Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aν επρεπε να παρω θα επαιρνα την deWalt μονο και μονο επειδη εχει 3 λαμες εναντι 2 της metabo.

Περί ξεχονδριστήρα ο λόγος...
Επειδή πρέπει να αποφασίσω κι επειδή το εργαλείο είναι ακριβό και δεν θέλω να την πατήσω προσπαθώ να δώ τα + και τα - του καθενός κι έχω ψιλομπλοκάρει. Είμαι πιο κοντά στο Metabo γιατί είναι φτηνότερο με καλύτερα, έστω και οριακά, χαρακτηριστικά αλλά σπροσπαθώ να δώ αν μου έχει ξεφύγει κάτι.
Μιχάλη, αυτό με τα 3 μαχαίρια του Dewalt είναι σίγουρο; Δεν το βλέπω πουθενά, και σαν ανταλλακτικά σε set των 2 τα πουλάνε.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Nαι, ειναι σιγουρο. Βλεπω γενικοτερα τα reviews και ειναι πολυ θετικα.
Ομως εγω συνηθως αγοραζω αυτο που μου αρεσει και με εμπνεει, ας ειναι και κοντρα στο ρευμα και κοντρα στα reviews :))

http://www.bestplaners.com/dewalt-dw734-review/

Αυτό είναι το 734 όμως, το ίδιο είναι; Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το 733. Μήπως είναι διαφορετικά μοντέλα και το 733 έχει 2 μαχαίρια;
Επίσης, απ´ότι βλέπω, το Μetabo έχει 3 χρόνια εγγύηση και το Dewalt 1.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτό είναι το 734 όμως, το ίδιο είναι; Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει το 733. Μήπως είναι διαφορετικά μοντέλα και το 733 έχει 2 μαχαίρια;

Μήπως παίζει καμία επέκταση εγγύησης και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι?

Κάτι βρήκα στο internet που δεν μου πολυαρέσει... :chinscratch:

The DW733 has always been a well respected capable machine. The 733 was discontinued a few years ago, and replaced by the DW734. The difference being 3 blades vs 2, and the 734’s blades are disposable vs resharpenable for the 733.

Και τα Dewalt απ'όσο ξέρω 3 χρόνια έχουν με δήλωση του εργαλείου. Για αγορά από Ελλάδα βέβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Μήπως παίζει καμία επέκταση εγγύησης και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι?

Δεν το αποκλείω... Συνήθως το γράφουν όμως.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Sorry, νομιζα οτι μιλουσαμε για τα νεωτερα μοντελα deWalt. Ειχα την εντυπωση οτι το 733 εχει καταργηθει.. Το 733 εχει 2 μαχαιρια οντως, δεν θυμαμαι που το εχω δει ομως.

Χρειάζεται και λίγο ψάξιμο η χώρα κατασκευής του Metabo... Μην πέσουμε σε τίποτε Κινεζο-Ταϊβανιές... :huh2:

Χρειάζεται και λίγο ψάξιμο η χώρα κατασκευής του Metabo... Μην πέσουμε σε τίποτε Κινεζο-Ταϊβανιές... :huh2:

Σήμερα ένα +90% στην Κίνα φτιάχνονται. Μην ξεχνάς και τα ipad, iphone, HP καί όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές στη Κίνα τα φτιάχνουν. Οι προδιαγραφές είναι που μετράνε.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Aυτο θα το δεις μονο πανω στη συσκευασια..

Το από μέσα μπορεί να είναι οτιδήποτε...

Δεν έχει σημασία όμως καθώς την ποιότητα πληρώνεις και να μην ξεχνάμε πάλι ότι πριν από χρόνια αν έλεγες σε κάποιον ότι θα πάρει bosch μπλε δραπανοκατσάβιδο με 70 ευρώ θα γελούσε...
Σϊγουρα δεν τα φτιάχνουν στο ίδιο εργοστάσιο με τα Parkside...

Περί ξεχονδριστήρα, η μία παραπάνω λεπίδα είναι πολύ σημαντική (αν τελικά έχει κάποιο απ'τα δύο - και υποθέτοντας ότι στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια - δύναμη μοτέρ, μέγιστος αριθμός στροφών, ταχύτητα τροφοδοσίας).
Γενικά αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ποιότητα της κατεργασμένης επιφάνειας, και οι παραπάνω λεπίδες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, τόσο επεξεργασίας αλλά και μακροβιότητας του μηχανήματος.
Χωρίς να έχω εμπειρία από τέτοιες ερασιτεχνικές πλάνες/ξεχονδριστήρες θεωρώ τις 3 λεπίδες absolute minimum.
Επίσης οπωσδήποτε να έχει πλάνη από πάνω, αν θες να βγάζεις τεμάχια που οι γωνίες τους θα είναι 90 μοίρες.

Περί ξεχονδριστήρα, η μία παραπάνω λεπίδα είναι πολύ σημαντική (αν τελικά έχει κάποιο απ'τα δύο - και υποθέτοντας ότι στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια - δύναμη μοτέρ, μέγιστος αριθμός στροφών, ταχύτητα τροφοδοσίας).
Γενικά αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ποιότητα της κατεργασμένης επιφάνειας, και οι παραπάνω λεπίδες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, τόσο επεξεργασίας αλλά και μακροβιότητας του μηχανήματος.
Χωρίς να έχω εμπειρία από τέτοιες ερασιτεχνικές πλάνες/ξεχονδριστήρες θεωρώ τις 3 λεπίδες absolute minimum.
Επίσης οπωσδήποτε να έχει πλάνη από πάνω, αν θες να βγάζεις τεμάχια που οι γωνίες τους θα είναι 90 μοίρες.

3 λεπίδες έχει ο Dewalt αλλά ο 734 που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, κι άν έρθει κάποια στιγμή θα είναι κάμποσο πιό ακριβός.
Πλάνη από πάνω, σ´αυτά τα λεφτά, έχουν μόνο Κινέζικοι, διαφορετικά πάς σε τεράστια νούμερα, 1500 και βάλε...

Μέχρι τώρα η καρδιά λέει Metabo αλλά έχω πολλά ερωτηματικά σχετικά με service και διαθεσιμότητα ανταλακτικών και γι' αυτό με βλέπω μάλλον για Dewalt 733.

Οπου και να κατασκευαζονται τα επωνυμα εργαλεια, ολα τα επιμερους εξαρτηματα πρεπει να ειναι ακριβως τα ιδια.
Αν θα υπαρξει διαφορα, αυτο θα οφειλεται κατα την διαρκεια της συναρμολογησης οπου εμπλεκεται ανθρωπινος παραγοντας.
Αν υποθεσουμε οτι ο γερμανος υπαλληλος ειναι πιο επιδεξιος/εκπαιδευμενος απο τον αντιστοιχο κινεζο, τοτε ναι υπαρχει περιπτωση να υπαρξει διαφορα σε ενα κομματι εαν ξεφυγει απο τον τελικο ελεγχο ποιοτητας.

Προσωπικα, μεταξυ ολων των επωνυμων προιοντων που εχω, ειτε κατασκευαζονται στη Γερμανια, ειτε στην Μαλαισια ειτε στο Μεξικο ειτε στην Κινα, δεν εχω αισθανθει διαφορα.
Οταν υπαρχει εμπιστοσυνη σε μια μαρκα, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Το γεγονος της παραγωγης σε τριτες χωρες εχει κανει καποια απλησιαστα εργαλεια, εντελως προσιτα. Αυτο ειναι το πλεον σημαντικο.

Οπου και να κατασκευαζονται τα επωνυμα εργαλεια, ολα τα επιμερους εξαρτηματα πρεπει να ειναι ακριβως τα ιδια.
Αν θα υπαρξει διαφορα, αυτο θα οφειλεται κατα την διαρκεια της συναρμολογησης οπου εμπλεκεται ανθρωπινος παραγοντας.
Αν υποθεσουμε οτι ο γερμανος υπαλληλος ειναι πιο επιδεξιος/εκπαιδευμενος απο τον αντιστοιχο κινεζο, τοτε ναι υπαρχει περιπτωση να υπαρξει διαφορα σε ενα κομματι εαν ξεφυγει απο τον τελικο ελεγχο ποιοτητας.

Προσωπικα, μεταξυ ολων των επωνυμων προιοντων που εχω, ειτε κατασκευαζονται στη Γερμανια, ειτε στην Μαλαισια ειτε στο Μεξικο ειτε στην Κινα, δεν εχω αισθανθει διαφορα.
Οταν υπαρχει εμπιστοσυνη σε μια μαρκα, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες. Το γεγονος της παραγωγης σε τριτες χωρες εχει κανει καποια απλησιαστα εργαλεια, εντελως προσιτα. Αυτο ειναι το πλεον σημαντικο.

Αυτό ακριβώς Μιχάλη.
Πως αλλιώς θα παίρναμε ρούτερ, πλάνες και ένα σωρό άλλα εργαλεία στις τιμές των 40 ευρώ και κάτω?

Συμφωνω απόλυτα με τον Μιχάλη , ειδικά στις μέρες μας που η μεγαλυτερη διαδικασία παραγωγής των προιοντων ειναι αυτοματοποιημενη με ρομπότ .