Browser said:Να σαι καλα Τακη .
Παντως το να μετατρεπεις μια φιλικη συμβουλη - προταση , απο φιλο και ενεργο μελος της κατηγοριας , και ειδικα οταν εσυ προτασεις παντα το "ως διαχειρηση της κατηγοριας", σε υποδειξη, τουλαχιστον δεν ειναι νηφαλιο.
Σε εχει παρασυρει ο Κωστας Κ. στην "επαρση" και συμπεραινεις αδικα.
Anyway, ας ειναι.
Ευχομαι να μην ζησουμε-διαβασουμε "ασυγκρατητες" αντιδρασεις σου στο μελλον .........( τωρα που με εβαλες κι εμενα στο στοχαστρο )
Τhx .
Τακης Σωτηροπουλος said:Χρηστο, ας ακουσουμε την προτροπη του συνδιαχειριστη μου και να βαλουμε εδω μια τελεια.
Για την αποκατασταση της αληθεας απλως, να δηλωσω κατηγορηματικα οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ δεν εβαλα ΠΟΤΕ στο στοχαστρο...
Browser said:Τακη, εχω ηδη ζητησει συγνωμη απο τον Κωστα, διοτι εγραφα εκεινην την ωρα.
Και η αληθεια , οταν αφορα πολλους, δεν την αποφασιζει ενας . Θα φανει.
Καλη συνεχεια στο θεμα μας.
Κωστη Π., οταν ποσταρουμε ολοι μαζι, αυτα συμβαινουν![]()
![]()
![]()
Λουκάς said:Σαν άμεσα ενδιαφερόμενος, αφού βλέπω το φαινόμενο αρκετά έντονα, έκανα τις δικές μου σκέψεις και συγκρίσεις για το πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση για μένα.
Η φωτεινότητα της εικόνας που φτάνει στο μάτι μας έχει σχέση.
Αυτό επιρεάζεται από τους εξής παράγοντες:
1. Φωτεινότητα του προβολέα μετά από ρύθμιση
2. Gain της οθόνης προβολής
3. Ταχύτητα του τροχού
4. Ύπαρξη η μη λευκού τμήματος στον τροχό
Η αυξημένη ταχύτητα τροχού (>4χ) μειώνει την συχνότητα του φαινομένου.
Ο συνδυασμός 1 και 2 πιο πάνω μείωνει την ένταση του φαινομένου(δηλ. χαμηλότερη φωτεινότητα και gain).
Πρόσφατα διαπίστωσα ότι η ύπαρξη λευκού τμήματος μειώνει και την συχνότητα αλλά και την ένταση του φαινομένου για μένα.
πχ σε προβολέα 2χ (Benq 5120) έβλεπα λιγότερο απ' ότι σε 4χ (Benq 7700).
Σε προβολέα 4χ με λευκό τμήμα (Optoma 72i) δεν το έβλεπα καθόλου.
Ο λόγος μάλλον είναι ότι για τις αποχρώσεις με ψηλή φωτεινότητα που προσεγγίζουν το λευκό, ή χρήση από τον προβολέα του λευκού τμήματος αντί την πρoσθετική χρήση των Red, Green, Blue οδηγούν στην κατακόρυφη μείωση του φαινομένου, αφου η συνδρομή των segments red, green, blue(που ευθύνονται για την εμφάνιση του φαινομένου σε κάποιους), για την απεικόνιση της απόχρωσης, είναι ελάχιστη.
Από τις δικές μου γνώσει στη Φυσική, τα πιο πάνω φαίνονται λογικά.
Η απόψεις σας;
Browser said:Απο τα λεγομενα σου , και οχι μονο, ηθελα να ρωτησω κατι λιγο ποιο γενικο.
Οταν λεμε ρυθμισμενος προβολεας στο D65 , σημαινει η δεν σημαινει συγκεκριμενη φωτεινοτητα?
Αν και κατα τα άλλα ο 7700 είναι πολύ καλός, και εγώ έβλεπα μπόλικο rainbow. Δεν έχω δει τον 8720 αλλά απ´ ότι βλέπω έχει 2 επιπλέον τμήματα σκούρου πράσινου που μάλλον δεν είναι αυτός ο λόγος της μείωσης, αλλά κάτι άλλο στην κατασκευή του.Browser said:Στα παραπανω που παρεθεσες κι αναφερεις την ταχυτητα του τροχου, μπορει να ειναι τα ματια μου, αλλα στον 7700 που ειχα, οταν αλλαζα την ταχυτητα απο χ5 σε χ6 ( παντα σε pal υλικο ), δεν εβλεπα διαφορα.
Αντιθετα διαφορα ειδα , και μαλιστα αρκετη, σε τροχους με περισσοτερα segment χρωματος. ( 8720 ).
Πιστεύω ότι το contrast από μόνο του δεν είναι παράγοντας. Αν 2, κατα τα άλλα εντελώς όμοιοι προβολείς, μπορούν να προβάλουν λευκό χρώμα με Α φωτεινότητα αλλά ο ένας από τους 2 έχει πιο καλό μαύρο, τότε φυσικά έχει καλύτερο contrast. Πιστεύω όμως ότι το rainbow που βλέπει ένα συγκεκριμένο άτομο θα είναι ακριβώς το ίδιο.Browser said:Επισης εντυπωση μου εκανε το γεγονος , οτι στους παραγοντες που παραθετεις δεν ειναι και το υψηλο contrast. Εχεις καμμια εμπειρια επ'αυτου?
Λουκάς said:Αυτό που αναφέρει ο Παναγιώτης πιο πάνω είναι ακριβώς αυτό που εννοώ, μειώνοντας το gain (δηλαδή τη φωτεινότητα) μειώνεται και το rainbow.
H παρουσία του masking αυτό που έκανε είναι να κάνει τις κόρες των ματιών να ανοίγουν περισσότερο και να εισπράττουν περισσότερο φως άρα και rainbow.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.