Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

SpeedHex FlipOut Cordless Screwdriver

Κατσαβιδι μπαταριας διαφορετικο απο τα αλλα!

SpeedHex-FlipOut-Driver.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα σας.

θέλω να εμπλουτίσω τα οικιακά ηλεκτρικά εργαλεία αφενώς γιατι χρειάζονται αφετέρου γιατι θελω να κάνω κάποιες εργασίες με τάβλες ξύλα κτλ.Ερασιτεχνικής φύσεως βέβαια το project αλλά θέλω αξιοπρεπές αποτέλεσμα .

Προς το παρών έχω ενα dremel 3000 με τα δισκάκια του αλλά το θέλω πιο πολύ για λεπτομέρειες και οχι για να να κόβω τάβλες και ξύλα.
Επίσης εχω ενα ηλεκτρικό τριβείο black&decker, κρουστικό δράπανο b&d και ενα ηλεκτρικό κατσαβίδι b&d το οποίο είναι λίγο ψόφιο..

Σκέφτομαι να αγοράσω μια σέγα στο 50άρικο το κόστος και είδα τις B&D τις παρακάτω. Αν υπάρχει κάτι καλύτερα στα 50 ευρώ θα ήθελα τη γνώμη σας. Βέβαια αυτες φαίνονται αρκετά καλές.
https://www.skroutz.gr/s/330384/Black-Decker-KS777K.html
https://www.skroutz.gr/s/324924/Black-Decker-KS888E.html

Σε δεύτερη φάση ίσως πάρω ενα δραπανοκατσάβιδο για να βιδώνω γρήγορα πάνω στο ξύλο αλλά με τα παραπάνω εργαλεία και για οικιακή χρήση που τα θέλω δεν ξέρω αν αξίζει τα χρήματα. Δηλαδή θα μπορούσα να ανοίγω μια μικρή τρύπα με το ντρέμελ στο ξύλο και μετά με το ηλεκτρικό κατσαβίδι να βάζω την βίδα.

Ακουω γνώμες προτάσεις για σέγα / δραπανοκατσάβιδο και οτι άλλο χρειάζεται για τις βασικές ξυλουργικές εργασίες.
Επαναλαμβάνω είναι για χόμπυ και οικιακή χρήση που σημαίνει οτι δεν θέρλω κάτι επαγγελματικό αλλά ουτε κάτι φθηνιάρικο που θα με προδώσει.
Για να συνοψίσω κοντά στο 50άρικο παίζω ανα εργαλείο και νομίζω είναι αρκετά για την χρήση που τα θέλω.

το έκανα quote γιατι το άνοιξα λανθασμένα στην κατηγορία "επι παντός" οπότε ας σβηστεί όπως είναι απο εκεί.

επίσης τώρα είδα οτι το lidl είχε μια 800άρα σέγα στα 30 ευρώ όπως έχω δεί στα σκρουτζομάγαζα einhel 800άρα επίσης στα 35 ευρώ ..
Εγώ είμαι της άποψης να δώσω ενα 20άρικο παραπάνω για της black&decker. ακουω απόψεις ..

Εαν ειναι καλυτερη της B&D να το δωσεις, αλλα ειναι; Το εχεις ψαξει η το πας με την παραλογη λογικη "το ακριβοτερο ειναι καλυτερο";
Περιμενω τα ευρηματα σου.

Εαν ειναι καλυτερη της B&D να το δωσεις, αλλα ειναι; Το εχεις ψαξει η το πας με την παραλογη λογικη "το ακριβοτερο ειναι καλυτερο";
Περιμενω τα ευρηματα σου.

κάποιες φορές ισχύει κάποιες όχι. Ο κανόνας αυτό δείχνει οτι το ακριβότερο είναι πιο αξιόπιστο. Η B&D εχει λιγότερα watt αλλά ίσως εχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής , καλύτερο αποτέλεσμα κοπής κοκ..Μπορεί και όχι.
Γι αυτό κάποιος που τα έχει χρησιμοποιήσει θα μας πεί με σιγουριά.

Δεν διαφωνω απαραιτητα με αυτα που λες. Αναρωτιεμαι πως μπορεις να ξερεις οτι θα εχεις καλυτερη ποιοτητα κοπης η μεγαλυτερη διαρκεια ζωης; Υποθεσεις μπορεις να κανεις μονο. Αυτος που ξερει τι ξερει πραγματικα; Εχει δουλεψει τα δυο εργαλεια για 2-3 χρονια αρκετες φορες για να μπορεσει να μας δωσει καποια σωστη απαντηση;
Ειναι πολυ θολο το πραγμα. Σαν ερατιστεχνης που ειμαι χρειαστηκα να κοψω ενα mdf πριν απο 6 μηνες θα ξαναχρειαστω σε αλλους 6, δεν κανω καν τετοιες σκεψεις, εαν δεν ειχα θα ειχα παρει του Lidl με κλειστα ματια.

ΥΓ Εδω μεσα καποιος εγραψε οτι του εκανε εγκατασταση συνεργειο κλιματιστικο (επαγγελματιες) με εργαλεια Parkside και του ειπαν οτι ειναι καλα.

Ουτε εγώ διαφωνώ με το σκεπτικό σου.

Σίγουρα όμως κάποιος θα έχει πιο ξεκάθαρη άποψη για τα VFM στις φθηνές - ερασιτεχνικές κατηγορίες των εργαλείων αυτών . Στην προκειμένη για τι σέγα που συζητάμε και το δραπανοκατσάβιδο..
Γενικά δεν είμαι της νοοτροπίας να αγοράσω το φθηνό - άγνωστο brand έστω και αν έχει καλύτερα χαρακτηριστικά ειδικά σε κατηγορίες προιόντων που πρακτικά είμαι άσχετος.
Αν μιλούσαμε για Η.Υ ναι θα ήμουν σίγουρος μιας και ειναι το αντικείμενο μου .

Η σεγα PARKSIDE που ειχε το Lidl το σαββατο ειναι ενα εξαιρετικο VFM ερασιτεχνικο εργαλειο. Δες μηπως αυριο Δευτερα εχει ξεμεινει καποιο κομματι στο Lidl στα Βριλησσια.
Αν δεν εχει παρε την μικρη, με περιπου 50 ευρω, bosch των 650w http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/pst-650-3165140653251-199894.jsp

Για να βιδωνεις γρηγορα σε ξυλο θες impact driver (παλμικο κατσαβιδι). Για να βιδωνεις κανονικα, θες δραπανοκατσαβιδο σαν αυτα τα μπαταριας που εχουμε ολοι.

Δυστυχως τα parkside ειναι και εδω VFM :) Oλα τα δραπανοκατσαβιδα parkside που εχω ειναι πολυ καλα και η μπαταρια τους ακομα καλυτερη.
Εδω θα σου προτεινα να περιμενεις να βγαλει το lidl. Αν δεν εχεις προβλημα με τον ογκο παρε ενα 18v. Aλλιως και τα 10βολτα ειναι μια χαρα.

Αν θες να δωσεις κατι παραπανω και να εχεις ενα εξαιρετικο μικρο και ισχυρο δραπανακι δες το bosch PSR 10,8v, η το Βosch PSB (+κρουστικη λειτουργια) 10,8ν.
Το προβλημα με τα bosch τα δεκαβολτα ειναι οτι αν αγορασεις ενα, μετα θα θελεις να παρεις ολη τη σειρα power4all (χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια). Ετσι την πατησα εγω :)

http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/10-8-volt-lithium-ion-cordless-system-2483953.jsp

για πειτε ρε παιδια που ειστε και πιο ψαγμενοι. τελικα τι να παρω? θελω ενα εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο και αν ειναι δυνατον τρυπημα σε τοιχο, πιο πολυ με νοιαζει το τρυπημα σε και βιδωμα σε ξυλο με αξιολογη δυναμη και αντοχη μπαταριας.
ειδα αυτο εδω http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/uneo-3165140668767-2483953.jsp
τι λετε? θα με καλυψει λογικα...
αλλα και πιο οικονομικες λυσεις ειναι πιο ευπροσδεκτες.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πήγαινε 3-4 σελίδες πίσω,#6168,έπεσες και στο μοδεράτορα της κατηγορίας (Χιώτης)

για πειτε ρε παιδια που ειστε και πιο ψαγμενοι. τελικα τι να παρω? θελω ενα εργαλειο για βιδωμα σε ξυλο και αν ειναι δυνατον τρυπημα σε τοιχο, πιο πολυ με νοιαζει το τρυπημα σε και βιδωμα σε ξυλο με αξιολογη δυναμη και αντοχη μπαταριας.
ειδα αυτο εδω http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/uneo-3165140668767-2483953.jsp

Στο Uneo η κύρια λειτουργία είναι τρύπημα σε μπετό, δεν νομίζω να βολεύει στο βίδωμα χωρίς βαθμίδες ροπής, είναι μικρό για SDS (μπετό) αλλά μεγάλο για τα υπόλοιπα (τρύπημα/βίδωμα)

Bosch Gsb 10,8 30Nm, 1xBat 2Ah + φορτιστή 1130 =>150 ευρώ

Bosch_gsb_10-8_01.jpg

Αυτο το bosch στο λινκ σου, ειναι πνευματικο πιστολετο, και ενδεικνυται κυριως για κρουση (τρυπες σε τσιμεντο κλπ). Περαν τουτου χρησιμοποιει τα ειδικα SDS bits.
Δεν ειμαι σιγουρος αν χρειαζεσαι η αν θελεις τετοιο εργαλειο για τη δουλεια που το προοριζεις (βιδωμα σε ξυλο/τρυπημα σε τοιχοποιια-->δεν θελει κρουση).

Αξιολογη δυναμη φανταζομαι εννοεις ροπη μεγαλυτερη απο 20Νm. Αρα περιμενεις να βγαλει το lidl δραπανοκατσαβιδο parkside 18βολτο η βλεπεις το Bosch PSR 10.8 li.

EDIT
Αλλη λυση ειναι το εξαιρετικο μπλε δραπανακι που εβαλε ο Γιαννης παραπανω που διαθετει και κρουστικη λειτουργια.

Αυτα ειναι !

Νομιζω τον πεισατε το φιλο !

Η σεγα PARKSIDE που ειχε το Lidl το σαββατο ειναι ενα εξαιρετικο VFM ερασιτεχνικο εργαλειο. Δες μηπως αυριο Δευτερα εχει ξεμεινει καποιο κομματι στο Lidl στα Βριλησσια.
Αν δεν εχει παρε την μικρη, με περιπου 50 ευρω, bosch των 650w http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/pst-650-3165140653251-199894.jsp

Για να βιδωνεις γρηγορα σε ξυλο θες impact driver (παλμικο κατσαβιδι). Για να βιδωνεις κανονικα, θες δραπανοκατσαβιδο σαν αυτα τα μπαταριας που εχουμε ολοι.

Δυστυχως τα parkside ειναι και εδω VFM :) Oλα τα δραπανοκατσαβιδα parkside που εχω ειναι πολυ καλα και η μπαταρια τους ακομα καλυτερη.
Εδω θα σου προτεινα να περιμενεις να βγαλει το lidl. Αν δεν εχεις προβλημα με τον ογκο παρε ενα 18v. Aλλιως και τα 10βολτα ειναι μια χαρα.

Αν θες να δωσεις κατι παραπανω και να εχεις ενα εξαιρετικο μικρο και ισχυρο δραπανακι δες το bosch PSR 10,8v, η το Βosch PSB (+κρουστικη λειτουργια) 10,8ν.
Το προβλημα με τα bosch τα δεκαβολτα ειναι οτι αν αγορασεις ενα, μετα θα θελεις να παρεις ολη τη σειρα power4all (χρησιμοποιουν την ιδια μπαταρια). Ετσι την πατησα εγω :)

http://www.bosch-do-it.com/gb/en/diy/tools/10-8-volt-lithium-ion-cordless-system-2483953.jsp

Ευρηκα parkside σέγα!! Lidl μελίσσια καμια 10αριά κομμάτια και ανταλακτικά στο κουτάκι τους! Δεν βλέπω να την έχουν πάρει χαμπάρι αρκετοί.. Είναι και σε διακριτικό σημείο θα έλεγα.
Οι μελισσιώτες απο τι φαίνεται δεν πιάνουν εργαλεία στα χέρια τους :flipout:
Βριλήσσια ουτε για δείγμα.
Σας ευχαριστώ πολύ που με παροτρήνατε να πάω αν και είχε λήξει η προσφορά :SFGSFGSF:

Attachments

• DSC_0347.jpg
    DSC_0347.jpg
    84.3 KB · Views: 308

Αψογος! Καλοριζικη.
Τωρα περιμενε και για καποιο δραπανακι parkside μεσα στις επομενες βδομαδες. Θα υπαρχει σχετικη ενημερωση στο νημα με τα εργαλεια του Lidl.

Το μπλε Bosch GSR που λεγαμε με τις δυο μπαταριες εκ των οποιων η μια ειναι 4Α??? Καλοριζικο, απαιχτος συνδυασμος!!!

Θυμαμαι που σε χαλαγε οτι ητανε made in Malaysia :)) Mπραβο Mike!!

Ναι, με χάλαγε....αλλα η τιμή ήταν αναπίστευταμπλ!....η μόνη μακακία είναι που δεν ρώτησα κάποιον αν ενδιαφέρεται, να παραγγείλουμε πάνω από ένα τεμάχιο γιά να πέσουν τα μεταφορικά. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα!

χεχε, τωρα που εχεις μπαταριες, δες εδω μια συλλογη μπλε bosch και διαλεξε τα 10βολτα που πλεον μπορεις να τα αγορασεις naked, μονο το σωμα, που ερχεται πολυ φτηνοτερα.

http://www.bosch-professional.com/gb/en/cordless-tools-101304-ocs-c/

Τι δεν εχει εκεινη την θηκη που το φορας στην ζωνη σου σαν καουμπους στην αγρια δυση;

Τι διαφορες ειπαμε μεταξυ GSR και GSB;