Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σωστός ο Στέλιος...
Αν επιτρέπετε ποια ειναι η δουλειά σου...???

Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk

Γειά σου Χρήστο άν τελικά αγοράσω τό σέτ θά σέ ενημερώσω

Και μιά γενική ερώτηση
Εχω μιά τεχνική απορία στά specs τού δράπανου διαβάζω π.χ στό Bosch 700 watt πού έχω,μέγιστη διάμετρο κοπής ξύλου 30 mm
Αυτό σημαίνει ότι μέ τρυπάνι Forstner δέν μπορεί νά ανοίξει τρύπα πάνω απο 30 mm ? ,πάντος μέ 35 mm Forstner πού δοκίμασα είδα ότι ανοίγει τρύπα,καί σκέφτομαι να αγοράσω καί ένα Forstner 40 mm γιά νά φτιάξω βάση γιά κανα Ρεσώ άς όψεται ο φίλος Νίκος (diabolic) μέ τίς πολύ ωραίες κατασκευες γιά Ρεσώ πού φτιάχνει,τό θέμα είναι ότι θά ζορίσω τό δράπανο ? εσείς πού δουλεύεται τρυπάνια Forstner 40 mm τίς ανοίγεται τίς τρύπες μέ δράπανα 1000 watt π.χ ?

Εχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως, οτι τα 30 η οποία αλλά mm αναγράφονται, αφορούν βάθος διάτρησης και όχι διάμετρο. Οπως ειπα όμως, μπορει να κανω λάθος.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι σίγουρος όμως, οτι τα 30 η οποία αλλά mm αναγράφονται, αφορούν βάθος διάτρησης και όχι διάμετρο. Οπως ειπα όμως, μπορει να κανω λάθος.

ΓŽβ€ΓŽΒΉΓŽΒ¬ΓŽΒΌΓŽΒ΅Γβ€žΓΒΓŽΒΏΓβ€š.png

Δεν θα έχεις πρόβλημα!
Θα το πας λίγο πιο σιγά όσο αφορά στην προώθησή του, και θα δείς που αρχίζει και ζορίζεται.
Εδώ το ζητούμενο δεν είναι να γίνει παραγωγική δουλειά (που απαιτεί να γίνουν οι περισσότερες δυνατές τρύπες στη μονάδα του χρόνου, εδώ κάνεις τη δουλειά σου!
Θα πρέπει να ξεφύγεις πολύ σε διαστάσεις για να αρχίσει η ελάχιστη απαιτούμενη ισχύς να πλησιάζει την ισχύ του δραπάνου.
Αν δε, έχεις το δράπανο σε κάθετη βάση και τρυπάει με σταθερή γωνία το ξύλο θα έχεις ακόμα μικρότερες απαιτήσεις καθώς δεν θα έχει να αντιμετωπίσει
την τυχαιότητα της κοπής που θα του επέβαλε η αναπόφευκτη ταλάντευση που θα είχε το εργαλείο αν το κράταγες στο χέρι!
Εν τω μεταξύ ακόμα και να ζοριστεί το δράπανο θα σου δώσει "σημάδια", προοδευτικά θα γίνει λίγο πιο ζεστό από ότι συνήθως, οπότε σταματάς το τρύπημα και πατάς την σκανδάλη τέρμα , να πάρει στο κενό πολλές στροφές να το δροσίσει ο ανεμιστήρας του και να πέσει η θερμοκρασία!
Γενικά ένα επώνυμο δράπανο -και όχι μόνον- δεν χαλάει τόσο εύκολα, αν δεν "ασελγήσεις παρά φύση" πάνω του! :AFADF0:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αποτελεί τιμή μας που γράφει ο Στέλιος εδώ μέσα.

Να 'σαι καλά Δημήτρη και εσύ και όλα τα παιδιά εδώ μέσα!
Την τιμή μου την κάνετε εσείς και σας ευχαριστώ, τόσο για τα καλά σας λόγια, όσο και κυρίως για την ευκαιρία
που δίνει αυτή η παρέα -και ευτυχώς δεν είναι η μόνη!- για ανταλλαγή απόψεων ιδεών και γνώσης!
Προσωπικά το θεωρώ μεγάλο κίνητρο συμμετοχής σε μια κοινότητα τα παραπάνω και αν το θέσουμε στην βάση του,
είναι μεγάλη υπόθεση να σου δίνεται η ευκαιρία της ικανοποίησης ότι κάτι έγινε καλύτερο μέσα από αυτή την επικοινωνία! :)

Όσο για τη δουλειά μου, αυτή βασικό αντικείμενο έχει τον εντοπισμό των βλαβών στα υπόγεια καλώδια μέσης τάσης (μέχρι 22.000 V) που τροφοδοτούν την Αττική και παράλληλα την τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται γι' αυτό.
Το γεγονός ότι η φύση της δουλειάς αυτής, σε φέρνει σε "επαφή" με τέτοιες τάσεις αλλά και εγκαταστάσεις των 150.000 V, και κυρίως ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό παράγουν τάσεις μέχρι και 80kV, κάνει ζωτική ανάγκη την διαρκή προσοχή και τις τελείως συγκεκριμένες και άνευ ουδεμίας αμφιβολίας συνεννοήσεις και τρόπο δουλειάς.
Από εκεί και πέρα οι απαιτήσεις της δουλειάς είναι τέτοιες που "θέλοντας και μη", προσαρμόζεσαι!

Αυτό σιγά σιγά, αναγκαστικά σου διαμορφώνει το τρόπο που βλέπεις τα πράματα και εκτός δουλειάς, ακόμα και όταν είσαι σε ένα φόρουμ και "χαλαρώνεις" !
Έτσι όταν βλέπω ότι κάτι που ενέχει κίνδυνο αντιμετωπίζεται με κάποια "ελαφρότητα", δε μπορώ να το αφήσω να "περάσει"!
Ε, άμα σε αυτά προσθέσεις τη φυσική περιέργεια που έχουν όλα τα παιδιά (γιατί παρά τις δεκαετίες που "κουβαλάω", τέτοιο αισθάνομαι ακόμα! :) ), έχεις ένα "περίεργο τύπο" που τη "βρίσκει" με τις "λεπτομέρειες" και γράφει -σχωράτε τον :) - "σεντόνια" ! :shot:

Α παπαπα!!!
¨ΟΧΙ !!!!
Ευτυχώωωωως ! ! ! !
Που να το κάνεις ζάφτι τέτοιο παιδί !!!!
Καλύτερα να την ντύνεις παρά να τις παίρνεις εργαλεία! ! LOL!!!!

Παρά το ότι έχω μεγαλύτερη κόρη και θα αισθανόμουν τουλάχιστον περήφανος να είχα "άλλη μία"!
Όχι!
Την χαρά την έχει άλλος ! :)

Α παπαπα!!!
¨ΟΧΙ !!!!
Ευτυχώωωωως ! ! ! !
Που να το κάνεις ζάφτι τέτοιο παιδί !!!!
Καλύτερα να την ντύνεις παρά να τις παίρνεις εργαλεία! ! LOL!!!!

zx8qpf.gif

Δεν θα έχεις πρόβλημα!
Θα το πας λίγο πιο σιγά όσο αφορά στην προώθησή του, και θα δείς που αρχίζει και ζορίζεται.
Εδώ το ζητούμενο δεν είναι να γίνει παραγωγική δουλειά (που απαιτεί να γίνουν οι περισσότερες δυνατές τρύπες στη μονάδα του χρόνου, εδώ κάνεις τη δουλειά σου!
Θα πρέπει να ξεφύγεις πολύ σε διαστάσεις για να αρχίσει η ελάχιστη απαιτούμενη ισχύς να πλησιάζει την ισχύ του δραπάνου.
Αν δε, έχεις το δράπανο σε κάθετη βάση και τρυπάει με σταθερή γωνία το ξύλο θα έχεις ακόμα μικρότερες απαιτήσεις καθώς δεν θα έχει να αντιμετωπίσει
την τυχαιότητα της κοπής που θα του επέβαλε η αναπόφευκτη ταλάντευση που θα είχε το εργαλείο αν το κράταγες στο χέρι!
Εν τω μεταξύ ακόμα και να ζοριστεί το δράπανο θα σου δώσει "σημάδια", προοδευτικά θα γίνει λίγο πιο ζεστό από ότι συνήθως, οπότε σταματάς το τρύπημα και πατάς την σκανδάλη τέρμα , να πάρει στο κενό πολλές στροφές να το δροσίσει ο ανεμιστήρας του και να πέσει η θερμοκρασία!
Γενικά ένα επώνυμο δράπανο -και όχι μόνον- δεν χαλάει τόσο εύκολα, αν δεν "ασελγήσεις παρά φύση" πάνω του! :AFADF0:

Φίλε Στέλιο ευχαριστώ γιά τήν απάντηση
Κάθετα τό έχω το δράπανο σέ βάση δράπανου wolfcraft,καί τό έχω περίπου στίς 1500 στροφές όσες αναγράφει επάνω τίς max στροφές τό Forstner,έτσι από περιέργεια θά πάρω ένα τηλέφωνο τό service τής Bosch την Δευτέρα καί θά τους ρωτήσω νά δώ τί θά απαντήσουν πάνω στό θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΣ

Είδες τώρα τι μου έκανες ! ! ! !
Έβγαλε το κατάστιχο ! ! ! :(

:7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ψάξε για φτερου τα Irwin.
Φορστνερ θέλω και εγώ υπολόγισε με.

Παράγγειλα σήμερα ένα μεταβλητού ανοίγματος της Benman στα 15 περίπου, με άνοιγμα από 15 έως 45, νομίζω, χιλιοςτά. Δεν ξέρω αν έκανα καλά, δεν έχω ξαναδιυλέψει κάτι τέτοιο, θα το δοκιμάσω και θα σας πώ.

74663.jpg

Καλοριζικο Μπαμπη. Εχω ενα παρομοιο μεταβλητο τρυπανι το οποιο δουλευει καλα. Βλεπε τρυπα σε πορτα στο φοντο (για να περασει εξαερισμος).

13645880483_a4a78e1f58_c.jpg