Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Άξιζαν κάποιες Philips LED που είχε βγάλει το lidl πάντως, ήταν 3-4 ευρώ χαμηλότερη η τιμή από αυτή του praktiker για τις ίδιες.
Πάντως χθες που είχα περάσει από το lidl για κάτι άλλα ψώνια είδα έναν 50αρι να κρατάει μια λάμπα και να συζητά με φίλο του και να λένε τι είναι αυτά τα Λ Μ, πρέπει μάλλον να είναι μεγάλο το νούμερο για να είναι καλή κλπ και σκεφτόμουν πόσο μπλέξιμο δημιουργεί στο μέσο μεσήλικα και πάνω που δεν το ψάχνει η νέα εποχή. Παλιά έλεγες Watt και τελείωνες. Τώρα πρέπει βασικά να βλέπεις Lumens που προφανώς είναι το σωστό, αλλά να κοιτάς και την κατανάλωση σε Watt γιατί όντως LED υλοποίηση από LED υλοποίηση διαφέρουν αρκετά. Μην πούμε ξανά για φθηνές κινέζικες υλοποιήσεις των ηλεκτρονικών γύρω από το LED που τα φτύνουν νωρίς και ο άλλος αναρωτιέται γιατί δεν έβγαλε έστω 10 χρόνια πριν καεί. Και φυσικά το LED δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Νομίζω είναι μεταβατική φάση, σε καμιά 5ετία θα είναι όλα LED οπότε πάλι η επιλογή θα γίνει ευκολότερη.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Γιωργο ολα καλα και ολα συμφεροντα μεχρι στιγμης με τα Led.

Ειναι ομως ολα????

Διαβαζα ενα αρθρο το οποιο με εβαλε σε σκεψεις και δεν γνωριζω αν ειναι αληθινο.

Εγιναν λοιπον καποιες μελετες για την ακτινοβολια του και το ευρος φασματος του και εδειξαν οτι μονο καλο δεν ειναι για τα ματια μας.
Γνωριζει κατι καποιος περεταιρω για αυτο????

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήρα χτες το φακό το lidl. Αυτό που φοριέται στο κεφάλι. Πολύ ωραίος και φέγγει τρελλά.

Aπό την άλλη, οι μικρές λάμπες led τους των 3 ευρώ είναι μεγάλες παπάντζες. Όχι μόνο φέγγουν σαν καντύλια (οκ το λένε 100lumens) αλλά καίνε 11W η κάθε μία και όχι 1,4W. Πήρα μερικές να βάλω στα χώλ και σε χώρους μικρής σημασίας για να αντικαταστήσω κάτι osram CFL που είχα, και η κατανάλωση μετρημένη με το μετρητή της efergy είναι τραγική.
Οι πιο μεγάλες οι Livarno φαίνονται καλύτερες, αλλά δεν τις μέτρησα.

την πάτησα, πήρα 8!

Μιλάμε για τα 12βολτα ή για τα 220βολτα?

Έχω 12βολτη εγκατάσταση. Κάποιος μου είχε πει ότι επειδή έχεις μετασχηματιστή ούτως ή άλλως το "κέρδος" που έχεις αν αλλάξεις τις αλογόνου με led δεν είναι τόσο μεγάλο.

Ξέρουμε τι ισχυει?

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=7060

πώς τη βλέπετε?
για βρόχινα νερά τη θέλω σε υπόγειο.

ρώτησα και στο σερβις και μπορώ να αφαιρέσω τη μπρίζα για να περάσω το καλώδιο μέσα απο σπιράλ

Αυτές που πήρα είναι 220V. Άς τα κι εγώ φορτώθηκα 4 Ε14 και 4 Ε27....

Τι θα πεί δεν θα έχεις κέρδος από το πέρασμα σε led? Από τη στιγμή που οι λάμπες είναι φτιαγμένες για συγκεκριμένα V και έχουν στάνταρ κατανάλωση η εγκατάσταση δεν επηρεάζει τίποτα. Οι LED θεωρητικά έχουν μικρότερη κατανάλωση. Το ότι του lidl δηλώνουν 1,4W και καίνει τελικά κάπου στα 15W, είναι πρόβλημα της λάμπας και όχι της εγκατάστασης.

Στέργιο έχεις 12V στις γραμμές σου? Ή παίρνεις από κάποιο panel ή γεννήτρια και το σηκώνεις σε 220 με inverter?

Πάντως, άμα δεν σας κάνουν οι λάμπες, μπορείτε να τις επιστρέψετε.

Ανοιγμένες?

Εγιναν λοιπον καποιες μελετες για την ακτινοβολια του και το ευρος φασματος του και εδειξαν οτι μονο καλο δεν ειναι για τα ματια μας.

Προσφατα μου ειπε φιλος γιατρος οτι υπαρχουν καποια γυαλια για την 'μπλε' ακτινοβολια, που εκπεμπουν οι λεντ οθονες του υπολογιστη, και που ισως δημιουργουν θεμα στην οραση.
Ψαξαμε και τα βρηκαμε στο Amazon.uk, αλλα διαπιστωσαμε οτι στην Ελλαδα υπαρχει καποιος στη Θεσσαλονικη που τα εχει φτηνοτερα! Τα στελλει και αντικαταβολη.

http://www.tovotano.gr/frontend/articles.php?cid=142

Επισης ο ιδιος ανθρωπος χρησιμοποιει ενα προγραμματακι που ρυθμιζει τα χρωματα/φωτεινοτητα της οθονης και τα κανει πιο ξεκουραστα στο ματι. f.lux λεγεται το προγραμμα.

Περαν τουτου δεν εχω αποψη για το θεμα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Αυτές που πήρα είναι 220V. Άς τα κι εγώ φορτώθηκα 4 Ε14 και 4 Ε27....

Τι θα πεί δεν θα έχεις κέρδος από το πέρασμα σε led? Από τη στιγμή που οι λάμπες είναι φτιαγμένες για συγκεκριμένα V και έχουν στάνταρ κατανάλωση η εγκατάσταση δεν επηρεάζει τίποτα. Οι LED θεωρητικά έχουν μικρότερη κατανάλωση. Το ότι του lidl δηλώνουν 1,4W και καίνει τελικά κάπου στα 15W, είναι πρόβλημα της λάμπας και όχι της εγκατάστασης.

Στέργιο έχεις 12V στις γραμμές σου? Ή παίρνεις από κάποιο panel ή γεννήτρια και το σηκώνεις σε 220 με inverter?

Δεν έχω 12v στο δίκτυο, απλά έχω μετασχηματιστές από 220 σε 12.

Έλεγα μήπως οι μετασχηματιστές έχουν κάποια απώλεια η οποία προστίθεται στην κατανάλωση των λαμπών...

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λες, συνήθως το lidl έχει σωστά προϊόντα.

Το ότι τα συγκεκριμένα σποτάκια δεν έχουν πολύ φως το ξέραμε, αλλά η κατανάλωση είναι κάτι στο οποίο δε κάνω παραχωρήσεις!

Το θέμα είναι ότι για να το μετρήσω πρέπει να ξηλώσω μετασχηματιστή και να συνδέσω ένα μετρητή κατανάλωσης πρίζας για να δω τι γίνεται...

Ανοιγμένες?

Ανοιγμένες μάλλον όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!!!! Και λογικά, γιατί να μη δέχονται και τις ανοιγμένες???? Εσώρουχα είναι???? :drummer:

http://www.lidl-hellas.gr/cps/rde/S...i-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=7060

πώς τη βλέπετε?
για βρόχινα νερά τη θέλω σε υπόγειο.

ρώτησα και στο σερβις και μπορώ να αφαιρέσω τη μπρίζα για να περάσω το καλώδιο μέσα απο σπιράλ

Την βλεπω πανισχυρη και με εντυπωσιακη ικανοτητα αντλησης!
Αρχικα μου φανηκε καπως ακριβη αλλα οταν ειδα τα χαρακτηριστικα της, νομιζω οτι η τιμη της ειναι δικαιολογημενη.

Γιωργο ολα καλα και ολα συμφεροντα μεχρι στιγμης με τα Led.

Ειναι ομως ολα????

Διαβαζα ενα αρθρο το οποιο με εβαλε σε σκεψεις και δεν γνωριζω αν ειναι αληθινο.

To άρθρο αφορούσε τα πρώτα σκέτα λευκά led που είχαν αυτή τη μπλεδίλα, και όχι οθόνες ή οικιακές λάμπες.

Στις LED οθόνες, led είναι μόνο ο φωτισμός από πίσω. Το χρώμα που φτάνει στο μάτι μας είναι περασμένο από το πάνελ και φτάνει όπως πρέπει σε χρωματική ισορροπία. Και μπορούμε να το βελτιώσουμε με καλιμπράρισμα.
Στις λάμπες συνήθως αγοράζουμε θερμού φωτισμού στο σπίτι, που έτσι κι αλλιώς έχουν πιο θερμό φάσμα, οπότε και πάλι δεν έχουμε θέμα.

Ορίστε και μια σύντομη περιγραφή
http://www.ledsmagazine.com/articles/2010/11/light-and-human-health-led-risks-highlighted.html

Πήρα χτες το φακό το lidl. Αυτό που φοριέται στο κεφάλι. Πολύ ωραίος και φέγγει τρελλά.

Aπό την άλλη, οι μικρές λάμπες led τους των 3 ευρώ είναι μεγάλες παπάντζες. Όχι μόνο φέγγουν σαν καντύλια (οκ το λένε 100lumens) αλλά καίνε 11W η κάθε μία και όχι 1,4W. Πήρα μερικές να βάλω στα χώλ και σε χώρους μικρής σημασίας για να αντικαταστήσω κάτι osram CFL που είχα, και η κατανάλωση μετρημένη με το μετρητή της efergy είναι τραγική.
Οι πιο μεγάλες οι Livarno φαίνονται καλύτερες, αλλά δεν τις μέτρησα.

Εχω καποιες λαμπες λεντ E14 απο το ΙΚΕΑ (made in china) 2.3w και ο μετρητης της ΗΑΜΑ που εχω τις βγαζει ακριβως 2.3w.
Eχω καποιες λαμπες λεντ Ε14 απο το Lidl (Livarno) 3w και ο ιδιος μετρητης μου τις βγαζει ακριβως 1.4w!!

Αυτές που έβγαλε τώρα στα 3 ευρώ δεν είναι Livarno. Livarno είναι οι μεγάλες που έβγαλε

Σε αυτες που μετρησες, το High/Low consumption στον μετρητη που εχεις, τι εδειξε, θυμασαι?

Δεν έβαλα της πρίζας. Με τον κεντρικό μετρητή του πίνακα. Δεν έχω ντουί να το δοκιμάσω

Για οποιον εχει αγορασει τον ωραιο και μικρο cordless λιθιου γωνιακο τροχο της Τerratek απο Αmazon, υπαρχουν οι καπως δυσευρετοι δισκοι κοπης των 10εκ. που ταιριαζουν στον εργαλειο.

http://www.banggood.com/100x2_5x16mm-Resin-Grinding-Wheel-Cutting-Disc-Max-72(m-Or-S)-p-917157.html

Με 2.5 ευρω και δωρεαν μεταφορικα.

Παρεμπιπτοντως, απο το ιδιο μαγαζι αγορασα και ενα μετρητη βαθους μεχρι 2εκ, για διαφορες μικρομετρησεις. 1 ευρω..
http://www.banggood.com/Tyre-Tread-...e-Trailer-Van-Wheel-Measure-Tool-p-89484.html

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν έχω 12v στο δίκτυο, απλά έχω μετασχηματιστές από 220 σε 12.

Έλεγα μήπως οι μετασχηματιστές έχουν κάποια απώλεια η οποία προστίθεται στην κατανάλωση των λαμπών...

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που λες, συνήθως το lidl έχει σωστά προϊόντα.

Το ότι τα συγκεκριμένα σποτάκια δεν έχουν πολύ φως το ξέραμε, αλλά η κατανάλωση είναι κάτι στο οποίο δε κάνω παραχωρήσεις!

Το θέμα είναι ότι για να το μετρήσω πρέπει να ξηλώσω μετασχηματιστή και να συνδέσω ένα μετρητή κατανάλωσης πρίζας για να δω τι γίνεται...

Σαφώς και οι μετασχηματιστές έχουν απώλειες. Το πόσο έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής αλλά και το φορτίο.

Επίσης μου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για τις λάμπες αυτές. Θα έπρεπε να καίνε περισσότερο (θερμοκρασία) κι από πυρακτώσεως. Πιο πιθανό είναι ο μετρητής να τρελαίνεται με το τροφοδοτικό τους και να μετράει κολοκύθια.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σαφώς και οι μετασχηματιστές έχουν απώλειες. Το πόσο έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής αλλά και το φορτίο.

Επίσης μου φαίνεται υπερβολική η κατανάλωση για τις λάμπες αυτές. Θα έπρεπε να καίνε περισσότερο (θερμοκρασία) κι από πυρακτώσεως. Πιο πιθανό είναι ο μετρητής να τρελαίνεται με το τροφοδοτικό τους και να μετράει κολοκύθια.

O μετρητής βλέπει πόσο ρεύμα περνάει από το καλώδιο. Δε τον ενδιαφέρει αν το καταναλώνουν τα led ή το τροφοδοτικό τους.

Έχω βρεί ένα ντουί, οπότε θα μετρήσω σήμερα και κατευθείαν μόνες τις λάμπες, και όχι μετρώντας τη διαφορά στο μετρητή του πίνακα.