Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ δε λέω καταγραφή.

Εγώ λέω κάτι τέτοιο.
http://e-damianakis.gr/en-2-3-4-5/e...85-86-/sigle-phase-1-30a-kilo-watt-meter.html

ΜΕΣΑ στο σπίτι στον κεντρικό πίνακα αρχικά.
Κλείνεις όλες τις συσκευές και παρατηρείς.
Αν δεν γυρνάει και γυρνάει το ρολόι της ΔΕΗ η κλοπή είναι πριν τον πίνακα.
Αλλιώς είναι μετά. Αν είναι μετά κατεβάζεις μία μία ασφάλειες μέχρι να δείς σε ποιό δωμάτιο αντιστοιχεί η κλοπή.

Αν είναι πρίν τον πίνακα φέρνεις ηλεκτρολόγο να σου βρεί τις γραμμές και αν κάποιος έχει συνδεθεί.
Αν είναι δύσκολο. Πάλι με τον μετρητή ψάχνεις σε τυχαία σημεία πού υπάρχει η διαφορά με το ρολόι της ΔΕΗ.

Αν όντως δε μπορείς να βρείς ούτε ΠΟΤΕ σε κλέβουν, τότε μόνο με καταγραφή κατανάλωσης θα γίνει δουλειά.

Σχετικά με το νυχτερινό υπολόγισε διπλά αν σε συμφέρει.
Τί θα δρομολογείς το βράδυ/μεσημέρι και πόση διαφορά στο κόστος θα υπάρχει?
Θα είναι μεγαλύτερο απο τη διαφορά στα πάγια?

Εγώ που το κοίταξα ΔΕ με συμφέρει.

Αν νοικιαζεις βαλε τον ιδιοκτητη να σου βρει λυση...αν ειναι δικο σου καντο θεμα στην συνελευση...και προσπαθησε ευγενικα να δεις λογαριασμους αλλων διαμερισματων...οποιος ΔΕΝ εχει κατι να κρυψει δεν θα αρνηθει να σου δειξει τον λογαριασμο του...προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα ΑΝ καποιος μου ζηταγε να δει τον λογαριασμο μου...για να τον συγκρινη με τον δικο του...

Δεν υπαρχει συνελευση...δεν κανουν γιατι ειναι οι περισσοτεροι γεροι και δεν τα βρισκουν μεταξυ τους!!!
Αληθεια, και πως θα καταλαβω απο τους λογαργιασμους των αλλων εαν καποιος κλεβει??Καποιο παραδειγμα?

Εγώ δε λέω καταγραφή.

Σχετικά με το νυχτερινό υπολόγισε διπλά αν σε συμφέρει.
Τί θα δρομολογείς το βράδυ/μεσημέρι και πόση διαφορά στο κόστος θα υπάρχει?
Θα είναι μεγαλύτερο απο τη διαφορά στα πάγια?

Εγώ που το κοίταξα ΔΕ με συμφέρει.

Τι εννοεις φιλε μου?δεν καταλαβα...ποσο ειναι τα παγια παραπανω για νυκτερινο?

H καταγραφή της κατανάλωσης στο χρόνο θα σε βοηθήσει να δεις τι ώρες γίνεται ώστε να καταλάβεις ενδεχομένως και από που έρχεται. Μάλιστα το efergy έχει και εφαρμογή για κινητό που μπορείς να ορίσεις όρια και σου σκάει συναγερμός όταν ξεπεραστεί ώστε να δεις τι γίνεται.

Εγώ έχω βάλει αυτόν
http://efergy.gr/en/energy-gateways/79-engage-gateway-pack.html

Ολοι αυτοι οι μετρητες θελουν ηλεκτρολογο για την τοποθετηση?
Εαν δω τι γινεται με αυτους τους μετρητες αλλα και με τον αναλογικο που λεει ο φιλος, θα το αναγνωρισουν απο την ΔΕΗ Η θα μου πουνε οτι δεν ειναι σωστοι?

Και ακομα, εαν γινει διακοπη ρευματος τι γινεται με τις μετρησεις?ξαναλειτουργει αυτοματα οταν θα ξαναεχει ρευμα?

Last edited:

Φιλε μου,

εννοω οτι αν ζητησεις απο καποιον να σου δειξει τον λογαριασμο του...τοτε θα δεις τι πληρωνουν οι υπολοιποι...
δλδ αν ολη η πολυκατοικια ειναι στα 100ευρω για αντιστοιχα σπιτια και εσυ στα 900 για το ιδιο διαστημα τοτε σιγουρα κατι παιζει...να βρεις ποιος κλεβει δυσκολο μονο μεσα απο τους λογαριασμους...εκτος και αν τα διαμερισματα στο εισογιο δεν εχουν ρολογια να παρουσιασουν...νομιζω οτι οποιος δεν εχει κατι να κρυψει θα θελησει να σου δειξει τον λογαριασμο του...
οσο για την συνελευση μπορεις να την απαιτησεις...το θεμα εχει να κανει με παααααρα πολλα λεφτα...
επισης δες το ενδεχομενο να εχουν ριξει σε εσενα το κοινοχρηστο για φωτα σκαλας ασανσερ κτλ κτλ...συχνο κολπο...

Προσωπικα θα σου προτεινα εναν μη ψηφιακο μετρητη που θα σου δωσει αυτο που θελεις αλλα με κοστος περι τα 20ευρω...χαλας ηδη πολλα στο ρευμα μην τα χωσεις και για μετρητη...
απο εκει και περα αν δεις μεγαλες αποκλησεις ρωτα σε κανενα συνηγορο του πολιτη ή κανεναν φιλο μηχανικο δικηγορο κτλ κτλ να σαου πει πως μπορεις να το διευρευνησεις...
η ακομα και με την ΔΕΗ αν τους πεις οτι παλικαρια εχω αυτη την τρελη διαφορα δεν γινεται καπως θα σε βοηθησουν...

Αν βρεις τον τυπο που σε κλεβει...αν και μπορει ολοι να εχουν λερωμενη την φωλια τους (βλεπε κοινοχρηστο ρευμα)...τοτε πραγματικα δεν ξερω τι πρεπει να κανεις...να αρχισεις τις σφαλιαρες ή τις μυνησεις...

Φιλε μου,

επισης δες το ενδεχομενο να εχουν ριξει σε εσενα το κοινοχρηστο για φωτα σκαλας ασανσερ κτλ κτλ...συχνο κολπο...

Σε/Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ ολους σας για τις απαντησεις.

Πως γινεται να μπορεσω να δω εαν μου εχουν βαλει κοινοχρηστο κτλ κτλ σε εμενα?

....

η ακομα και με την ΔΕΗ αν τους πεις οτι παλικαρια εχω αυτη την τρελη διαφορα δεν γινεται καπως θα σε βοηθησουν...

Με την ΔΕΗ ...αστα....τους εχω ζητησει βοηθεια (τους εχω φωναξει κιολας να δουν τον μετρητη αλλα μου τον βγαλανε οκ οποτε τζιφος) .Τους εχω ξαναζητησει βοηθεια και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν αυτοι τιποτα παρα μονο εαν ΕΓΩ διαπιστωσω οτι καποιος κλεβει τοτε να τους μιλησω μαζι με την αστυνομια.Αυτοι δεν κανουν τιποτα (και μεταξυ μας γιατι να κανουν?αφου τα περνουν απο εμενα τι τους νοιαζει?)

Αν βρεις τον τυπο που σε κλεβει...αν και μπορει ολοι να εχουν λερωμενη την φωλια τους (βλεπε κοινοχρηστο ρευμα)...τοτε πραγματικα δεν ξερω τι πρεπει να κανεις...να αρχισεις τις σφαλιαρες ή τις μυνησεις...

Μωρε κατσε να τον βρω (μακαρι) και θα δουμε απο εκει και περα....

απογνωση!!!!

Το κοινοχρηστο ειναι ευκολο...
κλεισε τα παντα σε εσενα...πηγαινε στο ρολοι σου και δες αν γυρναει λογικα ΔΕΝ πρεπει...στειλε το ασανσερ στον πανω πανω οροφο...
το ασανσερ τραβαει σοβαρο ρευμα ειδικα στο ξεκινημα...οποτε αποκληεται να μην το δεις στο ρολοι σου να γινεται ανεμιστηρακι...και μετα δες και με τις λαμπες αλλα εκει η καταναλωση ειναι σχετικα μικρη...
παραδειγμα η πολυκατοικια που ειμαι για 9 διαμερισματα 3οροφη με ασανσερ η ΔΕΗ ερχεται περι τα 500-600ευρω...

μετα πας και περνεις εναν μετρητη (αναλογικο προτεινω)...τον βαζεις στην εισοδο του πινακα σου...και καταγραφεις για μια ημερα...αφου πρωτα εχεις μαρκαρει τα νουμερα στο ρολοι σου...

Αν δεις διαφορα τοτε μιλα με καποιον ηλεκτρολογο, μηχανικο, δικηγορο δεν ξερω ποιος μπορει να σου πει τα επομενα σου βηματα...φανταζομαι οτι με την διαφορα στην μετρηση κτλ κτλ η αστυνομια και η ΔΕΗ θα σε βοηθησουν...αν μη τη αλλο θα σε κατευθυνουν προς την σωστη κατευθηνση...
μην το αφηνεις ετσι τα λεφτα ειναι παρα πολλα...

Το κοινοχρηστο ειναι ευκολο...
κλεισε τα παντα σε εσενα...πηγαινε στο ρολοι σου και δες αν γυρναει λογικα ΔΕΝ πρεπει...στειλε το ασανσερ στον πανω πανω οροφο...
το ασανσερ τραβαει σοβαρο ρευμα ειδικα στο ξεκινημα...οποτε αποκληεται να μην το δεις στο ρολοι σου να γινεται ανεμιστηρακι...και μετα δες και με τις λαμπες αλλα εκει η καταναλωση ειναι σχετικα μικρη...
παραδειγμα η πολυκατοικια που ειμαι για 9 διαμερισματα 3οροφη με ασανσερ η ΔΕΗ ερχεται περι τα 500-600ευρω...

μετα πας και περνεις εναν μετρητη (αναλογικο προτεινω)...τον βαζεις στην εισοδο του πινακα σου...και καταγραφεις για μια ημερα...αφου πρωτα εχεις μαρκαρει τα νουμερα στο ρολοι σου...

Αν δεις διαφορα τοτε μιλα με καποιον ηλεκτρολογο, μηχανικο, δικηγορο δεν ξερω ποιος μπορει να σου πει τα επομενα σου βηματα...φανταζομαι οτι με την διαφορα στην μετρηση κτλ κτλ η αστυνομια και η ΔΕΗ θα σε βοηθησουν...αν μη τη αλλο θα σε κατευθυνουν προς την σωστη κατευθηνση...
μην το αφηνεις ετσι τα λεφτα ειναι παρα πολλα...

Κατσε τωρα γιατι με βαζεις σε σκεψεις..... :furious3:
500-600 ευρω κοινοχρηστο???

Πριν χρονια η (παλιο)διαχειριστρια που ολο προβληματα μας δημιουργει ακομα και τωρα, ειχε κανει μεγαλη φασαρια γιατι ειχε ερθει το κοινοχρηστο ρευμα στα 110 ευρω και ειχε φερει ηλεκτρολογο δικο της(!) και ειχε διακοψει τις παροχες στις ακριανες λαμπες του καθε οροφου στα διαμερισματα ( ο καθε οροφος εχει 1 στη μεση και απο 1 δεξια και αριστερα του καθε οροφου που ειναι τα διαμερισματα ετσι ωστε οταν πατας το κουμπι για το φως να αναβει μπροστα στη πορτα του καθε διαμερισματος για να βλεπεις.).
Η συγκεκριμενη αρνειται ακομα και τωρα να πληρωνει κοινοχρηστα η ο,τιδηποτε δαπανες γιατι δεν το θεωρει σωστο και ειναι στη φαση του απλα δεν πληρωνω.

χμ!!!!!! βρε λες να εκανε καμια λαδια και να μας φορτωσε???

Για να καταλαβω, εαν εχει καποιος συνδεσει κατι κοινοχρηστο (ανελκηστηρας , φωτα κτλ) πανω μου , αυτο θα ειναι ΠΡΙΝ τον πινακα μου και απο το ρολοι μου ΜΕΧΡΙ τον πινακα...σωστα?

To μετρητή δεν θα τον αναγνωρίσει σίγουρα η ΔΕΗ. Για σένα θα είναι γι ανα μπορέσεις όσο μπορείς να απομονώσεις τη ζημιά.
Συμφωνώ για το φτηνό αναλογικό μετρητή, αλλά απ' όσο κατάλαβα το πρόβλημα δεν είναι εμφανές συνέχεια, οπότε η καταγραφή που σου δίνει το ψηφιακό θα είναι χρήσιμη.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και από σενα αν πιάνουν τα χέρια σου. είναι απλά μια τσιμπίδα που πιάνεις γύρω από το καλώδιο της παροχής, αλλά όπως πάντα πρέπει να πούμε ότι το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι

Λογικα ναι...πριν τον πινακα σου...

αλλιως θα επρεπε να εχει προσβαση στον πινακα σου...που αν δεν του εδωσες εσυ δεν γινεται...

καθως και αν του εδωσες θα πρεπει να εχεις μια ασφαλεια που αν την κατεβασεις τοτε ΔΕΝ θα λειτουργει τιποτα κοινοχρηστο...ασανσερ κτλ κτλ...αρα ευκολο να το ελεγξεις...αλλα δεν νομιζω να παιζει κατι τετοιο...
Απο την αλλη μου φαινεται οτι ασανσερ αφου εχει μονοφασικο η πολυκατοικια δυσκολο να στο ριξουν σε εσενα γιατι τα ασανσερ οσο μικρα και να ειναι μπαινουν σε τριφασικο ρευμα...

απο κοινοχρηστα τι εχεις?

παραδειγμα εμεις χωρις θερμανση με καθαρηστρια κτλ κτλ κατω απο 50ρικο τον μηνα...και οταν ερθουν ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ κηπουροι κτλ κτλ...ανεβαινει λιγο πανω απο 50ρικο...μετα οτι εχουμε καψει σε θερμανση...

Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να φωνάξεις τη ΔΕΗ και να βγάλετε την ασφάλεια του μετρητή και να δεις ποιός θα βγεί να δει γιατί κόπηκε το ρεύμα...

Αυτό που μπορείς να κάνεις επίσης είναι να φωνάξεις τη ΔΕΗ και να βγάλετε την ασφάλεια του μετρητή και να δεις ποιός θα βγεί να δει γιατί κόπηκε το ρεύμα...

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ... :)

ΑΚΡΙΒΩΣ! κοιτάς έτσι τι δεν δουλεύει. επειδή ειπώθηκαν πολλά, ΠΡΩΤΑ απ'όλα, χρειάζεσαι έναν ηλεκτρολόγο εμπιστοσύνης (που δε θα σου πει άλλαξέ τα όλα) να τα κοιτάξει. Αυτό που πρέπει να του ζητήσεις είναι να μετρήσει το ρεύμα που πάει στην παροχή σου και να το συγκρίνει με το ρεύμα που φεύγει από το ρολόι σου (με επαγωγικό αμπερόμετρο - τσιμπίδα) για να δει αν σου παίρνουν ρεύμα πριν τον πίνακά σου. η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα σου παίρνουν μετά τον πίνακά σου για να μην τους κόβεις το ρεύμα από το γενικό σου. οπότε δεν έχει νόημα να ψάξεις για τις γραμμές μέσα από το σπίτι σου.

και κανένα 100ρικο να σου πάρει ο ηλεκτρολόγος, νομίζω ότι αξίζει με το να σου έρθει πάλι κανένα 500ρικο. φυσικά να βρεις έναν που να καταλαβαίνει τι του λες για αμπερόμετρα κλπ. τόσα χρήματα δικαιολογούνται μόνο αν χρησιμοποιούνται πολλά a/c από τη γραμμή σου για πολλές ώρες...

το ασανσέρ όπως ειπώθηκε δεν μπαίνει σε μονοφασική γραμμή και τα φώτα δεν καταναλώνουν τόσο πολύ (με το σκονάκι που έχω για καταναλώσεις, μου βγάζει ότι 10 λάμπες 60άρες που να καίνε 24/7 πάει 65 το μήνα, και πάλι δεν αρκούν για να φτάσουν τα νούμερά σου.... (οπότε μη σκέφτεσαι κοινόχρηστα φώτα, νομίζω μόνο από θερμοσίφωνες και κλιματιστικά).

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω.
Ανέφερες ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε στους 2 τελευταίους λογαριασμούς. Παλαιότερα ήταν χαμηλή η κατανάλωση και συνεπώς και οι λογαριασμοί ή από πάντα σε αυτό το σπίτι ήταν τόσο; Στο σπίτι αυτό μένεις περισσότερο καιρό από όσο εμφανίστηκε το πρόβλημα με υψηλές χρεώσεις; Δηλαδή υπήρχε περίοδος που πλήρωνες κανονικά λίγα χρήματα;
Αν δεν σου κλέβουν ρεύμα μόνο πολύ ενεργοβόρες συσκευές μπορούν να ανεβάσουν το λογαριασμό τόσο ψηλά (φούρνος, πιστολάκι μαλλιών, σίδερο για τα ρούχα, ηλεκτρικός θερμοσίφωνας) ή συσκευές μέσης και άνω κατανάλωσης που δεν κλείνουν ποτέ.
Το μοναδικό άλλο να έχεις αγοράσει κανένα τροφοδοτικό υπολογιστή 1000 W, και ο υπολογιστής να δουλεύει 24ωρο...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το μοναδικό άλλο να έχεις αγοράσει κανένα τροφοδοτικό υπολογιστή 1000 W, και ο υπολογιστής να δουλεύει 24ωρο...

Και 3.000 τροφοδοτικό να έχει, αν δε τραβάνε τα μέσα (κυρίως gpu) δεν ανεβαίνει τόσο η κατανάλωση.
Πέφτει το efficiency αλλά ως ποσοστό του ρεύματος που ζητάει ο υπολογιστής (το πολύ 500w για κανένα τούμπανο σε full load).

ΑΚΡΙΒΩΣ! κοιτάς έτσι τι δεν δουλεύει. επειδή ειπώθηκαν πολλά, ΠΡΩΤΑ απ'όλα, χρειάζεσαι έναν ηλεκτρολόγο εμπιστοσύνης (που δε θα σου πει άλλαξέ τα όλα) να τα κοιτάξει. Αυτό που πρέπει να του ζητήσεις είναι να μετρήσει το ρεύμα που πάει στην παροχή σου και να το συγκρίνει με το ρεύμα που φεύγει από το ρολόι σου (με επαγωγικό αμπερόμετρο - τσιμπίδα) για να δει αν σου παίρνουν ρεύμα πριν τον πίνακά σου. η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα σου παίρνουν μετά τον πίνακά σου για να μην τους κόβεις το ρεύμα από το γενικό σου. οπότε δεν έχει νόημα να ψάξεις για τις γραμμές μέσα από το σπίτι σου.

και κανένα 100ρικο να σου πάρει ο ηλεκτρολόγος, νομίζω ότι αξίζει με το να σου έρθει πάλι κανένα 500ρικο. φυσικά να βρεις έναν που να καταλαβαίνει τι του λες για αμπερόμετρα κλπ. τόσα χρήματα δικαιολογούνται μόνο αν χρησιμοποιούνται πολλά a/c από τη γραμμή σου για πολλές ώρες...

το ασανσέρ όπως ειπώθηκε δεν μπαίνει σε μονοφασική γραμμή και τα φώτα δεν καταναλώνουν τόσο πολύ (με το σκονάκι που έχω για καταναλώσεις, μου βγάζει ότι 10 λάμπες 60άρες που να καίνε 24/7 πάει 65 το μήνα, και πάλι δεν αρκούν για να φτάσουν τα νούμερά σου.... (οπότε μη σκέφτεσαι κοινόχρηστα φώτα, νομίζω μόνο από θερμοσίφωνες και κλιματιστικά).

Κανε αυτο που σου λεει ο vespas και θα βρεις λυση.....

Ο πινακας εχει ρελε διαρροης?
Μια πιθανη βλαβη θα ηταν στον διακοπτη του θερμοσιφωνα.Ειναι το μονο που αν εμενε συνεχως σε λειτουργια θα μπορουσε να κανει τετοιους λογαριασμους.

Δισκοπροιονο παρεληφθει απο τα Lidl...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!!
μαζι με κατι κολλες και ενα πολυμετρο που ελειπε απο την εργαλειοθηκη...
Φυσικα ουτε απο το κουτι δεν το εχω βγαλει να το δω... χεχεχεχεχε

Μια που για κάμποσο είχαμε πιάσει τα ηλεκτρολογικά, ας ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό...

Υπάρχει εξοικονομητής ενέργειας, με υπέρυθρο "μάτι" και δικό του τηλεχειρισμό? Ρωτάω γιατί έχω αγοράσει ένα τέτοιο:

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/CES-1R-LL.aspx

το οποίο όμως ανάβει με οποιαδήποτε εντολή από οποιοδήποτε τηλεχειριστήριο, και μετά αν για κάποιο λόγο δεν καταλαβαίνει ότι η συνδεδεμένη συσκευή τραβάει ρεύμα, σβήνει ξανά.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδέσω δύο τέτοια στους (μη τηλεχειριζόμενους, προφανώς) τελικούς ενισχυτές και να τους ανάβω εκ του μακρόθεν κατά βούληση, και με τη δυνατότητα προγραμματισμού στο Harmony Smart Control.

Εναλλακτικά, σκεφτόμουν για κάποια ενσύρματη λύση χρησιμοποιώντας το trigger output του προενισχυτή, αλλά φαίνεται πως δεν υπάρχει κάτι έτοιμο και θα προτιμούσα να μη μπλέξω με DIY 12βολτα ρελέ κλπ.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο μεγάλος καίει 50W... Σβηστός! Κάποια κυκλώματα παίρνουν συνεχώς ρεύμα για να είναι "έτοιμος"...

Υπάρχουν τηλεχειριζόμενα πολύμπριζα/πρίζες. Ο Καυκάς είχε νομίζω

Ό,τι έχω βρει (πχ Avidsen) είναι με RF όμως και όχι IR, άρα δεν μπορεί να ελεγχθεί με το Harmony...