Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Κι όμως, Τάκη. Είναι γνωστό ότι τις περισσότερες επιθέσεις τις δέχονται τα πιο δημοφιλή συστήματα. Είναι θέμα prestige των crackers (και όχι hackers). Άλλο να μολύνεις 10.000 συστήματα, άλλο 10.000.000.
Έτσι ακριβώς.

Κάποια πράγματα είναι κοινή λογική.

Το να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον που δεν καταλαβαίνει / πιστεύει το παραπάνω για το προφανές του συλλογισμού είναι φυσικά ανέφικτο.

Εξάλλου ακόμα και αν μπει ιός σε Mac σύστημα, ποτέ δεν θα το μάθουμε, γιατί θα το "πνίξει" η Apple και η σχετική κοινότητα.. ;)

Καλά, αυτό γίνεται ακόμα και εδώ μέσα (βλ. ‘μη υποστήριξη flash -> μπράβο που δεν υποστηρίζει και το blu ray’), δεν θα γίνεται αλλού; :p

Σοβαρά πάντως, προφανώς το αντίστοιχα μικρό μερίδιο οδηγεί σε ιδιαίτερα πιο δύσκολη ενημέρωση (όπως δλδ δεν ασχολείται κάποιος να ‘σπάσει’ ένα OS με μερίδιο 10% αντίστοιχα δεν ασχολείται και (άλλος) να το διαδώσει).

Προφανή πράγματα….

Δεν πειραζει... καλυτερα τοτε να μεινει η Apple sto 5-10% για να ειμαστε εμεις ανετοι κι ωραιοι...
Αυτό μάλιστα, λογική άποψη (εφόσον σε καλύπτει το τι προσφέρει και τι δεν προσφέρει η Apple). Γιατί φυσικά, όσο μένει στο 5-10% προφανώς δεν θα απαλλαγείς ποτέ από τις ‘ιδιοτροπίες’ της.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ρε Δημητρη ωρες-ωρες μου φαινεται οτι ζεις αλλου.

Ελα ρε Δημητρη τωρα, μην ακουω πραγματα που δεν στεκουν!

Μια φορά πήγε ο καημένος ο Ντίμης να ξεσπαθώσει και πάτε να τον φάτε.

Ντιμή, την πάτησες.

Την καλημέρα μου tm

:p

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Έτσι ακριβώς.

Κάποια πράγματα είναι κοινή λογική.

Το να προσπαθήσεις να πείσεις κάποιον που δεν καταλαβαίνει / πιστεύει το παραπάνω για το προφανές του συλλογισμού είναι φυσικά ανέφικτο.

Σοβαρά πάντως, προφανώς το αντίστοιχα μικρό μερίδιο οδηγεί σε ιδιαίτερα πιο δύσκολη ενημέρωση (όπως δλδ δεν ασχολείται κάποιος να ‛σπάσει’ ένα OS με μερίδιο 10% αντίστοιχα δεν ασχολείται και (άλλος) να το διαδώσει).

Ειναι οντως ανεφικτο να προσπαθησεις να πεισεις καποιον που δεν καταλαβαινει/πιστευει το αυτονοητο: Οτι ο λογος που ειναι ακομα προστατευμενο το Macosx δεν ειναι η ευγενεια/ανωτεροτητα/αδιαφορια των crackers αλλα το οτι ειναι πολυ πιο ασφαλες εγγενως (στον πυρηνα του) και εχει μια εταιρια οπως η apple που φροντιζει διαρκως να κλεινει τις τρυπες που απειλουν την ασφαλεια του...
Αλλα προφανως η κοινη λογικη ειναι διαφορετικη αν την δεις απο αλλη οπτικη.. ;)

Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ειναι οντως ανεφικτο να προσπαθησεις να πεισεις καποιον που δεν καταλαβαινει/πιστευει το αυτονοητο: Οτι ο λογος που ειναι ακομα προστατευμενο το Macosx δεν ειναι η ευγενεια/ανωτεροτητα/αδιαφορια των crackers αλλα το οτι ειναι πολυ πιο ασφαλες εγγενως (στον πυρηνα του) και εχει μια εταιρια οπως η apple που φροντιζει διαρκως να κλεινει τις τρυπες που απειλουν την ασφαλεια του...
Αλλα προφανως η κοινη λογικη ειναι διαφορετικη αν την δεις απο αλλη οπτικη.. ;)

Αν προσεχες τι γραφω γενικα για την Apple (και δεν τα εξελάμβανες ως ''επιθεση στην λατρεμενη μου εταιρία'' - καλά, βασικά εσύ είσαι από τους λίγους που μάλλον δεν το κάνουν αυτό), θα έβλεπες ότι δεν έχω ποτέ αμφισβητήσει ότι τo Mac OS είναι καλύτερο σαν λειτουργικό.

Αυτό που λέω απλούστατα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των πλεονεκτημάτων του (ακόμα και εγγενών τεχνικά όπως ταχύτητα, σταθερότητα κλπ) προς τον τελικό χρήστη προκύπτει από τη μη ευρεία διάδοσή του και κατά συνέπεια την μην θετική (πχ άπειρα προγραμμάτα και drivers (τα οποία συνεπάγονται προγραμματιστική δυσκολία) που απαιτούνται για να κάνεις πολλά πράγματα που απλώς τώρα δεν μπορείς στα Mac) ή αρνητική (πχ επιθέσεις, ιοί κλπ) ενασχόληση πολύ κόσμου με αυτό (πάντα προφανως σε σχέση με τα Win – με αυτά συγκρίνουμε πάντα).

Με απλά λόγια:

Όταν φτάσουν τα 2 λειτουργικά να κάνουν τα ίδια πράγματα (και ακόμα καλύτερα: να χρησιμοποιούνται και από αντίστοιχους αριθμούς χρηστών) τότε θα είναι εφικτή μία πλήρης και δίκαια σύγκριση.

Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Δεν πειραζει... καλυτερα τοτε να μεινει η Apple sto 5-10% για να ειμαστε εμεις ανετοι κι ωραιοι... κι ασε να τρεχουν οι αλλοι για αντιβιοτικα , αντισπαμ-μπαμ-μπουμ!!!:flipout:

O safari μεχρι πέρυσι ηταν ο πιο τρυπιος browser που κυκλοφορούσε ( εγινε γνωστό στις κοινοτητες αλλα σούσουρο δεν έγινε, γιατι άραγε?). Θεμα δευτερολεπτων να αναλαβει τρίτος τον ελεγχο του mac.. δε ξερω τι εχει γίνει απο τότε..

http://news.cnet.com/8301-1009_3-10199652-83.html

outcome: η ασφάλεια είναι σχετική για όλους..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Αν προσεχες τι γραφω γενικα για την Apple (και δεν τα εξελάμβανες ως ''επιθεση στην λατρεμενη μου εταιρία'' - καλά, βασικά εσύ είσαι από τους λίγους που μάλλον δεν το κάνουν αυτό), θα έβλεπες ότι δεν έχω ποτέ αμφισβητήσει ότι τo Mac OS είναι καλύτερο σαν λειτουργικό.

Αυτό που λέω απλούστατα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των πλεονεκτημάτων του (ακόμα και εγγενών τεχνικά όπως ταχύτητα, σταθερότητα κλπ) προς τον τελικό χρήστη προκύπτει από τη μη ευρεία διάδοσή του και κατά συνέπεια την μην θετική (πχ άπειρα προγραμμάτα και drivers (τα οποία συνεπάγονται προγραμματιστική δυσκολία) που απαιτούνται για να κάνεις πολλά πράγματα που απλώς τώρα δεν μπορείς στα Mac) ή αρνητική (πχ επιθέσεις, ιοί κλπ) ενασχόληση πολύ κόσμου με αυτό (πάντα προφανως σε σχέση με τα Win – με αυτά συγκρίνουμε πάντα).

Προσεχω τι γραφεις, και μονο σε αυτο το ποστ παραδεχεσαι δημοσιως την ανωτεροτητα του Macosx.
Τωρα, αυτο που ισως δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι τα τεχνικα του πλεονεκτηματα (ταχυτητα, σταθεροτητα, ασφαλεια) οφειλονται στον κωδικα του και στην ομπρελα προστασιας/support της μαμας Apple και οχι στην λιγοτερο ευρεια διαδοση του ή την αδιαφορια των crackers για αυτο..
Ειδικα για την προγραμματιστικη δυσκολια που αναφερεις δεν καταλαβαινω: Υπαρχουν χιλιαδες ισως και εκατομμυρια προγραμματα για το Macosx. Τι διαφορα θα εκανε σε προγραμματιστικο επιπεδο αν ηταν πολλαπλασια (πχ εκατονταδες μυρια)? Δεν ειμαι προγραμματιστης, αλλα το ποσο δυσκολο ειναι να κανεις ενα ασφαλες ή σταθερο προγραμμα, εξαρταται αμεσα με την γλωσσα προγραμματισμου και τον κωδικα της πλατφορμας για την οποια δημιουργειται. Τι σχεση εχει αυτο με τον αριθμο των προγραμματων που κυκλοφορουν;

Αν βγεί η φήμη για ιό ή worm σε Mac γίνεται πρωτοσέλιδο παντού άσχετα αν είναι μύθος τελικά ή όχι.
Στα PC είναι καθημερινή πραγματικότητα.
Τα λίγα κομμάτια των Mac (μεταφράζονται σε εκατομύρια) όπου 1 ιός να υπήρχε οι ενδιαφερόμενοι που πουλούν antivirus θα έκανα χρυσές δουλειές.
Οπότε αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς, ειδικά όταν στον κόσμο των PC υπάρχουν δεκάδες antivirus προιόντα οπότε και η πίτα μοιράζεται.
Αλλο κομμάτι από πίτσα γίγας και άλλο μια οικογενειακή να φας μόνος σου. Μιας και σας αρέσουν τα προφανή παραδείγματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Ελα ρε Δημητρη τωρα, μην ακουω πραγματα που δεν στεκουν!
Καταρχην το θεμα prestige για εναν cracker ειναι τεραστιο, αν κατορθωσει να "σπασει" κατι (πχ το jailbreak στο iphone) ακομα και αν δεν βγαλει δεκαρα.

Πιστεύεις ότι αν το iPhone δεν είχε πιάσει σαν προϊόν, και είχε ένα 5-6% της αγοράς, θα είχε δαπανηθεί τόση προσπάθεια για να σπάσει;

Αλλα αν το θετεις σε επιπεδο "χρηματοδοτησης" να εισαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν πολλοι "καλοθελητες" οπως εταιριες αντιβιωτικων, που θα εκαναν "χρυσο" καποιο που θα τους εβαζε σε ενα ακομα segment της αγορας που αφορα εκατομμυρια χρηστες..

Μπα.. Το market segment είναι τόσο μικρό που δεν αξίζει. Άλλως τε υπάρχουν ιοί και για mac, καθώς και antivirus - δεν θα ήταν κάτι καινούργιο.

Και τωρα για το δευτερο σχολιο σου, μαλλον και εσυ νομιζεις οτι οι χρηστες Mac ειναι "καθυστερημενοι"..

Δεν είπα αυτό. Ο λόγος που μπορεί ο χρήστης να "μην το πάρει χαμπάρι" μπορεί να έχει να κάνει με το ίδιο το MacOS. Αν π.χ. μια μέρα σου βγάλει ένα μήνυμα που να λέει "Στείλε με στο service" εσύ ως χρήστης θα μπορείς να βγάλεις άκρη για το τι έπαθε;

Πρωτον, το Jailbreak εγινε πολυ νωρις στο iphone, πρωτου καν διαδοθει σε παγκοσμιο επιπεδο. Και αυτος που το εκανε, απεκτησε GOD status στην κοινοτητα..
Για το δευτερο σου απαντησα και εγω και ο Νικος
Για το τριτο, χαμπαρι για το αν εχεις ιο δεν προκειται ουτε εσυ να παρεις. Απλα θα το διαπιστωσεις εκ των υστερων. Στα macosx δεν θα το διαπιστωσεις ποτε, διοτι δεν θα εισαι exposed. Δουλευω καθημερινα πανω απο ενα χρονο στο Macbook και δεν ειδα ΟΥΤΕ ΕΝΑ παρατραγουδο σε θεμα ασφαλειας. Για το ποσους ιους/attacks εκοβε σε εβδομαδιαια βαση το antivirus του wintel laptop μου, ας μην συζητησω καλυτερα...
Δημητρη, μιλας απο την απεξω, αλλα καλο θα ηταν να το δεις και απο μεσα, για να καταλαβεις γιατι μας φαινονται φαιδρα τα οσα γραφετε..

η πράξη δείχνει ένα σταθερότατο λειτουργικό με ταχύτητες λειτουργίας που η πλατφόρμα των win δεν τα βλέπει ούτε από μακριά

καλό και το προμοσιον καλή και η συσκευασία
ΑΛΛΑ εντέλει μετά από λίγο καιρό κατάλαβες οτι δεν πληρώνεις μόνο αυτά

πληρώνεις την ψυχική σου ηρεμία και την απίστευτα σταθερή πλατφόρμα

προχθές έστειλα ένα σκληρό εξωτερικό wd γιaτι διεπιστωσα οτι θορυβούσε πιο πολύ από τι ίδιο το mac

Ρε Τάκη, από αυτά που γράφετε για τους ιούς στα PCs, έχω αρχίσει και πιστεύω ότι εμένα για κάποιο λόγο δεν με συμπαθούν και δεν μου την πέφτουν.. ;)
Μπορει, επειδη εισαι καλο παιδι και υποστηρικτης των windows! :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Προσεχω τι γραφεις, και μονο σε αυτο το ποστ παραδεχεσαι δημοσιως την ανωτεροτητα του Macosx.
Επειδη προφανώς δεν προσέχεις καλά (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1095713#post1095713 : ‘’ Φυσικά, ποτέ δεν αμφισβήτησα την τεχνική ανωτερότητα του Mac OS.’’ , http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1097128&postcount=379 : ‘’ ακόμα και καλύτερα να είναι αυτά του Mac (το δεχομαι),’’ – για παραπάνω αν θες κοιτάς και μόνος σου) καλό είναι να είσαι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στο τι (ή δεν) κάνουν / λένε οι άλλοι.

Δυστυχώς το παραπάνω αποδεικνύει ότι μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός που βλέπει τα πράγματα μόνο από την μία πλευρά….

Τωρα, αυτο που ισως δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι τα τεχνικα του πλεονεκτηματα (ταχυτητα, σταθεροτητα, ασφαλεια) οφειλονται στον κωδικα του και στην ομπρελα προστασιας/support της μαμας Apple και οχι στην λιγοτερο ευρεια διαδοση του ή την αδιαφορια των crackers για αυτο..
Συνεχίζεις στο ίδιο μονοπάτι….

Εγώ λέω ότι είναι συνδυασμός και των 2 παραγόντων (τεχνική ανωτερότητα αλλά και μη διάδοση) και εσύ επιμένεις να αποκλείεις εντελώς τον 2ο παράγοντα.

ΟΚ, μάλλον είναι πιο αντικειμενική η προσέγγιση σου (και μάλλον γνωρίζεις και τόσο καλά τα τεχνικά με αποτέλεσμα να είσαι σίγουρος γι αυτό).

Από την άλλη όμως λες
Δεν ειμαι προγραμματιστης….
…..

Ειδικα για την προγραμματιστικη δυσκολια που αναφερεις δεν καταλαβαινω: Υπαρχουν χιλιαδες ισως και εκατομμυρια προγραμματα για το Macosx. Τι διαφορα θα εκανε σε προγραμματιστικο επιπεδο αν ηταν πολλαπλασια (πχ εκατονταδες μυρια)? Δεν ειμαι προγραμματιστης, αλλα το ποσο δυσκολο ειναι να κανεις ενα ασφαλες ή σταθερο προγραμμα, εξαρταται αμεσα με την γλωσσα προγραμματισμου και τον κωδικα της πλατφορμας για την οποια δημιουργειται. Τι σχεση εχει αυτο με τον αριθμο των προγραμματων που κυκλοφορουν;
Δεν μιλησα μόνο για προγραμματα αλλα και για drivers.

Όταν δεν έχεις να υλοποιησεις πχ driver για την Asus Xonar 1.3 (βλ. bitstream), κάτι το οποίο δεν είναι μάλλον το πιο εύκολο πράγμα (βλ. PAP και ένα σωρό άλλα θέματα του Hollywood (και όχι της MS)) και λες απλώς ‘Το Blu Ray είναι βλακεία – Δεν το υποστηρίζω’’, είναι μάλλον πιο εύκολα τα πράγματα, ε;

Τέλος επαναλαμβάνω:

Όταν φτάσουν τα 2 λειτουργικά να κάνουν τα ίδια πράγματα (και ακόμα καλύτερα: να χρησιμοποιούνται και από αντίστοιχους αριθμούς χρηστών) τότε θα είναι εφικτή μία πλήρης και δίκαια σύγκριση.

Όποιος διαφωνεί με αυτό μάλλον απλώς δεν του αρέσουν οι απλές, καθαρές και δίκαιες συγκρίσεις.

Ρε Συριε, γιατι χρειαζεται ο ιδιος αριθμος χρηστων για να καταλαβει καποιος το αυτονοητο (το οποιο και εσυ παραδεχεσαι-πολλακις οπως φαινεται-I stand corrected :D ) : Πως το Macosx ειναι πολυ ανωτερη πλατφορμα;
Εγω κανω τα ιδια πραγματα στην καθημερινοτητα μου με το Macosx που εκανα με τα windows. Η διαφορα ειναι μερα με την νυχτα! Τι αλλο πειστηριο να χρειαστω; Οτι δεν υποστηριζει Bluray? γιαυτο εχω το HTPC.
Μην μπαινεις ομως στο τριπακι οτι ειναι δυσκολη η υλοποιηση drivers κλπ γιατι αν το ψαξεις θα δεις, οτι οταν η Apple αποφασισει να υποστηριξει ενα προιον, το κανει σωστα. Παραδειγμα η out of the box υποστηριξη του Microsoft Exchange Server απο το Snow Leopard και το iphone. Ευκολα, απλα, σιγουρα. Οταν το εκανε, το εκανε σωστα!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συζήτηση mac vs pc....ώρα για τσακωμούς...

Επειδη προφανώς δεν προσέχεις καλά (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1095713#post1095713 : ‛’ Φυσικά, ποτέ δεν αμφισβήτησα την τεχνική ανωτερότητα του Mac OS.’’ , http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1097128&postcount=379 : ‛’ ακόμα και καλύτερα να είναι αυτά του Mac (το δεχομαι),’’ – για παραπάνω αν θες κοιτάς και μόνος σου) καλό είναι να είσαι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στο τι (ή δεν) κάνουν / λένε οι άλλοι.

Δυστυχώς το παραπάνω αποδεικνύει ότι μάλλον δεν είμαι εγώ αυτός που βλέπει τα πράγματα μόνο από την μία πλευρά….

Συνεχίζεις στο ίδιο μονοπάτι….

Εγώ λέω ότι είναι συνδυασμός και των 2 παραγόντων (τεχνική ανωτερότητα αλλά και μη διάδοση) και εσύ επιμένεις να αποκλείεις εντελώς τον 2ο παράγοντα.

ΟΚ, μάλλον είναι πιο αντικειμενική η προσέγγιση σου (και μάλλον γνωρίζεις και τόσο καλά τα τεχνικά με αποτέλεσμα να είσαι σίγουρος γι αυτό).

Από την άλλη όμως λες …..

Δεν μιλησα μόνο για προγραμματα αλλα και για drivers.

Όταν δεν έχεις να υλοποιησεις πχ driver για την Asus Xonar 1.3 (βλ. bitstream), κάτι το οποίο δεν είναι μάλλον το πιο εύκολο πράγμα (βλ. PAP και ένα σωρό άλλα θέματα του Hollywood (και όχι της MS)) και λες απλώς ‛Το Blu Ray είναι βλακεία – Δεν το υποστηρίζω’’, είναι μάλλον πιο εύκολα τα πράγματα, ε;

Τέλος επαναλαμβάνω:

Όποιος διαφωνεί με αυτό μάλλον απλώς δεν του αρέσουν οι απλές, καθαρές και δίκαιες συγκρίσεις.

Aυτο δε γινεται... γιατι απλα η Apple ειναι παντα ενα βημα μπροστα !!!:grinning-smiley-043

Οι αλλοι απλα αντιγραφουνε...:flipout:

Βρε παιδί, λέω απλά:

Αν επρεπε πχ η Apple να φρονίζει για την υποστήριξη ενα σωρο συσκευων και αντίστοιχων προγραμμάτων, δεν ειμαι καθολου σίγουρος αν θα μπορουσε να διατηρήσει το λειτουργικό της τόσο ''καθαρό''.

Γι' αυτο βάζω και τον 2ο παράγοντα (της ''διάδοσης'' - με την ευρεία έννοια) στο παιχνίδι.

Και προσθέτω απλά ότι εάν δεν το κάνει (ή αντίστοιχα τα Win δεν σταματήσουν να υποστηρίζουν τους πάντες και τα πάντα) δεν μπορούμε να κάνουμε μία δίκαιη σύγκριση.

Τόσο απλά.

Από εκεί και πέρα και όπως έχω ξαναπει, τα παραπάνω δεν αναιρούν την ανωτερότητα του ενός λειτουργικού έναντι του άλλου εδώ και τώρα και σε συγκεκριμένα θέματα.

Και γιατι πρπει να υποστηριζει τα παντα...
Μια χαρα ειναι ετσι οπως ειναι.
Προκειμενου να εχω ησυχο το κεφαλι μου και να κανω ανετα, γρηγορα και ευκολα τις περισσοτερες δουλειες, μια χαρα ειναι.
Για τα υπολοιπα υπαρχουν dedicated λυσεις.