supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,660
Θέλω να τρυπήσω πλακάκια μπάνιου για πετσετοκρεμάστρα. Το θέμα ειναι ότι τα πλακάκια αυτα ειναι πολυ σκληρά (ο μάστορας όταν τα τοποθετούσε τα έκοβε με κόφτη νερού και οχι με τον κλασσικό κόφτη πλακιδίων) και έχω καταστρέψει αρκετά τρυπάνια. Έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο που να μην καίγεται με το παραμικρό; Κάτι απλα της Bosch δεν άντεξαν ούτε για δυο τρύπες!
Θέλω να τρυπήσω πλακάκια μπάνιου για πετσετοκρεμάστρα. Το θέμα ειναι ότι τα πλακάκια αυτα ειναι πολυ σκληρά (ο μάστορας όταν τα τοποθετούσε τα έκοβε με κόφτη νερού και οχι με τον κλασσικό κόφτη πλακιδίων) και έχω καταστρέψει αρκετά τρυπάνια. Έχετε να μου προτείνετε κάτι αξιόπιστο που να μην καίγεται με το παραμικρό; Κάτι απλα της Bosch δεν άντεξαν ούτε για δυο τρύπες!
Δεν γίνεται, εκει που πρέπει να μπει ειναι μόνο πλακακι. Μακάρι να ήταν τόσο απλό
παρε ενα ατσαλοκαρφο και με ενα σφυρι καρφωσε το λιγο στο πλακακι ωστε να κανεις υποδοχη στο τρυπανι σου. προσεχε μην φυγει το σφυρι πανω στο πλακακι.
Ωραιος!
Πως τα βολεψες με τη ρηση? Που το στηριξες? Στο πανω μπαλκονι?
To parkside dremel που έχει το lidl αυτή την εβδομάδα λέει τίποτα? ή είναι πολύ μικρή η ισχύς του και οι στροφές (22 W αντί για 130 W και μέγιστο 20000 στροφές αντί για 33000)?
20 ευρώ βέβαια είναι τιμή χώμα...
Παιδια σας ευχαριστω για το χρόνο και τις απαντήσεις σας, θα δοκιμάσω τα τρυπάνια που μου προτείνατε
Για κατι βινύλια που έχω που δεν έχουν τρύπα στο κέντρο (αλλα ειναι συλλεκτικά και τα χω χρυσοπληρωσει), κάνουν;Εχω αυτά τα τρυπανάκια και τα έχω χρησιμοποιήσει για κάποιες τρύπες σε πλακάκι όχι και ιδιαίτερα σκληρό. Δεν είναι κακά αλλά μην περιμένεις θαύματα, θέλει υπομονή και οπωσδήποτε σφουγγαράκι με νερό.
Παιδια σας ευχαριστω για το χρόνο και τις απαντήσεις σας, θα δοκιμάσω τα τρυπάνια που μου προτείνατε

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6171
Περιγραφή
Μύτη κεντραρίσματος
Ενεργή μύτη κεντραρίσματος για ενεργή κοπή σε μπετόν
Σκληρομέταλλο μεγάλης διάρκειας ζωής με λεπτότατη κόκκωση
Μεγάλη διάρκεια ζωής και άριστη ανθεκτικότητας
Δίκοπο, ετερογενής συγκόλληση και σκλήρυνση AWB
Βελτιστοποιημένη ως προς τη διάμετρο τεχνολογία συγκόλλησης και σκλήρυνσης, για την αύξηση της στιβαρότητας του τρυπανιού και τη μείωση των κραδασμών κατά τη διάρκεια του τρυπήματος
Διαμαντοτροχισμένες ακμές κοπής
Ειδικό τρόχισμα καθιστά δυνατό οποιοδήποτε τρύπημα
Μορφή Dura τετραπλής ελίκωσης
Ενισχυμένη διάμετρος πυρήνα για μεγαλύτερη αντοχή και σταθερότητα κατά το τρύπημα σε μπετόν
Τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων CYL-9 Multi Construction
Για πρακτικά για όλα τα υλικά στις εσωτερικές κατασκευές όπως π.χ. μπετόν, τοιχοποιία, τούβλα, ετερνίτη, υλικά ελαφρών κατασκευών, υλικά πολλών στρώσεων, κεραμικά και πλακίδια, ξύλο, συνθετικά υλικά, μεταλλικά ελάσματα, αλουμίνιο
Ιδανικά αποτελέσματα στο περιστροφικό ή κρουστικό τρύπημα
Χρώμα τρυπανιού: Μπλε με μεταλλική λείανση
Τρυπάνια πολλαπλών χρήσεων CYL-9 Multi Construction
![]()
http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6171
Περιγραφή
- Σκληρομέταλλο μεγάλης διάρκειας ζωής
Καλή διάρκεια ζωής/Ανθεκτικότητα- Ενισχυμένη κεφαλή
Μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής του τρυπανιού- Μύτη κεντραρίσματος
Για μια ακριβή εκκίνηση χωρίς γλίστρημα![]()
Τρυπάνια πλακιδίων CYL-9 Ceramic
- Για όλα τα μαλακά έως ημίσκληρα πλακίδια, πορσελάνη, κεραμικά υλικά και μη επισκληρυμένο γυαλί
- Χρώμα τρυπανιού: Λευκό
- Υπόδειξη: Χρήση με χαμηλούς αριθμούς στροφών και χωρίς κρούση. Καμία ψύξη απαραίτητη.Τρυπάνια πλακιδίων CYL-9 Ceramic
![]()
Γιάννη, ειναι καλα αυτα τα μπλε, εννοώ τα εχεις δοκιμάσει; Γιατι είχα καταλήξει σε κάτι καρβιδιου dewalt όπως πρότεινε και ο Χιώτης
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.