Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ενταξει, με πεισατε. θα αγορασω την dremel :P

χαχα, δεν ειναι το θεμα να σε πεισουμε, εδω δεν εκπροσωπειται κανενα συμφερον, καμμια μαρκα και κανενας εμπορας.
Το θεμα ειναι να συμβαλλουμε με τις εμπειριες ολων μας, ωστε να κανεις τη δουλεια σου απλα, ομορφα και σωστα. Και νομιζω οτι για τον σκοπο που την θες, η Dremel θα σε ικανοποιησει με το παραπανω.

Οταν πρωτοαγορασα την Dremel Moto saw, την αγορασα επειδη εχω κολλημα με την Dremel (μαρκα/gadget) και οχι για τις αναγραφομενες επιδοσεις της.
Ομως στην πορεια οι επιδοσεις της με εξεπληξαν και μου εγινε απαραιτητο εργαλειο με το οποιο (αργα και με προσοχη) εχω κοψει υπερπολλαπλασιο παχος απο αυτο που γραφουν τα specs...

Για επιφάνεια κοπής μαλλον θα ήθελα την ds 460 . Αλλα απο την στιγμή που η Dremel αφαιρείται , ισως φτιάξω μια μεγαλύτερη επιφάνεια κάπου σταθερά και να εχω την δικη της για μεταφορές . Τι διάολο. Όργανο θα φτιάξω , αν δεν μπορω να φτιάξω μια επιφάνεια κοπής να με βράσω... Ο κοντός λαιμός δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα έτσι πως το φαντάζομαι .

αν ειναι ετσι οκ τοτε. διαλεξε ποια απο τις δυο θες. ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες.

αν ειναι ετσι οκ τοτε. διαλεξε ποια απο τις δυο θες. ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες.
Ειχα δει και μια εικονα που ειναι περιπου η δουλεια που θα κανω . Μαλιστα υποθετω εγινε με το πριονακι με την πλαγια κοψη που αναφερουν πιο πανω. Το περιραγραμμα του καπακιου του οργανου ετσι κι αλλιως δεν κοβεται ακριβως σε αυτη τη διαδικασια, αλλα αφηνουμε ενα περιθωριο 1cm+ το οποιο θα κοπει αφου κολληθει επανω στο σωμα με αλλα εργαλεια (ρουτερ ή αλλα χειροκινητα εργαλεια). Δεν ειναι οτι πανω σε αυτο θα φτιαξω ολο το οργανο.
dremel-moto-saw_large_jpg.jpg

Αν ειχα τα λεφτα και τον χωρο θα αγοραζα την DSH, αλλα μπορει να ειναι και υπερβολη αφου στην κατασκευη του οργανου η σεγα θα αποτελει ναι μεν σημαντικο κομματι της διαδικασιας, αλλα αμελητεο χρονικα σε σχεση με την υπόλοιπη κατασκευη.

ΥΓ. Στο πακετο της εχει και το miter gauge και την υποδοχη για τη σκουπα;

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Καλησπέρα!
Μήπως έχει βρει κάποιος μπαταρίες 18 βολτ νανοφωσφορικών ιόντων λιθίου 2.0Ah της Dewalt σε καλή τιμή?

http://www.stereotiki.gr/store4/dewalt-de9180-18v-2.0ah.html

Ευχαριστώ!
:-)

Μπαταρια νανοφωσφορικων ιοντων λιθιου?!! Πρωτη φορα ακουω τετοιας χημειας μπαταρια! Καμμια πιασαρικη παπαρια marketing θα ειναι :))

Παντως να ξερεις οτι υπαρχουν μπαταριες no name οι οποιες αντικαθιστουν τις ακριβες original. Με μικροτερη χωρητικοτητα βεβαια, ισως και χαμηλοτερης ποιοτητας, αλλα πολυ φτηνοτερες.
Ενα παραδειγμα http://www.amazon.co.uk/Battery-Dew...sbs_diy_3?ie=UTF8&refRID=1NSSVSK0ZVR10V4729AF

Καλημερα,

Τι οργανακι ετοιμαζεις?
Κλασική κιθάρα . Πρώτη προσπάθεια. Ετοιμάζομαι για τις γιορτές που θα εχω χρόνο να ξεκινήσω. Εχω 1 μηνα που διαβάζω , σχεδιάζω και δοκιμάζω σε κατι ξύλα που εχω για πέταμα τα σκαρπελα , ρουτερ κλπ.

Αυτό ακριβώς που ανέφερε ο Κυριάκος (enduras)

To proxxon ds 230/e

To πηρες ρε θηριο???
Ποτε ποσο και απο που?????

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα!
Μήπως έχει βρει κάποιος μπαταρίες 18 βολτ νανοφωσφορικών ιόντων λιθίου 2.0Ah της Dewalt σε καλή τιμή?

http://www.stereotiki.gr/store4/dewalt-de9180-18v-2.0ah.html

Ευχαριστώ!
:-)

Γιωργο αγορασα εγω ενα ζευγαρι για το κρουστικο μου αλλα τις εφερα απο εξω καθως εδω ειχαν 150 ευρω η μια!!!
152 ευρω απο εξω με τα μεταφορικα!
Αν βρω το λινκ θα στο στειλω!

Κυριάκο από τα μέρη σου το πήρα, μαζί με ένα φαλτσοπριονο σιδήρου της dewalt

τιμή κάπου στα 147 γιουρια.... μια φορά το έχω δουλέψει, αλλά φαίνεται εργαλείο!!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Δωσε βρε σύντεκνε (?) το Link γιατί είμαι "ψημένος" - ο μονος πωλητής που βρίσκω στο ebay.de με τέτοια τιμή (33 ) μολις "σχολασε" και δεν στέλνει και Ελλάδα...
Αν δεν κάτσει αυτό, θα μπει παραγγελία στο amazon.co.uk (43 ) και θα το φέρει φίλη που θα ρθει σε ένα μήνα...

Δεν μου έχει έρθει ακόμα.. Επειδή το κάναμε εκτός ebay (απεθείας με paypal) δεν εχω να σου δώσω κάποιο link. Όταν μου ερθει θα ενημερώσω! του εστειλα αν έχει και άλλα διαθέσιμα και περιμένω απάντηση..

*Έχω έναν φίλο μου επιστρέφει απο Γερμανία την άλλη βδομάδα και θα μου φέρει κάποια πραγματάκια Wera. Αν θέλει κάποιος κάτι ας μου στείλει σε πμ

Κλασική κιθάρα . Πρώτη προσπάθεια. Ετοιμάζομαι για τις γιορτές που θα εχω χρόνο να ξεκινήσω. Εχω 1 μηνα που διαβάζω , σχεδιάζω και δοκιμάζω σε κατι ξύλα που εχω για πέταμα τα σκαρπελα , ρουτερ κλπ.

αυτά είναι, σου εύχομαι καλη επιτυχία.

Ισως σε κάνα χρόνο από τώρα να το τολμήσω και εγώ (οπότε θα σε ενοχλήσω για καμια συμβουλή) αλλά αυτή την περίοδο προέχουν άλλα projects.

Φιλικά

Κώστας

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Μπαταρια νανοφωσφορικων ιοντων λιθιου?!! Πρωτη φορα ακουω τετοιας χημειας μπαταρια! Καμμια πιασαρικη παπαρια marketing θα ειναι :))

Παντως να ξερεις οτι υπαρχουν μπαταριες no name οι οποιες αντικαθιστουν τις ακριβες original. Με μικροτερη χωρητικοτητα βεβαια, ισως και χαμηλοτερης ποιοτητας, αλλα πολυ φτηνοτερες.
Ενα παραδειγμα http://www.amazon.co.uk/Battery-Dew...sbs_diy_3?ie=UTF8&refRID=1NSSVSK0ZVR10V4729AF

χαχα και εγώ το ίδιο σκέφτηκα όταν αγόρασα ένα εργαλείο και τις είχε στην συσκευασία του αλλά μετά από 5 χρόνια βαριάς χρήσης δουλεύουν <<όπως>> την πρώτη μέρα.
Μακράν από τις καλύτερες μπαταρίες που έχουν βγάλει στην αγορά. Δυστυχώς η γενιά xr δεν είναι το ίδιο καλές.
Όσο για τις no name δεν είμαι και τόσο φαν από τότε που αγόρασα δυο και ακριβώς ένα χρόνο μετά την αγορά χάλασαν και οι δυο.

http://www.a123systems.com/lithium-ion-battery-technology.htm

Γιωργο αγορασα εγω ενα ζευγαρι για το κρουστικο μου αλλα τις εφερα απο εξω καθως εδω ειχαν 150 ευρω η μια!!!
152 ευρω απο εξω με τα μεταφορικα!
Αν βρω το λινκ θα στο στειλω!

Ευχαριστώ!
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο εργαλείο για να πάρω τις δυο μπαταρίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

χαχα και εγώ το ίδιο σκέφτηκα όταν αγόρασα ένα εργαλείο και τις είχε στην συσκευασία του αλλά μετά από 5 χρόνια βαριάς χρήσης δουλεύουν <<όπως>> την πρώτη μέρα.
Μακράν από τις καλύτερες μπαταρίες που έχουν βγάλει στην αγορά. Δυστυχώς η γενιά xr δεν είναι το ίδιο καλές.

Aν ειναι ετσι, δηλαδη μετα απο 5 χρονια βαριας χρησης να δουλευουν οπως την πρωτη μερα τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι διαφορετικης χημειας μπαταριες λιθιου.
Σε αλλη περιπτωση βαριας χρησης, ΣΙΓΟΥΡΑ, θα επρεπε να ειχες αλλαξει μπαταρια ηδη.

Αρα οι ανθρωποι εχουν δικιο και η νανοφωσφορικη -πως την λενε- μπαταρια λιθιου, να ειναι οντως τελευταιας γενιας μπαταρια.

Nanophosphate = LiFePO4 χημεία (Λιθίου - σιδήρου). σίγουρα ΔΕΝ πρόκειται για παπαριά μάρκετινγκ, είναι οι μόνες μπαταρίες λιθίου που είναι εγγενώς ασφαλείς και δεν σκάνε αν τις βραχυκυκλώσεις, κακοφορτίσεις κλπ!

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Υπάρχουν αρκετές χημείες μπαταριών ιόντων λιθίου στην αγορά, ανάλογα με την εφαρμογή, ενώ υπάρχουν και άλλες τόσες και ακόμη περισσότερες που δοκιμάζονται για μελλοντικές εφαρμογές (πχ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ). Δείτε λίγο και το πιο κάτω
http://batteryuniversity.com/learn/article/types_of_lithium_ion

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Είναι κρίμα που δεν συνέχισαν την παραγωγή τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλ

Όσο για τις no name δεν είμαι και τόσο φαν από τότε που αγόρασα δυο και ακριβώς ένα χρόνο μετά την αγορά χάλασαν και οι δυο.

http://www.a123systems.com/lithium-ion-battery-technology.htm

Ευχαριστώ!
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο εργαλείο για να πάρω τις δυο μπαταρίες.

Είναι όντως οι καλύτερες ως προς τα χαρακτηριστικά αλλά δεν είναι VFM (Value for Money).

Το κόστος της Ah που προσφέρουν στο χρόνο ζωής τους είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό λόγο της τιμής τους

και ομως αξιζουν καθε σεντ και στο διπλασιο.
Υπαρχει κατι που δεν το βρισκουεμ στις προδιαγραφες.
Σε καθε τυπο μπαταριας η χωρητικοτητα σχετιζεται με το φορτιο.
πχ οι μπαατριες μολυβδου δεν εχουν ουτε την μιση χωρητικοτητα γιαιτ η βαθμονομηση τους γινεται σε ρυθμο αποφορτισης 20 ωρων...
κτλ κτλ κτλ...

Αλλα οι Α123 εχουν την κορυφαια χημεια σε θεμα αντοχης, και στο τελος οι μπαατριες διαρκουν περισσοτερο σε βαρια χρηση