Τα αυτιά μας ακούνε καλά;

Η ελπιδα και η θεληση δεν χρειαζονται αναφορες για να βελτιωσουν καταστασεις.
Θα ημασταν ακομη σε σπηλιες αν δεν ελπιζαμε και αν δεν θελαμε να βελτιωσουμε την ζωη μας,ασχετα με το αν η "αναφορα" μας ηταν οι σπηλιες.Δεν υπηρχε "αναφορα" του ζεστου κατα τον χειμωνα πριν ο ανθρωπος ριξει απανω του την πρωτη προβια τον χειμωνα.
Θα μπορουσε αραγε ο εγκεφαλος του να συνηθισει και μαλιστα νε θεωρει "αναφορα" την παγωνια ???? Φαινεται πως οχι.

Όσο κι αν θα ήθελα να δω τι σύστημα χρησιμοποιούσε ο χόμο σάπιενς στις σπηλιές, δεν νομίζω ότι το παράδειγμα αυτό είναι επαρκές. Μάλλον περισσότερο ταιριάζει η διαφορά ελάχιστων βαθμών θερμοκρασίας γύρω από την ιδανική,, παρά το extreme παράδειγμα που αναφέρεις.

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όσο μεγαλύτερο γίνεται το "ψείρισμα" με το hifi και το hiend, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος να σταματήσει κάποιος να απολαμβάνει τη μουσική.

Το σύστημά μου απέχει εκατομμύρια μέτρα από το να θεωρηθεί σοβαρό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μερικές δεκάδες φορές καλύτερο από το ραδιοσιντί του αυτοκινήτου μου. Στο τελευταίο έχω ζήσει μερικές από τις πιο απολαυστικές ακροάσεις και μάλιστα από ραδιόφωνο.

Θα έπρεπε να εισάγουμε νέους όρους για να περιγράψουμε τις περιπτώσεις μας πιστέυω. Κάποιοι από εμάς είμαστε μουσικοκεντρικοί και κάποιο μηχανηματοκεντρικοί :P Τίποτα δεν είναι κακό βέβαια, αρκεί να γνωρίζουμε σε ποια πλευρά βρισκόμαστε.

Όσο κι αν θα ήθελα να δω τι σύστημα χρησιμοποιούσε ο χόμο σάπιενς στις σπηλιές, δεν νομίζω ότι το παράδειγμα αυτό είναι επαρκές. Μάλλον περισσότερο ταιριάζει η διαφορά ελάχιστων βαθμών θερμοκρασίας γύρω από την ιδανική,, παρά το extreme παράδειγμα που αναφέρεις.

Αυτο ακριβως ξεκινησε ο χομο σαπιενς να κανει με την προβεια. Εκανε την αρχη,και εδωσε την πρωτη αναφορα.
Αυτη την αναφορα εξελιξε ο ανθρωπος και εχει τα μεσα θερμανσης που εχει σημερα,αλλα και την συγκριση με την προβεια.
Δεν ειναι θεμα λιγων η πολλων βαθμων θερμοκρασιας ειναι θεμα αναγκης την οποια αντιληφθηκε ο εγκεφαλος του χομο σαπιενς.Ηξερε οτι δεν ηταν αναγκασμενος να κρυωνει χωρις να εχει αναφορα η συγκριση.

Δεν διαφωνω μαζι σου στο θεμα συγκρισης,απλα προσπαθω να σου υποδειξω οτι πριν υπαρξουν δυο πραγματα ωστε να υπαρξει και συγκριση,υπηρξε μονον ενα πραγμα,το πρωτο.

Και αυτο το πρωτο ηταν το αποτελεσμα των λειτουργειων του εγκεφαλου χωρις την δυνατοτητα αναφορας σε κατι αλλο η συγκρισης με κατι αλλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

η διαφορά ελάχιστων βαθμών θερμοκρασίας γύρω από την ιδανική

Nα σε ρωτησω εγω τωρα ποια ειναι η "ιδανικη" θερμοκρασια ?
Εσυ εισαι ας πουμε αδυνατος και γω εχω 5 εκατοστα λιπος :flipout:

Και μην ξεχνάμε πως στους πρώτους ανθρώπους,στην αυγή της εποχής μας,η ακοή ήταν άμεσα συνυφασμένη με την επιβίωση.
Γι' αυτό και η τεράστια εξέλιξή της και η ικανότητα της να μαθαίνει και να προσαρμόζεται.
Απλό παράδειγμα οι ήχοι του περιβάλλοντος που συνηθίζει να αγνοεί για να επικεντρώνεται στα πιο βασικά.

Αυτο ακριβως ξεκινησε ο χομο σαπιενς να κανει με την προβεια. Εκανε την αρχη,και εδωσε την πρωτη αναφορα.
Αυτη την αναφορα εξελιξε ο ανθρωπος και εχει τα μεσα θερμανσης που εχει σημερα,αλλα και την συγκριση με την προβεια.
Δεν ειναι θεμα λιγων η πολλων βαθμων θερμοκρασιας ειναι θεμα αναγκης την οποια αντιληφθηκε ο εγκεφαλος του χομο σαπιενς.Ηξερε οτι δεν ηταν αναγκασμενος να κρυωνει χωρις να εχει αναφορα η συγκριση.

Δεν διαφωνω μαζι σου στο θεμα συγκρισης,απλα προσπαθω να σου υποδειξω οτι πριν υπαρξουν δυο πραγματα ωστε να υπαρξει και συγκριση,υπηρξε μονον ενα πραγμα,το πρωτο.

Και αυτο το πρωτο ηταν το αποτελεσμα των λειτουργειων του εγκεφαλου χωρις την δυνατοτητα αναφορας σε κατι αλλο η συγκρισης με κατι αλλο.

Είναι τελείως off αυτό που λες. Η αναφορά του ήταν η προβιά. Σήμερα ποια είναι η αναφορά του; Το Fleece. Μπορούσε να διανοηθεί τότε κάτι άλλο ως αναφορά εκτός από την προβιά; Όχι. Για εκείνον λοιπόν η απάντηση στο κρύο ήταν η προβιά. Ούτε το καλοριφέρ, ούτε το Air Condition.

Nα σε ρωτησω εγω τωρα ποια ειναι η "ιδανικη" θερμοκρασια ?
Εσυ εισαι ας πουμε αδυνατος και γω εχω 5 εκατοστα λιπος :flipout:

Δεν θυμάμαι. Νομίζω οι 24 βαθμοί.

Το χόμπι του Hi-end διαφέρει από αυτό του μουσικόφιλου ή του μουσικού.
Για τον λόγο αυτό και θεωρώ και κάπως περιορισμένης σημασίας την έννοια της καλής ακοής (για την ψυχολογία του hi-endα ).

Το αυτί για τον μουσικό ή τον μουσικόφιλο είναι το όπλο του. Το «σύστημα» για τον hi-endα είναι το δικό του όπλο
Κατά την γνώμη μου το χόμπι του hi-end είναι αρκετά κτητικό , προβάλλει το «εγώ» του καθενός μας.
Ουσιαστικά μας ικανοποιεί ότι «εμείς» (και όχι οι πολλοί «άλλοι», η μάζα) έχουμε κτίσει ένα θαυμαστό σύστημα-σεταπ (που συνέχεια "βελτιώνεται") και απολαμβάνουμε την μουσική στο «κάστρο» μας.

Δεν βρίσκω κάτι κακό στο παραπάνω , εφόσον δεν μας οδηγεί ,ως άτομα , σε επιθετική / αντιπαθητική συμπεριφορά.

Είναι τελείως off αυτό που λες. Η αναφορά του ήταν η προβιά.

Καθολου off. Η προβια του ειναι αναφορα για σενα και για μενα που εχουμε σημερα πανω απο μια επιλογη για να εχουμε συγκριση,και οχι γι αυτον.

Κατά την γνώμη μου το χόμπι του hi-end είναι αρκετά κτητικό , προβάλλει το «εγώ» του καθενός μας.
Ουσιαστικά μας ικανοποιεί ότι «εμείς» (και όχι οι πολλοί «άλλοι», η μάζα) έχουμε κτίσει ένα θαυμαστό σύστημα-σεταπ (που συνέχεια "βελτιώνεται") και απολαμβάνουμε την μουσική στο «κάστρο» μας.

Συμβαινει και αυτο που λες αλλα δεν ειναι κανονας.

Καθολου off. Η προβια του ειναι αναφορα για σενα και για μενα που εχουμε σημερα πανω απο μια επιλογη για να εχουμε συγκριση,και οχι γι αυτον.

Ξαναδιάβασε τι έγραψες. Για τον ίδιο λοιπόν η αναφορά είναι η προβιά. Όχι για εμάς. Άρα συμφωνείς. Συγκριτικά λοιπόν αναφορικά με αυτό που έχουμε ως αναφορά.

Συνεπώς ενδέχεται κάποιος να ακούει κακό ήχο και να τον θεωρεί καλό. Όπως ο Homo Sapiens θεωρούσε καλύτερη μια πιο χοντρή προβιά, αλλά δεν είχε υπ' όψη του τι είναι η θέρμανση.

Προσωπικά θεωρώ αναφορά το δέρμα λεοπάρδαλης. :afro::flipout:

Ξαναδιάβασε τι έγραψες. Για τον ίδιο λοιπόν η αναφορά είναι η προβιά. Όχι για εμάς. Άρα συμφωνείς. Συγκριτικά λοιπόν αναφορικά με αυτό που έχουμε ως αναφορά.

Συνεπώς ενδέχεται κάποιος να ακούει κακό ήχο και να τον θεωρεί καλό. Όπως ο Homo Sapiens θεωρούσε καλύτερη μια πιο χοντρή προβιά, αλλά δεν είχε υπ' όψη του τι είναι η θέρμανση.

Προσωπικά θεωρώ αναφορά το δέρμα λεοπάρδαλης. :afro::flipout:

Γι αυτον εγινε αναφορα απο την στιγμη που ειχε την συγκριση ασφαλως.Δεν ξερω ποσο πιο απλα να το πω.
Αυτος "εφηβρε" την χρηση της γουνας του ζωου που σκοτωσε.Αυτος δημιουργησε την πρωτη επιλογη σε συγκριση με την γυμια του.
Αναφορα γι αυτον ηταν η γυμνια του μετα που ειχε την επιλογη της γουνας.
Εσυ εχεις την πολυτελεια των απειρων επιλογων.Γι αυτες τις επιλογες ηταν "αναφορα" η γουνα του φιλου.
Μπορεις να θεωρεις αναφορα και το δερμα της καμηλοπαρδαλης.Δεν απαγορευεται ... χαχαχα

Θα παρακαλέσω να σταματήσουν οι αναφορές στις γουνες, είχαμε ηδη μια κρούση απο την WWF.

:flipout:

κάπου στο φόρουμ υπάρχει νήμα για τους εκουαλάιζερς .Μήπως ,εκεί που τους είχαμε αποκλείσει γιατι "έφερναν" θόρυβο ,παραμόρφωση κ.λ.π. θάπρεπε να τους ανακαλύψουμε πάλι για να φέρουμε τις συχνότητες νάναι επίπεδες σύμφωνα με τα αυτιά μας;
Οχι,εκτος και αν και τα δυο αυτια μας εχουν το ιδιο προβλημα.
Αν εχει προβλημα το ενα αυτι μονο, τι ρυθμισεις θα κανεις στο equalizer ?

:flipout:

Οχι,εκτος και αν και τα δυο αυτια μας εχουν το ιδιο προβλημα.
Αν εχει προβλημα το ενα αυτι μονο, τι ρυθμισεις θα κανεις στο equalizer ?

Διαφορετικες ανα καναλι?

Το κάθε αυτί μας ακούει και τα δύο ηχεία.
Μόνο σε ακουστικά θα μπορούσε κάποιος να το κάνει, αλλα και πάλι δεν είναι μόνο τα db που παίζουν ρόλο, αλλα και η συχνότητες και η τονικότητα και άλλα.

Στο τέλος απλά προκύπτει ένας αχταρμάς που ουδεμία σχέση έχει με τη δουλειά στην παραγωγή.

+++
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για το "υποκειμενικό" της ακοής μας.
Έχω επισκεφτεί και το κέντρο που αναφέρθηκε.
Υπάρχει η γεωμετρία του οργάνου, η δυνατότητα πρόσληψης διαφορών στην πίεση του οργάνου, η μετάδοση της πληροφορίας στον εγκέφαλο χιαστί και ακόμα μία "ακοή" η οστέινη...
Το καθένα απο αυτά είναι διαφορετικά και μοναδικά για τον καθένα μας.

Προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που λέμε χάιεντ (η αναζήτηση της όσο το δυνατόν πιστότερης αναπαραγωγής του μουσικού δρώμενου, με κάθε κόστος) είναι απλά μια ματαιότητα.

Προτείνω να αρκούμαστε στο σύστημα που μας αφήνει να ξεχωρίζουμε τα όργανα και μας κάνει να απολαμβάνουμε τις μουσικές, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Κάτσε να δοκιμάσουμε την ανάστροφη οδό (γιατί δεν θα καταλήξουμε πουθενά).

Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει π.χ. Raidho και δεν του "άρεσε" το ηχητικό αποτέλεσμα?
:)

Κάτσε να δοκιμάσουμε την ανάστροφη οδό (γιατί δεν θα καταλήξουμε πουθενά).

Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει π.χ. Raidho και δεν του "άρεσε" το ηχητικό αποτέλεσμα?
:)

Προσωπικα δεν εχω ακουσει,αλλα εχω ακουσει αλλα που για πολλους θα επρεπε να μου ειχαν αρεσει,και δεν μου αρεσαν.Και ο λογος εχει να κανει γενικα με το πιο πανω "υποκειμενικο" που πολυ σωστα λεει ο Νικος.
Πολλοι λενε οτι ειναι αντικειμενικοι και οτι τους αρεσει η ακριβεια,ουδετεροτητα κλπ,αλλα οταν ακουσεις τα συστηματα τους,κανενος "αντικειμενικου" το συστημα δεν μοιαζει με το συστημα του αλλου "αντικειμενικου".

...αλλα οταν ακουσεις τα συστηματα τους,κανενος "αντικειμενικου" το συστημα δεν μοιαζει με το συστημα του αλλου "αντικειμενικου".

Και εν τω μεταξύ ο καθένας απο δαύτους αναγνωρίζει μόνο το δικό του σαν "αντικειμενικό" και οι "άλλοι" τα έχουν "χαμένα"... :flipout:

Ε, ρε γέλια...

Και εν τω μεταξύ ο καθένας απο δαύτους αναγνωρίζει μόνο το δικό του σαν "αντικειμενικό" και οι "άλλοι" τα έχουν "χαμένα"... :flipout:

Ε, ρε γέλια...
Ασφαλως :laugh:

Προσωπικα δεν εχω ακουσει,αλλα εχω ακουσει αλλα που για πολλους θα επρεπε να μου ειχαν αρεσει,και δεν μου αρεσαν.Και ο λογος εχει να κανει γενικα με το πιο πανω "υποκειμενικο" που πολυ σωστα λεει ο Νικος.
Πολλοι λενε οτι ειναι αντικειμενικοι και οτι τους αρεσει η ακριβεια,ουδετεροτητα κλπ,αλλα οταν ακουσεις τα συστηματα τους,κανενος "αντικειμενικου" το συστημα δεν μοιαζει με το συστημα του αλλου "αντικειμενικου".

Ακριβώς. Είναι όπως τα ηχεία που λέμε ότι έχουν monitor χαρακτήρα αλλά μεταξυ τους ακούγονται διαφορετικά.

Και εν τω μεταξύ ο καθένας απο δαύτους αναγνωρίζει μόνο το δικό του σαν "αντικειμενικό" και οι "άλλοι" τα έχουν "χαμένα"...

Ε, ρε γέλια...

Κι αυτό σωστό. Λογικό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί ο καθείς αντιλαμβάνεται και βιώνει με το δικό του κριτήριο τη μουσική. Μέχρι εκεί καλώς. το να θέλει να επιβάλλει την άποψη αυτή και σε άλλους που δε συμφωνούν μαζί του είναι κατακριτέο.