Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

τα facom ειναι πολυ υπερτιμημενα, στα πενσοειδη μαλιστα δεν αξιζει, εχει χαλασει γενικα παντως
με 10-15 ευρω παιρνεις πενσα knipex και ειναι ανωτερη απο ολες τις facom, καλα για κοφτη δεν το συζηταω
γενικα με τη σειρα βαζω
για κατσαβιδια: PB swiss tools (number one), wiha, wera, witte klp
για πενσες: knipex, nws

Last edited:

wiha κοφτη; απλα τρωει τη σκονη απο τους knipex, για κανα κατσαβιδι καλη ειναι η wiha

knipex με μετατοπιση αξονα και σκληροτητα 64 HRC, και με 20 ευρω μαξ ξεμπερδευεις

http://www.knipex.com/index.php?id=1216&L=1&page=group_detail&parentID=1367&groupID=1478

χεχε...καινουριο μοντελακι ειναι αυτο της wiha (ανταγωνιζεται την knipex twin force), πως μπορεις να ξερεις με τοση σιγουρια τι παιζει?

Και αυτος ο κοφτης με μετατοπιση αξονα δουλευει και σκληροτητα ατσαλιου 64 HRC εχει.
Οπως επισης εχει την πρωτοτυπια οπου οι λαμες δεν ειναι ιδιες, κατι που ισχυριζονται οτι απαιτει λιγοτερη προσπαθεια κατα την κοπη.

Additionally, the cutters feature Wiha’s DynamicJoint blade profile, where one blade is 50% thicker than the other (60% and 40% ratios), for an additional reduction in cutting effort (up to 40%).

Κατσε να την παραλαβω και να την δοκιμασουμε ...μπορει να αλλαξεις αποψη :))

για πεταμα δεν ειναι, αλλα αυτα τα κουμπακια και τα μπιχλιμπιδια δεν μου αρεσουν, ακομα και την knipex twin force την θεωρω υπερβολικη
αραγε αυτη η wiha θα αντεξει στον χρονο; η knipex ειναι εγγυηση

Εχω μεγαλη εκτιμηση για την Knipex -οικογενειακη γερμανικη επιχειρηση- που την θεωρω την κορυφαια στα πενσοειδη στα οποια και σχεδον αποκλειστικα ειδικευεται εδω και αιωνες..!!

Απο την αλλη, η wiha -ειναι και αυτη οικογενειακη γερμανικη επιχειρηση- νεοτερη αλλα εξ'ισου ποιοτικη στα προιοντα που παραγει και εχει λαβει παρα πολλες διακρισεις για ποιοτητα/πατεντες.

Θελω να πω οτι δεν θα μου κανει καμμια εκπληξη αν η wiha βγαλει ενα προιον καλυτερο του ανταγωνισμου και συγκεκριμενα εναν κοφτη καλυτερο (ποιοτικα/μηχανικα) των ηδη κορυφαιων knipex.
Oπως αντιθετα, δεν θα μου κανει καμμια απολυτως εκπληξη αν η knipex στο μελλον βγαλει μια σειρα μυτες βιδωματος/τρυπηματος οι οποιες θα ειναι καλυτερες του ανταγωνισμου, παρ'ολο που δεν εξιδικευται στις μυτες (bits).

Για τον συγκεκριμενο κοφτη της wiha που μιλαμε, το κουμπακι δεν μου φαινεται για 'μπιχλιμπιδι' αλλα μαλλον για μια ακομα καινοτομια/πατεντα της wiha που μαζι με τις ανισες λαμες που λανσαρει μπορει να κανει την διαφορα.

Θα το δουμε βεβαια και συντομα στην πραξη. Εχω ηδη ετοιμη αλυσιδα των 4μμ για δοκιμες :))

και μένα όλες οι πένσες knipex είναι . Όσο για τη Wiha ,θα πω μόνο ότι τις προάλλες χρειάστηκε να σφίξω με το δραπανοκατσάβιδο μια βίδα στον σιδερένιο σύρτη ασφαλείας της κουζίνας ενός φίλου, η βίδα διαλύθηκε , και η μύτη της Wiha δεν κατάλαβε ...χριστό.
Εξάλλου η Wiha , μαζί με την Wera φτιάχνουν και τις μύτες για τα συστήματα της Festool στο Germania.

Που μπορω να βρω στην Ελλαδα blue spring steel; Θελω ενα κομματι 100cm x 15cm x 0,2 mm ωστε να λυγίζω κομματια ξυλου σε μια πρεσα που φτιαχνω, να το εχω απο πανω απο το ξυλο που πιεζω και να μην τσακιζει απο τη πιεση, αλλα να γυρναει στην αρχικη του κατασταση. Επισης ποιο αλλοιώνεται στην ζεστη (μαυρισμα, οξειδωσεις κλπ) το γαλβανισμενο ατσαλι ή το inox;

Το γαλβανιζε ατσαλι αλλοιωνεται απο την υγρασια και τις μεταβολες θερμοκρασιας. Το ινοξ (stainless steel) οχι.

Αυτο που ψαχνεις μαλλον θα το βρεις σε εταιρειες με υλικα δομισης. Πουλανε ευκαμπτα προφιλ, γωνιοκρανα κλπ.

Ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί για το πόσο ενδιαφέρον και γνώση υπάρχει στο φόρουμ για τα μαστορέματα και τις κατασκευές. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια αν μη τι άλλο, για την όρεξη και την ενασχόληση.
Πρόσφατα αντιμετώπισα την πρόκληση της στήριξης σε ytong. Τα βάρη θα ήταν σημαντικά και επειδή είμαι "άρρωστος" με την σωστή στήριξη δοκίμασα διάφορα βύσματα. Αυτό που είναι μακράν καλύτερο, αν και αρκετά ακριβό, είναι το "προπελοείδές" βύσμα της fischer σε 8, 10 και 14mm.Χρησιμοποίησα τα 10άρια με εκπληκτικό αποτέλεσμα Συστήνονται ανεπιφύλακτα.
www.fischer.de/en/Home/Product-Rang...tegory-1001001761/usetemplate-productdetails/

Ναι τα βρήκα σε ένα μεγάλο χρωματοπωλείο. Όμως δεν τα συναντάς εύκολα, σε 2-3 άλλα χρωματοπωλεία που ρώτησα δεν τα γνώριζαν καν...

Που μπορω να βρω στην Ελλαδα blue spring steel; Θελω ενα κομματι 100cm x 15cm x 0,2 mm ωστε να λυγίζω κομματια ξυλου σε μια πρεσα που φτιαχνω, να το εχω απο πανω απο το ξυλο που πιεζω και να μην τσακιζει απο τη πιεση, αλλα να γυρναει στην αρχικη του κατασταση. Επισης ποιο αλλοιώνεται στην ζεστη (μαυρισμα, οξειδωσεις κλπ) το γαλβανισμενο ατσαλι ή το inox;
Μια παρατηρηση...οι διαστασεις που δινεις ειναι λιγο περιεργες (αναφερομαι στο παχος 0,2μμ αλλα μπορει να ειναι και ετσι...)
το ατσαλι περα απο τις δυο κατηγοριες που σωστα λετε παραπανω...υπαρχει και το ειδικο ατσαλι για ελατηρια...δλδ spring steel...ειναι SAE grade 1095 δλδ
Αυτο που ζητας θα το ζητησεις ως ελασμα ή και σουστα...και οχι ως ελατηριου...γιατι οι διαστασεις που λες ειναι ελασματος για να τους μπερδεψεις...
τωρα που θα το βρεις ειναι τυπικο ατσαλι για μαχαιρια...ΘΑ ελεγα ρωτα σε κανενα μηχανουργειο..ολο και κατι ΘΑ ξερουν

Ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί για το πόσο ενδιαφέρον και γνώση υπάρχει στο φόρουμ για τα μαστορέματα και τις κατασκευές. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια αν μη τι άλλο, για την όρεξη και την ενασχόληση.
Πρόσφατα αντιμετώπισα την πρόκληση της στήριξης σε ytong. Τα βάρη θα ήταν σημαντικά και επειδή είμαι "άρρωστος" με την σωστή στήριξη δοκίμασα διάφορα βύσματα. Αυτό που είναι μακράν καλύτερο, αν και αρκετά ακριβό, είναι το "προπελοείδές" βύσμα της fischer σε 8, 10 και 14mm.Χρησιμοποίησα τα 10άρια με εκπληκτικό αποτέλεσμα Συστήνονται ανεπιφύλακτα.
www.fischer.de/en/Home/Product-Rang...tegory-1001001761/usetemplate-productdetails/

Kαλως ορισες Γιαννη!
Απ´οτι φαινεται εχεις και συ το μερακι με τα εργαλεια και τα μαστορεματα, οποτε η συμβολη σου στην παρεα μας θα ειναι θετικοτατη! Και ελπιζω ευχαριστη και για σενα!

Μια παρατηρηση...οι διαστασεις που δινεις ειναι λιγο περιεργες (αναφερομαι στο παχος 0,2μμ αλλα μπορει να ειναι και ετσι...)
το ατσαλι περα απο τις δυο κατηγοριες που σωστα λετε παραπανω...υπαρχει και το ειδικο ατσαλι για ελατηρια...δλδ spring steel...ειναι SAE grade 1095 δλδ
Αυτο που ζητας θα το ζητησεις ως ελασμα ή και σουστα...και οχι ως ελατηριου...γιατι οι διαστασεις που λες ειναι ελασματος για να τους μπερδεψεις...
τωρα που θα το βρεις ειναι τυπικο ατσαλι για μαχαιρια...ΘΑ ελεγα ρωτα σε κανενα μηχανουργειο..ολο και κατι ΘΑ ξερουν
Ευχαριστω. Το παχος ειναι τυπικο για τετοια ελασματα του εμποριου για αυτη τη δουλεια ( 0,008 της ιντσας), αλλα θα μου κοστισουν μετα μεταφορικα να ερθουν Ελλαδα 90 τα δυο... Απλο inox φυλλο βρηκα και στο Leroy απο 0,5mm. Αλλα αυτο θα μπει αλλου στην κατασκευη.

Ναι τα βρήκα σε ένα μεγάλο χρωματοπωλείο. Όμως δεν τα συναντάς εύκολα, σε 2-3 άλλα χρωματοπωλεία που ρώτησα δεν τα γνώριζαν καν...

Ωραιος. θα τα ψαξω γιατι αν το ουπα κλωτσησει, αστα βραστα.. ειδικα αν εχεις μετρησει ακριβως κλπ κλπ..

Ζαχαρωνω ενα διδυμο τροχο και συγκεκριμενα τον λιλιπουτειο (βαρος 1.2κιλα!!!) της Proxxon.

Παιρνει και εξαρτηματα στιλβωσης στο πλαι.

molaSPE.jpg

http://www.toolhouse.gr/index.php?p...n=com_virtuemart&Itemid=67&vmcchk=1&Itemid=67

Καλά σε ανέφερα σε προηγούμενο ποστ μάστορα της Λιλιπουπολης....
Χεχεχεχε!
Εμένα πάλι τα watt δε με φτάνουν οπότε πρέπει να βρω μεγαλύτερο από αυτόν που έχω!!
Ειδικά για βούρτσισμα!!

Eιναι μεγαλη δουλεια να εχεις χρησιμα εργαλεια σε μικρο μεγεθος. Χωρανε παντου και ειναι και γκατζετς!:)

Για τροχισμα τωρα κατεβαινω στο υπογειο. Ενω με αυτο το διδυμακι, τα περισσοτερα τροχισματα/στιλβωματα θα τα κανω επι τοπου.
Το ιδιο θελω να κανω με το φαλτσοπριονο μπαταριας (Ryobi 18v), αλλα ειναι ακριβο το ατιμο...

Το 10βολτο μπλε της bosch ειναι δισκοπριονο και πολυ καλο μαλιστα. Μιλαμε τωρα για φαλτσοπριονο παγκου!! :))

list_2b819895-95f3-4364-aa7d-a268bf204fe2.jpg

c526f8e5-a200-4cd7-bb54-a755ac06b075_400.jpg