Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θα σου κάνουν την ίδια δουλειά. Αλλά η "τσιμπίδα" (όπως την χαρακτηρίζει) έχει μεγαλύτερο συνολικό μήκος οπότε θα σου δώσει καλύτερο "χέρι" σε δουλειές που απαιτούν μεγαλύτερο ζόρι. Έπίσης έχουν διαφορά στον τρόπο που μαγκώνουν το προς επεξεργασία αντικείμενο αλλά και ώς προς το πιάσιμο (το βόλεμα στο χέρι σου). Θα σου έλεγα να πας προς την cobra μια και είναι πιο βολική και και ευχρηστη στις περισσότερες εργασίες .

Ή να πας σε αυτό που είναι (σχεδόν) συνδυασμός και των δυο.

αντε να προσθεσω κιαλλο, ΑΝ σκοπευεις να ασχοληθεις και με σιδερενιες σωληνες, σκουριαρες κτλ, τοτε ισως χρειαστεις σωληνοκαβουρα.. ειναι ακομα ποιο heavy duty απτην τσιμπιδα.. αλλα ποιο βαρυ και με ποιο περιορισμενο ευρος χρησης φυσικα..

Ωραιος ο Σιφις!
Cobra εχω 25αρα και με εχει βοηθησει αρκετα. Εχω και μια κινεζικη τσιμπιδα. Για προσωπικη χρηση το θελω το πολυ 1μιση-2 ιντσες σε παξιμαδι. Πχ προχτες χρειαστηκε να βγαλω ενα κυκλοφορητη και δουλεψα ζευγαρι με τη γκαζοταναλια μια γκαζοταναλια κλειδι της knipex,σε μια υποδοχη τετραγωνη που ετυχε να εχει αυτος. Αν ειχα ακομη μια θα γινοταν ποιο καλα η δουλεια μου. Μαλλον θα παρω μια 300αρα cobra. Θα φερει ειδα το lidl μια τσιμπιδα, ισως παρω και εκεινη για λιγο διαφορετικες δουλειες.

Τζαμομοφτης.
Να παρω ενα των2-3 ή να δωσω τα δεκαπλασια για ενα made in Germany. Την ιδια δουλεια δε κανουν αν δουλευτουν σωστα?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωληνοκαβουρας! Εργαλειο για λιγους και λιγα. Δεν νομιζω να φτασω εκει, αν και εχω ενα παλιο πολωνικο απο το πατερα, μαζι με τη κινεζικη τσιμπιδα.

Φιλε κινεζικες τσιμπηδες-γκαζοταναλιες δε θελω να τις βλεπω... ποιο πολυ ζημια Παρα δουλεια...

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Θελω να συμπληρωσω τα εργαλεια υδραυλικου με μια τσιμπιδα/ γκαζοταναλια.

Εχω λοιπον μια cobra στα 300mm

https://www.toolstore.gr/knipex-8701300-γκαζοταναλια-cobra-300mm-p-7106.html#.Ve7vPGIaySM

Και μια τσιμπιδα
https://www.toolstore.gr/knipex-8310020-τσιμπιδα-υδραυλικων-ισια-2-ιντσωνς-p-9263.html#.Ve7vW2IaySM

Και οι δυο προορίζονται για τις ίδιες εργασίες, η διαφορά τους έγκειται στο μέγεθος της ροπής σε συνδυασμό με το μέγεθος/διάμετρο σωλήνα/παξιμάδι που μπορείς να εφαρμόσεις.

Η KNIPEX 8701300 είναι μικρότερη σε μήκος οπότε το πλεονέκτημα το έχει η μεγαλύτερη αλλά αντί για την KNIPEX 8310020 μπορείς να πάρεις μια cobra KNIPEX 8701400 που είναι και ελαφρύτερη και υπερέχει και στα μεγέθει /ροπές εάν χρειάζεσαι πάνω από 1+1/2".

Η cobra ως νεότερος σχεδιασμός είναι πιο εύχρηστη και πλεονεκτεί λόγο μικρότερου βάρους και μεγέθους χωρίς να μειονεκτεί σε ροπής στρέψης και μέγεθος/διάμετρο σωλήνα/παξιμαδιού.

Για τους βιαστικους και ανυπομονους βγηκε δραπανακι με δυο τσοκ/κεφαλες. Μια τρυπαει, μια βιδωνει !!

Worx-SwitchDriver-Cordless-Drill-Driver-Chuck-Closeup.jpg

Worx-SwitchDriver-Cordless-Drill-Driver.jpg

http://toolguyd.com/worx-switchdriver-drill/

Στη tv υπηρχε ενα που το διαφημιζανε, το ριχνανε απο ενα μπαλκονι και μετα ξαναδουλευε.

Αφου το συνεχιζεται να προσθεσω οτι ηταν κοκκινο και ηταν σε εκπομπη τελεμαρκετινγκ. Απλα ξεκουμπωνε η μπαταρια, επιτηδες, τη κουμπωνες και συνεχιζε να δουλευει. Τωρα κατα ποσο ηταν real δεν ξερω... Παντως εχω δει και μακιτα lxt να πεφτει και να διαλυεται. Φτου φτου μακρυα απο μας. Το gsr 10,8 που εχω εχει πεσει ουκ ολιγες δορες απο δυο μετρα, οχι μπαλκονι και δουλευει ακομη.

Ετσι κοκκινο ηταν!
Και αν δε κανω λαθος ειναι αυτο.
Dual Drill
dual_drill.gif

https://www.youtube.com/watch?v=XLdAhQ-Hyac

Εεεεεεε, εντάξει παιδιά τώρα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτού του είδους το επαναφορτιζόμενο, όπως και άλλα αντίστοιχης κατηγορίας είναι ότι πρέπει για να παίζει ο ανιψιός μου που είναι 11 χρονών. Απλά δεν κάνουν αυτά, τώρα τι άλλο να πούμε...

Μα ετσι ειναι, πες μου τι εχει βγαλει η τελεμαρκετινγκ που να ειναι της προκοπης.

Βεβαια 10 χρονια πριν ηταν πολυ εντυπωσιακο.
Εγω το ειχα αποκλεισει λογο ογκου.

Τα προϊόντα της Α.Μ.Α.Ν τελεμάρκετινγκ τα εμπιστευόμουν με κλειστά τα μάτια!!!!!! :Banane0: :Banane0: :Banane0: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005: :award:

Σκουπα...
Σκουπα καλη της προκοπης χωρις να βουλωνει τα φιλτρα/ με αυτοματο ξεβουλωμα.
Βασικα ψαχνω για μια nilfisk 50-21 Xc
http://www.amazon.de/Nilfisk-Trocke...60947&sr=8-3&keywords=Nilfisk+attix++50-21+xc
Που εχει ενα συστημα αυτοκαθαρισμου φιλτρων αυτοματα. Στην ελλαδα δεν τη βρισκω.
Βρισκω ομως τις απλες με το χειροκινητο συστημα

Βρισκω τηrebranded σε makita 447 L αλλα πλησιαζει το χιλιαρικο.
Κατι αντιστοιχο εχει και η hilti.
Επισης εχει και η bοsch αυτοματες αλλα δεν μου γεμιζουν το ματι.

Budget το 500 ρικο σιγουρα αλλα τη να κανουμε...
Επειδη θελω να ρουφαει και τη σκονη απο κοπη δομικων υλικων γιυταο θελω συγκεκριμενου τυπου με αυτοκαθαριζομενο για λιγοτερη ενασχοληση.
Σε ξυλουργικες εργασιες αρκει μιανποιο απλη, συν οτι εχω και τη ιδιοκατασκευη μου.
Τι λετε, εσεις τι εχετε?

Ε ναι, κυκλωνικη. Αλλα αυτη κραταει τα χοντρα. Η ψιλη σκονη φευγει απομτομκυκλωνα και οδευει στα φιλτρα.

Ε ναι, κυκλωνικη. Αλλα αυτη κραταει τα χοντρα. Η ψιλη σκονη φευγει απομτομκυκλωνα και οδευει στα φιλτρα.

Σύντροφε ρίξε μια ματιά στις Karcher που φέρνει ο Φιλαράκος μας.
Θα σου κάνει και καλύτερη τιμή...

Bosch gas35
bosch-gas-35-l-afc-professional-06019c3200.jpg

Karcher nt35/1
1386929878_0.jpeg

Αλλη μια "συνεργασια" τομιδιο μηχανημα με εξωτερικο περιβλημα. Ποιος εφτιΞε τη πατεντα και την μοιραστηκε με τον αλλο?