Γειά σου Χρήστο άν τελικά αγοράσω τό σέτ θά σέ ενημερώσω
Και μιά γενική ερώτηση
Εχω μιά τεχνική απορία στά specs τού δράπανου διαβάζω π.χ στό Bosch 700 watt πού έχω,μέγιστη διάμετρο κοπής ξύλου 30 mm
Αυτό σημαίνει ότι μέ τρυπάνι Forstner δέν μπορεί νά ανοίξει τρύπα πάνω απο 30 mm ? ,πάντος μέ 35 mm Forstner πού δοκίμασα είδα ότι ανοίγει τρύπα,καί σκέφτομαι να αγοράσω καί ένα Forstner 40 mm γιά νά φτιάξω βάση γιά κανα Ρεσώ άς όψεται ο φίλος Νίκος (diabolic) μέ τίς πολύ ωραίες κατασκευες γιά Ρεσώ πού φτιάχνει,τό θέμα είναι ότι θά ζορίσω τό δράπανο ? εσείς πού δουλεύεται τρυπάνια Forstner 40 mm τίς ανοίγεται τίς τρύπες μέ δράπανα 1000 watt π.χ ?
Αποτελεί τιμή μας που γράφει ο Στέλιος εδώ μέσα.
Α παπαπα!!!
¨ΟΧΙ !!!!
Ευτυχώωωωως ! ! ! !
Που να το κάνεις ζάφτι τέτοιο παιδί !!!!
Καλύτερα να την ντύνεις παρά να τις παίρνεις εργαλεία! ! LOL!!!!
Δεν θα έχεις πρόβλημα!
Θα το πας λίγο πιο σιγά όσο αφορά στην προώθησή του, και θα δείς που αρχίζει και ζορίζεται.
Εδώ το ζητούμενο δεν είναι να γίνει παραγωγική δουλειά (που απαιτεί να γίνουν οι περισσότερες δυνατές τρύπες στη μονάδα του χρόνου, εδώ κάνεις τη δουλειά σου!
Θα πρέπει να ξεφύγεις πολύ σε διαστάσεις για να αρχίσει η ελάχιστη απαιτούμενη ισχύς να πλησιάζει την ισχύ του δραπάνου.
Αν δε, έχεις το δράπανο σε κάθετη βάση και τρυπάει με σταθερή γωνία το ξύλο θα έχεις ακόμα μικρότερες απαιτήσεις καθώς δεν θα έχει να αντιμετωπίσει
την τυχαιότητα της κοπής που θα του επέβαλε η αναπόφευκτη ταλάντευση που θα είχε το εργαλείο αν το κράταγες στο χέρι!
Εν τω μεταξύ ακόμα και να ζοριστεί το δράπανο θα σου δώσει "σημάδια", προοδευτικά θα γίνει λίγο πιο ζεστό από ότι συνήθως, οπότε σταματάς το τρύπημα και πατάς την σκανδάλη τέρμα , να πάρει στο κενό πολλές στροφές να το δροσίσει ο ανεμιστήρας του και να πέσει η θερμοκρασία!
Γενικά ένα επώνυμο δράπανο -και όχι μόνον- δεν χαλάει τόσο εύκολα, αν δεν "ασελγήσεις παρά φύση" πάνω του! :AFADF0:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΣ
Ψάξε για φτερου τα Irwin.
Φορστνερ θέλω και εγώ υπολόγισε με.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.