεχάσανε. Εκτός κι αν θεωρείτε όμορφο τον Βασιλάκη...ίδια είναι τα καμάρια του :flipout:

flame on !!!

Σας πέρασε απο το μυαλό οτι δεν υπάρχει το "καλύτερο PC" ;

Το λάπτοπ μου εγώ το θέλω με μικρό σκληρό που καίει λίγο ρεύμα, μεγάλης ανάλυσης οθόνη , κτλ κτλ και όταν το βγάζω στο τραπέζι συζητήσεων/παρουσιάσεων να μην είναι ... acer.
Να έχει λίγο γδούπο ρε αδερφέ.
Προφανώς δεν έχω τις ίδιες απαιτήσεις με τον Μήτσο, τον Κώστα, τον Τάκη.

Κάτι παρόμοιο με τα λειτουργικά.
-Θέλω να παίζει παιχνίδια και να μπορεί να τρέξει πολλά άσχετα/κουλά/περίεργα προγράμματα. Βάζω windows.
-Είμαι δικτυάς και το λειτουργικό μου το θέλω ... linux (ή/και *bsd). Τέλος.
-Θέλω απλά να παίζει και να είναι όμορφο και εύχρηστο ... macosx

Γιατί πρέπει το "καλό" λαπτοπ να έχει μεγάλο σκληρό ; Εγώ δουλεύω ακόμα σε 40GB (απο τα 160 του DELL) γιατί το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα debian με 4-5 εργαλεία και κάνω την δουλειά μου. Τα 40 τα έπιασα γιατί το έχω γονατίσει με 3d βλακειούλες :D

Apple θα αγόραζα άνετα (και θα έχωνα linux) μόνο και μόνο για το design. Δεν έχω αγοράσει γιατί το support στην Ελλάδα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Τώρα, στην μάχη, ψηφίζω Apple με dual boot linux+macosx αφού εξορκίσετε την ακατανόμαστη εισαγωγική :D

Δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να "δουλέψω" το Mac, αλλά πρακτικά δεν μπορεί να κάνει όσα ένα pc, υπάρχει βέβαια άλλη σκέψη και φιλοσοφία γύρω από το ΜΑΚ, αυτό το καταλαβαίνω και το σέβομαι.
Εκτιμώ ότι ίσως δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει προσιτό σε περισσότερο κοινό, έχει φανατικά αφοσιωμένο κοινό.
Πάντως έπειτα και από την ενασχόλησή μου με linux, δεν υπάρχει καλύτερο OS ( linux )
Αρα windows 7 με dual boot madriva ή Οpen suse:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για

Αυτά που αναφέρεις εμπίπτουν στην κατηγορία "χειρισμός" ΗΥ. Σε ένα αυτοκίνητο αυτά αντιστοιχούν στο στρίψιμο, αλλαγή ταχύτητας κλπ, δηλαδή πράγματα απαραίτητα για την οδήγηση. Εγώ γράφω για το ότι δεν ξέρω πως λειτουργεί ο ΗΥ και ούτε θέλω να μάθω γιατί δε μου χρειάζεται. Εννοώ πράγματα όπως, σε ένα αυτοκίνητο πάντα, η αλλαγή λαδιών, μπαταρίας, το σέρβις κλπ. Εσύ λες ότι πρέπει κάποιος οπωσδήποτε να τα ξέρει αυτά. Εγώ διαφωνώ. Αλλά αυτά τα ξεκαθάρισα ήδη στο πρώτο ποστ. Σε παρακαλώ να διαβάζεις λίγο καλύτερα τα ποστ μου πριν απαντήσεις.

Ο "χειρισμός" εμπίπτει στην κατηγορία των γνώσεων που πρέπει να έχει ένας χρήστης υπολογιστή. Εκτός κι αν ο χειρισμός είναι το να τον ανοίγεις, και όλα τα υπόλοιπα να τα κάνει μόνος του. Το να επιλύει ένας χρήστης κάποια (μικρο)προβλήματα που παρουσιάζονται στον υπολογιστή του, κι αυτό μέσα στις πρακτικές γνώσεις που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) απαραίτητες εμπίπτει. Όχι - για παράδειγμα - να μην μπορεί να συνδεθεί στο internet, κι αμέσως υπό μάλης το κουτί στον τεχνικό (ή τον τεχνικό στο σπίτι). Όλες αυτές οι γνώσεις δεν απαιτούν το άνοιγμα του κουτιού, κι ούτε σ' αυτές αναφερόμουν...

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

http://picasaweb.google.gr/JouSiS/Other#5436329893983136642

Το screenshot αφιερώνεται στα ανήσυχα πνεύματα των παραθυριών που με 2383837838 addons προσπαθούν να τα κάνουν όμορφα.

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για το 95% του ενός πυρήνα αλλά στο άλλο virtual desktop είχα ένα java 3d σχεδιαστικό (sweet home 3d) και τρώει λίγη cpu παραπάνω μαζί με την pinnacle.
Eίχα που λέτε 2GB ram αλλά είπα να χαρίσω το 1 γιατί πάνω απο 700ΜΒ δεν έχω πάει ποτέ.

Επίσης προσέξτε οτι το swap μου είναι ΑΔΕΙΟ. Ναι...το unix αν δεν γεμίσει την ram δεν γράφει ούτε byte στο swap. Αυτονόητο ; Μπα...

Μην νομίζετε οτι έχω κανένα τέρας. Q6600 , 1GB DDRII, 8800GT 512MB.
Και περισσεύει και cpu για ένα βαρβάτο encoding. Και έχω και full effects στο compiz (δες preview).

ΟΚ, τα παραθύρια έχουν τις χάρες τους, την ευκολία τους, την συμβατότητά τους αλλά την ομορφιά την ξεχάσανε. Εκτός κι αν θεωρείτε όμορφο τον Βασιλάκη...ίδια είναι τα καμάρια του :flipout:

flame on !!!

Είχα βάλει και εγώ ένα βιντεάκι από youtube με τα desktop μου να περιστρέφονται σαν κύλινδρος και τις εφαρμογές να είναι από πάνω του σαν αχνά slides, αλλά δεν είδα κανένας MACάς να απαντά μετά...
Μόνο ο Μιχάλης Κορ. , οι υπόλοιποι μάλλον προτίμησαν να μην επεκτείνουν την "κόντρα", αφού το OSX παρουσιάζεται σαν πιο όμορφο και βολικό περιβάλλον εργασίας από τα win (ίσως και να είναι, δεν ξέρω)... Μονοπύρηνος Pentium Mobile (Centrino) 1.73, 2GB ram, nV6800GO... Τοοοοόσο βαρβάτο h/w... :flipout: Και φυσάει! :a0210: (μόνο με mkv ζορίζεται, αλλά μέχρι εκεί πάει ο επεξεργαστής...)

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

(μόνο με mkv ζορίζεται, αλλά μέχρι εκεί πάει ο επεξεργαστής...)

Νομίζω κάτι δεν πάει καλά με τους drivers της κάρτας. Γιατί εμένα όλα τα mkv τα στέλνει εκεί (gpu). Τουλάχιστον όταν δεν παίζω ταυτόχρονα NFS.
(μην βαράτε...για δοκιμή έβαλα NFS* + 1080p + tv + firefox και έπαιζαν όλα χωρίς να χάσω καρέ)

*cedega @ 1280x900