Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

και ομως αξιζουν καθε σεντ και στο διπλασιο.
Υπαρχει κατι που δεν το βρισκουεμ στις προδιαγραφες.
Σε καθε τυπο μπαταριας η χωρητικοτητα σχετιζεται με το φορτιο.
πχ οι μπαατριες μολυβδου δεν εχουν ουτε την μιση χωρητικοτητα γιαιτ η βαθμονομηση τους γινεται σε ρυθμο αποφορτισης 20 ωρων...
κτλ κτλ κτλ...

Αλλα οι Α123 εχουν την κορυφαια χημεια σε θεμα αντοχης, και στο τελος οι μπαατριες διαρκουν περισσοτερο σε βαρια χρηση

Στις μπαταρίες μολύβδου οξέος πχ για αυτόνομα συστήματα με φωτοβολταϊκά ο κατασκευαστής δίνει πάντα την χωρητικότητα σε σχέση με το ρυθμό εκφόρτισης. Αν εκφορτίζεται με σταθερό ρεύμα για 100 ώρες η χωρητικότητα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το να εκφορτίζεται σε 10 ώρες...καλά αν μιλήσουμε για εκφόρτιση μιας ώρας τότε έχουμε χάσει πάρα πολύ.

Οι μπαταρίες λιθίου εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά όμως σε πολύ μικρότερο βαθμό. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς κατασκευαστές να μην αναγράφουν για πόσες ώρες σταθερής εκφόρτισης είναι η χωρητικότητα που δίνουν. Εν μέρη βέβαια, για να σου προτείνουν μεγάλη μπαταρία σου ζητάνε να συμπληρώσεις φόρμα με τις ανάγκες σου, ώστε να μπορέσουν να σου προτείνουν το σωστό για σένα. Σε κάθε περίπτωση όμως δυσκολεύει η αγορά πχ μέσω internet ή από άσχετους (που δυστυχώς είναι η πλειοψηφία των εμπόρων)...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

λιγο με μπερδεψες αν απο το "Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς " και μετα αν μιλας για λιθιου ή μολυβδου για φωτοβολταικα.

Αν ουμαμαι επισης καλα στις δοκιμες του HKj οι μπαατριες πιανουντην χωρητικοτητa των προδiαγραφων σε βαθμο εκφορτισης 1C

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Βασικά οι περισσότεροι έμποροι που πουλάνε μαζί με κάτι άλλο και μπαταρίες δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ρυθμός εκφόρτισης και πως αυτός επηρεάζει τη χωρητικότητα. Οι πιο κλασσικές και ποιοτικές μπαταρίες μολύβδου οξέος για αυτόνομα συστήματα ηλεκτροπαραγωγής είναι τύπου OPzS (υγρός ηλεκτρολύτης) ή OPzV (ηλεκτρολύτης σε μορφή gel). Θα δώσω πιο κάτω για ένα στοιχείο 2 V τη χωρητικότητά ενός συσσωρευτή της Varta τύπου OPzS με ονομαστική χωρητικότητα 1000 Αh για τις ανάλογες ώρες σταθερής εκφόρτισης:
C1: 556 Ah
C10: 1000 Ah
C24: 1200 Ah
C48: 1340 Ah
C72: 1440 Ah
C96: 1480 Ah
C120: 1500 Ah
C240: 1560 Ah
Βλέπουμε ότι αν τραβήξουμε όλο το ρεύμα σε 1 ώρα θα έχουμε μόλις το 1/3 την ενέργεια που θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει αν εκφορτίζαμε σε 10 ημέρες σταθερά.
Αυτό είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα αν έχουμε φτιάξει ένα σύστημα με φωτοβολταϊκά και μπαταρία, το οποίο ήταν διαστασιολογημένο να σηκώνει 1 ψυγείο (με μέση κατανάλωση 500 W), μια τηλεόραση και έναν υπολογιστή, αν βάλουμε στην πρίζα ένα κρουστικό δράπανο 1,2 kW το σύστημα σύντομα θα καταρρεύσει.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου διαφημίστηκαν εμπορικά από την αρχή ότι όσο θα πάρεις σε 10 ώρες θα πάρεις και σε 1 ώρα, οπότε εξαφανίστηκαν οι πίνακες με τις διάφορες χωρητικότητες σαν τον παραπάνω. Όμως και πάλι υπάρχει ζήτημα, σίγουρα σε μικρότερο βαθμό από τις μπαταρίες μολύβρου οξέος. Για αυτό πολλές φορές οι ίδιοι οι κατασκευαστές συσσωρευτών ρωτάνε πληροφορίες για την εφαρμογή (ώστε να ξέρουν τις απαιτήσεις σε ρεύμα και σε τι χρονικά διαστήματα) πριν προτείνουν μοντέλο.
Έγραψα όλα τα παραπάνω για μπαταρίες κυρίως αυτόνομων συστημάτων γιατί λόγω μεγέθους είναι μεγάλα και τα νούμερα και γίνεται πιο εύκολη η κατανόηση της συμπεριφοράς των διαφόρων τύπων μπαταριών.
Πάντως έρχονται πολλά καινούργια καλούδια...Σας υπενθυμίζω 2:
Υδρογόνο:
http://www.horizonfuelcell.com/#!minipak/c156u
Υπερπυκνωτές:
http://androidcommunity.com/zapgo-graphene-supercapacitor-charger-charges-in-five-minutes-20141111/

Re: Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Ένα εξαιρετικό εργαλείο από την Knipex.

Συμφωνώ. Καταπληκτικό μου έχει λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις στις ψιλοδουλειές που κάνω και το 2πλο άνοιγμά του είναι πολύ βολικό. Εγώ έχω αυτό

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου διαφημίστηκαν εμπορικά από την αρχή ότι όσο θα πάρεις σε 10 ώρες θα πάρεις και σε 1 ώρα, οπότε εξαφανίστηκαν οι πίνακες με τις διάφορες χωρητικότητες σαν τον παραπάνω. Όμως και πάλι υπάρχει ζήτημα, σίγουρα σε μικρότερο βαθμό από τις μπαταρίες μολύβρου οξέος.
Πάντως έρχονται πολλά καινούργια καλούδια...

Σαφως...δυστυχως αυτη η γενικευση παιρνει σβαρνα και τις υπολοιπες μπαταριες Λιθιου που επωφελουνται εμπορικα

Ένα εξαιρετικό εργαλείο από την Knipex.

Συμφωνώ. Καταπληκτικό μου έχει λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις στις ψιλοδουλειές που κάνω και το 2πλο άνοιγμά του είναι πολύ βολικό. Εγώ έχω αυτό

Οτι εχει η εν λογω εταιρεία σε τσιμπιδοειδή πένσες κόφτες κλπ ειναι τουλάχιστον άριστο.

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

εν συντομία η σπαθόσεγα skil φαίνεται skili ..
Εκόψα μικρούς κορμούς σήμερα έως 15 εκατοστά αλλά ηταν όλοι βρεγμένοι μέχρι μέσα .. οπότε η δυσκολία ηταν μεγαλύτερη.
Παραυτα δεν κατάλαβε τίποτα. Τα εκοβε αέρα στην ταχύτητα 4 απο τις 6.

Λογικα οχι Κυριακο

είχα την αίσθηση για το ακριβώς αντίθετο. Θα βάλω 2 ίδιους σε διάμετρο κορμούς να δοκιμάσω.

To βρεγμενο ξυλο κοβεται ευκολοτερα απο το ξερο.

Με μανάρι σίγουρα! Με σεγα προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει!

...οπως λεει και ο τιτλος ψαχνω να βρω βιδα με μπλοκαζ ή αλλιως quick release οπως των φωτο απο κατω, ΑΛΛΑ με βιδα 4 χιλιοστων

Sell_bicycle_%252Fbike_Seat_Post.jpg

hope_black_quick_release_seat_clamp.jpg

ξερω οτι τετοια βιδα εχουν οι σφικτηρες απο τις σελες των ποδηλατων και αμα παω σε ενα ποδηλαταδικο θα βρω, ΑΛΛΑ δεν εχουν με βιδα 4 χιλιοστων ή εστω 5χιλ. ξερω οτι υπαρχει και ειχα, αλλα απο την μετακομιση και μετα δεν μπορω να τις βρω πουθενα. αν εχει κανεις υπ' οψιν ας μου πει...

Re: βιδα quick release ή μπλοκαζ

και εγω σε ποδηλαταδικο θα σε εστελνα...αλλα μαλλον δεν εχει πολλες επιλογες...