Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

http://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=920

Ολες οι μασκες -χωρις εξαιρεση- ειναι αβολες, δεν εφαρμοζουν τελεια, γλιστρανε κλπ κλπ.
Αν η δικη σου ειναι η κοινη με το ενα λαστιχο, παρε αυτες με τα 2 λαστιχα. Η 3Μ ειναι μια αξιοπιστη μαρκα.

Εχει και αυτη που συστηνει και ο asotos, στο παραπανω ποστ.

Προσωπικα εχω τις απλες στις οποιες εχω αλλαξει το λαστιχο, προσαρμοσμενο ωστε να μου ειναι σωστα η μασκα.
Αν αγοραζα αλλες θα πηγαινα στις απλες με τα 2 λαστιχακια. Καποιες βαριες με φιλτρα που εχω, δεν τις εχω χρησιμοποιησει ποτε. Ο λογος ειναι οτι ειναι εξαιρετικα αβολες, τοσο απλος.

Χρησιμοποιώ τις 3Μ της μιάς χρήσης. Αλλά μιας και δεν κάνω σκληρή δουλειά τις χρησιμοποιώ περισσότερες φορές. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με γλυστρήματα, ακόμα και με τις φτηνιάρες του praktiker, αλλά πάντα έπαιρνα με 2 λάστιχα. Το βασικό είναι να τα σφίξεις αφού τη φορέσεις, ώστε να εφαρμόσει καλά.

Το μόνο πρόβλημα που είχα είναι ότι λόγω μεγάλης μύτης μένει κενό από πάνω στα πλαινά της μύτης και η ανάσα μου θολώνει τη μάσκα. ΝΑΙ δουλεύω σαν εξωγήινος όταν κόβω ξύλα...

Για αυτές με τα φίλτρα, το βασικό είναι να πάρεις το φίλτρο που πρέπει, και να δοκιμάσεις αν είναι δυνατόν ποιά εφαρμόζει καλύτερα στο πρόσωπό σου. Οι σοβαρές εταιρείες όπου επιβάλλεται χρήση μάσκας, κάνουν σοβαρές δοκιμές με μεγέθη. Δυστυχώς εδώ δεν έχω βρεί πουθενά αρκετή ποικιλία ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις. Μόνο στη Μεσογείων σε ένα μαγαζί με εργασιακό εξοπλισμό είχε κάποιες, αλλά όχι αυτή που είχα βάλει στο μάτι. Σταδιακά θα πάρω μια από τις μπλε/γκρί της 3Μ. Όσο για τα φίλτρα, για τη μέση δουλειά τα απλά τα υφασμάτινα είναι υπέρ αρκετά. Κάνουν και τα άλλα τα πλαστικά, αλλά θέλουν πάλι μέσα τα υφασμάτινα. Τα άλλα υλικά που είναι και πιο βαριά έχουν και ενεργό υλικό όπως παραλλαγές του ενεργού άνθρακα και είναι για αέρια και χημικά.

Αυτά που προτείνουν στο εξωτερικό είναι τα στρόγγυλα τα ρόζ. Τα οποία δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρώ πουθενά Ευρώπη.

Για περιστασιακη, ερασιτεχνικη χρηση νομιζω οτι οι απλες μασκες ειναι αρκετες. Εκτος αν υπαρχει προβλημα υγειας/αλλεργιας.

Από φίλο γιατρό, η καλή προφύλαξη από σκόνη κλπ είναι εξίσου σημαντική για την πρόληψη προβλημάτων υγείας, αλλά και πρόληψη απο το όπως το λένε αλλεργικής υπερευαισθησίας. Μια μικρή απροσεξία είναι αρκετή για να εκδηλωθεί υπερευαισθησία σε ορισμένα υλικά, και στο εξής ακόμη και μικρή έκθεση μπορεί να προκαλέσει σημαντικά θέματα είτε απλού ερεθισμού, είτε πιο σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.

Στο θέμα προστασίας δεν υπάρχουν υπερβολές... Και το γράφω για να το ακούω κι εγώ γιατί χτες έκανα κάτι ταρζανιές με το φαλτσοπρίονο...

Kαθε κολλα εχει το σκοπο της.
Γιατι την θελεις ακριβως? Μπορει αυτη να ειναι η καλυτερη για τον σκοπο που την χρειαζεσαι.

Στο θέμα προστασίας δεν υπάρχουν υπερβολές... Και το γράφω για να το ακούω κι εγώ γιατί χτες έκανα κάτι ταρζανιές με το φαλτσοπρίονο...

Παν μετρον, αριστον. Νομιζω οτι για ερασιτεχνικο επιπεδο οι 3Μ με τα 2 λαστιχακια ειναι μια χαρα.
Αν ειναι να προκληθει αλλεργια, μπορει να την παθεις και αφου βγαλεις την σουπερ μασκα με τα 3 φιλτρα. Μurphy's law.. :))

Έχω τα παπούτσια που φαίνονται στην εικόνα. Έχει αρχίσει να ξεκολλάει αυτό το προστατευτικό (γκρι) λάστιχο που υπάρχει γύρω γύρω. Είναι στην αρχή ακόμα αλλά πιστεύω ότι είναι πιό εύκολο να το αντιμετωπίσω τώρα, παρά να το αφήσω να προχωρήσει.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    46.8 KB · Views: 190

Παν μετρον, αριστον.

Δυστυχώς όχι για όλα τα πράγματα... το μέτρο μπορεί να είναι άριστο όταν τρώς σοκολάτα ή γαρδούμπες, αλλά σούπερ μάσκα με 15 φίλτρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν :) Αντίθετα έσωσε πολύ κόσμο...

Όσο για τις πιθανότητες και τη γκαντεμιά, το χρησιμοποιούσε και ο κολλητός μου σαν επιχείρημα όταν του την έλεγα γιατί τρέχει πολύ όταν οδηγεί και δεν αφήνει απόσταση... Η απάντησή του ήταν εντάξει άμα είναι να μην κάνω τίποτα για να μην πάθω και τίποτα... άμα είναι να γίνει κάτι, θα γίνει...
Τρίχες...
Έξυπνοι άνθρωποι είμαστε, τον κίνδυνο τον βλέπεις και μπορείς να τον αποφύγεις εύκολα και ανώδυνα. Δεν είναι ότι σού πεσε ένα τούβλο στο κεφάλι ενώ περπατούσες στο λιβάδι... Είναι σα να πηγάινεις μέσα σε οικοδομή και να χορεύεις break dance κάτω από σκάλα πάνω στην οποία είναι στηριγμένος κουβάς γεμάτος με τούβλα...

Τόσα λεφτά δίνουμε για εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε 1-2 φορές. Στην ασφάλεια θα κάνουμε τσιγγουνιές? ΟΚ το όριο το θέτει ο καθένας εκεί που νιώθει ασφαλής, αλλά η ασφάλεια δεν είναι ποτέ αρκετή... πάντα οι πιθανότητες υπάρχουν... και όσο τις ελαχιστοποιούμε, τόσο καλύτερα για μας, και για τους γύρω μας.

Έχω τα παπούτσια που φαίνονται στην εικόνα. Έχει αρχίσει να ξεκολλάει αυτό το προστατευτικό (γκρι) λάστιχο που υπάρχει γύρω γύρω. Είναι στην αρχή ακόμα αλλά πιστεύω ότι είναι πιό εύκολο να το αντιμετωπίσω τώρα, παρά να το αφήσω να προχωρήσει.

Noμιζω οτι το υγρο λαστιχο ειναι το καλυτερο που μπορεις να χρησιμοποιησεις σε αυτη την περιπτωση.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6213

Eιναι ακριβη κολλα αλλα εχει μεγαλη αντοχη. Παλαιοτερα θυμαμαι ειχα χρησιμοποιησει παρομοια συνθεση κολλας για μονωση σε ρωγμες κεραμοσκεπης και σε φουσκωτη βαρκα.

Για καλύτερη εφαρμογή στις μάσκες μιας χρήσης περάστε τα δύο λάστιχα χιαστή στο κεφάλι. Το πάνω να πάει κάπου στον σβέρκο και το ανάποδο.

Πάντως δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά. Αυτές με τα φίλτρα στο ~25άρι είναι πολύ καλύτερες.

Οι μάσκες μιας χρήσεως έχουν το ελάττωμα να μην εφαρμόζουν καλά ιδίως στη μύτη όπου αφήνουν κενό. Βασικό για μένα είναι να είναι ελαφριές και μαλακές στα σημεία επαφής γιατί μετά από ώρα αρχίζουν να πονάνε, και να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να καλύπτουν την μύτη χωρίς να αφήνουν κενό. Οι μάσκες της 3Μ είναι κατάλληλες εκτός από τα μαστορέματα και για το θειάφισμα που θέλω να κάνω το καλοκαίρι στις ντομάτες μου ; ποια να διαλέξω ;

Οι μάσκες μιας χρήσεως έχουν το ελάττωμα να μην εφαρμόζουν καλά ιδίως στη μύτη όπου αφήνουν κενό. Βασικό για μένα είναι να είναι ελαφριές και μαλακές στα σημεία επαφής γιατί μετά από ώρα αρχίζουν να πονάνε, και να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να καλύπτουν την μύτη χωρίς να αφήνουν κενό. Οι μάσκες της 3Μ είναι κατάλληλες εκτός από τα μαστορέματα και για το θειάφισμα που θέλω να κάνω το καλοκαίρι στις ντομάτες μου ; ποια να διαλέξω ;

Για χημικά πρέπει να πάρεις μια με εναλλάξιμα, και να πάρεις φίλτρα με ενεργό άνθρακα ή κάτι άλλο που συγκρατεί χημικά. Καλύτερα να πας σε εξειδικευμένο μαγαζί και να το συζητήσετε. Τα σκέτα δεν θα κάνουν ιδιαίτερη δουλειά στα πολύ μικρά σωματίδια των χημικών ή αερίων. Για σκέτο θειάφοσμα μπορεί να είσαι οκ, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Είχα το ίδιο πρόβλημα στα παπούτσια της δουλειάς. Πήρα αυτη και δυο χρόνια μετά ακόμη είναι κολλημένα.

Το καλό που θα'χει η Loctite σε σχέση με τη Bison είναι οτι μάλλον είναι πιό αραιή και έτσι θα εισχωρεί πιό βαθιά και θα κολλήσει μεγαλύτερη επιφάνεια. Χμμμ. Ευχαριστώ πολύ αη πι σι οο!

Φιλε για το παπουτσακι , σε οτι συνθετικο εχει πανω, κολα στιγμης gel. Και με ρεγουλα! ;-) ασε τα υγρα λαστιχα κτλ..θα μπλεξεις!
Τσαγκαρης speaking!

Τσαγκάρη, στη πατρίδα σου έκανα στρατό!
Ευχαριστώ γιά τη συμβουλή by the way!

Αυτα ειναι. Ελπιζω να περασες καλα! :-)
Συμβουλη . Πριν κολησεις προσπαθα να καθαρησεις καλα οτι υπολοιματα εχουν μεινει απο παλιες κολες. Πχ με λιγο γυαλοζαρτακι. Και αν ειναι πολυ "στενα" ριξε λιγο κολιτσα και σπρωχτην μεσα με κατυ μυτερο, πχ με ενα κατσαβιδακι ισιο η με με ενα σουβλι. Πιεσε προσεχτικα τις επιφανειες για μισο λεπτακι και λογικα εισαι κομπλε.

Φιλε για το παπουτσακι , σε οτι συνθετικο εχει πανω, κολα στιγμης gel. Και με ρεγουλα! ;-) ασε τα υγρα λαστιχα κτλ..θα μπλεξεις!
Τσαγκαρης speaking!

Τι εχουν τα υγρα λαστιχα βρε Σηφη?
Εχει φερει ο πατερας μου καποια σωληναρια εδω και 20 χρονια (!!) και ακομα τα χρησιμοποιουμε για αυτες τις δουλειες. Ειναι καταπληκτικο προιον σχεδον για τα παντα.

Μωρε καλο προιον ειναι, δε λεω, απλα η στιγμης κανει πολυ ποιο γερο κολημα στα συνθετικα προιοντα και γενικα σε περισσοτερες καταστασεις. Εχει γερο "αρπαγμα" .. Αν θες παρε δυο κομματακια λαστιχακι και αρχικα κολα τα με υγρο λαστιχο και μετα με στιγμης , θα με θυμηθεις. gel προτεινα γιατι ειναι πολυ ποιο ευχρηστη και λιγοτερο επικυνδηνη να τρεξει εκει που δε πρεπει, και ας αργει λιγο περισσοτερο να κολησει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλημέρα. Εδώ θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια διευκρίνηση όσον αφορά τις κόλλες στιγμής. Οι κόλλες στιγμής (για τους περισσότερους κυανοακρυλικές, logo, loctite, uhu) θεωρώ πως ειδικά για κόλλημα λάστιχων παπουτσιών, τουλάχιστον από ιδία πείρα, δεν είναι και ότι καλύτερο, για να μην πω πως δεν ενδείκνυνται και γίνω περισσότερο απόλυτος. Και αυτό γιατί έχουν μια τάση να κολλούν ανθεκτικά γερά και σχεδόν άμεσα την ξεκόλλητη επιφάνια, όμως παράλληλα λόγο της "θερμοκρασίας" (ίσως δεν είναι και ο πιο σωστός όρος) που αναπτύσσουν έχουν μια τάση να ξεραίνουν το λάστιχο στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον το λάστιχο ειδικά αν πρόκειται για παπούτσι να ξεκολλήσει.... Για αυτό ακριβώς τον λόγο όσον αφόρα τις λαστιχένιες σόλες καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε μια κόλα η οποία μπορεί να προσφέρει και κάποια ανοχή π.χ όπως η μπαμπριζόκολα. Τα παραπάνω αποτελούν αυστηρώς προσωπική μου άποψη, μιας και επί της ουσίας όσα χρόνια και όσες φορές έχω προσπαθήσει να κολλήσω κάτι από παπούτσι με κυανοακρυλική κόλλα αργά ή γρήγορα έχει ξεκολλήσει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Noμιζω οτι το υγρο λαστιχο ειναι το καλυτερο που μπορεις να χρησιμοποιησεις σε αυτη την περιπτωση.

http://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6213

Eιναι ακριβη κολλα αλλα εχει μεγαλη αντοχη. Παλαιοτερα θυμαμαι ειχα χρησιμοποιησει παρομοια συνθεση κολλας για μονωση σε ρωγμες κεραμοσκεπης και σε φουσκωτη βαρκα.

νομίζω ότι δεν είναι λάστιχο αυτό οπότε αυτή η κόλλα μάλλον δε θα δουλέψει.

Καλύτερα κάποια κυανοακρυλική κόλλα στιγμής σε gel.

edit: τώρα διάβασα τα υπόλοιπα μυνήματα απο κάτω! Οι κόλλες υγρού λάστιχου δουλεύουν σε συγκεκριμένα υλικά, αναλόγως το παπούτσι! Μπορεί να κάνουν τρελλή δουλειά, μπορεί και καθόλου.

Εκτός του ότι είναι αρκετά ακριβότερες οι λαστιχόκολλες, πιο safe bet είναι οι κυανοακρυλικές.

ΥΓ: έτυχε χθες να κολλήσω αθλητικά παπούτσια αγορασμένα από lidl και μια παλιά...παντόφλα (απο καστοριά! χαχαχα)

Last edited:

Αυτο που θα με προβληματιζε ειναι η 'ευθραυστοτητα' της κολλας στιγμης γενικοτερα, δηλαδη η ελλειψη "ελαστικοτητας" στην συγκεκριμενη κολληση.
Αλλα αφου το λες εσυ, σιγουρα θα το δοκιμασω.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

νομίζω ότι δεν είναι λάστιχο αυτό οπότε αυτή η κόλλα μάλλον δε θα δουλέψει.

Καλύτερα κάποια κυανοακρυλική κόλλα στιγμής σε gel.

Δεν εχω την συγκεκριμενη κολλα, αλλα καποια παρομοια, ιαπωνεζικη.

Τη στιγμη ομως που αναγραφει 'liquid rubber' δεν εχω λογο να μην το πιστεψω.

Για κολλα στιγμης σε gel, δεν εχω αποψη ακομα διοτι κανω τη δουλεια μου αλλιως. Ομως θα δοκιμαζω σε καποια φαση αφου τα σχολια ειναι θετικα.

Αν υπαρχει συγκεκριμενο μοντελο που εχει δοκιμασει κανεις, ας βαλει καποιο λινκ να μην μπερδευτουμε στη συσταση της κολλας.