t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

Προχθες τον ακουσα με MISSION M31i και επαιζε πολυ καλα σε ενα χωρο περιπου 16 τετραγωνικα.Πηγη ηταν ενα dvd palyer Pioneer DV-360 (πολυ φθηνη πηγη δηλαδη) κατι που σημαινει οτι με ενα αξιοπρεπες cdplayer θα παιζει αρκετα καλυτερα.
Τα ηχεια τα ακουσα στο σπιτι μιας φιλης,τα οδηγει με ενα μικρο ραδιοενισχυτη denon 201 και φυσικα η εκπληξη της ηταν μεγαλη οταν ακουσε πως παιζουν τα ηχεια της με το "πλαστικο κουτακι".
Νομιζω θα παιξει πολυ καλα και με τα 9.1,το κοινο με τα Μ31 ειναι το μεγαλο βαθος της καμπινας κατι που βοηθαει στο να δωσουν αξιοπρεπες χαμηλο παρα τη στενη προσοψη.

Χθες δοκίμασα διενίσχυση στα ηχεία μου, με τον t-amp να οδηγεί τις μονάδες υψηλών (τουΐτερ 1.75'' σε φόρτιση κόρνας) και τον ("υπηρεσίακό" όπως εύστοχα ειπώθηκε σε άλλο θρεντ) ραδιοενισχυτή μου (Yamaha RXV-657) τα χαμηλά (δύο 10ινστα γούφερ ανά κανάλι). Ο t-amp οδηγείται από την έξοδο pre-out του ραδιοενισχυτή. Καλός χρυσός ο t-amp, σίγουρα υπερ-ευαίσθητα με τα 102db τους τα ηχεία, αλλά προφανώς τα γούφερ το θέλουν το ρεύμα τους και ο t-amp σίγουρα δεν μπορεί να τους το δώσει. Από την άλλη πάλι, και όταν τα οδηγούσα με τον ραδιοενισχυτή, μέχρι να δώσουν μπάσο τσίριζαν στα υψηλά.

Η παραπάνω λύση δίνει σίγουρα καλύτερο μπάσο. Το πρόβλημα είναι ότι το σημείο του κροσόβερ είναι μάλλον ψηλά, στα 2200hz, οπότε το περισσότερο πρόγραμμα αναπαράγεται από τον Yamaha, χώρια που η διαφορετική οδήγηση των υψηλών κάνει τη μετάβαση στην κόρνα πιο αισθητή. Πάντως οι υψηλές είναι πολύ γλυκές, και αμαλάχει ρυθμίζω την έντασή τους όσο θέλω. Δυστυχώς η μεσαία περιοχή δεν είναι πλέον t-amp. Δεν ξέρω πώς θα ακουγόταν να έκανα το ανάποδο, δλδ με τον t-amp για τις χαμηλές, θα το δοκιμάσω μάλλον πιο αργά....

Έχει δοκιμάσει κανείς σας τίποτα παρόμοιο?

ρε παιδια με τρώει πολύ να στήσω ενα σετακι t-amp και blusky ετσι για το γαμωτο. Για να υπάρχει κάτι στο γραφειο με κοστος κάτω απο 100e. Τα σετάκια της Audio digit είναι αξιολογα; Αξίζει να πάρω το PSU ή όχι;

Τα ηχεία είναι ενα καλό ερώτημα. Μάλλον κάτι DIY ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά και η απόδοση αξιοπρεπής. Περιμένω το babybass της MTZ να δω τι θα είναι αλλιώς θα δοκιμάσω κάποια άλλη συνταγή μικρού ηχείου βιβλιοθηκης. Για αρχή μπορώ να τα στησω με κάτι παλιά Goodmans που έχω (τα πρώτα μου ηχεία) και να περιμένω για κάτι καλό.
Άσε που η επόμενη αποκάλυψη μπορεί να είναι κανα κινέζικο ηχείο 4λίτρων με κόστος 15 Ε στον Σκλαβενίτη και δώρο και κανα Λουμίδη να απολαυσουμε επιτελους ένα σούπερ budget συστηματάκι!!!! Αν και τα Audio Spectrum μου δεν τα αλλάζω με τίποτα, είναι πατριωτικό το θέμα!!!! :fahne90:

Το δικό μου οικονομικό σύστημα αποτελείται απο:
t-amp
Philips sa763 (curfurre 45 euros)
tannoy m2 (90 euro μεταχειρισμένο)
σε χώρο 20 τερ μαγεία

Σωστός.
Η ιδέα για κάποιο μεταχειρισμένο μικρό ηχείο επίσης λέει.
Δεν ξέρω, έχω ανοίξει ιστορίες με τα tripath. Άμα προτιμήσω την περίπτωση Audiodigit για το κιτ 2020 με το PSU του πάμε ψηλά και δεν ξέρω αν αξίζει οπότε λέω να παίξω με Sonic ώστε με 40Ε να ξεμπερδεύω. Καμμια γνώμη?

Ευχαριστώ για τα link. Πολύ κουκλίστικο εργαλειάκι ο ΤΑ 10. Εχω πελαγώσει εχω καμμια δεκαριά διαφορετικά σενάρια στο μυαλό μου και δεν ξέρω τι να κάνω.
Θα σας τα αναλύσω για να ακούσω γνώμες.
Το κύριο σημείο διχογνωμίας είναι η ανάγκη για περισσότερες εισόδους και μάλιστα και πικαπ. Οπότε το ερώτημα είναι ενισχυτικά από τη μια και ένας προπρο εξωτερικά ή λύση προ και τελικου με τον πρό να δέχεται και πικαπ? Ιδού η απορία...
Αν η λύση έναι η πρώτη τότε πάμε για κάποιον προπρο (δεν εχει σημασία ποιον για την ώρα) και για έναν ενισχυτή. Ο ενισχυτής θα πρέπει να έχει και επιλογέα εισόδου οπότε μάλλον κάποιο κιτ tripath ώστε να στήσω όλα τα απαραίτητα. Εδώ παίζουν διάφορα, ή το audiodigit 2020 με το PSU και τοροειδή (υψηλό κόστος) ή κάποιο 41Hz μάλλον το Amp6 και τα συναφή παρελκόμενα. Η λύση του να ξεκοιλιάσω απλά έναν Sonic δεν με ενθουσιάζει, από την άλλη λύσεις όπως η περίπτωση του ΤΑ-10 θα με αναγκάσουν να οδηγηθώ σε προενισχυτή όπως ο TCC 754 αλλά το κόστος πάλι ανεβαίνει άσε που θα γεμίσει ο τόπος τροφοδοτικα.

Χαμός....

Το ψάχνω πάντως...

Απάντηση: Re: t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

Ένα τροφοδοτικό πήγα και πήρα από κατάστημα με ηλεκτρονικά, σταθεροποιημένο οπωσδήποτε και όχι switching, 13.8v στα 3Α (5Α μέγιστο) και αυτό ήταν.

Στα 3Α ή στα 5Α να διαλέξω? έχω βρει και τα 2 :nounder:

Re: Απάντηση: Re: t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

Στα 3Α ή στα 5Α να διαλέξω? έχω βρει και τα 2 :nounder:

Ο Send εννοεί πάρε 3Α με peak 5A. Όχι 3Α ή 5Α. Δηλαδή δίνει σταθερά 3Α και μπορεί στιγμιαία να δώσει 5Α. Αυτό πάρε και πρόσεξε τις πολικότητες και να μην δουλέψεις τον Τ-AMP χωρίς φορτίο όπως και να μην τραβήξεις ποτέ τα interconnect κατά τη διάρκεια ακρόασης!

Τελικά δεν είχα την υπομονή να περιμένω μέχρι αύριο για αγορά τροφοδοτικού και το σύνδεσα σε ένα τροφοδοτικό που είχα απο αυτά με το διακοπτάκι (4-6-7,5-9,12v) :afro:
Σαν ηχεία έβαλα τα Bose Αccoustmas και παίζουν μια χαρά!!
Και πιστεύω ακόμα καλύτερα με ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό στα 13-13,5 V.

Να το setup μου για τον t-amp :

tamp.gif

Σπέσιαλ θενκς του Μπέλλος Ευάγγελος που με βοήθησε στην διαδικασία για να τον αγοράσω από έναν γερμαναρά..:grinning-smiley-043

Last edited:
Κατά τη γνώμη μου ο ενισχυτής θέλει 5Α τροφοδοτικό. Αν δίνει 3A τότε παίρνει 40.1Watt ο ενισχυτής. Απαγορευτικά για τα 2*20 rms(?) που φαίνεται οτι βγάζει. Και δε νομίζω να έχει 90%+ efficiency....
Το τέλειο τροφοδοτικό για αυτόν είναι ένα 13.5V στα 5Α για μένα. Απο εκεί και μετά θέλει μια καλή σταθεροποίηση.

Re: Απάντηση: t-amp και ενισχυτές με tripath γενικώς

Τελικά δεν είχα την υπομονή να περιμένω μέχρι αύριο για αγορά τροφοδοτικού και το σύνδεσα σε ένα τροφοδοτικό που είχα απο αυτά με το διακοπτάκι (4-6-7,5-9,12v) :afro:
Σαν ηχεία έβαλα τα Bose Αccoustmas και παίζουν μια χαρά!!
Και πιστεύω ακόμα καλύτερα με ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό στα 13-13,5 V.

Να το setup μου για τον t-amp :

View attachment 8814

Σπέσιαλ θενκς του Μπέλλος Ευάγγελος που με βοήθησε στην διαδικασία για να τον αγοράσω από έναν γερμαναρά..:grinning-smiley-043

Αυτά τα BOSE δεν είναι μόνο tweeters? Μπάσα από πού ακούς?

Κατά τη γνώμη μου ο ενισχυτής θέλει 5Α τροφοδοτικό. Αν δίνει 3A τότε παίρνει 40.1Watt ο ενισχυτής. Απαγορευτικά για τα 2*20 rms(?) που φαίνεται οτι βγάζει. Και δε νομίζω να έχει 90%+ efficiency....
Το τέλειο τροφοδοτικό για αυτόν είναι ένα 13.5V στα 5Α για μένα. Απο εκεί και μετά θέλει μια καλή σταθεροποίηση.

2x20?

Καλό αυτό... :flipout: :flipout:

2x5.5@8Ohms, 2x9@4Ohms είναι οι μετρήσεις του.
Η εταιρία βεβαίως δίνει 2x15..... @4Ohms......@10%THD !!!

Το τροφοδοτικό των 3Α (συνεχούς, 5peak) είναι υπέρ-αρκετό, επισήμως από τη S.I. παρέχεται νομίζω ως έξτρα τροφοδοτικό 12v 2A

Βλέπω η συζήτηση για τον t-amp καλά κρατεί!
Βρήκα ένα site και σκέφτομαι να τον "χτυπήσω".
http://www.audiomagus.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
Το ξέρετε?Άν ναι είναι αξιόπιστο?Να προχωρίσω?
Έχει και diy.Λέτε να είναι δύσκολο?(δεν έχω καταλάβει ποιό κιτ είναι το σωστό)
Με τί ηχεία να τον τεριάξω?