Συζήτηση που μεταφέρθηκε απο την παρουσίαση "Ο άρχοντας της νύχτας "

Re: Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Γιώργο Μπαϊραχτάρη η Διαμάντω η Καλαματιανή? (στην καταγωγή) είναι πράγματι πολύ καλή ερμηνεύτρια.
Στην παρουσίασή μου έβαλα και μουσικά δείγματα γνωρίζοντας καλά τις συνέπειες.
Αμφιβάλω αν μπήκαν στον κόπο όμως να τα ακούσουν πολλοί.
Ότι φοβόμαστε στην ζωή το ψάχνουμε για να το κατανοήσουμε και έτσι είτε το δεχόμαστε είτε το απορρίπτουμε.
Επίσης στη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι πρίν εξετάσουν κάποιο θέμα σε βάθος έχουν μάθει να λογοκρίνουν σχεδόν μηχανικά.
Άλλοι δε, έχουν γίνει ''από μηχανής θεοί'' κριτές όλων των τεχνών.
Πρέπει να ακούσεις επιμένω το ''Τέλος δίχως Τέλος'' μιας και ψάχνεσαι μουσικά.

Δεν διαφωνώ.δυστυχώς όμως για όλους και για σένα αν το καλοσκεφθείς ισχύει και το τι "έχω μάθει στο παρελθόν".Μια ανατροπή μπορεί να γίνει οπουδήποτε και να την κάνει οποιοσδήποτε αλλά οι άνθρωποι έχουν μνήμη...η οποία έχει γίνει γνώμη,άποψη και δεν αλλάζει εύκολα, μερικές δε φορές, δεν χρειάζεται να αλλάξει.Αλλες πάλι χρειάζεται και απλώς χάνεις την ευκαιρία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Καλησπέρα και χρόνια Πολλά!!!
Τοχω ως ήχο κλήσης όταν με πέρνουν από την δουλειά κι εγώ προσπαθώ να βρώ ποιός είναι.
Το νήμα για τον Νότη καλό είναι αλλά νιώθω ότι για μένα είναι λίγο δήθεν, ( έως πολύ ) όχι τώρα από πάντα.
Και πάλι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδέλφια:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πέστα ρε Σίμο γιατί με θεωρήσανε προβοκάτορα.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

....τέχνη είναι η προσπάθεια μας να πλησιάσουμε τον όποιο θεό .....

αν κάποιοι φίλοι διαλέγουν ως όχημα τους σε αυτήν την προσπάθεια τον Notis, με γεια τους και χαρά τους ....

δεν νομίζω ότι είναι σωστό να επικρίνουμε, καθείς εφ' ώ ετάχθη ....

απλώς δεν γράφουμε ....

παλιότερα σε δικαιολογίες του τύπου '... δεν γράφω για να μην με κράξετε ....'' σχίζαμε τα ιμάτια μας ότι δεν θα το κάνουμε ....

όμως τελικά το κάνουμε ....

δεν με ενδιαφέρει εάν η ( ; ) Fedra έχει προβοκατόρικες προθέσεις ....

καλό είναι εαν κάποιος θέλει να μάθει για τον νέο Notis , να μπορεί να το κάνει και μεσω του κλαμπ μας ...

Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

τα τοσο αρνητικα σχολια σας περιστοιχιζομενα απο απλετη
ειρωνεια και ο τροπος που τα λετε για ενα τραγουδιστη που δεν σας αρεσει
δημιουργουν πραγματι μια ελιτιστικη ατμοσφαιρα στο φορουμ

τι επρεπε εγω να πω μ αυτα που διαβαζω εδω μεσα για τον κινηματογραφο ?

.

Μά προσωπικά εντελώς ελιτίστικα κρίνω τον Τεό ,Στέλιο μου...:ADFADF1::ADFADF1:
Μήν ξεχνάς όμως ότι ο ´εχθρός´σου ήξερε μετά βεβαιότητος ποιά μουσική τού Cave σού άρεσε...
Η διαφορά λοιπόν είναι σαφής και αφορά στην ειλικρίνεια τών προθέσεων και τής γνώμης.

Το "Σώμα μου" Γιώργο που είναι μεν κομματάρα αλλά βγήκε σε μία όχι και τόσο άδολη εποχή εγώ το θεωρώ λίγο "προβοκατόρικο" πολύ προφανές και πολύ "βρήκε άσμα η δικογραφική για να χύνονται οι σαμπάνιες και οι γαρδένιες στα τραπέζια". Ο "Στράτος" φοβερό!Αλλά έχει και την "αναφορά" μέσα του.Το μεν αποτέλεσμα "μεγάλο" ή δε πρόθεση "ύποπτη".....ξέρεις εσύ

Το ερώτημα βασικά είναι.Είπε κάποια πολύ μεγάλα λαικά τραγούδια ή σκυλάδικα αν θέλουν κάποιοι.Ο ίδιος είναι original λαικός τραγουδιστής?

Και βέβαια σαν απάντηση παίζει και το δεν με νοιάζει.....τι είναι ή πως το παίζει.

Το ερώτημα είναι τι είναι ορίτζιναλ σε αυτή τη ζωή και τι δήθεν?
Εγώ ξέρω ορίτζιναλ πως είναι το πρωτότυπο και όχι το ρεμίξ.
Ο πρώτος που έκανε την νύχτα ''μέρα καλοκαιρινή'' είναι ο Λευτέρης Πανταζής στο ''Διογένης'' και έφερε την φτήνια στο προσκήνιο......
Ποτέ δεν πήγα.
Ο Νότης έχει πει και ποιοτικά κομμάτια όμως τι το κακό υπάρχει σε αυτό?

Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

κάθε λαός έχει τους ποιοτικούς συνθέτες (τραγουδιστές) του που του αρμόζουν

Ο Νότης δέν ήταν αυτός,πού ζήτησε να καλυφθούν στο Rex απο τον σκηνογράφο του ´κάτι παλιοζωγραφιές πού υπήρχαν στό ταβάνι´???.
Οντως ήταν κάτι ´ρετάλια´τού Τσαρούχη πούχαν απομείνει απο το παλιό Rex...:smash::smash::smash:

Απάντηση: Re: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

κάθε λαός έχει τους ποιοτικούς συνθέτες (τραγουδιστές) του που του αρμόζουν

Εμ,πέστα ντέ...
Εδώ μέσα κανείς δεν ήξερε το τραγούδι τού Notis 'Δημοσθένους Λέξη´πού διασκεύασε ο Σαββόπουλος...:drummer::drummer:

Το ερώτημα είναι τι είναι ορίτζιναλ σε αυτή τη ζωή και τι δήθεν?
Εγώ ξέρω ορίτζιναλ πως είναι το πρωτότυπο και όχι το ρεμίξ.
Ο πρώτος που έκανε την νύχτα ''μέρα καλοκαιρινή'' είναι ο Λευτέρης Πανταζής στο ''Διογένης'' και έφερε την φτήνια στο προσκήνιο......
Ποτέ δεν πήγα.
Ο Νότης έχει πει και ποιοτικά κομμάτια όμως τι το κακό υπάρχει σε αυτό?

Απορώ . Δεν σας αρέσει ο Λευτέρης ;
Κατωτέρω παραθέτω μιά πλειάδα γνωστότατων σουξέ του μεγάλου βάρδου , τα οποία θα φέρουν ρίγη στους οπαδούς της νυχτερινής διασκέδασης , μόλις τα θυμηθούν

Ταραχή (1989)
Τη βαρέθηκε η ψυχή μου(1989),
Καρδιοπάθειες(1989)
Εκείνη(1988),
Τα λουλούδια στην κυρία(1988),
Κορμί θανατηφόρο(1988),
Ο παπαγάλος(1986),
Απο'δω η γυναίκα μου(1986),
Να πεθάνουν οι γυναίκες(1982)

Απορώ . Δεν σας αρέσει ο Λευτέρης ;
Κατωτέρω παραθέτω μιά πλειάδα γνωστότατων σουξέ του μεγάλου βάρδου , τα οποία θα φέρουν ρίγη στους οπαδούς της νυχτερινής διασκέδασης , μόλις τα θυμηθούν

Ταραχή (1989)
Τη βαρέθηκε η ψυχή μου(1989),
Καρδιοπάθειες(1989)
Εκείνη(1988),
Τα λουλούδια στην κυρία(1988),
Κορμί θανατηφόρο(1988),
Ο παπαγάλος(1986),
Απο'δω η γυναίκα μου(1986),
Να πεθάνουν οι γυναίκες(1982)

τα θυμώσουν απ'έξω ή τα ξαναφρεσκαρισες ?:flipout::flipout:με το τελευταίο θα έσπασες και κανένα πιατάκι έ?

πόσα ξέρεις πόσα ξέρεις!!!!!!!!!!

τα θυμώσουν απ'έξω ή τα ξαναφρεσκαρισες ?:flipout::flipout:με το τελευταίο θα έσπασες και κανένα πιατάκι έ?

Δεν κάνω πλάκα . Οι περισσότεροι εδω μέσα ξέρουν ότι άμα κάτσει καλό τραπέζι , τρελλαίνομαι . ( Αλλωστε πρωτη φορά στα μπουζούκια στον Διογένη πήγα )

Απλώς διακρίνω μεταξύ μουσικής για το σπίτι και διασκέδασης έξω . Και δεν κάνω αφιερώματα στην δεύτερη

Ο Νότης δέν ήταν αυτός,πού ζήτησε να καλυφθούν στο Rex απο τον σκηνογράφο του ´κάτι παλιοζωγραφιές πού υπήρχαν στό ταβάνι´???.
Οντως ήταν κάτι ´ρετάλια´τού Τσαρούχη πούχαν απομείνει απο το παλιό Rex...:smash::smash::smash:

Ο Καθένας θέλει στην σκηνή του και τα σκηνικά του ανάλογα.........

Δεν κάνω πλάκα . Οι περισσότεροι εδω μέσα ξέρουν ότι άμα κάτσει καλό τραπέζι , τρελλαίνομαι . ( Αλλωστε πρωτη φορά στα μπουζούκια στον Διογένη πήγα )

Απλώς διακρίνω μεταξύ μουσικής για το σπίτι και διασκέδασης έξω . Και δεν κάνω αφιερώματα στην δεύτερη

Δεν διαφωνώ καθόλου αλλά εγώ έγραψα μόνο για το cd ''ευαίσθητες νότες '' όχι για κάποιο άλλο και μάλιστα με τα λίγα του αγγλικά τα κομμάτια στο 2o cd μιάς και είναι 2πλό τα λέει όντως ευαίσθητα και live.
Αυτό είναι τόλμη πραγματικά νομίζω...όχι θράσος από εκείνον, γιατί με αυτά τα κομμάτια μεγάλωσε και εκείνος και εμείς.

Πόσες φορές θα πρέπει να πούμε και να συμφωνήσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση το δημιούργημα με τον δημιουργό. Ότι και να 'ναι ο δημιουργός, το δημιούργημα του είναι ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα. Και ναι κάποια τραγούδια του Σφακιανάκη είναι συγκλονιστικά. Τι σχέση έχει το αν είναι αμόρφωτος ή το αν δεν εκτιμούσε τις τοιχογραφίες του Τσαρούχη ή είχε αλαζονική και ρατσιστική διάθεση;

Πλάκα κάνετε; Ο αρχικάφρος Ozzy έσφαζε περιστέρια στη σκηνή. Και όμως όλοι μας τον θεωρούμε σημαντική φιγούρα. Οι Pistols έβγαιναν με σβάστιγγες. Οι Stranglers ήταν μισογυνιστές. Οι Metallica ρατσιστές με τους μαύρους. Ο Eric Clapton ακροδεξιός. Ο Michael Jackson παιδόφιλος. Η μήπως να αναφέρω τον αρχικρετίνο Merilyn Manson και τη σκηνή του γενικότερα; Ο Σφακιανάκης σας πείραξε;

Για να συνέλθουμε λίγο.

Αλλοίμονο.
Μόνον πού εδώ μιλάμε γιά το ταβάνι...
Μόνον Ψηλά έβλεπε ο ´Αητός´..???:Banane0::Banane0:
:flipout::flipout::flipout:απ'τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα

Τη νύχτα όταν πετά ο 'αητός' και δεν κοιμάται βλέπει τα αστέρια.

Re: Απάντηση: O ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Πόσες φορές θα πρέπει να πούμε και να συμφωνήσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση το δημιούργημα με τον δημιουργό. Ότι και να 'ναι ο δημιουργός, το δημιούργημα του είναι ξεχωριστή αυτόνομη οντότητα. Και ναι κάποια τραγούδια του Σφακιανάκη είναι συγκλονιστικά. Τι σχέση έχει το αν είναι αμόρφωτος ή το αν δεν εκτιμούσε τις τοιχογραφίες του Τσαρούχη ή είχε αλαζονική και ρατσιστική διάθεση;

Πλάκα κάνετε; Ο αρχικάφρος Ozzy έσφαζε περιστέρια στη σκηνή. Και όμως όλοι μας τον θεωρούμε σημαντική φιγούρα. Οι Pistols έβγαιναν με σβάστιγγες. Οι Stranglers ήταν μισογυνιστές. Οι Metallica ρατσιστές με τους μαύρους. Ο Eric Clapton ακροδεξιός. Ο Michael Jackson παιδόφιλος. Η μήπως να αναφέρω τον αρχικρετίνο Merilyn Manson και τη σκηνή του γενικότερα; Ο Σφακιανάκης σας πείραξε;

Για να συνέλθουμε λίγο.

τουλάχιστον τον συγκρίνεις με όμοιούς του...
(φυσικά ο Κλάπτον είναι κατα λάθος στη λιστα)

Για να συνέλθουμε λίγο.

Επίσης αρκετοί συνθέτες της κλασσικής μουσικής πέθαναν θεότρελοι η σχεδόν τρελοί να τους αναφέρω?

Last edited: