Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βασικα θελει και αλλο κουρεμα. Χωρις που ειναι στραβοκομμενα τα φυλλα...
Φοινικες μονο με παραδοσιακο "χειροκινητο", εκτος αν ειναι πολυ ψηλοι...

Σκαθαρι εχει εμφανιστει εκει ?

Δεν γίνεται... Αν δεν την πείς τη παπαριά σου θα σκάσεις... :grinning-smiley-043

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πανεμορφος ο φοινικας!!
Μπαμπη θα συμφωνησω απολυτα με τα σχολια σου και για τα δυο εργαλεια, τα οποια τα εχω και ειμαι υπερ ευχαριστημενος.

Να προσθεσω οτι η διαρκεια της μπαταριας του ΚΕΟ ειναι οντως γυρω στα 15 λεπτα μαξ. οταν κοβεις κλαδια πανω απο ~5cm, αλλα ειναι σημαντικα μεγαλυτερη οταν κοβεις μικροτερα κλαδια.
Η μπαταρια ειναι λογικο εξαντλειται γρηγοροτερα οσο πιο πολυ ζοριζεται το εργαλειο. Επισης να πω οτι καινουριες και καλης ποιοτητος λαμες αυξανουν αισθητα τον χρονο εργασιας.

Ειμαι περιεργος ποσο διαρκει η σεγα μπαταριας της bosch PST 10,8 Li (η λαμα μπαινει και απο τις δυο πλευρες αρα μπορεις να κλαδεψεις).
Θα το τεσταρω και θα σου πω για να σε δελεασω να την αγορασεις :))

Νόμιζα ήταν προφανές ότι ήταν αρλούμπα :p :D

Αν δεν σκάσεις στο γκαράζ με παντοφλίτσα ελεφαντάκι να κόβεις με το router δεν έχεις δουλέψει DIY :p

χαχαχα, και γω το ιιδιο νομιζα, οτι ηταν προφανες οτι και η δικη μου απαντηση -περι παντοφλας εργασιας- ηταν αρλουμπα :ernaehrung004:

Χαχαχαχαχα!!!

Οι Cat που εχει το Lidl δυστυχως αποστρατευτηκαν απο εμενα καθως δε με βολεψαν επειδη απλωναν και γινονταν μεγαλυτερο νουμερο απο οτι ηταν.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για δες Μιχάλη και πές μου... :a0210:

Χρησιμοποιώ λάμες Parkside και τις προάλλες αγόρασε και 3-4 σετάκια (κυρίως για ξύλο) για να μην ξεμείνω στο χωριό. Αυτή πάντως της Bosch που είχε στη συσκευασία το ΚΕΟ, συγκρινόμενη με μια αντίστοιχη Parkside όταν κλάδεψα τις μουριές, δεν είδα να έχει κάποια διαφορά. Δεν ξέρω σε διάρκεια, αν η Parkside "καίγεται" πιο γρήγορα, αλλά σε ταχύτητα κοπής μου φάνηκαν μία η άλλη.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δεν γίνεται... Αν δεν την πείς τη παπαριά σου θα σκάσεις... :grinning-smiley-043

Οτι πεις :p

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλα, οι απαντησεις σου στις καταπληκτικες παρατηρησεις του Ντινου, διαχρονικα, δεν παιζονται.... :flipout: :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Καλα, οι απαντησεις σου στις καταπληκτικες παρατηρησεις του Ντινου, διαχρονικα, δεν παιζονται.... :flipout: :grinning-smiley-043

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Φιλαράκι από πολύ παλιά... :cool:

Μα αφου ο τυπος νομιζει πως επειδη πηρε σπαθοσεγα ειναι το καταλληλο εργαλειο να κουρεψει φοινικα.... και λεει παπαριες το κοροιδο που τους κουρευει με το χερι :smash: Τι να περιμενεις απο καποιον που πηρε αυτο για να χτυπαει το φραπογαλο ... :idea:
Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια... Φιλαράκι από πολύ παλιά... :cool:
:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Τι να περιμενεις απο καποιον που πηρε αυτο για να χτυπαει το φραπογαλο ... :idea:

Ναί, αλλά είδες τι αφρό κάνει; :food-smiley-005:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για δες Μιχάλη και πές μου... :a0210:

Χρησιμοποιώ λάμες Parkside και τις προάλλες αγόρασε και 3-4 σετάκια (κυρίως για ξύλο) για να μην ξεμείνω στο χωριό. Αυτή πάντως της Bosch που είχε στη συσκευασία το ΚΕΟ, συγκρινόμενη με μια αντίστοιχη Parkside όταν κλάδεψα τις μουριές, δεν είδα να έχει κάποια διαφορά. Δεν ξέρω σε διάρκεια, αν η Parkside "καίγεται" πιο γρήγορα, αλλά σε ταχύτητα κοπής μου φάνηκαν μία η άλλη.

Η διαφορα με μια συγκεκριμενη λαμα bosch με αραια δοντια ηταν ~3 λεπτα. Το θυμαμαι γιατι οταν πρωτοαγορασα το εργαλειο, το πρωτο πραγμα που τεσταρα ηταν η διαρκεια μπαταριας.
Το τεσταρα σε ενα μεγαλο κλαδι καρυδιας παχους 7-9 εκ. Ισως να μην το εθεσα σωστα το θεμα. Η σωστη οδοντωση ειναι πιο σημαντικη απο την ποιοτητα, αν μιλαμε για λαμες απο μετρια ποιοτητα και πανω.

Αυτο Ντινο κανει και για το φραπε μεχρι και αρνι γυρναει στην σουβλα!!!
Ειπαμε πολυμηχανοι ειμαστε!!!

Η σκαλα του lidl θα σε καλυψει πληρως.

Μα είναι ένα μοντέλο?
γιατί στη φώτο αριθμούν 6 διαφορικούς συνδυασμούς και λέει τιμή ανα τεμάχιο που με μπερδεύει.
Μετά τη δουλειά θα περάσω να δώ τί έχουν και πώς είναι.

Το μπιστόλι αέρος το έχει δοκιμάσει κανείς?

Ειναι η ιδια σκαλα σε ολες τις πιθανες εφαρμογες της!
Η ιδια γινεται ετσι αναλογα με την χρηση που θελεις να καλυψεις!
Χεχεχεχε

Ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

Τα νευρα μου.

Μου ειχε παρει η κοπελια μου δωρο ενα Dewalt dc733 14,4 V πριν 2 χρονια στην γιορτη μου και το ειχα στο εξοχικο για μικροδουλιτσες.
Περσυ ειχα βαλει σιτες στα παραθυρα και ολα καλα.
Πηγα το ΣΚ να το δουλεψω και οι δυο μπαταριες ηταν ξεφορτιστες ομως.
Βαζω την μια και ολα καλα.
Η δευτερη ομως ειτε την βαζω ειτε οχι στον φορτιστη δεν αντιδρα.
Δεν αναβει τπτ και ειναι νεκρη.

Εχει κανεις καμια ιδεα του τι μπορει να εχει γινει?

Άστην πάνω για κανά 8άωρο και θα ξεκινήσει!....αν όχι θα πρέπει να την βοηθήσεις!

Ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ

Τα νευρα μου.

Μου ειχε παρει η κοπελια μου δωρο ενα Dewalt dc733 14,4 V πριν 2 χρονια στην γιορτη μου και το ειχα στο εξοχικο για μικροδουλιτσες.
Περσυ ειχα βαλει σιτες στα παραθυρα και ολα καλα.
Πηγα το ΣΚ να το δουλεψω και οι δυο μπαταριες ηταν ξεφορτιστες ομως.
Βαζω την μια και ολα καλα.
Η δευτερη ομως ειτε την βαζω ειτε οχι στον φορτιστη δεν αντιδρα.
Δεν αναβει τπτ και ειναι νεκρη.

Εχει κανεις καμια ιδεα του τι μπορει να εχει γινει?

Αν δεν αντιδρα στον φορτιστη για πανω απο μιση ωρα,
-Bαλε την στην καταψυξη τωρα μεσα σε μια χαρτοπετσετα και το πρωι προσπαθησε να την φορτισεις παλι.
-Αν δεν δουλεψει αυτο, πες μου, υπαρχει και εσχατη λυση που θελει λιγο προσοχη (στιγμιαιο βραχυκυκλωμα).

Αυτο με την καταψυξη το εκανα χθες για μιση ωριτσα και παλι τπτ.
Τωρα για το βραχυκυκλωμα πουα πρεπει να ενωσω απο τα τρια που εχει η Post μπαταρια της Dewalt?
images

Ειναι και λιθιου γμτ!!!

Στο (+) (-) 12V από εξωτερικό τροφοδοτικό με πάρα πολύ προσοχή, μέχρι να πιάσει τάση ώστε να τη βλέπει ο φορτιστής. Μιλάω εκ πείρας!

Πρεπει να το αφησεις πολλες ωρες στην καταψυξη για να φερεις σε κατασταση 'σοκ' τη χημεια. Λιγη ωρα δεν θα κανει τιποτα.
Mετα αστην για λιγη ωρα να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου και μετα στον φορτιστη (εγω την βαζω απ'ευθειας στον φορτιστη).

Το βραχυκυκλωμα 'ξυπναει' το συστημα προστασιας που προστατευει την μπαταρια απο υπερ/υπο φορτιση.
Eπειδη ομως δεν ειμαι σιγουρος αν τα στοιχεια μεσα στην συγκεκριμενη μπαταρια εχουν τσιπακι προστασιας, ασε καλυτερα να το ψαξω.

Αν θες, μετρα το βολταζ της μπαταριας. Πρεπει να δειξει 0, δηλαδη να εχει ενεργοποιηθει το κυκλωματακι προστασιας. Αν ομως δειξει βολταζ κατω απο 2.0 βολτ ειναι για πεταμα.