Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Για δες, ετσι οπως εχει μεινει ανοιχτο το τσοκ μηπως βλεπεις μια βιδα στο βαθος. Θεωρητικα σε καποια τρυπανια ξεβιδωνεις το βιδακι και αλλαζεις ετσι το τσοκ.
Επισης δες μηπως μπορεις να σφηνωσεις μεσα στο ανοιχτο τσοκ καποιο αλλεν. Αφου το σφηνωσεις, δες να το γυρισεις δεξιοστροφα. Χρησιμοποιησε σφυρι να νομιζεις οτι μπορεις.

Κοίταξε η μια επιλογή είναι η bosch 700 ηλεκτρική σπαθόσεγα που βγαίνει στα 95 ευρώ απο Ελλάδα . Ηλπιζα να την βγάλει το άμαζον σε καλή τιμή αλλά δεν..

Η δεύτερη επιλογή ειναι μια φορητή . Η bosch μου αρέσει αρκετά και ειναι και σε καλη τιμή αλλά το ιδανικό θα ηταν να είχα μια φορητη που να κόβει εως και 150 mm αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οπως η ηλεκτρική δηλαδή.
Εκτός κι αν δεν συμφέρει απο άποψη τιμής και πάει πάνω απο 200+ ευρώ.

Και βεβαια υπαρχει. Και κοβει πολυ παραπανω απο 150μμ.. λεγεται Βosch GSA 36 Volt. Το μονο μειον ειναι οτι κοστιζει περιπου 2 ευρω ανα χιλιοστο που κοβει :D

bosch-gsa-36-v-li-sierra-sable-gsa36vli.jpg

Για δες, ετσι οπως εχει μεινει ανοιχτο το τσοκ μηπως βλεπεις μια βιδα στο βαθος. Θεωρητικα σε καποια τρυπανια ξεβιδωνεις το βιδακι και αλλαζεις ετσι το τσοκ.
Επισης δες μηπως μπορεις να σφηνωσεις μεσα στο ανοιχτο τσοκ καποιο αλλεν. Αφου το σφηνωσεις, δες να το γυρισεις δεξιοστροφα. Χρησιμοποιησε σφυρι να νομιζεις οτι μπορεις.

thanks φίλε χιώτη (πρέπει να σου κόψουμε μισθό στο forum). Έχει μια βίδα άλεν την οποία όμως δεν μπορώ να ξεβιδώσω. Έβαλα wd40, κατέστρεψα ένα άλεν (μάλλον αμφισβητούμενης ποιότητας) και με το δεύτερο αρχίζει και τρώγεται η βίδα. Μάλλον θα περιμένω να βάλει το lidl κάποιο. Αυτό ήταν 12volt και με κάλυπτε στα βιδώματα (για τα χοντρά τρυπήματα έχω ένα κρουστικό ρεύματος). Το Lidl βγάζει 14volt γιατί νομίζω ότι τα 18 ίσως είναι υπερβολή ;

Δωρεαν συμβουλη για εξοικονομηση χρηματων/κοπου :)

Eπειδη καθε εργαλειο εχει συνηθως εναν κυριο σκοπο χρησης (ενδεχομενως και δευτερευουσες χρησεις) θα σου πω οτι η κοπη ξυλων/κορμων/κλαδιων 15 εκ. που ζητας ΔΕΝ γινεται ευκολα με σπαθοσεγες και σεγες.
Η χρηση αυτη του εργαλειου για τοσο μεγαλο 'κλαδεμα' ειναι ανορθοδοξη. Θα δυσκολευτεις (παρα) πολυ για να καταφερεις να κοψεις κορμο μεγαλυτερο απο 10εκ. με την οποια σπαθοσεγα, ανεξαρτητου ισχυος.
Λογω της λεπτης (και μακριας) λαμας που θα πρεπει να χρησιμοποιησεις, οσο και δυναμη να εχει το εργαλειο, η αντισταση που θα συναντησεις απο τον κορμο θα ειναι μεγαλη. Υπαρχει αμεσος κινδυνος να κοπει η λαμα..στην καλυτερη περιπτωση..!!

Το εργαλειο που ενδεικνυται ειναι το αλυσοπριονο. Κανει την δουλεια παιχνιδακι. Τα ηλεκτρικα ειναι φτηνοτατα αλλα με ζοριζει το καλωδιο τα βενζινοκινητα ειναι καλα αλλα ειναι μανουρα και βρωμα. Εχω μπολικα απο ολα..
Αποφασισα και ηδη παραγγειλα ενα μπαταριας Gardena. Το σκεφτομουν κανα χρονο. Κοστισε κατω απο 200 ευρω απο Ελλαδα, αλλα τουλαχιστον θα κανω τη δουλεια μου καθαρα και ομορφα.

Και βεβαια υπαρχει. Και κοβει πολυ παραπανω απο 150μμ.. λεγεται Βosch GSA 36 Volt. Το μονο μειον ειναι οτι κοστιζει περιπου 2 ευρω ανα χιλιοστο που κοβει :D

bosch-gsa-36-v-li-sierra-sable-gsa36vli.jpg

ακυρο τότε ..! :FSGSFGS4: κι εγώ δεν έβρισκα πάνω απο 80-100 mm κάτι το οποίο ειναι λογικό σε αυτο το price range.
Μήπως να συμβιβαστώ κι εγώ στα 10 εκατοστά.. http://www.amazon.de/Bosch-HomeSeri...id=1417348741&sr=8-1&keywords=Bosch+Psa+18+Li

153 ευρώ στο Γερμανικο με μπαταρία και φορτιστή . Πιο πάνω δύσκολα να ανέβω στην παρούσα φάση.

thanks φίλε χιώτη (πρέπει να σου κόψουμε μισθό στο forum). Έχει μια βίδα άλεν την οποία όμως δεν μπορώ να ξεβιδώσω. Έβαλα wd40, κατέστρεψα ένα άλεν (μάλλον αμφισβητούμενης ποιότητας) και με το δεύτερο αρχίζει και τρώγεται η βίδα. Μάλλον θα περιμένω να βάλει το lidl κάποιο. Αυτό ήταν 12volt και με κάλυπτε στα βιδώματα (για τα χοντρά τρυπήματα έχω ένα κρουστικό ρεύματος). Το Lidl βγάζει 14volt γιατί νομίζω ότι τα 18 ίσως είναι υπερβολή ;

Σαφως ειναι υπερβολη το 18βολτο για τα ερασιτεχνικα μας μαστορεματα. Εχεις απολυτο δικιο. Με το 14βολτο θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.

Κριμα με το τρυπανακι σου, αλλα καθε εμποδιο σε καλο, θα παρεις καινουριο, ισχυροτερο και με μπαταρια λιθιου :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ακυρο τότε ..! :FSGSFGS4: κι εγώ δεν έβρισκα πάνω απο 80-100 mm κάτι το οποίο ειναι λογικό σε αυτο το price range.
Μήπως να συμβιβαστώ κι εγώ στα 10 εκατοστά.. http://www.amazon.de/Bosch-HomeSeri...id=1417348741&sr=8-1&keywords=Bosch+Psa+18+Li

153 ευρώ στο Γερμανικο με μπαταρία και φορτιστή . Πιο πάνω δύσκολα να ανέβω στην παρούσα φάση.

χεχε, αν και ισχυει οτι σου εγραψα παραπανω, ΔΕΝ μπορω να πω οχι σε χρησιμες αγορες εργαλειων μπαταριας και δη bosch!!

Ομως εξακολουθω και αισθανομαι οτι κανεις λαθος επιλογη εργαλειου αν εχεις κυριως στο νου σου το κλαδεμα.
Απο την αλλη, επιλεγοντας 18βολτη μπαταρια και φορτιστη Βosch, σου ανοιγεται ενας οριζοντας για ισχυρα εργαλεια bosch της συγκεκριμενης σειρας, αγοραζοντας μονο το σωμα.

Ουδεν κακον αμιγες καλου :))

Σαφως ειναι υπερβολη το 18βολτο για τα ερασιτεχνικα μας μαστορεματα. Εχεις απολυτο δικιο. Με το 14βολτο θα κανεις τη δουλεια σου μια χαρα.

Κριμα με το τρυπανακι σου, αλλα καθε εμποδιο σε καλο, θα παρεις καινουριο, ισχυροτερο και με μπαταρια λιθιου :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χεχε, αν και ισχυει οτι σου εγραψα παραπανω, ΔΕΝ μπορω να πω οχι σε χρησιμες αγορες εργαλειων μπαταριας και δη bosch!!

Ομως εξακολουθω και αισθανομαι οτι κανεις λαθος επιλογη εργαλειου αν εχεις κυριως στο νου σου το κλαδεμα.
Απο την αλλη, επιλεγοντας 18βολτη μπαταρια και φορτιστη Βosch, σου ανοιγεται ενας οριζοντας για ισχυρα εργαλεια bosch της συγκεκριμενης σειρας, αγοραζοντας μονο το σωμα.

Ουδεν κακον αμιγες καλου :))

εχω αρκετούς μικρούς κορμούς ή χοντρά κλαδιά απο 10 εως 15 εκατοστά και θέλω να κάνω κάποιες κατασκευές με ξύλο.Γι αυτό κόλλησα στα 15 εκατοστα. Στην παρούσα φάση μου ειναι υπέρ αρκετή μια φθηνή σπαθόσεγα ηλεκτρική. Αλλά ειδα και τς φορητές και μου μπήκε το μικρόβιο.
Δεν το θέλω για κλάδεμα πάντως.

Eχει τωρα το Amazon.de το dremel 4000 στην πολυτελη και πληρεστερη εκδοση του με την εξαιρετικη βαλιτσα που παιρνει τα παντα μεσα με 150 ευρω με τα μεταφορικα.
Πιστευω οτι ειναι πολυ καλη ευκαιρια. Η καλυτερη για την ακριβεια που εχω δει απο τοτε που κυκλοφορησε η συγκεκριμενη πολυτελης εκδοση με τα πολλα προσαρτηματα και εξαρτηματα.

http://www.amazon.de/gp/product/B005OQECL8/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

φιλε profchaos για τι δουλεια την θες την σπαθοσεγα διαβασα για χοντρα κλαδια αλλα για ποιο σκοπο προοριζεις τα κομμενα;

Κοίταξε η μια επιλογή είναι η bosch 700 ηλεκτρική σπαθόσεγα που βγαίνει στα 95 ευρώ απο Ελλάδα . Ηλπιζα να την βγάλει το άμαζον σε καλή τιμή αλλά δεν..

Η δεύτερη επιλογή ειναι μια φορητή . Η bosch μου αρέσει αρκετά και ειναι και σε καλη τιμή αλλά το ιδανικό θα ηταν να είχα μια φορητη που να κόβει εως και 150 mm αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Οπως η ηλεκτρική δηλαδή.
Εκτός κι αν δεν συμφέρει απο άποψη τιμής και πάει πάνω απο 200+ ευρώ.

Το θέμα με τις σπαθοσέγες όπως και με του τροχούς κλπ δηλαδή εργαλεία που θέλεις να έχουν ισχύ απαιτούν μεγάλες μπαταρίες σε χωρητικότητα για να έχουν αξιοσέβαστο χρόνο λειτουργίας.

Το εργαλείο που βρήκες από Αγγλία σε δελεάζει από τιμή αλλά η μπαταρία του κρατάει 25 λεπτά χωρίς φορτίο δηλαδή άντε στην καλύτερη 15 λεπτά ωφέλιμο χρόνο λειτουργίας όπως είπε και ο Μιχάλης, άγνωστο εάν είναι επαγγελματικών προδιαγραφών για να αντέχει σε συνεχόμενη χρήση, η μια μπαταρία του είναι λίγη και θα χρειαστείς και άλλες με κόστος πάνω από 40-45 ευρώ την κάθε μια χωρίς μεταφορικά, σαν μάρκα άγνωστη και κυρίως χωρίς εγγύηση στην Ελλάδα, και μικρό βάθος κοπής.

Η BOSCH για την GSA 18 V-LI αναφέρει ότι κόβει 100 δοκάρια ελάτης (100 x 100 mm) με μια μόνο φόρτιση της μπαταρίας 4Ah

Η μπαταρία Bosch 4Ah έχει κόστος 67 ευρώ
Ο φορτιστής Bosch AL 1860 18V έχει κόστος 41 ευρώ
Η GSA 18 V-LI έχει κόστος 200 ευρώ
Και 16 ευρώ μεταφορικά​

Σύνολο 324

Η ηλεκτρική σπαθοσέγα έχει σαφώς λιγότερα χρήματα και μεγαλύτερο βάθος κοπής όπως π.χ. η GSA 1100 E Professional που έχει βάθος 250mm με κόστος 184 ευρώ.

Η ηλεκτρική ερασιτεχνική bosch PSA 700 e με βάθος 150mm έχει κόστος 92 ευρώ.

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

σορυ φιλε δεν ειχα δει το ποστ σου πριν εγραφες γιατι την θες :2thumb22sup:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Σε makita πάντως το αμαζον και ο Βίδας εχει την παρακάτω με 135 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.
http://www.amazon.de/MAKITA-Akku-Re...d=1417352682&sr=8-1&keywords=MAKITA+-+DJR182Z

Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν μπαταρία και φορτιστής σε μακίτα για να βγάλω σύνολο . Βάθος κοπής ξύλου 25 εκατοστά

Ικανότητα κοπής - Ξύλο 255 mm
Ικανότητα κοπής - Σωλήνας 130 mm
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 0-2900 rpm
Διαδρομή Λάμας 28 mm
Βάρος 3.00 kg

Fail για το Tivoly 35x set μου, πρώτη φορά... Και έσκασε στο μοναδικό τέτοιο bit που έχω...

2014-11-30 13.46.30.jpg

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Fail για το Tivoly 35x set μου, πρώτη φορά... Και έσκασε στο μοναδικό τέτοιο bit που έχω...

View attachment 109320[/QUOTE

Το είχα πάθει και εγώ σε ένα ίδιο bit οι μυτούλες είναι πολύ λεπτές και σπάνε πολύ εύκολα μόλις πας να ξεβιδώσεις και βρει λίγο αντίσταση! Οπότε με ένα Dremel και το κατάλληλο δισκάκι κοπής το τρόχισα στην άκρη . αφαίρεσα τα υπόλοιπα άκρα απο τις δύο μυτούλες και χάραξα καινούριο αυλάκι και πιό χοντρό οπότε μου έγινε πολύ πιο γερό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Σε makita πάντως το αμαζον και ο Βίδας εχει την παρακάτω με 135 ευρώ χωρίς μπαταρία και φορτιστή.
http://www.amazon.de/MAKITA-Akku-Re...d=1417352682&sr=8-1&keywords=MAKITA+-+DJR182Z

Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν μπαταρία και φορτιστής σε μακίτα για να βγάλω σύνολο . Βάθος κοπής ξύλου 25 εκατοστά

Ικανότητα κοπής - Ξύλο 255 mm
Ικανότητα κοπής - Σωλήνας 130 mm
Ταχύτητα χωρίς φορτίο 0-2900 rpm
Διαδρομή Λάμας 28 mm
Βάρος 3.00 kg

Γύρω στα 155-160 ευρώ έχουν μπαταρία 4Ah και φορτιστείς με μεταφορικά.

Εκ πρώτης ματιάς το Makita MAKITA BJR 181 και το Bosch GSA 18V έχουν τις ίδιες δυνατότητες κοπής αλλά το Bosch είναι ακριβότερο σαν εργαλείο αλλά έχει φτηνότερες μπαταρίες και φορτιστή.

Επίσης οι μπαταρίες Bosch είναι τελευταίας γενιάς κάτι που δεν γνωρίζω αντίστοιχα για τις Makita. (χρειάζεται περεταίρω έρευνα).

Οντως μου αρκουν τα 15 μετρα αλλα απο την αλλη θα ηθελα το καλυτερο gadget που κυκλοφορει :))

Παντως πολυ σωστα η ερασιτεχνικη σειρα της Bosch προσφερει μετρητες απο 15 εως 50 μετρα και η επαγγελματικη απο 30 μετρα και πανω.

Το "Θέλω σου" από πλευράς Bosch ονομάζεται GLM 250 VF, 250 μέτρα εμβέλεια με View Finder μόνο με 225,90 ευρώ (στην Ελλάδα έχει 323 ευρώ)

glm-250-vf.jpg

Σπαθοσεγα Parkside, το καλυτερο best value for money για ερασιτεχνικη χρηση, ερχεται και με πλαστικη θηκη μεταφορας, αρκετες λαμες και η χειρολαβη περιστρεφεται 90 μοιρες.

parkside-saebelsaege-pfs-710-a1.jpg

• Ισχυρός κινητήρας 710 W για εύκολη κοπή ξύλου, συνθετικής ύλης, μετάλλου και δομικών υλικών
• Ρυθμιζόμενο πέλμα για μεταβλητό βάθος κοπής
• Γρήγορη αλλαγή λάμας χωρίς εργαλεία με ταχυτσόκ
• Συμπεριλαμβάνεται 1 λάμα ξύλου και 1 λάμα μετάλλου
• Ιδανική για κοπή ακριβείας
• Περιστρεφόμενη λαβή 3 θέσεων
• Πλήρης ελαστική επικάλυψη λαβής, στην κεφαλή της συσκευής
• Ενδείκνυται για κοινά εξαρτήματα του εμπορίου (π.χ. σετ λάμες PFSZ 3 A1 της Parkside)
• Ονομαστική ισχύς: 710 W
• Αριθμός παλινδρομήσεων: 0 -- 2800 min-1 (n0)
• Μήκος παλινδρόμησης: 20 mm
Μέγιστη απόδοση κοπής: 160 mm σε ξύλο, 8 mm σε μέταλλο
3 χρόνια εγγύηση

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Σε πολλά τσοκ η βίδα ξεβιδώνει δεξιόστροφα.Για σιγουριά ψάξε το service manual.

Το "Θέλω σου" από πλευράς Bosch ονομάζεται GLM 250 VF, 250 μέτρα εμβέλεια με View Finder μόνο με 225,90 ευρώ (στην Ελλάδα έχει 323 ευρώ)

View attachment 109323

χαχα, Γιαννη, ακριβως, μεσα επεσες. Κορυφαιο gadgetaki απο την bosch!!

Τωρα που εχουμε δουλεια πρεπει να βαζουμε κανα καλο εργαλειακι στην μπαντα, για τις δυσκολες μερες.

Ο καλος ο μαστορας πριν πεινασει αγοραζει :flipout: