Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η ακρίβεια της μέτρησης δεν εξαρτάτε από το πρόγραμμα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόκλιση εξαρτάτε από την συσκευή, το κινητό ή το τάβλετ, δηλαδή από την ακρίβεια του κλισιόμετρου που έχουν ενσωματωμένο.

(το 0,2 είναι του παραπάνω www.ebay.com/itm/Digital-Range-Angl...645?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41756486e5 , εάν δεν το έγραψα καθαρά, θα δεις στα τεχνικά του χαρακτηριστικά να το λέει)

Συμφωνώ ότι η ακρίβεια με τα app είναι ανάλογα με το κινητό / ταμπλέτα
Για αυτό λέω δοκίμασε με *το δικό σου* κινητό ή ταμπλέτα
Ανάλογα με το σενσορα που έχεις θεωρώ πιθανό να μπορείς να χτυπήσεις σε ακρίβεια το 0,2 της παραπάνω αγγελίας.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

ξέρει κανείς πώς λέγονται αυτού του είδους οι βίδες και πού μπορώ να βρω;

IMG_20141210_095640.jpg

Η μισή μπαίνει μέσα στο ούπα και το άλλο μισό μένει έξω για να βιδώσεις παξιμάδι πάνω του κ να στερεώσεις πράγματα. Η άλλη ερώτηση είναι πώς τη σφίγγουμε μέσα στο ούπα, αφού με το χέρι μπαίνει μόνο μέχρι ένα σημείο και το παξιμάδι γυρίζει ελεύθερα χωρίς να προσφέρει "κόντρα". Με πένσα θα χαλάσουν τα πάσα...

την πιανεις το τσοκ του δραπανοκατσαβιδου (μην φοβασαι δεν χαλανε οι βολτεσς της ντιζας) και με αργη ταχυτητα το βιδωνεις στην ουπα και εισαι τζετ...

την πιανεις το τσοκ του δραπανοκατσαβιδου (μην φοβασαι δεν χαλανε οι βολτεσς της ντιζας) και με αργη ταχυτητα το βιδωνεις στην ουπα και εισαι τζετ...

ρωτάω γιατί προσπαθώντας με μια πένσα, τις χάλασα τις βόλτες!

ρωτάω γιατί προσπαθώντας με μια πένσα, τις χάλασα τις βόλτες!

Υπάρχουν και τα παρακάτω Ντιζοστρίφωνα με εξάγωνο μεταξύ των σπειρωμάτων για βίδωμα με κλειδί και με εσωτερικό torx

http://www.agirosis.gr/Εγκαταστάσεις-ΗΜ/Εξαρτήματα-Εγκαταστάσεων/STS-Ανοξείδωτο-Ντιζοστρίφωνο.html

ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΆΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓΒΓŽΒ―Γβ€ Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΏ_01.jpg

http://www.agirosis.gr/Εγκαταστάσεις-ΗΜ/Εξαρτήματα-Εγκαταστάσεων/STST-Ντιζοστρίφωνο.html

ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΆΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓΒΓŽΒ―Γβ€ Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΏ_02.jpg

ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΆΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓΒΓŽΒ―Γβ€ Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΏ_02_1.jpg

Και εγώ νομίζω ότι με το κόντρα παξιμάδι κάνεις δουλειά. Δηλαδή με δύο παξιμάδια και βιδώνεις το εξωτερικό.

Εννοειται πως με διπλο παξιμαδι θα κανεις δουλεια. Απλα το βιδωμα μπορει να γινει και με τσοκ δραπανου αρκει να πρεπει να κρεμαστεις επανω στο κλειδι για να στριψει.
Η πενσα ειναι πολυ πιο επιφοβη.

τελικά βρήκα με υποδοχή torx. το κόλπο με το τσοκ το χρησιμοποίησα για να βγάλω τα παλιά. τί εννοείς όμως "να πρεπει να κρεμαστεις επανω στο κλειδι για να στριψει"; να το σφίξω αρκετά;
αυτά τα ντιζοστρίφωνα δεν υπάρχουν σε μικρά μεγέθη (πχ Μ3/Μ4); σκέφτηκα ότι θα ήταν χρήσιμα για να βάλει κανείς βίδα σε ξύλο που δεν μπορεί να τρυπήσει διαμπερώς. πχ θέλω να βάλω ένα χερούλι σε πόρτα ντουλάπας που από την πίσω πλευρά έχει κολληθεί καθρέφτης (και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να τον τρυπήσω γιατί είναι ήδη τοποθετημένος και φοβάμαι μην τον σπάσω). ένα τέτοιο μικρό ντιζοστρίφωνο θα ήταν ιδανικό...

Θελω να κοβω-σκαβω ξυλο με το τρυπανακι μου (Lidl), για να βαζω την ροζετα στο καπακι κιθαρας. Μιλαμε για χαραξη 0,6mm αντε 0,8mm σε καποια σημεια , οσο βρισκω το παχος των καπλαμαδων στο εμποριο . Ποιο απο τα proxxon-dremel bit θα μου κανει τη δουλεια; Για να γλυτωσω το tearout ολοι προτεινουν να εχουν κοψιμο προς τα κατω. Δηλαδη το bit γυρναει προς τα δεξια αλλα οι σπειρες προς τα αριστερα. Υπαρχει ή θα πρεπει να πληρωσω 50-60 για να παραγγειλω ενα bit απο αμερικη;...

Μια ερώτηση : πως λέγεται αυτό το υλικό πού είναι μαυρο (μολυβι) και μοιάζει μεταξύ αφρολεξ και αρμαφλεξ? Αυτό που μπάινει και στις θήκες των εργαλείων για τακτοποίησή τους.

μαλλον αυτο ζητας

https://www.google.gr/search?q=clos...Fwww.casesbypelican.com%2Ffoam-pe.htm;479;326

και αυτο ειναι ακλο να βρισκεται για μελλοντικη αναφορα
http://www.foamonline.com/types.php?cartID=60c3bb9c2dad8a63cb4d8c79932cefdb

Ναι κάτι τέτοιο https://www.google.gr/search?q=clos...ww.allguncases.com%2F22-pistols.htm;2172;1683

αλλά ξέρεις πώς το ζητάνε στα ελληνικά?

Μια ερώτηση : πως λέγεται αυτό το υλικό πού είναι μαυρο (μολυβι) και μοιάζει μεταξύ αφρολεξ και αρμαφλεξ? Αυτό που μπάινει και στις θήκες των εργαλείων για τακτοποίησή τους.

Στα αγγλικά γενικός ονομάζονται "Foam Inserts"

=> Google :Foam Inserts

Εννοω αν θελει για να βιδωσει στο ουπατ να κρεμαστεις επανω για να μπει τοτε δεν κανει ουτε το τσοκ του δραπανου.

Ευχαριστώ. Θα δω αν και σαν foam inserts δεν νομίζω να βρω ακρη σύντομα στην Ελλάδα (ρίχνοντας μια πρόχειρη ματια στο google). Που τα βρίσκουμε? Στα μονωτικά?

Ευχαριστώ. Θα δω αν και σαν foam inserts δεν νομίζω να βρω ακρη σύντομα στην Ελλάδα (ρίχνοντας μια πρόχειρη ματια στο google). Που τα βρίσκουμε? Στα μονωτικά?

Για ποια χρήση τα θέλεις ?

Για ποια χρήση τα θέλεις ?

Για να τακτοποιήσω κάτι εργαλεία DREMEL σε μία κασετίνα. Αφού το διαμορφώσω βέβαια.

Στην Ελλαδα θα τα βρεις ως ricofon που ειναι για μονωσεις. Πιστευω οτι ειναι το ιδιο. Εχει και το praktiker καποια φυλλα σχετικα λεπτα. Εγω για το βαλιστακι με τα προσοφθαλμια που εφτιαξα εβαλα τετοιο. Τρια κομματια για να φτιαξω το παχος που ηθελα.

Ψάξε σαν kaizen foam...
Αν και Ελλάδα δύσκολο να το βρεις...

Στην Ελλαδα θα τα βρεις ως ricofon που ειναι για μονωσεις. Πιστευω οτι ειναι το ιδιο. Εχει και το praktiker καποια φυλλα σχετικα λεπτα. Εγω για το βαλιστακι με τα προσοφθαλμια που εφτιαξα εβαλα τετοιο. Τρια κομματια για να φτιαξω το παχος που ηθελα.

Δεν ξέρω αν είναι ιδιο με το ρικοφον. Το ρικοφον έχει διαφόρων σχημάτων κυψέλες (σαν αυγοθήκες). Αυτό που λέω εγώ είναι flat και στις 2 όψεις. Είχα δει κάτι, τώρα που το λές, στο praktiker αλλά ήταν πανάκριβο το φύλλο (...και μικρών διαστάσεων).

Θα το δω και σαν KAIZEN αλλιώς θα καταλήξω σε rikofon.

Ευχαριστώ!