Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν ειναι λιθίου. Και ναι έχει μεγάλη σημασία

Ναι, τα βρήκα κι εγώ άσωτε, μέσα από την εφαρμογή του lidl στο ios.

Πατάμε στο εικονίδιο πάνω δεξιά (το εικονίδιο είναι σαν βιβλίο, με τρεις παράλληλες γραμμές δεξιά του) -> φυλλάδιο από Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Πιστόλι αμμοβολής -> 9.99 γιούρια... ενδιαφέρον!!!!!

Έχει και συσκευή παρασκευής ζυμαρικών...... :flipout:

Last edited:
Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλό το πιστόλι για την άμμοβολη αλλα δυστυχώς το κομπρεσέρ δεν κάνει για αυτή την δουλειά ειναι μικρό και δουλεύει συνέχεια και στο τέλος δεν προλαβαίνει να ανανεώσει τον αέρα...δοκιμασμένο πέρυσι...σε εξαρτήματα παλιάς μηχανής βλέπε δαγκανες φρένων κτλ

Ίσως για πιο ελαφρές δουλειές μπορεί...

Last edited:

Έχω ένα μικρό κομπρεσέρ (νομίζω 50λτ, αλλά ίσως είναι και 100λτ..)... 2 ίππων (αν θυμάμαι καλά....)

Πόσους ίππους απαιτεί ένα τέτοιο πιστόλι???

Έχω ένα μικρό κομπρεσέρ (νομίζω 50λτ, αλλά ίσως είναι και 100λτ..)... 2 ίππων (αν θυμάμαι καλά....)

Πόσους ίππους απαιτεί ένα τέτοιο πιστόλι???

Για εραςιτεχνικη χρηςη ούτε τα 50 και σίγουρα όχι τα 100 λίτρα δεν ειναι μικρά κομπρεσέρ...

Επίσης πρέπει να δεις πόσους ίππους ειναι και πια ειναι η ανατροφήση αέρα το λεπτό.
Σε ότι αφορά την άμμοβολη το πιστολη δεν απαιτεί...έχει να κάνει κυρίως με το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις για την άμμοβολη σόδα, άμμο κτλ κτλ άρα και η διατομή του...

Το σημαντικό ειναι η παροχή του κομπρεσέρ και η χωριτηκοτητα του δοχείου να ειναι τέτοια ώστε να προλαβαίνει εύκολα να γεμίσει το δοχείο...
Κάτι τέτοιο ειναι καλύτερο για άμμοβολη

http://ergaleioagora.gr/aerosympiestes-monoblok/1335-aerosympiesths-3-ippwn-50-lt-Einhell.html

Αυτό ειναι στα 400+

Από ότι είδα αυτό που βγάζει την Δευτέρα ειναι το 270 που σημαίνει 270λιτρα το λεπτό...
Βγάζει και ένα 400 λίτρων το λεπτό 2κυλινδρο...

Last edited:

http://youtu.be/YdgDlAqdAYo

Το 400αρι κάνει για αμμοβολη

Λογικά το δικό σου πρέπει να ειναι 2κυλινδρο ειδικά αν ειναι 100λιτρων

Last edited:

Χμμμμ.. αυτό που έχω τελικά είναι 2.5 ίππους, προφανώς μονοκύλινδρο, 50λτ, αλλά βλέπω ότι είναι 120λ/λεπτό

Μου κάνει εντύπωση όμως.... για 0.5 ίππους παραπάνω, να έχει υπερδιπλάσια παροχή (120 λτ vs 270 λτ) ???

Σημαντικο το οτι εχεις μεγαλυτερη χωριτικοτητα...γιατι εχεις περισσοτερο οφελιμο ωστε να προλαβαινει να μην αδειαζει...
παντως η παροχη του ειναι οντως πολυ μικρη...
Για αμμοβολη χρειαζεσαι παντως σταθερη παροχη αερα...

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

παιδια αυτο αξιζει ? http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.050858&sid=1 η να παρω στα ιδια λεφτα το μικρο της dremel σκετο?
Αυτο εχω και εγω και με την προεκταση ειναι σουπερ!!!!

Οκ άσωτος, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει περίπτωση αγοράς μεγαλύτερου κομπρεσέρ. Έτσι κι αλλιώς, κι αυτό που έχω το χρησιμοποιώ ελάχιστα.... οπότε ό,τι γίνει (κι αν γίνει) - περί αμμοβολής - θα είναι με το παρόν μηχάνημα.

μπας και εχει δοκιμασει κανενας αυτο: http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5371

Aπλα 16ε μου φαινοντει παρα πολλα να βρασω..
Καποιο αλλο αντιστοιχο φθηνοτερο μπας και εχει δει το ματι σας? εστω και διχως speedclick..

To συγκεκριμενο bit ειναι μακραν το καλυτερο για κοπη ξυλου που υπαρχει για εργαλεια τυπου dremel.

Αυτα τα δισκακια βρισκονται φτηνα στην Aμερικη (κυριως απο ebay). Χυμα, οχι συσκευασμενα.
Μπορεις να τα βρεις $4-$7. Αυτες ειναι οι χαμηλοτερες τιμες που εχω δει. Απο κει και περα χρεωνεσαι ~$9 μεταφορικα. Αλλα και παλι αξιζει ειδικα αν αγορασεις πανω απο 1 κομματι.

Βαλε στο google 'dremel EZ544 ebay'.

μόλις ήρθα από το lidl με το κολλητήρι, το δραπανοκατσάβιδο λιθίου και τη βάση του δράπανου.

παιδια αυτο αξιζει ?

http://www.e-shop.gr/product?id=TLS.050858&sid=1

η να παρω στα ιδια λεφτα το μικρο της dremel σκετο?

Τη δουλεια σου θα την κανεις με το einhell.

Oμως αν επιλεξεις το dremel 200, λιγο ακριβοτερο, θα εχεις συμβατοτητα με ενα σωρο χρησιμα προσαρτηματα της dremel που μετατρεπουν το εργαλειο σε κολωνατο, ρουτερ κλπ.
Συν το οτι η διαφορα ποιοτητας κατασκευης ειναι κατι παραπανω απο εμφανης.

Θα σου πω ομως κατι. Επειδη εχω 4-5 τετοιου ειδους rotary εργαλεια, αυτα που χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα ειναι αυτα με τις μπαταριες (λιθιου).
Το συγκεκριμενο μπαταριας της Parkside ειναι αριστο, τοσο λειτουργικα οσο και απο ποιοτητα/διαρκεια μπαταριας. To εχω κοντα 2 χρονια τωρα. Θα προτεινα αν μπορεις να περιμενεις αυτο.

μόλις ήρθα από το lidl με το κολλητήρι, το δραπανοκατσάβιδο λιθίου και τη βάση του δράπανου.

Καλοριζικα!
Η βαση αυτη κανει και για το δραπανοκατσαβιδο λιθιου που πηρες?

Καλοριζικα!
Η βαση αυτη κανει και για το δραπανοκατσαβιδο λιθιου που πηρες?

Αν το δραπανοκατσάβιδο είναι αυτό που έχω και γώ τότε δεν κάνει γιατί δεν έχει εσοχή για λαβή. Δεν έχει που να πιαστεί η βάση.

@alimalik

Ωραιες φαινονται οι εργαλειοθηκες που εφτιαξες. Μπραβο!
Επρεπε να το ποσταρες σε ενα απο τα αλλα νηματα γιατι εδω χανεται και ειναι κριμα.

Την βαση πως την εχεις συνδεσει? Καρφωτη?

Αν το δραπανοκατσάβιδο είναι αυτό που έχω και γώ τότε δεν κάνει γιατί δεν έχει εσοχή για λαβή. Δεν έχει που να πιαστεί η βάση.

Ακριβως γι'αυτο ρωταω.
Δεν εχω δει ακομα φωτογραφια της βασης για να καταλαβω. Θα μπω στο site να τσεκαρω.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αντεχουν ομως τις μπαταριας τοσο πολυ;
Και δεν λεω να γυαλισεις ή να τρίψεις κάτι.
Μιλάω να κόψεις μεταλλο, ξυλο
Να ανοιξεις τρυπες, γενικα να κανεις δυσκολες δουλειες.
Θα σε βγάλει η μπαταρια;

Με γειες !

Εγώ χτύπησα την βάση του δράπανου και τα μαρκαδοράκια για τους αρμούς + το σετ μικροεπισκευων στα πλακάκια..
Θέλω δράπανοκατσάβιδο αλλά δεν πήρα αυτό που ειχε σήμερα. Από οτι φαίνεται για καλό μου βγήκε μιας και την άλλη εβδομαδα θα έχει στις προσφορές το 18V λιθίου το οποίο το περιμένω πως και πώς !

Last edited:

Αντεχουν ομως τις μπαταριας τοσο πολυ;
Και δεν λεω να γυαλισεις ή να τρίψεις κάτι.
Μιλάω να κόψεις μεταλλο, ξυλο
Να ανοιξεις τρυπες, γενικα να κανεις δυσκολες δουλειες.
Θα σε βγάλει η μπαταρια;

Ανετα! Για ολα τα μαστορεματα.

Οι μπαταριες του dremel και του parkside ειναι αριστες.

Τα ηλεκτρικα που εχω τα χρησιμοποιω σπανιως σε μαστορεματα.
Μονο στις περιπτωσεις που καταπιανομαι με επεξεργασια ξυλου σε προτζεκτακια ξυλοτεχνιας η αλλα που απαιτουν πολυωρη δουλεια για τροχισμα αλλα κυριως τριψιμο.

Εξαρταται λοιπον απο τις αναγκες του καθενος. Ομως η αυτονομια και ευκολια της μπαταριας λιθιου ειναι αξεπεραστη.