Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Η γνώμη μου είναι ότι η σέγα (επιτραπέζια ή όχι δεν εχει σημασία) δεν κάνει με τίποτα για τόσο μεγάλες κατασκευές.
Θεωρώ ότι οποιοδήποτε εργαλείο χρησιμοποιείται για δουλειές πέραν των δυνατοτήτων του, γίνεται επικίνδυνο. Το σωστό (= πρακτικό + ασφαλές) εργαλείο για τη συγκεκριμένη δουλειά είναι το δισκοπρίονο για τα κόντρα πλακέ και το φαλτσοπρίονο για τα καδρόνια.

Τα κόντρα πλακέ τα έπαιρνα κομμένα. Σε ελαχιστες περιπτωσεις κοπης τους, χρησιμοποιουσα δισκοπριονο χειρος.
"Το σωστό (= πρακτικό + ασφαλές) εργαλείο για τη συγκεκριμένη δουλειά είναι το δισκοπρίονο για τα κόντρα πλακέ" εννοεις δισκοπριονο παγκου?
Το θεμα ειναι οτι με τις παρουσες συνθηκες (οικονομικες...) δεν μπορεις να εχεις ολα τα εργαλεια. Προσπαθουμε με καποιες πατεντες (οπως πχ η βαση Νeutechnik) να κανουμε την δουλεια μας... ok το hobby μας.
Δεν εχεις αδικο σε καμια περιπτωση για το "Το σωστό (= πρακτικό + ασφαλές)".

Όχι απαραίτητα τοποθετημένο σε πάγκο. Με ένα ακόμα καδρόνι για οδηγό κοβεις μια χαρά.

Με μια ισχυρη σεγα, λιγη υπομονη και μια καλη λαμα δεν βλεπω κανενα προβλημα για καδρονι 45μμ.
Eχω κοψει και μεγαλυτερο παχος με τις πιο μακριες λαμες.

Mαζεμενο oil-free κομπρεσσερακι 22 λιτρων, φρεσκο μοντελο απο την RYOBI.

6d7f1159-7c33-4d29-8eeb-5428a2d0f297_400.jpg

Last edited:

Οσα παιδια μας παρακολουθουν παρακαλουνται να κανουν ενα registration και να μπουν ενεργα στην παρεα μας!

It's fun and free :))

For our english speaking audience:

Dear tool lovers, tool addicts and tool freaks, you are kindly requested to register and actively participate in our forum!

It's fun, it's tool full and toll-free :))

Είναι απο τις πιο ωραίες γωνίες του φόρουμ αλλα είναι λίγο κρυμένη..Εγώ δεν το είχα πάρει χαμπάρι για να είμαι ειλικρινής.
Η κατηγορία απο μόνης της "gadget και τηλεφωνία" δεν σε παραπέμπει σε κατασκευές εργαλεία κοκ..

χεχε, σωστα, δουλευουμε σεμνα και ταπεινα!

Αλλωστε ειμαστε ειδικη κατηγορια ενος μεγαλου φορουμ του οποιου το core interest ειναι Audio Visual.
Το γεγονος οτι δοθηκε προσφατα στην παρεα μας το προνομιο απο την τρεχουσα διοικηση να μεγαλωσουμε το θεμα των εργαλειων, ειναι πολυ σημαντικο.

Παντως απο 'τηλεθεαση'/views', χαρη σε ολους τους φιλους των εργαλειων, παμε μια χαρα απ'οτι βλεπω και κινουμαστε σταθερα στην 3η-4η θεση καθημερινα. Not bad at all :2thumb22sup:

Και καλα θα κανεις. Οπως ειπα παραπανω η βαση Neutechnick εχει σχεδον αντικαταστησει 100% το δισκοπριονο παγκου που εχω.

Εδω η βαση, πισω της η επιτραπεζια σεγα της dremel και στα δεξια η βαση ρουτερ για dremel την οποια χρησιμοποιω μονο για λειανση με τα αναλογα bit με γυαλοχαρτο. Για πραγματικη δουλεια ρουτερ, δεν κανει με τιποτα.

12502351045_f481b46f7f_b.jpg

αυτη την βαση την αγορασες απο Ελλαδα ή απο εδω http://www.neutechnik-toolshop.com/products/jigsaw-table-accessories/jigsaw-table-super-set/#cc-m-product-5186447064 ?
ποσο την βρηκες?
αν και εχεις την dremel, αυτην την χρησιμοποιησες ποτε ως επιτραπεζια σεγα?
τα λαμακια για την χρηση ως επιτραπεζια σεγα περιλαμβανονται στην συσκευασια ή τα αγοραζεις ξεχωριστα? γιατι στο βιντεακι που υπαρχει στο site χρησιμοποιουν πολυ λεπτα λαμακια...

Τη βαση την αγορασα απο το λινκ που εβαλες στην ιδια τιμη και με τα ιδια μεταφορικα.

Την dremel την χρησιμοποιω για κοπες μεχρι 2εκ. επειδη το λαμακι ειναι λεπτο. Εχω κοψει ομως μεχρι και κορμο καρυδιας 8εκ! Αργα και προσεκτικα βεβαια. Τα λαμακια dremel ειναι πολυ ανθεκτικα.
Στην συσκευασια της dremel εχει 3-4 λαμακια (για ξυλο/μεταλλο).

Απο δυο εκατοστα περιπου και πανω χρησιμοποιω την γερμανικη βαση με τη σεγα parkside πλεον, που ειναι ισχυρη. Εκει κοβω μεχρι 4, μαξιμουμ 5 εκατοστα δοκαρι με τις 10αρες λαμες σεγας.
Αν το ξυλο ειναι σκληρο χρησιμοποιω τις ειδικες για ξυλο bosch hard wood. Αν θελω να κοψω μεγαλυτερο ξυλο, υπαρχουν οι 13αρες λαμες progressor bosch, ειτε οι Neutechick.

Aυτο που πρεπει να προσεξεις με τη γερμανικη βαση ειναι το μεγιστο πλατος που μπορεις να κοψεις. Υπαρχει βεβαια και η προεκταση βασης με 15 ευρω που νομιζω οτι φτανει για κοπη μεχρι μισο μετρο.
Δηλαδη πρεπει να σκεφτεις καλα την διασταση των δοκαριων που θελεις να κοψεις καθετα.

To παραπανω κομπρεσσερακι μολις κυκλοφορησε...
Στην Ελλαδα δεν υπαρχει αποκλειστικη αντιπροσωπεια. Φερνει οτι θελει ο καθε εμπορας.

Η RYOBI ανηκει σε ενα μεγαλο group που εχει μεταξυ αλλων εχει και τις μαρκες εργαλειων Milwaukee και ΑEG.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πριν μια βδομάδα,φίλος μου ζήτησε να του προτείνω κάτι συγκεκριμένο για αγορά.
Όχι πώς είμαι ειδικός,απλά... αυτός είναι άσχετος.Ηταν σαφής.Ενα δραπανοκατσάβιδο (μπλακντέκερ)
μου ζήτησε ρεύματος (230 volt) για μέσα στο σπίτι.Δεν τον απασχολούσε αν είναι κρουστικό κλπ.
Ζήτησε το ποιό ελαφρύ που υπάρχει ποιοτικό και σε προσιτή τιμή Τον παρέπεμψα,εδώ,στο φόρουμ,
να διαβάσει και κάτι θα βρεί.Τον βοήθησα μάλιστα.''Ειδικές κατηγορίες" κατηγορία '' Εργαλεία".
Ακόμη...ψάχνει.Δεν υπάρχει κατηγορία για εγαλεία και μηχανήματα,'όπως το επεσήμανε φίλος
λίγο πίσω-δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το νήμα ή άλλο.Τα εργαλεία "κρύβονται" πίσω απο τα γκατζετάκια.
Εκτός αν ένα κομπρεσέρ,ένα δισκοπρίονο,ένα θαμνοκοπτικό...ανήκει στα gadgets
Nομίζω,εμείς, οι μαστροχαλαστές,δικαιούμαστε μια καλύτερη θέση!
Εσείς τι λέτε?:firstprize:

Ετοιμαζω φορουμ, κουτσο στραβο θα δειξει, toolzone.gr ακομη δεν εχει τιποτα.
Να ειναι γεματο κατηγοριες.
Εξαιρετικη η φιλοξενια εδω (τοσα χρονια μελος δεν εχω γραψει τοσο πολυ) αλλα ειναι αλλο αντικειμενο.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εντυπωσιακό.

Δηλαδή με μια απλή σέγα και αυτήν την βάση κάνεις "παπάδες".

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εντυπωσιακό.

Δηλαδή με μια απλή σέγα και αυτήν την βάση κάνεις "παπάδες".

Αυτη η βαση, η οποια παρεμπιπτοντως ειναι μοναδικη, πολλαπλασιαζει την αξια και την λειτουργικοτητα μιας σεγας καθως της δινει παραπανω δυνατοτητες.
Ειναι γεγονος οτι σε αρκετες περιπτωσεις, αλλα με καποιους περιορισμους, μπορει να αντικαστησει το δισκοπριονο παγκου ειδικα σε μικρα παχη μεχρι 4-5 εκατοστα το πολυ.

Δεν ειναι και λιγο τα 4-5 εκατοστα; Το φρακτακι δεν μου φαινεται πολυ στιβαρο.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πριν μια βδομάδα,φίλος μου ζήτησε να του προτείνω κάτι συγκεκριμένο για αγορά.
Όχι πώς είμαι ειδικός,απλά... αυτός είναι άσχετος.Ηταν σαφής.Ενα δραπανοκατσάβιδο (μπλακντέκερ)
μου ζήτησε ρεύματος (230 volt) για μέσα στο σπίτι.Δεν τον απασχολούσε αν είναι κρουστικό κλπ.
Ζήτησε το ποιό ελαφρύ που υπάρχει ποιοτικό και σε προσιτή τιμή Τον παρέπεμψα,εδώ,στο φόρουμ,
να διαβάσει και κάτι θα βρεί.Τον βοήθησα μάλιστα.''Ειδικές κατηγορίες" κατηγορία '' Εργαλεία".
Ακόμη...ψάχνει.Δεν υπάρχει κατηγορία για εγαλεία και μηχανήματα,'όπως το επεσήμανε φίλος
λίγο πίσω-δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτό το νήμα ή άλλο.Τα εργαλεία "κρύβονται" πίσω απο τα γκατζετάκια.
Εκτός αν ένα κομπρεσέρ,ένα δισκοπρίονο,ένα θαμνοκοπτικό...ανήκει στα gadgets
Nομίζω,εμείς, οι μαστροχαλαστές,δικαιούμαστε μια καλύτερη θέση!
Εσείς τι λέτε?:firstprize:

Κατω απο τον βασικο τιτλο Gadgets και Τηλεφωνια, διακρινονται και τα εργαλεια :builder:

Θα κανω ομως και μια κουβεντα με την Γενικη Διαχειριση του AVclub η οποια να θυμησω οτι πολυ προσφατα μας παραχωρησε περισσοτερα προνομια και χωρο παρ'οτι η φυση του Φορουμ ειναι ξεκαθαρα "Audio Visual"

Μακαρι η καλυτερη θεση που λες να ειναι το δωρακι μας για το 2015. :firstprize:

Θα δουμε, δεν ειναι τοσο απλο καθως τα 'ραβδιστικα ελιας' και τα home cinema δεν εχουν και πολλα κοινα σημεια...:smileJap:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ειναι και λιγο τα 4-5 εκατοστα; Το φρακτακι δεν μου φαινεται πολυ στιβαρο.

Ναι, γιαυτο ειπα 4-5 εκατοστα το πολυ. Τα 5 εκατοστα ειναι στο οριο και θελει υπομονη. Τα 4 ειναι παλι πολλα, αλλα ειναι οκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

"Θα δουμε, δεν ειναι τοσο απλο καθως τα 'ραβδιστικα ελιας' και τα home cinema δεν εχουν και πολλα κοινα σημεια.."

Ναι σωστά,αλλά και ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει σχέση με εικόνα και ήχο,είναι όμως γενικού ενδιαφέροντος
ή καλύτερα παγκόσμιου.Στις κατηγορίες δικάναλου,εικονας,κλπ οι περισσότεροι έχουν περάσει από εδώ για να
τοποθετήσουν,βάψουν μια οθόνη ή να κρύψουν τα καλώδια τους στο 5.1 σύστημα τους Αρα έχουμε κάποια συγγένεια
έστω...και εξ αγχιστείας.Πιστεύω ότι θ πείσεις τούς κατά τ'αλλα γλυκύτατους αντμινάτορες:award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Κατω απο τον βασικο τιτλο Gadgets και Τηλεφωνια, διακρινονται και τα εργαλεια :builder:

Θα κανω ομως και μια κουβεντα με την Γενικη Διαχειριση του AVclub η οποια να θυμησω οτι πολυ προσφατα μας παραχωρησε περισσοτερα προνομια και χωρο παρ'οτι η φυση του Φορουμ ειναι ξεκαθαρα "Audio Visual"

Μακαρι η καλυτερη θεση που λες να ειναι το δωρακι μας για το 2015. :firstprize:

Θα δουμε, δεν ειναι τοσο απλο καθως τα 'ραβδιστικα ελιας' και τα home cinema δεν εχουν και πολλα κοινα σημεια...:smileJap:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ναι, γιαυτο ειπα 4-5 εκατοστα το πολυ. Τα 5 εκατοστα ειναι στο οριο και θελει υπομονη. Τα 4 ειναι παλι πολλα, αλλα ειναι οκ.

Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για ευκολότερη και αποτελεσματικότερη αναζήτηση της οποιασδήποτε πληροφορίας αναζητά ο εκάστοτε χρήστης μέσα στο topic. Ομολογώ πως και εγώ έχω δυσκολευτεί ορισμένες φορές αρκετά να βρω αυτό που έτυχε να ψάξω .....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και

Το ενδεχομενο για αλλο φορουμ με αποκλειστικο αντικειμενο αυτο δεν ενδιαφερει;
Πιστευω οτι ειναι η καλυτερη λυση.

Δεν ειναι πιστευω θεμα φορουμ, πινακων, εξειδικευσης. Ειναι καθαρα θεμα διαδυκτιακιης παρεας. Μπορει να υπαρχει ενα ή δυο μελη που να κρατουν αυτη την "παρεα" ενωμενη, και μολις χαθουν αυτα, να χανεται ολοκληρο φορουμ. Το εχω δει αρκετες φορες.

Πενία τέχνας κατεργάζεται

DSCN1387 (Medium).JPG

Μιλισατε για δισκοπριονα παγκου, χειρος, σεγες, κτλ.
Να παρουσιασω το "Ρισκοτροχοπριονο πατωματος"

DSCN1388 (Medium).JPG

Last edited: