Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

ταινιολειαντήρας χειρός νομίζω
δεν ειναι καθολου χειρός αυτο που λέω. Ειναι ενας επιτραπέζιος κύλινδρος με γυαλοχαρτο που περιστρέφεται και ανάλογα το ύψος απο την επιφάνεια , τρώει το ξύλο σε επιθυμητο πάχος. Στην ελλαδα δεν ξερω πως να αναζητήσω κατι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για ν´ακούσω γνώμες απ´τα μαστόρια... Ποιό απ´τα δύο;
Αν αποφασίσω εγώ πάω για METABO, αν ρωτήσω τον Κυριάκο πάω για DEWALT, κάποιος πιο αντικειμενικός; :coool:
.

Γομαροεργαλεια, βαρια και φασαριοζικα που αν δεν τα'χεις συνδεδεμενα με σκουπα σου κανουν το χωρο..χαμαιτυπειο!
Νο fun, σου ριχνουν ενιοτε και την ασφαλεια μιας και ρουφανε τ'αντερα τους απο watt, δεν μπαινουν οπου κι οπου.

Αμα βγει κανενα μπαταριας το συζηταμε :))

Aν επρεπε να παρω θα επαιρνα την deWalt μονο και μονο επειδη εχει 3 λαμες εναντι 2 της metabo.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην Ελλάδα πως αναζητούμε ενα drum sander ;

Aν εννοεις το παρακατω, αυτα λεγονται spindle sanders δηλαδη αξονικα (οριζοντια/καθετα) τριβεια αν μπορει να μεταφραστει η λεξη ετσι.

p_CraftsmanSpindles.jpg

ποιον τυπο εννοεις απο τα δυο παρακατω?

shop-sander-cart.jpg

Μιχάλη είναι όντως γομαροεργαλεία, δεν είναι για περιορισμένους χώρους πχ σοφίτες και πατάρια. Είναι για πιο "χοντρές" δουλειές, εκεί θα μπαίνουν ταύλες και καδρόνια, δεν θα μπαίνουν ξυλαράκια, και δεν με νοιάζουν τα πριονίδια, η δουλειά θα γίνεται στο ύπαιθρο.
Εγώ θέλω να φτιάξω πόρτες και πατζούρια στο χωριό, κι αν τα ξύλα δεν είναι απόλυτα ταιριασμένα μεταξύ τους δεν θα δουλέψει τίποτε σωστά. Αν δεν είναι όλα σενιαρισμένα και Ισοϋψή δεν υπάρχει περίπτωση να ταιριάξουν ακριβώς τα λούκια και τα εργαλεία του router.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Γομαροεργαλεια, βαρια και φασαριοζικα που αν δεν τα'χεις συνδεδεμενα με σκουπα σου κανουν το χωρο..χαμαιτυπειο!
Νο fun, σου ριχνουν ενιοτε και την ασφαλεια μιας και ρουφανε τ'αντερα τους απο watt, δεν μπαινουν οπου κι οπου.

Αμα βγει κανενα μπαταριας το συζηταμε :))

Aν επρεπε να παρω θα επαιρνα την deWalt μονο και μονο επειδη εχει 3 λαμες εναντι 2 της metabo.

Aν εννοεις το παρακατω, αυτα λεγονται spindle sanders δηλαδη αξονικα (οριζοντια/καθετα) τριβεια αν μπορει να μεταφραστει η λεξη ετσι.

p_CraftsmanSpindles.jpg

ποιον τυπο εννοεις απο τα δυο παρακατω?

shop-sander-cart.jpg

Εχω μια μινιατουρα τριβειο σαν το δεξι, απο την proxxon, το οποιο ειναι πραγματικα παρα παρα πολυ χρησιμο καθως η βαση μπροστα ειναι επικλινης και ρυθμιζεται σε οτι γωνια θες.

Οι αμερικανοι ερασιτεχνες ξυλουργοι που εχουν εργαστηρια στο γκαραζ τους σχεδον ολοι εχουν DeWalt, αυτο ομως δεν ειναι απαραιτητα θετικο για την DeWalt, καθως μπορει να εχει σχεση με την πολιτικη πωλησεων στην Αμερικη, το επιπεδο του σερβις κλπ.
Δεν νομιζω οτι κοιτωντας τα νουμερα θα μπορεσεις να καταληξεις στο καλυτερο εργαλειο, δυσκολο να βρεις ανθρωπο να εχει και τα δυο για να εντοπισει τις μικροδιαφορες αυτες που τελικα κανουν την διαφορα. Ξεκινα με το κοστος των μαχαιριων και εαν τροχιζονται.
Θα επερνα το DeWalt χωρις ιδιατερο λογο.

Κι εσύ Dewalt; Βαλτοί είστε όλοι ή τα παίρνετε απ´τον Κυριάκο;... :cool:

Εγω παντως σε παρόμοιες πλάνες που κοιτούσα τις καλύτερες κριτικές τις διάβαζα για την Makita 2012NB. Τα μαχαίρια τα βρίσκεις κοντά στα 50$.

Πόσο κοστίζει αυτή; Makita δεν βρήκα πουθενά στην Ελλάδα... :nounder:

Μεταξύ των δύο κι εγώ (που δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια από τις δύο εταιρείες) μάλλον τη Metabo θα έπαιρνα, λόγω καλύτερων χαρακτηριστικών. Γλυτώνεις και 75 που μπορούν κάλλιστα να πάνε στην πρώτη αλλαγή μαχαιριών.

Αν θυμάμαι καλά, για τη δική μου που είναι βέβαια μεγαλύτερη, τόσο σε ηλικία όσο και σε μέγεθος (θεωρητικά είναι η γιαγιά αυτής: https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7544 ) είχα δώσει περίπου 120 για ένα καλό σέρβις, που περιελάμβανε αλλαγή μαχαιριών, νέο διακόπτη πανικού και κάποιες καλωδιώσεις.

Με τον σκετο ξεχονδριστηρα δεν μπορεις να πλανισεις ολες τις μεριες του ξυλου; Γιατι πρεπει να περνας τις δυο πλευρες (με γωνια 90°) απο την πανω μερια που την λεμε πλανη;
Εαν ειχα κατι τετοιο γιατι να μην βαλω το ξυλο απο την αρχη εκει;

Εχω δουλέψει ενα παρόμοιο μοντέλο της Dewalt και ειναι πολυ καλο εργαλείο . Κατα την γνώμη μου σε αυτή την κλάση μηχανημάτων ειναι ελάχιστη η διαφορα (όχι στο αποτέλεσμα αλλα στην επεξεργασία) . Άντε στο Dewalt να κανεις 9 περάσματα και στο Metabo 10 ή πιθανον και το αντίστροφο ενός ιδιου κομματιού ξύλου .
Για μένα κοίταξε το σέρβις του καθενός και τα ανταλλακτικά τους .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με τον σκετο ξεχονδριστηρα δεν μπορεις να πλανισεις ολες τις μεριες του ξυλου; Γιατι πρεπει να περνας τις δυο πλευρες (με γωνια 90°) απο την πανω μερια που την λεμε πλανη;
Εαν ειχα κατι τετοιο γιατι να μην βαλω το ξυλο απο την αρχη εκει;

Αν κατάλαβα καλά τι λές, με το σκέτο ξεχονδριστήρα έχεις περιορισμό (στα συγκεκριμένα μοντέλα0 τους 15 πόντους.
Αν πχ θέλω να φτιάξω ένα πάτωμα και οι τάβλες έχουν φάρδος 20 πόντους τι θα κάνω;

Για μένα κοίταξε το σέρβις του καθενός και τα ανταλλακτικά τους .

Συμφωνώ... Ο λόγος που σκέφτομαι τη Dewalt είναι τα αναλώσιμα... Δεν με νοι´ζει να δώσω μια στο τόσο 10-15 παραπάνω για αλλαγή μαχαιριών, αυτό που με νοιάζει είναι να τα βρώ την ώρα που θα τα χρειαστώ κι όχι να περιμένω μέσω internet και παπαριές Μαρίτσα μου....

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Dewalt λεμεεεεε!!!!!
Χαχαχαχα, και θα βάλω και εγώ κάνα 100αρι να μου τον δίνεις κάνα ΣΚ....

Γιατι δεν τσεκάρεις και τις άλλες που φέρνει ο Εμποριδης???

Για πες... Για πές.. Ποιές άλλες; Ποιός είναι ο Εμπορίδης; :nounder:

Τώρα το είδα... Για τα Boston λες, τα κοίταξα απ´ την πρώτη στιγμή, τα έχω υπ´ όψιν μου. Δεν σου κρύβω όμως οτι τα ψιλοφοβάμαι, αν δεν βρώ κάποιον να το δουλεύει και να με βεβαιώσει οτι αξίζει τα λεφτά του δεν θα το τολμήσω.
Θα προτιμήσω να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε METABO ή DEWALT. Όπως έγραψα και νωρίτερα το πλεονέκτημα των Boston είναι οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ανοιχτή πλάνη απ´ την πάνω πλευρά και είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί δεν σε περιορίζει στο ύψος.

Τα Boston είναι Κινεζιές με αυτοκόλλητο. Με δεδομένο το κέρδος που βγαίνει λόγω βαφτίσματος δεν θα τα κοιτούσα καν..

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αν κατάλαβα καλά τι λές, με το σκέτο ξεχονδριστήρα έχεις περιορισμό (στα συγκεκριμένα μοντέλα0 τους 15 πόντους.
Αν πχ θέλω να φτιάξω ένα πάτωμα και οι τάβλες έχουν φάρδος 20 πόντους τι θα κάνω;

Εαν υποθεσουμε οτι δεν θες ποτε να περασεις κομματι πανω απο 15 εκατοστα, τι θα μου ελεγες; Κανει αυτο που σκεφτομαι;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Εαν υποθεσουμε οτι δεν θες ποτε να περασεις κομματι πανω απο 15 εκατοστα, τι θα μου ελεγες; Κανει αυτο που σκεφτομαι;

Ναι, σου κάνει....
Κι εδώ που τα λέμε, πότε χρειάστηκε να πλανίσεις ξύλο πάνω από 15 πόντους φάρδος; Πόσες φορές;

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα φαλτσοπρίονο, με μπάτζετ maximum (και με πολύ ζόρι) τα 200 . Μου κάνει εντύπωση το παρακάτω λινκ
http://www.bestprice.gr/item/2151341100/skil-f0153100ma.html
skill.jpg

Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής?
Αλλά πέρα απ αυτό, θέλω να ακούσω και άλλες προτάσεις.

Απίστευτο.Μήτσο,σήμερα είδα στο ακατανόμαστο Γερμανομάγαζο το συρόμενο της parkside,και η ποιότητά του μου φάνηκε ωραιότατη.Στα 99 ευρά,αλλά δεν είμαι κατάλληλος όπως αντιλαμβάνεσαι.Αντίθετα το απλό φαλτσοπρίονο δε μου γέμισε πολύ το μάτι.Κάποια εξήγηση για τις διαφορές στην τιμή ρε παιδιά που παρέθεσε ο Δημήτρης;