Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Πολύ αμφιβάλω αν ο κάτοχος χρησιμοποιεί ποτέ αυτά τα εργαλεία. Αυτή δεν είναι "ταχτοποίηση" μαστοράντζας !!!! :flipout:

Να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία του 1800+ ? Αυτά είναι για συλλογή, έκθεση και μόνο...

Πολύ αμφιβάλω αν ο κάτοχος χρησιμοποιεί ποτέ αυτά τα εργαλεία. Αυτή δεν είναι "ταχτοποίηση" μαστοράντζας !!!! :flipout:

Τα συγκεκριμένα ειναι κατι σαν μούσιακο έκθεμα δεν ειναι πλεον για χρηση...
Αλλα ο πρωκατοχος φαντάζομαι τα χρησιμοποιούσε και πολυ μάλιστα...μιας και εκείνη την εποχή κανένας δεν αγόραζε εργαλεία για ωρα ανάγκης (οχι τέτοιας ποιότητας πάντως)...

ThreadMate, χρησιμο εργαλειακι για επιδιορθωση σπειρωματων.

69165.jpg-395x395

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αστειεύομαι παιδιά .... είναι εμφανέστατο ότι πρόκειται για μουσειακά εκθέματα... το γράφει άλλωστε !!! :coool:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ThreadMate, χρησιμο εργαλειακι για επιδιορθωση σπειρωματων.

Ωραιότατο και απλό εργαλειάκι Μιχάλη !!! Τόσα χρόνια με την πριονόλαμα παιδευόμαστε (το έχεις και αυτό ?? )

Και γιατί όχι τις χτενες σπειρωματων για βίδες? Επίσης λίγο δύσκολο δεν είναι κάποιος να ξαναχρησιμοποιησει μια χαλασμένη βίδα ενώ μπορεί εύκολα να την αντικαταστησει? Εκτός αν πρόκειται για αντίκα.
Τα εσωτερικά σπειρωματα είναι που θέλουν προσοχή κατ εμε.

Δεν εχω ακριβως αυτο, εχω κατι παρομοιο αλλα εξ'ισου λειτουργικο, που εχει φερει ο πατερας μου απο την Ιαπωνια τη δεκαετια του 70..:))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και γιατί όχι τις χτενες σπειρωματων για βίδες? Επίσης λίγο δύσκολο δεν είναι κάποιος να ξαναχρησιμοποιησει μια χαλασμένη βίδα ενώ μπορεί εύκολα να την αντικαταστησει? Εκτός αν πρόκειται για αντίκα.
Τα εσωτερικά σπειρωματα είναι που θέλουν προσοχή κατ εμε.

Yπαρχουν πολλες περιπτωσεις που δεν υπαρχει δυνατοτητα αλλαγη βιδας, ειτε υπαρχει μονο σπειρωμα χωρις κεφαλη που δυσκολα αντικαθισταται

external-re-threading-tool-cotter-pins-bolts-103181-3236875.jpg
external-re-threading-tool-cotter-pins-bolts-103181-3236881.jpg

Τα μπουζονια στα μουαγιε αλλάζουν πατριωτακι.
Αλλά σίγουρα έχεις δει και τις εξειδικευμενες ανά μέγεθος θυλικες χτενες σπειρωματων που τις θεωρώ καλύτερες.

βασικα κανει ενα λαθος με το ξηρο ακονισμα.
Ολη η ιδεα με τις νερο-λαδοπετρες ειναι να παραμενει η λασπη απο τα σωματιδια του μεταλλου/πετρας πανω, γιατι αυτη κανει το ραφινατο ακονισμα.

Αλλα για την κατασκευη του βγαζω το καπελο

βασικα κανει ενα λαθος με το ξηρο ακονισμα.
Ολη η ιδεα με τις νερο-λαδοπετρες ειναι να παραμενει η λασπη απο τα σωματιδια του μεταλλου/πετρας πανω, γιατι αυτη κανει το ραφινατο ακονισμα.

Αλλα για την κατασκευη του βγαζω το καπελο
Περισσοτερες πληροφορίες για το ακονισμα με πέτρα; Οδηγίες; θα ενδιέφερε αρκετά η διαδικασία!

Αυτό είναι αλήθεια. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορούσε να βάλει ένα στρογγυλό λαδακονο στην κατασκευή του.
Ποιος θα μας πει που θα βρω ένα καλό λαδακονο???

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

To θέμα "ακόνισμα" έχει σχολιαστεί αρκετές φορές στα νήματα εδώ
Ισως βοηθήσει μια αναζήτηση "εντός"

Ενδεικτικά εδώ

Ναι ακομη και εγω εχω γραψει στο παρελθον για το Tri angle της Spyderco που εχω για τα μαχαιρια μου.
Αλλα θα ηθελα ενα λαδακονι για σκαρπελα.

Μήπως ξέρει κανείς τι είδους λιπαντικό βάζουμε στα Makita Δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας και τι γράσο στα Makita πιστολέτα SDS???

Απάντηση: Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα...Ιδεες, προτασεις και αλλα

Εγώ σε πιστολέτο Makita βάζω γράσο σε αλοιφή γενικής χρήσης. Υπάρχει πάντως και επίσημα προϊόντα από την Makita εδώ και εδώ