Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγώ πιστεύω δεν θα κάνεις δουλειά με αυτό το κιτ σε αυτό που θέλεις.
Με επιτραπεζια πριονοκορδελλα και οδηγό θα το κάνεις αυτό.
Πριν μίλησες για επεξεργασία ξύλου πάχους δέκα εκατοστών η εγώ κατάλαβα λάθος?

Nαι καλα καταλαβες,κατι σαν αυτο εδω πχ οπου ο τυπος χρησιμοποιει κορδελα,απλα δεν ηξερα αν γινεται και με σεγα.Εγω πιστευω οτι θα χρειαστω και κορδελα και σεγα.
https://youtu.be/N-oaUluHCPw

Μιας και λετε για επιτραπεζιεσ σεγες,την εχει καποιος απο εδώ την einhell? Να μας πει τα υπερ και τα κατα της χρησης της.γιατι για την dremmel εχουν ειπωθει.

Βαγγο να σου πω εγώ για την Valex που είναι ξαδερφουλα της Einhell?
Είναι εξαιρετικό εργαλείο που βγάζει δουλειά!
Με τις κατάλληλες λάμες μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Το σετ της Einhell έχει πέντε διαφορετικές λάμες μέσα και είναι κομπλέ.
Η ρυθμιζόμενη αδιαβαθμιτα ταχύτητα της σου επιτρέπει να ελέγχεις τα πάντα και να κόβεις τα πάντα.
Θέλω να την δοκιμάσω σε plexiglass μια από τις επόμενες μέρες.

DSC_1507.jpg

Επειδή πρόσφατα τοποθέτησα 2 ξυλοσομπες εδω στο σπίτι (η μια μεγάλη) και ασχολήθηκα λιγο με τον "αέρα" και την ροή του θα σου πω 2 πράγματα με τις ελάχιστες γνώσεις μου . 1ον περιστρεφομενο καπέλο , ο ίδιος ο άνεμος είτε βορειος είτε νοτιος το κινεί και δημιουργεί τράβηγμα του καπνού .
Και δεύτερον παίζει μεγάλο ρόλο το μήκος της καμινάδας και το αν εχει γωνίες ή μη κάθετα μέρη .
Η άποψη μου να απευθυνθείς σε έναν έμπειρο "τζακά" πριν προβεις σε οποιαδήποτε ενέργεια που πιθανόν δεν θα σου δόσει λύση .
Eχεις καποιον υποψην σου για Αττικη που μπορει να βοηθήσει;
Ακομή και με πμ για να μην θεωρηθει διαφήμιση !

Ωπ..κατοχος της βασης ρουτερ!! :)

Οταν λες "πεταμενα λεφτα" αναφερεσε στην σταθεροτητα που (δεν) σου δινει η μικρη βαση των 5-6 κιλων? Ειναι ελαφρια, λογικο μου φαινεται.

Η μηπως αναφερεσαι (και) σε κατι αλλο, οπως το δεσιμο του ρουτερ, η ποιοτητα των υλικων του παγκου, το ευθυγραμμισμα των οδηγων κλπ.

Τι φρεζαρεις πανω στην βαση? Μεγαλα τεμαχια?

πρεπει να αλλάξεις και τα πλαινά του που ειναι πλαστικά με ξύλινα, απο σκληρο ξύλο ,επίσης δονηται οταν κοβεις με μεγαλο μαχαιρι 12,7 μμ αρα σε περιοριζει στα μικρα μαχαιρια και μικρα περασματα γιατι αν πεις να κοψεις προφιλ απο μεγαλα κομματια παει εφυγε ,επισης το συστημα σύσφυξης του ρουτερ πανω του ειναι πολυ απλο και αδύναμο δεν θέλει πολυ πιεση οταν κοβεις, οι μοιρες χάνουν ,το αυλακι που κάθονται χανει, τελος πάντων γιαυτο και στην αλλη μερια του ατλαντικου τα βάζουν σε μασιφ μεταλλικες βασεις αλουμινιου η κραματος

Thanks man!
Tελικα ειναι το πιο χρησιμο πραμα να εχει καποιος αγορασει το προιον και να σου πει εντυπωσεις, στην πραξη, αφου το εχει δουλεψει.

Παμε γι αλλα λοιπον.

Παντως εγω δεν θα ειχα προβλημα να χρησιμοποιουσα τα μικρα κοπτικα, ουτε ποτε θα πιεζα το ξυλο για την κοπη για να εχω προβλημα συσφιξης του ρουτερ και ουτε θα εκανα μεγαλα περασματα βαθους.
Ομως απο οτι φαινεται συνολικα η ποιοτητα κατασκευης ειναι για τα μπαζα οπως τα περιγραφει ο φιλος. Και καλα να ηταν κατι no name. Eδω μιλαμε για επωνυμο προιον που θα μπορουσε να δωσει λυσεις.

Eχεις καποιον υποψην σου για Αττικη που μπορει να βοηθήσει;
Ακομή και με πμ για να μην θεωρηθει διαφήμιση !

Οχι φίλε μου δεν γνωρίζω δυστυχώς , ηταν πιο απλο στην δικη μου περιπτωση , το έψαξα και τις πληροφορίες τις μάζεψα μόνος μου .

Είδες τι γράφει για μασιφ βάσεις αλουμινίου η κραμματος το παλικάρι ε?

χεχε..μονο αυτο προσεξες?
Αν ηταν αυτο το μοναδικο της προβλημα, θα την ειχα ηδη παραγγειλει την βαση. Ξερω να την κανω σταθερη, δεν μου χρειαζεται μασιφ.

Μασιφ πρεπει να ειναι μονο το αμονι στις μερες μας, και καποια καλα ξυλα :)