Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Άσχετο, αλλά ας ρωτήσω (δεν ξέρεις ποτέ...) :flipout:

Έχω ένα θέμα με τα ντουλάπια της κουζίνας. Τα πορτάκια είναι τύπου "soft forming", και το χρώμα είναι πιο "έντονο" γύρω από τα πόμολα.
Μετά από χρόνια καθαρισμού, προσπαθώντας να βγάλω το "λάδι" γύρω από τα πόμολα, νομίζω ότι συμβαίνει το ανάποδο. Μάλλον έχουν "στεγνώσει" από τα καθαριστικά, και γύρω από τα πόμολα όλο και κρατά κάποια λιπαρότητα (έστω από τα χέρια).

Οπότε μου μπήκε η ιδέα ότι πρέπει να τα "λαδώσω". Έκανα μια δοκιμή πριν κανένα χρόνο με κάποιο προιόν τύπου overlay, και το αποτέλεσμα ήταν καλούτσικο, σίγουρα προς την θετική κατεύθυνση, αλλά δεν κράτησε.
Οπότε σκευτόμουν, πώς τα συντηρούν αυτά τα υλικά;

επανέρχομαι , για το θέμα της ηλεκτροκόλησης , σκέφτομαι μέχρι 150-170 ευρώ , τώρα δέκα πάνω δέκα κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος . Βέβαια απότι βλέπω πολλές επιλογές δεν υπάρχουν σε αυτό το εύρος τιμής , αλλά ας όψονται τα capital controls που δεν μπορώ να την φέρω από amazon .

Αν δεν την καίγεσαι άμεσα (...την ηλεκτροκόληση) κάνε υπομονή. Κάποια στιγμή τα capital controls θα πάψουν. Να πάρεις αυτήν που θέλεις πραγματικά μια και καλή, μην αναγκάζεσαι να ξαναγοράζεις μετά, εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό.

επανέρχομαι , για το θέμα της ηλεκτροκόλησης , σκέφτομαι μέχρι 150-170 ευρώ , τώρα δέκα πάνω δέκα κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος . Βέβαια απότι βλέπω πολλές επιλογές δεν υπάρχουν σε αυτό το εύρος τιμής , αλλά ας όψονται τα capital controls που δεν μπορώ να την φέρω από amazon .

Βάγγο, πράγματι οι Imperia είναι κινέζικες βαπτισμένες (βγαίνουν και σε άλλα χρώματα :P).
Οι awelco λένε επίσης ότι είναι Ιταλικές αλλά μάλλον από μέσα είναι Κινέζικες όπως και οι περισσότερες.

Τώρα σε σχέση με τα cc, μπορείς με τον γνωστό τρόπο και με μία σχετικά μικρή επιβάρυνση να πάρεις όποια θες μέσω Amazon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν δεν την καίγεσαι άμεσα (...την ηλεκτροκόληση) κάνε υπομονή. Κάποια στιγμή τα capital controls θα πάψουν. Να πάρεις αυτήν που θέλεις πραγματικά μια και καλή, μην αναγκάζεσαι να ξαναγοράζεις μετά, εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει αυτό.

Αυτή η κάποια στιγμή στις καλύτερες περιπτώσεις θα είναι προς το τέλος του έτους, οπότε καταλαβαίνεις...

μάλλον θα ακούσω (για άλλη μια φορά) τις σοφές συμβουλές των συμφοριτών και θα περιμένω .Έλεγα αρχές φθινοπώρου να κάνω κάτι δουλειές αλλά ας περιμένουν δεν χάθηκε και ο κόσμος .Μεγάλες διαφορές τιμών ρε παιδιά με εξωτερικό , τι πράμα είναι αυτό .

Τα παραπονα σου στους νομοθετες της χωρας τα τελευταια χρονια.

ΥΣ. Ποιος ειναι ο γνωστος τροπος αγορας απο εξω, αυτη τη στιγμη?

Έχω παραγγείλει 4 φόρες μέχρι τώρα και συγκεκριμένα 3 κινητά και πολλά πράγματα από ebay αξίας μέχρι στιγμής γύρω στα 400 ευρώ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επισης το αλλο που μπορει να γινει ειναι να εξυπηρετηθουμε μεταξυ μας.
Πχ θελει ο Νικος 100 ευρω και του τα βαζω εγω απο την καρτα μου και το ιδιο κανει και εκεινος οποτε ειμαστε πατσι και εχουμε 96,35 ευρω στο Paypal Balance μας ο καθενας.

ωραια. κατι ειχε παρει το ματι μου αλλα δεν ειχα καταλαβει τι και πωςγινετε. Τα λεμε στο καφενειο...

Καλημέρα . Δείτε αν θέλετε εαν γίνονται κανονικά οι συναλλαγές (χωρίς τα γνωστά κόλπα) απο paypal..

Διάβασα οτι ανοιξαν κάπως..

Θοδωρή, οι συναλλαγές με paypal αφορούν μόνο τις αγορές κάποιων υπηρεσιών και όχι προιόντων απευθείας από τρίτους (ebay, alibaba κλπ).

Θοδωρή, οι συναλλαγές με paypal αφορούν μόνο τις αγορές κάποιων υπηρεσιών και όχι προιόντων απευθείας από τρίτους (ebay, alibaba κλπ).

Εγω παντως τρωω ακυρο για ανανεωση καρτας κινητης μεσω paypal που υποστηριζει το F2G

Θελω να συμπληρωσω τα εργαλεια υδραυλικου με μια τσιμπιδα/ γκαζοταναλια.

Εχω λοιπον μια cobra στα 300mm

https://www.toolstore.gr/knipex-8701300-γκαζοταναλια-cobra-300mm-p-7106.html#.Ve7vPGIaySM

Και μια τσιμπιδα
https://www.toolstore.gr/knipex-8310020-τσιμπιδα-υδραυλικων-ισια-2-ιντσωνς-p-9263.html#.Ve7vW2IaySM

Με παρομοια χαρακτηρστικα εκτος του βαρους.
Ποιες η διαφορες εφαρμογης των δυο εργαλειων?
Γιατι να προτιμησω τη τσιμπιδα των 2+ κιλων και διπλασιας τιμης αντι τις cobra με το ελαχιστο σχετικα βαρος και μιση τιμη?

xmmm....εγω εχω και τα δυο..οχι βεβαια knipex , εχω μια rothenberger και μια cobra 25cm.. παρομοια εργαλεια... θα στο πω καπως απλα..η cobra ειναι σουπερ για δουλειες τυπου "καινουρια" εγκατασταση, ελαφρυα, ευχρηστη κτλ στο βιδωμα καινουριων ρακορ κτλ... Η τσιμπιδα ειναι μανουλα ομως σε οτι εχει σχεση με "παλια" εγκατασταση με σκουριασμενες-μαγκωμενες συνδεσεις κτλ κυριως σε σιδερενιους σωληνες...Με λιγα λογια η τσιμπιδα ειναι ποιο heavy duty εργαλειο ενω η cobra ποιο light allrounder .. και τα δυο τα θεωρω υπεραπαραιτητα οταν ασχολεισαι με υδραυλικα....

αν δεν σχολεισαι με σιδερενιες σωληνες ,αλλα με ορειχαλκινα κτλ σε ανθρωπινες διαστασεις πχ 1-1 1/2 ιντσας, παρε με κλειστα ματια την cobra...

aaaa αν τελικα παρεις τσιμπιδα,παρε λοξη, 45 μοιρων..ειναι ποιο ευχρηστη... το ιδανικο μεγεθος για μενα ειναι 25εκ για οικιακη χρηση που βαρια βαρια βαρια να βρεις εξαρτημα 1ας ιντσας...το 30+ ειναι λιγο μεγαλο και χρειαζονται αν δουλευεςι οποσδηποτε πανω απο ιντσα..