Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το συγκεκριμενο σετακι το lidl το ειχε βγαλει πριν ενα χρονο περιπου στα 7 ευρω και το τσιμπησα.Για τα λεφτα του μου αρεσε και ειπα πως οταν το ξαναβγαλει θα το ξαναπαρω δυστυχως ομως ανεβασαν την τιμη του στα 10 ευρω(για την ποιοτητα του ακριβο)και δεν το πηρα.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Το σετάκι αυτό υπάρχει - ίδιο κι απαράλαχτο - σε διάφορες μάρκες... Δεν ξέρω ποιός τελικά τα βγάζει αλλά εγώ έχω ένα Parkside κι ένα Metabo.

Τελικά η Lidl στις τιμές της είναι αλλ' αντ' άλλων. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία. Σε μερικά είδη πουλάει 1 ευρώ ακριβώτερα εδώ, σε άλλα 1 ευρώ ακριβώτερα στη Ισπανία ενώ την ενδοσκοπική κάμερα 10 ευρώ ακριβώτερα σε εμάς τους μπρούκλιδες, (δεν με ενδιαφέρει πάντως).
Δείτε και μόνοι σας. http://www.lidl.es/cps/rde/www_lidl_es/hs.xsl/Promociones.htm?id=237

Απο 23 Ιουνίου στα lidl...

ImageUploadedByTapatalk1402814456.320109.jpg

ImageUploadedByTapatalk1402814471.366550.jpg

Και

ImageUploadedByTapatalk1402814491.684037.jpg

Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Και μια ερώτηση φαντάζομαι οτι τα προσαρτηματα για το πολυεργαλείο ειναι πανομοιότυπα με του ηλεκτρικού...

αξίζει όμως αντί του ηλεκτρικού;
Εγκυκλοπαιδικά, το φατσοπριονο αυτό με το προηγούμενο, τι διάφορα έχουν; πέρα από τα 30 ευρώ.

και για οποίον θέλει, ολόκληρο το PDF του Lidl για τις 23-28/6
https://dl.dropboxusercontent.com/u/84878560/LIDL/GR_14_KW_26_HZ_IPHONE.pdf

Θα ήθελα τις απόψεις όσων έχουν δοκιμάσει ένα από τα δύο ή και τα δύο ή γενικά γνωρίζουν κάτι.

1. DEWALT 18V 13MM 4.0AH LI-ION XR DCD785M1

http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...18v-13mm-40ah-li-ion-xr-dcd785m1-p-TLS.011036

2. MAKITA 18V LI-ION 2X 1.3AH HP457D

http://www.e-shop.gr/kroystiko-drap...aloyminioy-70-exartimaton-hp457d-p-TLS.080324

Η χρήση χαρακτηρίζεται ερασιτεχνική μιας και δε βγάζω το ψωμί μου από αυτό, αλλά μη μου πείτε ότι με 100€ παίρνω ένα πράσινο Bosch και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου στο σπίτι.

Δεν το θέλω μόνο για ξυλόβιδες. Θέλω να μην είναι απαραίτητη η χρήση του ηλεκτρικού ακόμα και σε μπετό για μέτρια χρήση και γενικά θέλω ένα καλό και τίμιο εργαλείο να μου μείνει για χρόνια.

Το DeWalt λόγω ποιότητας, μπαταρίας και ροπής νομίζω κερδίζει. Το Makita δεν το έχω πιάσει και γι αυτό θέλω τη γνώμη σας ή για κάποιο άλλο σε αυτή την κατηγορία. Οι τιμές είναι ενδεικτικές, +-50€ και τα εξαρτήματα ή οι κασετίνες δεν παίζουν ρόλο. Έτσι κι αλλιώς θα αγοραστεί από Amazon που είναι πιο κάτω οι τιμές.

Ευχαριστώ.

Αυτο το φαλτσοπριονο δεν εχει την δυνατοτητα κυλισης του δισκου μπρος-πισω. Ειναι σταθερο σε ενα σημειο και αυτο εχει σαν αποτελεσμα μικροτερο μηκος κοπης. Νομιζω οτι μιλαμε για 30ευρω διαφορα, ειναι ενα εργαλειο που θα το εχεις (λογικα) μια ζωη, μια φορα να χρειαστεις το επιπλεον μηκος θα μετανοιωσεις την οικονομια των 30ευρω που εκανες. Το αλλο που πηραμε πολλοι εδω μεσα το εχω δει σε καταστημα μολις πριν μια εβδομαδα στην Γλυφαδα στην Λ.Βουλιαγμενης εαν σε ενδιαφερει.
Ξανα δεν εχει το σετακι με τους δισκους κοπης.

Last edited:

Και μια ερώτηση φαντάζομαι οτι τα προσαρτηματα για το πολυεργαλείο ειναι πανομοιότυπα με του ηλεκτρικού...

κι εγώ πάντως που το σκέφτομαι για αγορά, το πολυεργαλείο με τημπαταρία, αναρωτιέμαι πόσο κρατά η μπαταρία και κατά πόσο υστερεί σε σχέση με το ηλεκτρικό.

Το συγκεκριμένο Makita ειναι παλιο μοντελο και καπως ξεπερασμενο.Το Dewalt ειναι καλο. Αν σε ενδιαφερει με μια μπαταρια (καθως ειμαι Boschακιας) εχω να σου προτεινω
και αυτο:
http://www.drivastools.gr/εργαλεια-...ρα-bosch-professional-με-μπαταρία-p-9739.html

Εχω το αντιστοιχο επαγγελματικο πολυεργαλειο της Bosch σε 10,8v με 1,3Ah μπαταρια.Η αυτονομια το ειναι περιπου 12min συνεχους λειτουργιας.
Απο την εμπειρια μου παντως με μια μπαταρια θα σε αφηνει στη μεση.Σιγουρα η τιμη του ειναι καλη για εργαλειο μπαταριας.

κι εγώ πάντως που το σκέφτομαι για αγορά, το πολυεργαλείο με τημπαταρία, αναρωτιέμαι πόσο κρατά η μπαταρία και κατά πόσο υστερεί σε σχέση με το ηλεκτρικό.

H μπαταρια κρατα για περιπου 15 λεπτα ζορικης συνεχους χρησης (κοπη) και κανενα μισαωρο με νορμαλ χρηση (τριψιμο). Καθολου ασχημα μιας και αυτοι οι χρονοι και θα σε καλυψουν στα περισσοτερα μαστορεματα για το σπιτι.
Το εργαλειο αξιζει και η τιμη του ειναι παρα πολυ καλη. Εχω το αντιστοιχο dremel και προτιμησα αυτο με την μπαταρια παρα το ηλεκτρικο. Σε λιγες περιπτωσεις χρειαστηκα να βαλω τη δευτερη μπαταρια.

Σιγουρα το ηλεκτρικο εχει περισσοτερη ροπη και χρονο λειτουργιας αλλα το γεγονος οτι δεν περιοριζεσαι με καλωδια και ρευμα, κατ´εμε, ειναι ασυγκριτο πλεονεκτημα.

Ναι, ειναι ακριβως τα ιδια.
Αν δεν εχεις το ηλεκτρικο, σκεψου να παρεις αυτο.
Αν εχεις το ηλεκτρικο και του κανεις αρκετη χρηση, τοτε παρε και αυτο με την μπαταρια. Θα σε βολεψει αφανταστα.

Εχω το αντιστοιχο επαγγελματικο πολυεργαλειο της Bosch σε 10,8v με 1,3Ah μπαταρια.Η αυτονομια το ειναι περιπου 12min συνεχους λειτουργιας.
Απο την εμπειρια μου παντως με μια μπαταρια θα σε αφηνει στη μεση.Σιγουρα η τιμη του ειναι καλη για εργαλειο μπαταριας.

Σωστα, μια μπαταρια για δραπανοκατσαβιδα και ιδιαιτερα κρουστικα ειναι καπως περιοριστικη αν κανεις μαζικες τρυπες σε μπετον ειτε βιδωνεις μεγαλες βιδες σε ξυλο.
Ομως, για ερασιτεχνικη χρηση και γενικες αναγκες, η μια μπαταρια θα σε καλυψει στο 90% των περιπτωσεων.

Τα παντα εξαρτωνται απο την χρηση που τα προοριζεις. Προσωπικα, αν ενα εργαλειο μπαταριας με καλυπτει στο 90% των καθημερινων αναγκων μου, δεν παω στο μεγαλυτερο/βαρυτερο/ακριβοτερο που θα το χρειαστω μια στο τοσο, και αν.
Υπαρχουν παντα αλλες εναλλακτικες. Πιστευω οτι αν καποιος ασχολειται με μαστορεματα, ενα καλο ηλεκτρικο κρουστικο ειναι ουτως η αλλως απαραιτητο -ειναι και φτηνο.

Θα ήθελα τις απόψεις όσων έχουν δοκιμάσει ένα από τα δύο ή και τα δύο ή γενικά γνωρίζουν κάτι.

1. DEWALT 18V 13MM 4.0AH LI-ION XR DCD785M1

http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...18v-13mm-40ah-li-ion-xr-dcd785m1-p-TLS.011036

2. MAKITA 18V LI-ION 2X 1.3AH HP457D

http://www.e-shop.gr/kroystiko-drap...aloyminioy-70-exartimaton-hp457d-p-TLS.080324

Η χρήση χαρακτηρίζεται ερασιτεχνική μιας και δε βγάζω το ψωμί μου από αυτό, αλλά μη μου πείτε ότι με 100 παίρνω ένα πράσινο Bosch και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου στο σπίτι.

Δεν το θέλω μόνο για ξυλόβιδες. Θέλω να μην είναι απαραίτητη η χρήση του ηλεκτρικού ακόμα και σε μπετό για μέτρια χρήση και γενικά θέλω ένα καλό και τίμιο εργαλείο να μου μείνει για χρόνια.

Το DeWalt λόγω ποιότητας, μπαταρίας και ροπής νομίζω κερδίζει. Το Makita δεν το έχω πιάσει και γι αυτό θέλω τη γνώμη σας ή για κάποιο άλλο σε αυτή την κατηγορία. Οι τιμές είναι ενδεικτικές, +-50 και τα εξαρτήματα ή οι κασετίνες δεν παίζουν ρόλο. Έτσι κι αλλιώς θα αγοραστεί από Amazon που είναι πιο κάτω οι τιμές.

Ευχαριστώ.

Καλως τον!

Θα σου απαντησω με την ιδιοτητα αυτων -που οπως γραφεις- γνωριζουν κατι γενικα, μιας και δεν εχω τα παραπανω power tools αλλα και (συνειδητα) κανενα 18βολτο πλεον.

Kαι θα σε στεναχωρησω διοτι θα σου πω οτι με ενα πρασινο κρουστικο bosch των ~110 ευρω θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου στο σπιτι, σχεδον παντα:)))
To λεω διοτι βλεπω οτι το προοριζεις για ερασιτεχνικη χρηση. Εκτος αν το χρειαζεσαι για να ανοιγεις 10αρες τρυπες σε μπετον οποτε αλλαζει λιγο το πραμα.

Οπως και να'χει το πραμα, ενα μικρο κρουστικο θα καλυψει πληρως το μεγαλυτερο μερος των αναγκων ενος ερασιτεχνη.
Αλλο να δουλευεις με εργαλειο που ζυγιζει 1 κιλο και αλλο με εργαλειο των ~2 κιλων, το οποιο παρεμπιπτοντως θα χρειαζεσαι την ισχυ του μια στο τοσο.

Για τρυπες σε μπετον μεγαλυτερες απο 6μμ, ξερεις οτι χρειαζεται ζορι.
Προσωπικα (επειδη εχω κανει σουρωτηρι, που λεει ο λογος, τις κολωνες στο υπογειο) πιστευω οτι η ανατομια του 18βολτου δραπανου μπαταριας δεν προσφερεται οσο η ανατομια και η ισχυς ενος (600+w) καλου ηλεκτρικου.

Μενω μακρυα απο τα 18βολτα γιατι ειναι αβολα και αχρειαστα σε ισχυ για τις περισσοτερες περιπτωσεις που χρειαζομαι δραπανο, και αμφιβολου&κουραστικου αποτελεσματος οποτε βαζω 10αρια ουπα σε μπετο.

Η σουμα ειναι οτι το 100% των αναγκων σε drilling & screwing γινεται αψογα και ανετα απο ενα μικρο κρουστικο μπαταριας και ενα κρουστικο ρευματος. Και με περιπου 150-180 ευρω κοστος!

Ναι, ειναι ακριβως τα ιδια.
Αν δεν εχεις το ηλεκτρικο, σκεψου να παρεις αυτο.
Αν εχεις το ηλεκτρικο και του κανεις αρκετη χρηση, τοτε παρε και αυτο με την μπαταρια. Θα σε βολεψει αφανταστα.

Μιχάλη έχω το ηλεκτρικό...για την χρηςη που του κανω δεν δικαιολογείτε να πάρω και το μπαταρίας...εχω αρχηςει να το χρησιμοποιώ ακόμα και για να κόβω mortise και tenons (μαμω το YouTube :) ) με αυτο σε αρκετά καλη ακρίβεια εληψει δισκοπριονου...οπότε το ρεύμα με εξυπηρετεί τόσο σε δύναμη όσο και σε αυτονομία...

Απο εκει και πέρα για τον φίλο που ρωτάει...για τα 18volta...

Εχω τόσο την 18βολτη κατσαβιδιερα όσο και το 18βολτο κρουστικο της parkside...
Δεν τα εχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ αλλα προσωπικά βρίσκω το λίγο παραπανω βάρος ( δεν μιλάμε για τρομερές διάφορες σε σχέση με το 10,8v της ίδιας εταιρίας θα τα ζυγίσω και θα γίνω ποιο συγκεκριμένος) όφελος και οχι αρνητικό...και εξηγώ...
Σε βοηθάει στην σταθερότητα του εργαλείου...ειδικά όταν πας για βαριά χρηςη σε κρούση ή μεγάλες ξυλοβίδες...τα μεγέθη τους δεν τα βρίσκω ιδιαιτέρως άβολα...απο την άλλη το ¨Μικρο¨ της parkside απο μικρή δοκιμή χθες με 4 5αρες ξυλοβίδες δεν μάσησε και ήταν με την φόρτιση που είχε απο το κουτί...
Απο οτι φαίνεται το ¨μικρο¨ δεν θα μασησει να κάνει ολα τα βιδωματα και τρυπήματος σε ξυλο...

Προσωπική γνώμη και γενικότερο Βίτσιο με τα βαριά εργαλεία... :)

Καλως τον!

Θα σου απαντησω με την ιδιοτητα αυτων -που οπως γραφεις- γνωριζουν κατι γενικα, μιας και δεν εχω τα παραπανω power tools αλλα και (συνειδητα) κανενα 18βολτο πλεον.

Kαι θα σε στεναχωρησω διοτι θα σου πω οτι με ενα πρασινο κρουστικο bosch των ~110 ευρω θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου στο σπιτι, σχεδον παντα:)))
To λεω διοτι βλεπω οτι το προοριζεις για ερασιτεχνικη χρηση. Εκτος αν το χρειαζεσαι για να ανοιγεις 10αρες τρυπες σε μπετον οποτε αλλαζει λιγο το πραμα.

Οπως και να'χει το πραμα, ενα μικρο κρουστικο θα καλυψει πληρως το μεγαλυτερο μερος των αναγκων ενος ερασιτεχνη.
Αλλο να δουλευεις με εργαλειο που ζυγιζει 1 κιλο και αλλο με εργαλειο των ~2 κιλων, το οποιο παρεμπιπτοντως θα χρειαζεσαι την ισχυ του μια στο τοσο.

Για τρυπες σε μπετον μεγαλυτερες απο 6μμ, ξερεις οτι χρειαζεται ζορι.
Προσωπικα (επειδη εχω κανει σουρωτηρι, που λεει ο λογος, τις κολωνες στο υπογειο) πιστευω οτι η ανατομια του 18βολτου δραπανου μπαταριας δεν προσφερεται οσο η ανατομια και η ισχυς ενος (600+w) καλου ηλεκτρικου.

Μενω μακρυα απο τα 18βολτα γιατι ειναι αβολα και αχρειαστα σε ισχυ για τις περισσοτερες περιπτωσεις που χρειαζομαι δραπανο, και αμφιβολου&κουραστικου αποτελεσματος οποτε βαζω 10αρια ουπα σε μπετο.

Η σουμα ειναι οτι το 100% των αναγκων σε drilling & screwing γινεται αψογα και ανετα απο ενα μικρο κρουστικο μπαταριας και ενα κρουστικο ρευματος. Και με περιπου 150-180 ευρω κοστος!

Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις κι εσένα και τους υπολοίπους.

Σωστά και "λογικά" τα όσα λες και τα έχω ήδη σκεφτεί.

Το θέμα ειναι μάλλον περισσότερο ψυχολογικό. Εννοώντας οτι αγοράζοντας ενα καινούριο εργαλείο θέλω να ξέρω ότι μπορώ να κάνω 10ρα ή και λίγο μεγαλύτερη σε μπετό ακόμα κι αν αυτό χρειαστεί μια φορά το χρόνο ή και ποτέ.

Η αναζήτηση δυνατού επαναφορτιζόμενου ξεκίνησε όταν χρειάστηκα να κάνω μια τρύπα με 10ρι μακριά απο πηγή ρεύματος. Ενα παλιό Einhell με ψόφια μπαταρία που είχα ασφαλώς ούτε για πλάκα δεν τα κατάφερε. Το ηλεκτρικό που θα την έκανε σε δευτερόλεπτα δεν μπορούσε λόγω ρεύματος. Αναγκάστηκα να δανειστώ από γνωστό μου αυτό http://www.e-shop.gr/drapanokatsabi...mm-18v-li-ion-kasetina-hp188f4lk-p-TLS.020035 και η τρύπα έγινε εύκολα.

Οπότε έχοντας το οικονομικό περιθώριο αλλά και θέλοντας γενικά να αγοράζω ποιοτικά εργαλεία ώστε να τα έχω για καιρό σκέφτηκα το συγκεκριμένο DeWalt που ειναι ασφαλώς καλύτερο απο το Black n Decker κι οχι πολύ ακριβότερο.

Το θέμα είναι αν μπορώ να κάνω 1-2 δεκάρες μια στο τόσο και με ενα Bocsh των 110 κι αν τα μεταλλικά γρανάζια του DeWalt το κάνουν τόσο πιο αξιόπιστο που να αξίζει η αγορά του.

Αν αγοράζοντας το πράσινο των 110 θα πρέπει για λίγες τρύπες σε μπετό να παίρνω το ηλεκτρικό ή να δανείζομαι όπου δεν υπάρχει ρεύμα όπως την πρόσφατη περίπτωση μου, θα ειναι μια λανθασμένη αγορά.

Θέλω δηλαδή κατι λιγότερο εξειδικευμένο. Ενα καλό εργαλείο με ευρύτερο φάσμα εφαρμογών ακόμα κι αν αυτό το καθιστά λιγότερο βολικό στις περισσότερες, λιγότερο απαιτητικές περιπτώσεις. Θα ειναι όμως ικανό σε όλες (ή σχεδόν όλες).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Απο εκει και πέρα για τον φίλο που ρωτάει...για τα 18volta...

Εχω τόσο την 18βολτη κατσαβιδιερα όσο και το 18βολτο κρουστικο της parkside...
Δεν τα εχω χρησιμοποιήσει τόσο πολύ αλλα προσωπικά βρίσκω το λίγο παραπανω βάρος ( δεν μιλάμε για τρομερές διάφορες σε σχέση με το 10,8v της ίδιας εταιρίας θα τα ζυγίσω και θα γίνω ποιο συγκεκριμένος) όφελος και οχι αρνητικό...και εξηγώ...
Σε βοηθάει στην σταθερότητα του εργαλείου...ειδικά όταν πας για βαριά χρηςη σε κρούση ή μεγάλες ξυλοβίδες...τα μεγέθη τους δεν τα βρίσκω ιδιαιτέρως άβολα...απο την άλλη το ¨Μικρο¨ της parkside απο μικρή δοκιμή χθες με 4 5αρες ξυλοβίδες δεν μάσησε και ήταν με την φόρτιση που είχε απο το κουτί...
Απο οτι φαίνεται το ¨μικρο¨ δεν θα μασησει να κάνει ολα τα βιδωματα και τρυπήματος σε ξυλο...

Προσωπική γνώμη και γενικότερο Βίτσιο με τα βαριά εργαλεία... :)

Συμφωνώ μαζί σου.

Ένας επαγγελματίας που δουλεύει ώρες ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες θα κουραστεί με ενα ασκόπως βαρύτερο εργαλείο. Αλλά σε έναν ερασιτέχνη δεν νομίζω οτι το βάρος παίζει τόσο σοβαρό ρόλο και κάποιες φορές όπως είπες βοηθάει.

Και έκανα και το ζύγισμα...

Χρησιμοποίησα την ζυγαριά του lidl για τις αποσκευές...

Κατσαβιδιερα 10,8v πλήρης 1,15kgr χωρίς ταχυτσοκ 0,9kgr
Χωρίς το ταχυτσοκ ειναι πραγματικά ελαφρύ και μικρο...

Κατσαβιδιερα 18v 1,5kgr

Κρουστικο 18v 1,6kgr