n_olympios
Supreme Member
- 17 June 2006
- 3,624
Aν επρεπε να παρω θα επαιρνα την deWalt μονο και μονο επειδη εχει 3 λαμες εναντι 2 της metabo.
Nαι, ειναι σιγουρο. Βλεπω γενικοτερα τα reviews και ειναι πολυ θετικα.
Ομως εγω συνηθως αγοραζω αυτο που μου αρεσει και με εμπνεει, ας ειναι και κοντρα στο ρευμα και κοντρα στα reviews)
http://www.bestplaners.com/dewalt-dw734-review/
Αυτό είναι το 734 όμως, το ίδιο είναι; Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το 733. Μήπως είναι διαφορετικά μοντέλα και το 733 έχει 2 μαχαίρια;
Επίσης, απ´ότι βλέπω, το Μetabo έχει 3 χρόνια εγγύηση και το Dewalt 1.
Μήπως παίζει καμία επέκταση εγγύησης και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι?
Αυτό είναι το 734 όμως, το ίδιο είναι; Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το 733. Μήπως είναι διαφορετικά μοντέλα και το 733 έχει 2 μαχαίρια;
Επίσης, απ´ότι βλέπω, το Μetabo έχει 3 χρόνια εγγύηση και το Dewalt 1.
Χρειάζεται και λίγο ψάξιμο η χώρα κατασκευής του Metabo... Μην πέσουμε σε τίποτε Κινεζο-Ταϊβανιές... :huh2:
Χρειάζεται και λίγο ψάξιμο η χώρα κατασκευής του Metabo... Μην πέσουμε σε τίποτε Κινεζο-Ταϊβανιές... :huh2:
Περί ξεχονδριστήρα, η μία παραπάνω λεπίδα είναι πολύ σημαντική (αν τελικά έχει κάποιο απ'τα δύο - και υποθέτοντας ότι στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια - δύναμη μοτέρ, μέγιστος αριθμός στροφών, ταχύτητα τροφοδοσίας).
Γενικά αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ποιότητα της κατεργασμένης επιφάνειας, και οι παραπάνω λεπίδες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, τόσο επεξεργασίας αλλά και μακροβιότητας του μηχανήματος.
Χωρίς να έχω εμπειρία από τέτοιες ερασιτεχνικές πλάνες/ξεχονδριστήρες θεωρώ τις 3 λεπίδες absolute minimum.
Επίσης οπωσδήποτε να έχει πλάνη από πάνω, αν θες να βγάζεις τεμάχια που οι γωνίες τους θα είναι 90 μοίρες.
Οπου και να κατασκευαζονται τα επωνυμα εργαλεια, ολα τα επιμερους εξαρτηματα πρεπει να ειναι ακριβως τα ιδια.
Αν θα υπαρξει διαφορα, αυτο θα οφειλεται κατα την διαρκεια της συναρμολογησης οπου εμπλεκεται ανθρωπινος παραγοντας.
Αν υποθεσουμε οτι ο γερμανος υπαλληλος ειναι πιο επιδεξιος/εκπαιδευμενος απο τον αντιστοιχο κινεζο, τοτε ναι υπαρχει περιπτωση να υπαρξει διαφορα σε ενα κομματι εαν ξεφυγει απο τον τελικο ελεγχο ποιοτητας.
Προσωπικα, μεταξυ ολων των επωνυμων προιοντων που εχω, ειτε κατασκευαζονται στη Γερμανια, ειτε στην Μαλαισια ειτε στο Μεξικο ειτε στην Κινα, δεν εχω αισθανθει διαφορα.
Οταν υπαρχει εμπιστοσυνη σε μια μαρκα, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Το γεγονος της παραγωγης σε τριτες χωρες εχει κανει καποια απλησιαστα εργαλεια, εντελως προσιτα. Αυτο ειναι το πλεον σημαντικο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.