Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αύριο νομίζω έχει στο lidl μπορντουροψάλιδο. Το είδα νομίζω στο φυλλάδιο με τα είδη κήπου.

μιλώντας για μπορντουροψάλιδα... έχω την εξής απορία: κλαδέψαμε 3 μεγάλα πεύκα (με εργάτες) και τώρα έχει παρα πολλά πεσμένα κλαδιά τριγύρω. εντάξει, τα χοντρά τα κόβουμε με αλυσοπρίονο, όλα τα υπόλοιπα; ας πούμε 2-5cm κλαδιά μαζί με πάρα πολλές πευκοβελόνες. Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος λέτε ή γίνεται κ με ενα μπορντουροψάλιδο να τα κόψουμε σε πιο μικρά κομμάτια κ να πεταχτούν έτσι;

αεροψαλιδο και φαλκιδι

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αύριο νομίζω έχει στο lidl μπορντουροψάλιδο. Το είδα νομίζω στο φυλλάδιο με τα είδη κήπου.

Μακάρι αλλά δεν νομίζω... Ενα πριόνι κι ένα ηλεκτρικό φυσητήρα είδα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Τεινω προς το Ryobi.

Bosch είναι αυτό που θέλω να αντικαταστήσω και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ξαναπάρω, έστω κι αν είναι μόνο ψυχολογικό.
Ryobi δεν είχα ποτέ μου , ούτε καν τα έχω πιάσει στα χέρια μου, άρα μηδενική εμπειρία και αίσθηση. Για να προσανατολίζεσαι όμως προς τα εκεί μάλλον τα ξέρεις και τα εμπιστεύεσαι.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μακάρι αλλά δεν νομίζω... Ενα πριόνι κι ένα ηλεκτρικό φυσητήρα είδα...

Στη σελίδα 30

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Στη σελίδα 30

Σωστά... Θα περάσω αύριο να το δώ.

florabest-elektro-heckenschere-fht-600-b2--4.jpg

αεροψαλιδο και φαλκιδι

πώς χρησιμοποιούνται αυτά; βέβαια το να παει κομπρεσσέρ εκεί δεν είναι πρακτικό...

Εχει μηπως καποιος απο εσας δουλεψει με τα 2 παρακατω:

ECHO CS-350TES
http://echo.com.gr/products/chainsaws/business/pruning?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5&category_id=19

HUSQVARNA T435
http://www.husqvarna.com/gr/products/professional-chainsaws/t435/

ωστε να μπορει να αναφερει τα υπερ και τα κατα απο προσωπικη εμπειρια;

@Vespas (Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος)-> Για ποιο λογο να καψεις ρευμα-βενζινη στο θρυματιστη, αφου το πευκο αντενδεικνυται για το κομποστ.

@Vespas (Ο καταστροφέας/θρυμματιστής είναι μονόδρομος)-> Για ποιο λογο να καψεις ρευμα-βενζινη στο θρυματιστη, αφου το πευκο αντενδεικνυται για το κομποστ.

δεν είναι για κομπόστ, αλλά γιατί πρέπει να καθαριστεί το οικόπεδο από τα κλαδιά για λόγους πυρασφάλειας και είναι πάρα πολλά για να κουβαληθούν ένα ένα μέχρι τους κάδους (2 στοίβες διαστάσεων 6χ4μ και 1,5μ ύψος η κάθε μια περίπου). Μετά το θρυμματιστή θα μπουν σε καροτσακι κ με αυτό πάνε στον κάδο.

Dewalt Μπαμπη αλλα ελα που δε βγαζει και εργαλεια κηπου...

Δεν αμφιβάλω, έχω ακούσει τα καλύτερα και δυστυχώς δεν έχω εργαλεία της Dewalt, ή μάλλον έχω ένα αλλά δεν είναι από αυτά που λέμε "πρώτης ανάγκης", είναι από αυτά που, οι ερασιτέχνες, θα χρησιμοποιήσουν ελάχιστα, ίσως και ποτέ.

dct411s1_1.jpg

Καταλαβα, αρα δεν παιζει και το "βαζω φωτια και τα καιω". Παντως με μπορντουροψαλιδο θα τραβηχτεις τζαμπα. Με ψαλιδα χειρος δεν στο συνιστω γιατι θα "αρπαξεις" μια "ωραια" επικονδυλίτιδα σαν τον γραφοντα παλια. Ηλεκτρικα ψαλιδια ειναι πανακριβα, εκτος αν εχεις κανα πολυ κολλητο αμπελουργο, και το αεροψαλιδο θελει κομπρεσερ.
Μαλλον για "βατοκοπα" σε βλεπω και τσεκουρι, αλλα ................ειναι πολλα βρε αδελφε!!!!

Καποιοι δημοι ειχαν αυτοκινουμενο θρυματιστη, και επαιρνες τηλεφωνο και τα φορτωναν αυτοι, και αν ηθελες για κομποστ σου τα εδιναν τριμενα.
Αυτο θα ηταν το καλυτερο.

Ενας απο τους λογους που εκατσα και εφτιαξα τετρατροχο καροτσι με χωρο φορτωσης 130χ68 ηταν και τα κλαδια......πικρη ιστορια τα ατιμα.

Last edited:
Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν και δεν το εχει βαλει ακομα μηπως καποιος απο σας εχει παρει το θαμνοκοπτικο απο το lidl να μου πει αν αξιζει η οχι η αγορα του. Ψαχνομε να παρω και νομιζω οτι ειναι η εποχη που τα βαζει σε προσφορα τωρα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αν και δεν το εχει βαλει ακομα μηπως καποιος απο σας εχει παρει το θαμνοκοπτικο απο το lidl να μου πει αν αξιζει η οχι η αγορα του. Ψαχνομε να παρω και νομιζω οτι ειναι η εποχη που τα βαζει σε προσφορα τωρα.

Οχι, αλλα βλεπω οτι ειναι 600 watt, ειναι μεγαλο με 60 εκατοστα λεπιδα ΚΑΙ αποσταση δοντιων 24μμ. Δηλαδη κοβει ανετα κλαδια 2 -2.5 ποντων!
Η τιμη στα 40 ευρω ειναι αριστη και υποπολλαπλασια συγκρινομενη με τα παρομοιων χαρακτηριστικα του ανταγωνισμου.

Και 3 χρονακια εγγυηση παρ'ολο που δεν βλεπω να γραφει parkside.
Εγω παντως θα το δοκιμασω. Σκεφτομουν το Ryobi στα 100+ ευρω αλλα δεν ειχα δει καθολου τις προσφορες του Lidl αυτη τη βδομαδα.
Aς ειναι καλα ο ανθρωπος που το ανεφερε!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν διευκρινισα κατι, για βενζινοκινητο ψαχνομαι και νομιζω ειχε βαλει πριν 1 χρονο στο lidl.

Δεν νομίζω να το έχει το μπορντουροψάλιδο. Μακάρι να το έχουν. αλλά στό pdf που κατέβασα στο κινητό δεν υπάρχει.

Απο Bosch επαγγελματικα εργαλεια δεν εχω εμπειρια, μονο οτι διαβαζω και ακουω. Εχω εμπειρια απο Μακιτα.

Αν χρειαστει να επενδυσω σε καποια ακριβα εργαλεια αυτα θα ειναι στην Γιαπωνεζικη Μακιτα. Αν εχεις αριστες εντυπωσεις απο μια μαρκα, γιατι να πειραματιστεις με κατι, ουτως η αλλως, παραπλησιο.
ΑΛΛΑ ομως με Bosch αναλωσιμα..!! τρυπανακια, λαμες και bits :))

Για το θεμα πρασινων και μπλε bosch πιστευω οτι η διαφορα τιμης ειναι δικαιολογημενη και σωστα τιμολογημενη. Αλλο ενα εργαλειο φτιαγμενο για καθημερινη επαγγελματικη χρηση και αλλο για μια στο τοσο - ερασιτεχνικη.

Συμφωνώ φίλε Χιώτη στα λεγόμενα σου και επαυξάνω...... άλλωστε το λέει εδώ και χρόνια και η διαφήμιση, αυτό ξέρετε και αυτό εμπιστεύεστε:ears:. Ο λόγος όμως που έχω παραθέσει τις απόψεις μου στο συγκεκριμένο topic είναι ο εξής: Αν βρεις ένα εργαλείο σε κάποιο κατάστημα, κυρίως διαδικτυακά σε μορφή stock, ή ακόμα και κάτι που συνηθίζετε περισσότερο στις μέρες μας να βγει σε κάποιο φυλλάδιο σε μορφή προσφοράς, είτε επειδή έχει αντικατασταθεί από ένα ποιο καινούργιο μοντέλο, είτε γιατί έτσι αποφάσισε η εταιρεία ή το κατάστημα, αξίζει ή όχι να το αγοράσεις; Εγώ προσωπικά έτσι σκέπτομαι και ενεργώ, αν δω κάτι το οποίο θεωρώ συμφέρον.:music-smiley-005: Καλό λοιπόν θεώρησα πως θα ήταν να παραθέσουμε της γνώμες μας και τις εμπειρίες μας, έτσι για να έχουμε έναν προσανατολισμό όσο ποιο ρεαλιστικό γίνεται....

Δεν νομίζω να το έχει το μπορντουροψάλιδο. Μακάρι να το έχουν. αλλά στό pdf που κατέβασα στο κινητό δεν υπάρχει.

Σε δύο Lidl που πήγα πρωί-πρωί μπορντουροψάλιδο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Νομίζω οτι ουτε καν τα έφεραν... Μια υπάλληλο που ρώτησα δεν είχε ιδέα.
Έχει αρχίσει να κουράζει αυτό το βιολί πάντως, να ξεκινάς για κάτι που ενώ έχει ανακοινωθεί και να κάνεις το σταυρό σου να φανείς τυχερός, επειδή ή δεν το έφεραν ή έφεραν 5-6 κομμάτια κράχτες. Μπορεί να νομίζουν οτι είναι εξυπνάκηδες κι έτσι αυξάνουν τις πωλήσεις τους αλλά εμένα μου μοιάζει με κοροϊδία. :angry: