Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν ξέρω αν είναι ιδιο με το ρικοφον. Το ρικοφον έχει διαφόρων σχημάτων κυψέλες (σαν αυγοθήκες). Αυτό που λέω εγώ είναι flat και στις 2 όψεις. Είχα δει κάτι, τώρα που το λές, στο praktiker αλλά ήταν πανάκριβο το φύλλο (...και μικρών διαστάσεων).

Θα το δω και σαν KAIZEN αλλιώς θα καταλήξω σε rikofon.

Ευχαριστώ!
Flat πηρα και εγω. Αλλα ειναι οντως ακριβα. Τα βρισκεις αναλογα την πυκνοτητα και το παχος απο 8 το τετραγωνικο ως 30

πέρασα απο carefour σπάτα (μακαρθουρ) και έχει διάφορα εργαλειάκια μεταξυ των οποίων σφυγκτηράκια με 1.5 ευρώ.
Δεν το θεωρώ προσφορά αλλά δεν είναι και άσχημα.

Attachments

• ΓŽΒ£Γβ€ Γβ€¦ΓŽΒ³ΓŽΒΊΓŽΒ?ΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    ΓŽΒ£Γβ€ Γβ€¦ΓŽΒ³ΓŽΒΊΓŽΒ?ΓΒΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    71.3 KB · Views: 455

πέρασα απο carefour σπάτα (μακαρθουρ) και έχει διάφορα εργαλειάκια μεταξυ των οποίων σφυγκτηράκια με 1.5 ευρώ.
Δεν το θεωρώ προσφορά αλλά δεν είναι και άσχημα.

παρε τα stanley καλυτερα...πολυ καλυτερα, δεν συγκρινονται. αυτα τα amtech σπανε για πλακα. εχω σπασει ενα σωρο.

συμφωνώ. Μόνο 2 αγόρασα μιας και τα είδα μπροστά μου να υπάρχουν.

Περιμένω να φέρει το lidl απο το νέο έτος ας ελπίσουμε.

H bosch πρωτοπορει παλι και βγαζει την πρωτη 10.8ν μπαταρια με xωρητικοτητα 2.5μΑω!! Διαθεσιμη απο τον καινουριο χρονο.

Για την 10βολτη σειρα επαγγελματικων εργαλειων της bosch.

Bosch-12V-Max-2-5Ah-Battery-Pack.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

συμφωνώ. Μόνο 2 αγόρασα μιας και τα είδα μπροστά μου να υπάρχουν.

Περιμένω να φέρει το lidl απο το νέο έτος ας ελπίσουμε.

ναι και γω σθμφωνω ,εμενα μου εσπασε απ το πρωτο σφιξιμο!

Για οποιον χρειαζεται δισκοπριονο χειρος μπαταριας, το νεο 10 βολτο επαγγελματικο Bosch GKS φαινεται μια χαρα. Eλαχιστο σε μεγεθος και μονο 1.4κιλα με τη μπαταρια.
Καιρο σκεφτομουν μια φορητη λυση για δισκοπριονο και νομιζω οτι αυτη ειναι καλη, ιδιαιτερα για οποιους εχουν αλλα εργαλεια της σειρας που χρησιμοποιουν τις ιδιες μπαταριες.

Εχει μαξιμουμ βαθος κοπης τα 26μμ και η ροπη του φαινεται ισχυροτατη για 10βολτο εργαλειο. Υπαρχει και το 18βολτο Bosch αλλα η τιμη ξεφευγει.
Λεω να το δοκιμασω, μιας και οι αναγκες μου για κοπες/ξυλοκατασκευες βαθυτερες των 25μμ σπανιζουν. Για την αναγκη υπαρχει παντα και το φτηνο ηλεκτρικο:)

Χωρις μπαταρια κοστιζει περιπου 100-110 euro.
7730_GKS_108_V-LI_3.jpg

http://www.bosch-professional.com/gr/el/gks-10-8-v-li-34687-ocs-p/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H bosch πρωτοπορει παλι και βγαζει την πρωτη 10.8ν μπαταρια με xωρητικοτητα 2.5μΑω!! Διαθεσιμη απο τον καινουριο χρονο.

Για την 10βολτη σειρα επαγγελματικων εργαλειων της bosch.

Bosch-12V-Max-2-5Ah-Battery-Pack.jpg

Καλό Site το http://toolguyd.com αλλά εάν θέλεις να ενημερώνεσαι για καινούργια εργαλεία από την Bosch καλύτερα να παρακολουθείς την Πηγή.

= > Bosch Δελτία τύπου για Power Tools

Οσον αφορά της μπαταρίες :

Τα cell που χρησιμοποιούνται είναι 3.6v
Για την 10,8v σειρά χρειάζονται 3x3.6v=10.8v συνδεσμολογία εν σειρά
Για την 14.4v σειρά χρειάζονται 4x3.6v=14.4v συνδεσμολογία εν σειρά
Για την 18v σειρά χρειάζονται 5x3.6v=18v συνδεσμολογία εν σειρά
Για την 36v σειρά χρειάζονται 10x3.6v=18v συνδεσμολογία εν σειρά

Η χωρητικότητα του cell καθορίζει και την χωρητικότητα της μπαταρίας.

Η μπαταρίες με cells μέχρι 1.3Ah νομίζω ότι έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούνται από την Bosch.

Τα cells που ευρέως χρησιμοποιούνται/παράγονται είναι τα 1.5Ah, 2.0 Ah, έτσι έχουμε μπαταρίες με αντίστοιχη χωρητικότητα δηλαδή :
Για την 10.8v σειρά 1.5Ah και 2.0 Ah κάνοντας χρήση 3ών cells και 4,0 κάνοντας χρήση 6 cells (3α εν σειρά και επί δύο σετ αυτών εν παραλλήλο)
Για την 18v σειρά 1,5Ah και 2.0 Ah κάνοντας χρήση 5 cells και 3,0 και 4,0 κάνοντας χρήση 10 cells (5 εν σειρά και επί δύο σετ αυτών εν παραλλήλο)
το ίδιο/ανάλογο ισχύει και για τις υπόλοιπες σειρές. 14.4v και 36v.

Στις αρχές του 2014 η Bosch κυκλοφόρησε μπαταρία 18v 5.0Ah και στις αρχές του 2015 θα κυκλοφορήσει μπαταρία 18v 6.0Ah.

Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τα προηγούμενα ότι η Bosch χρησιμοποιεί σε αυτές τις μπαταρίες Cells των 2.5Ah και 3.0Ah έτσι με 10 cells (5 εν σειρά και επί δύο σετ αυτών εν παραλλήλο) φτάνει στις συγκεκριμένες χωρητικότητες.

Με τα 2.5Ah και 3.0Ah μπορεί να φτιάξει μπαταρίες στα 10.8v των 2.5Ah και 3.0Ah κάνοντας χρήση τριών από αυτά σε σειρά και άμα βάλει άλλο ένα σετ παράλληλα θα φτάσει τα 5.0Ah και 6.0Ah

Στα 18.0v μπορεί να φτιάξει μπαταρίες με 5 cells (που συνήθως ονομάζει Slim ή Compact) με χωρητικότητα 2.5Ah και 3.0Ah πέραν των 5.0Ah και 6.0Ah που χρησιμοποιούν 10cells.

Είδη ανακοίνωσε τις 10.8v των 2.5Ah

Τις υπόλοιπες θα τις δούμε σιγά σιγά στο μέλλον να ανακοινώνονται δηλαδή τις 10.8v των 3.0Ah, 5.0Ah και 6.0Ah τις 18v Slim ή Compact των 2.5Ah και 3.0Ah και τις αντίστοιχες στα 14.4v και 36v.

Ωραιοτατη και επεξηγηματικη αναλυση των μπαταριων Γιαννη. Το κατεχεις το θεμα βλεπω :))

Nα προσθεσω εδω οτι η πανασονικ/σανυο εχει κυκλοφορησει αρκετο καιρο κιολας, μπαταριες 18650 3.6βολτ (ο τυπος/μεγεθος που χρησιμοποιουνται οπως αναφερεις παραπανω) χωρητικοτητας 3400μαω.
Αυτο σημαινει οτι αυριο κιολας μπορει να κυκλοφορησει η bosch 10 βολτη μπαταρια, οχι των 2.5Αω, οχι των 3.0Αω αλλα των 3.4Αω!! Δηλαδη, οπως το ειπες, 3 μπαταριες 18650 των 3.6v και 3.4Aω συνδεδεμενες εν σειρα.

Επισης να αναφερω οτι σε καποια εργαλεια (πχ. dremel) οι ιδιες 10βολτες μπαταριες τριων στοιχειων 18650 αναφερονται και ως 12βολτες, επειδη στην πληρη φορτιση τους οι 18650 μπαταριες αποδιδουν 4.1βολτ.
Δηλαδη εχουμε ονομαστικη ταση 3.6βολτ και πραγματικη ταση που φτανει τα 4.1/4.2 βολτ.

Για το toolguyd που λες, μου αρεσει πολυ διοτι αναφερεται σε νεες κυκλοφοριες ολων των ειδων των εργαλειων, οχι μονο bosch. Noμιζω οτι ειναι το κορυφαιο site για ενημερωση εργαλειων γενικοτερα.

^
Και στην Αμερική τα Bosch 10,8v αναφέρονται ως 12V, το ίδιο κάνουν και άλλες εταιρείες και αναφέρουν ακόμα και τα 18v ως 20V ...

οχι Χιωτη....οι μπαταριες λιθιου κοβλατιου δεν μπορουν να αντεξουν τα φορτια
μαλλον μιλαμε για υβριδικες INR (Λιθιου-νικελιου-κοβαλτιου) με χωρητικοτητα 2900 στις προδιαγραφες.

Ωραιοτατη και επεξηγηματικη αναλυση των μπαταριων Γιαννη. Το κατεχεις το θεμα βλεπω :))

Nα προσθεσω εδω οτι η πανασονικ/σανυο εχει κυκλοφορησει αρκετο καιρο κιολας, μπαταριες 18650 3.6βολτ (ο τυπος/μεγεθος που χρησιμοποιουνται οπως αναφερεις παραπανω) χωρητικοτητας 3400μαω.
Αυτο σημαινει οτι αυριο κιολας μπορει να κυκλοφορησει η bosch 10 βολτη μπαταρια, οχι των 2.5Αω, οχι των 3.0Αω αλλα των 3.4Αω!! Δηλαδη, οπως το ειπες, 3 μπαταριες 18650 των 3.6v και 3.4Aω συνδεδεμενες εν σειρα.

Επισης να αναφερω οτι σε καποια εργαλεια (πχ. dremel) οι ιδιες 10βολτες μπαταριες τριων στοιχειων 18650 αναφερονται και ως 12βολτες, επειδη στην πληρη φορτιση τους οι 18650 μπαταριες αποδιδουν 4.1βολτ.
Δηλαδη εχουμε ονομαστικη ταση 3.6βολτ και πραγματικη ταση που φτανει τα 4.1/4.2 βολτ.

Για το toolguyd που λες, μου αρεσει πολυ διοτι αναφερεται σε νεες κυκλοφοριες ολων των ειδων των εργαλειων, οχι μονο bosch. Noμιζω οτι ειναι το κορυφαιο site για ενημερωση εργαλειων γενικοτερα.

Aν οι αναγκες ενος πολυ αποτελεσματικου κινητηρα εργαλειου (πχ. bosch/makita/etc) ειναι γυρω στα 10Α, δεν βλεπω καποιο προβλημα με τις κοινες 18650 κοβαλτιου που εχουν σαφεστατο προβαδισμα στην χωρητικοτητα εναντι των αλλων 18650.
Aν οι αναγκες ειναι αυξημενες, 18βολτα και πανω εργαλεια, τοτε αναγκαστικα πας στις 18650 IMR που μπορουν πλεον να σηκωσουν μεγαλυτερα φορτια, πχ. εως 30Α.
Για τις ΙΝR που αναφερεις δεν βλεπω καποιo oυσιωδες πλεονεκτημα εναντι των IMR. Αν ειναι για λογους ασφαλειας (υπερφορτιση), τα καλα εργαλεια/φορτιστες εχουν ουτως η αλλως τους δικους τους μηχανισμους προστασιας.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει ποια ειναι ακριβως τα επιμερους 18650 στοιχεια μιας μπαταριας bosch/dremel. Nα δουμε την χημεια τους και τον τυπο τους.

Μου φαινεται οτι θα ανοιξω καμμια, ετσι για λογους ενημερωσης:))

βασiκα η σειρα παει IMR>INR>ICR

για τις ICR το οριο ειναι 2C, αρα γραψε 6,8Α μεγιστο σε πληρη φορτιση

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Aν οι αναγκες ενος πολυ αποτελεσματικου κινητηρα εργαλειου (πχ. bosch/makita/etc) ειναι γυρω στα 10Α, δεν βλεπω καποιο προβλημα με τις κοινες 18650 κοβαλτιου που εχουν σαφεστατο προβαδισμα στην χωρητικοτητα εναντι των αλλων 18650. Aν οι αναγκες ειναι αυξημενες, 18βολτα και πανω εργαλεια, τοτε αναγκαστικα πας στις 18650 IMR που μπορουν πλεον να σηκωσουν μεγαλυτερα φορτια, πχ. εως 30Α.
Για τις ΙΝR που αναφερεις δεν βλεπω καποιo oυσιωδες πλεονεκτημα εναντι των IMR. Αν ειναι για λογους ασφαλειας (υπερφορτιση), τα καλα εργαλεια/φορτιστες εχουν ουτως η αλλως τους δικους τους μηχανισμους προστασιας.
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει ποια ειναι ακριβως τα επιμερους 18650 στοιχεια μιας μπαταριας bosch/dremel. Nα δουμε την χημεια τους και τον τυπο τους. Μου φαινεται οτι θα ανοιξω καμμια, ετσι για λογους ενημερωσης:))

Το κάνανε ήδη κάποιοι... την γλύτωσαν οι μπαταρίες σου...
https://www.youtube.com/watch?v=Tq-_tf2cRGI

Nαι, ετσι ειναι, 6.8Α max. discharge rate, 2C, πολυ σωστα το γραφεις.
Βεβαια, καποιες μπαταριες ICR ειναι ικανες και επιτρεπουν μεγιστα φορτια μεχρι 10-12Α για καποια δευτερολεπτα μεχρι 30 αν δεν κανω λαθος. Οταν δηλαδη φορτσαρει το εργαλειο και χρησιμοποιει την πληρη ροπη του.

Ειμαι πολυ περιεργος να δω τα amber που τραβαει ενα 10βολτο εργαλειο μπαταριας, οποιοδηποτε εργαλειο, οποιασδηποτε μαρκας.
Δεν βρηκα τιποτε σχετικο στο διαδικτυο με μια συντομη ματια που εριξα. Θα εχει ενδιαφερον.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κάνανε ήδη κάποιοι... την γλύτωσαν οι μπαταρίες σου...
https://www.youtube.com/watch?v=Tq-_tf2cRGI

χαχα, thanks Αντωνη δεν νομιζω να την γλυτωσαν οι μπαταριες μου -ακομα. Το εχω δει το βιντεο αλλα δεν με πειθει οτι ειναι οι σωστες μπαταριες που βαζει ο τυπος.
Χαιρεται που βαζει μπαταριες των 3Ah αλλα αν το εργαλειακι τραβαει 15Α, υπαρχει θεμα διοτι οι συγκεκριμενες μπαταριες μπορουν να δωσουν μεχρι 6 αμπερακια στο εργαλειο..:))

Το θεμα ειναι ακριβως αυτο που γραφω παραπανω. Πρεπει να μαθουμε ποσα αμπερ τραβαει ενα δεκαβολτο εργαλειο. Αναλογα το εργαλειο βεβαια, αλλα αν μαθουμε για ενα θα μπορουμε να καταλαβουμε τι γινεται στο περιπου.

Ο τυπος στο βιντεο δεν αναφερει πως συμπεριφερονται οι μπαταριες που βαζει. Αν ομως το dremel δουλευει καλα στις 35000 στροφες υπο φορτιο, τοτε οκ.
Σημαινει οτι τα 10βολτα θελουν γυρω στα 6-7 Α φορτιο. Οποτε οι κοινες 18650 >3000μαω ειναι αρκετες.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτός εδώ ο Κινέζος
http://www.batterysupports.com/108v...-3s-lithium-ion-liion-battery-pack-p-101.html
εχει ήδη προ-συναρμολογημένα battery packs (πχ με στοιχεία = 3,1Ah)
τα οποία φαντάζομαι μπορεί να βάλει σε μορφή "κατάλληλη" για τα εργαλεία bosch 10.8V (οπως εδώ)

ΤΟ θέμα ειναι οτι οι "μαμά" μπαταριες/power packs στους περισσότερους (?) ειναι ακόμα άριστες και εντος εγγύησης - οταν χρειαστεί αντικατάσταση, θα το εξετάσουμε καλύτερα...

Καλημερα και χρονια πολλα. Σημερα ανοιξα το δωρο μου (Dremel moto saw). Ειχε μεσα δωρο ενα πακετακι με 5 λεπιδες fine cut επιπλεον των 5 που εχει ως πακετο. Εκοψα δοκιμαστικά ενα κομματι κοντρα πλακε 1cm και το εκοψε για την πλακα του. Ερωτηση. Η βαση δεχεται ηλεκτρικη σκουπα αλλα λογικα θελει εναν υποδοχεα γιατι η δικια μας δεν μπαινει. Στο εξωτερικο τον βλεπω στα πακετα . Ως ανταλλακτικο ομως δεν το βλεπω για αγορα. Που μπορω να το προμηθευτω;
dremel_moto_saw_06.jpg

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Χρόνια πολλά!
Με υγεία και χαρά σε όλους!
:-)

Καλορίζικο το μηχάνημα!
Έχω δυο ηλεκτρικές σκούπες στο <<εργαστήριο>> και η μια ταιριάζει στην υποδοχή εξαγωγής σκόνης του motosaw η άλλη όχι.
Σε αυτή που δεν ταίριαζε τοποθέτησα ένα κομμάτι σωλήνα μικρότερης διαμέτρου σαν αντάπτορα για να γίνει η σύνδεση.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Οντως καλη η λυση σου. Τωρα που το σκεφτηκα καλυτερα , ακομη και ο ανταπτορας μπορει να μην εκανε παλι για την σκουπα μας και το μονο που θα μου εδινε θα ηταν μια σπαστη προεκταση.