Flat πηρα και εγω. Αλλα ειναι οντως ακριβα. Τα βρισκεις αναλογα την πυκνοτητα και το παχος απο 8 το τετραγωνικο ως 30Δεν ξέρω αν είναι ιδιο με το ρικοφον. Το ρικοφον έχει διαφόρων σχημάτων κυψέλες (σαν αυγοθήκες). Αυτό που λέω εγώ είναι flat και στις 2 όψεις. Είχα δει κάτι, τώρα που το λές, στο praktiker αλλά ήταν πανάκριβο το φύλλο (...και μικρών διαστάσεων).
Θα το δω και σαν KAIZEN αλλιώς θα καταλήξω σε rikofon.
Ευχαριστώ!
πέρασα απο carefour σπάτα (μακαρθουρ) και έχει διάφορα εργαλειάκια μεταξυ των οποίων σφυγκτηράκια με 1.5 ευρώ.
Δεν το θεωρώ προσφορά αλλά δεν είναι και άσχημα.
συμφωνώ. Μόνο 2 αγόρασα μιας και τα είδα μπροστά μου να υπάρχουν.
Περιμένω να φέρει το lidl απο το νέο έτος ας ελπίσουμε.
H bosch πρωτοπορει παλι και βγαζει την πρωτη 10.8ν μπαταρια με xωρητικοτητα 2.5μΑω!! Διαθεσιμη απο τον καινουριο χρονο.
Για την 10βολτη σειρα επαγγελματικων εργαλειων της bosch.
![]()
Ωραιοτατη και επεξηγηματικη αναλυση των μπαταριων Γιαννη. Το κατεχεις το θεμα βλεπω)
Nα προσθεσω εδω οτι η πανασονικ/σανυο εχει κυκλοφορησει αρκετο καιρο κιολας, μπαταριες 18650 3.6βολτ (ο τυπος/μεγεθος που χρησιμοποιουνται οπως αναφερεις παραπανω) χωρητικοτητας 3400μαω.
Αυτο σημαινει οτι αυριο κιολας μπορει να κυκλοφορησει η bosch 10 βολτη μπαταρια, οχι των 2.5Αω, οχι των 3.0Αω αλλα των 3.4Αω!! Δηλαδη, οπως το ειπες, 3 μπαταριες 18650 των 3.6v και 3.4Aω συνδεδεμενες εν σειρα.
Επισης να αναφερω οτι σε καποια εργαλεια (πχ. dremel) οι ιδιες 10βολτες μπαταριες τριων στοιχειων 18650 αναφερονται και ως 12βολτες, επειδη στην πληρη φορτιση τους οι 18650 μπαταριες αποδιδουν 4.1βολτ.
Δηλαδη εχουμε ονομαστικη ταση 3.6βολτ και πραγματικη ταση που φτανει τα 4.1/4.2 βολτ.
Για το toolguyd που λες, μου αρεσει πολυ διοτι αναφερεται σε νεες κυκλοφοριες ολων των ειδων των εργαλειων, οχι μονο bosch. Noμιζω οτι ειναι το κορυφαιο site για ενημερωση εργαλειων γενικοτερα.
Aν οι αναγκες ενος πολυ αποτελεσματικου κινητηρα εργαλειου (πχ. bosch/makita/etc) ειναι γυρω στα 10Α, δεν βλεπω καποιο προβλημα με τις κοινες 18650 κοβαλτιου που εχουν σαφεστατο προβαδισμα στην χωρητικοτητα εναντι των αλλων 18650. Aν οι αναγκες ειναι αυξημενες, 18βολτα και πανω εργαλεια, τοτε αναγκαστικα πας στις 18650 IMR που μπορουν πλεον να σηκωσουν μεγαλυτερα φορτια, πχ. εως 30Α.
Για τις ΙΝR που αναφερεις δεν βλεπω καποιo oυσιωδες πλεονεκτημα εναντι των IMR. Αν ειναι για λογους ασφαλειας (υπερφορτιση), τα καλα εργαλεια/φορτιστες εχουν ουτως η αλλως τους δικους τους μηχανισμους προστασιας.
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει ποια ειναι ακριβως τα επιμερους 18650 στοιχεια μιας μπαταριας bosch/dremel. Nα δουμε την χημεια τους και τον τυπο τους. Μου φαινεται οτι θα ανοιξω καμμια, ετσι για λογους ενημερωσης)
Το κάνανε ήδη κάποιοι... την γλύτωσαν οι μπαταρίες σου...
https://www.youtube.com/watch?v=Tq-_tf2cRGI
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.