Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

παρε παρκσαιντ με 70 ευρω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχω το συρομενο με 99 ευρω που λεει ο νικος και ειναι VFM για DIY χρηση

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να ρωτήσω κάτι χαζό.Εκλιπαρώ την επιείκιά σας.Το φαλτσοπρίονο,ας πούμε το εν λόγω του Lidl αντικαθιστά ένα δισκοπρίονο πάγκου με κάποιο τρόπο;Εννοώ χωρίς πολλές πατέντες diy..

νικο οχι διαφορετικη χρηση .

Οχι ακριβως, το φαλτοπριονο ειναι κυριως για να κοβεις δοκαρια στο μηκος (υψος), οχι παχος η πλατος. Φαντασου οτι θες να φτιαξεις μια περγκολα η μια ξυλινη σκεπη, αγοραζεις απο το καταστημα ετοιμα τα ξυλα σου σε μια τυποποιημενη διασταση ας πουμε 3 η 4 μετρα. Το φαλτσοπριονο ειναι το εργαλειο που θα κανεις κοπες σε αυτα τα ξυλα.
Με το συρομενο εχεις καποια ελαχιστη δυνατοτητα να κοψεις σαν το δισκοπριονο αλλα μιλαμε για μικρη διασταση, το συγκεκριμενο του Lidl εχει μεγιστο 340χιλιοστα.

Μου κάνει εντύπωση ότι το site της skil δεν το έχει. Μάλλον θα είναι καταργημένο. Απ την άλλη δεν ξέρω, έχω δώσει όρκο να ψωνίζω απ τα Lidl.
Να ρωτήσω κάτι χαζό.Εκλιπαρώ την επιείκιά σας.Το φαλτσοπρίονο,ας πούμε το εν λόγω του Lidl αντικαθιστά ένα δισκοπρίονο πάγκου με κάποιο τρόπο;Εννοώ χωρίς πολλές πατέντες diy..
Δεν είμαι και ο πιο ειδικός, αλλά νομίζω πως το δισκοπρίονο πάγκου είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορείς πχ να κόψεις 70 mm πάχος όπως και με το φαλτσοπρίονο δεν μπορείς να κόψεις 1200 mm μήκος. Ο λόγος που εγώ πάω σε φαλτσοπρίονο είναι ότι με ενδιαφέρει πιο πολύ να ασχοληθώ με σανίδες, καδρόνια, παλέτες κλπ κλπ αλλά και η φορητότητα του.

Το φαλτσοπριονο εχει μεγιστο πλατος κοπης περιορισμενο, γυρω στα 11 εκατοστα, αναλογα με τον δισκο κοπης που παιρνει.

8951_skil_1131_2.jpg

Ειναι ιδανικο για επαναλαμβανομενες κοπες ακριβειας σε σανιδες και μικρα δοκαρια. Στο συρομενο φαλτσοπριονο το μεγιστο πλατος κοπης φτανει στα 30 εκατοστα.

Οπως σου ανέφεραν και οι προηγούμενοι του πάγκου ειναι για ιδιαίτερα κοψιματα ακρίβειας . Μπορείς πχ να σχησεις ενα πηχακι 1x1 στην μέση κατα το μήκος του με ακρίβεια . Μπορείς να κοψεις ιδιαίτερες ενώσεις ξυλων κλπ . Με το φαλτσοπριονο θα φτιάξεις πολυ εύκολα μια περγολα και γενικά κατασκευές με σανιδες και δοκάρια . Με την πάροδο του χρόνου στην χρήση ενός καλα σεταρισμενου συρομενου φαλτσοπριονου θα φτάσεις σε επίπεδο να κόβεις και μελαμινη εώς 60 εκατοστά με ακρίβεια (συγκεκριμένα για το parkside) .
Το συρομενο της parkside ειναι VFM αν το σεταρεις σωστά .
Το δικό μου έχανε απο παντού (φράχτη , μετρήσεις μοιρών , λέιζερ) , αλλα ολα ειναι ρυθμιζομενα . Αν το σκεφτεσαι , πάρε το συρρομενο άφοβα και αν αντιμετωπίσεις θεμα στο καλιμπραρισμα εδω είμαστε .

To skil που έγραψα παραπάνω κόβει στις 90 μοίρες 135mm μήκος και 70mm πλάτος.
Αντίστοιχα (και κοντά στην τιμή που έχω θέσει σαν όριο) http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=120084642&ref=bestprice.gr, το Einhell κόβει στις 90 μοίρες 340mm μήκος και 75mm πάχος.
Σαν χαρακτηριστικά το Einhell τα σπάει, αλλά δεν διάβασα καλές κριτικές.......

Σήμερα μου έπεσε κάτω το ρουτερ (Bosch pof) κ τώρα δεν πατάει Καλά. Μάλλον στρεβλωθηκε η βάση κ κάνει ένα μικρό παλαντζαρισμα πάνω σε λεία επιφάνεια. Φτιάχνεται άραγε;;;

Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντηση, όμως τα Femi είναι φαλτσοπρίονα, ενώ εγώ χρειάζομαι σταθερό παγκοπρίονο.

Ουπςςςςςςςςςς γράψε λάθος! Πάντως η πρότασή μου ισχύει για όσους ενδιαφέρονται για φαλτσοπρίονο, ποιοτικές κατασκευές τα Femi και ξεφεύγουν από την πλήρη κινεζοποίηση της εποχής...

Με ενα καλοζυγισμενο απλο φαλτσοπριονο με καλο δισκο, θα δεις διαφορα? Τετοια διαφορα που να αξιζει να δωσεις τα δεκαπλασια σχεδον χρηματα παραπανω?

Αγαπητοί, ιδού ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη ενότητα του forum βλάπτει σοβαρά την οικονομική μας υγεία.

2015-06-06 20.39.41.jpg

Τι τα θέλω τόσα καρυδάκια και κλειδιά? Μαζί με τα δύο σετ που δεν είναι στη φωτό...

Με ενα καλοζυγισμενο απλο φαλτσοπριονο με καλο δισκο, θα δεις διαφορα? Τετοια διαφορα που να αξιζει να δωσεις τα δεκαπλασια σχεδον χρηματα παραπανω?

Aν ρωτάς για αυτό που έγραψα για το Femi, δεν υπάρχει αυτή η διαφορά τιμής. Ένα με 210 δίσκο έχει κάτω από 200 ευρώ. Μόνο ο δίσκος που φοράει από τη μάνα του φτάνει. Άσε που έχει και άνω πλάκα για ευθείες κοπές.

Αγαπητοί, ιδού ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη ενότητα του forum βλάπτει σοβαρά την οικονομική μας υγεία.

Τι τα θέλω τόσα καρυδάκια και κλειδιά? Μαζί με τα δύο σετ που δεν είναι στη φωτό...

Ψαχνω το σετακι με τα καρυδια και τις προεκτασεις, δεν το εχω βρει πουθενα, που το βρηκες;

Μαστορια καλημερα
Επειδη ψαχνω στο νετ και δεν βρισκω πουθενα,γνωριζετε που θα βρω οδηγο παραλληλης κοπης για σεγα ;Ξερετε εννοω το μεταλικο ελασμα τυπου Τ που περναει μεσα απο τις 2 τρυπες στην πλακα της βασης της σεγας.
Ενδιαφερομαι απο Αθηνα να ειναι το καταστημα,για αγορα επιτοπου.

Είχα δει την προηγούμενη βδομάδα στο Praktiker που σκότωνα ένα μισάωρο μεταξύ δυο ραντεβού. Σκέφτηκα να πάρω ένα για μένα, αλλά επειδή από τέτοια μαγαζιά δεν ψωνίζω σχεδόν ποτέ, είπα να ρωτήσω στο κέντρο βίδας. Έμπλεξα με κάτι εργαλειοφόρους που ψάχνομαι τώρα και το ξέχασα...
Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις ένα-δυο τηλέφωνα, σίγουρα κάποια μεγάλα μαγαζιά θα έχουν οδηγό κι ας μην είναι αναρτημένος στο ίντερνετ

Παναγιώτη το είχε την περασμένη εβδομάδα το Lidl!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαστορια καλημερα
Επειδη ψαχνω στο νετ και δεν βρισκω πουθενα,γνωριζετε που θα βρω οδηγο παραλληλης κοπης για σεγα ;Ξερετε εννοω το μεταλικο ελασμα τυπου Τ που περναει μεσα απο τις 2 τρυπες στην πλακα της βασης της σεγας.
Ενδιαφερομαι απο Αθηνα να ειναι το καταστημα,για αγορα επιτοπου.

Χθες το βράδυ ξεκίνησα το (ομολογουμένως δαιδαλώδες) έργο της εκκαθάρισης της αποθήκης μου και βρήκα δύο. Θέλεις να μου πεις το φάρδος της εγκοπής στη σέγα σου μήπως σου κάνει κάποιος από αυτούς;

Είχα δει την προηγούμενη βδομάδα στο Praktiker που σκότωνα ένα μισάωρο μεταξύ δυο ραντεβού. Σκέφτηκα να πάρω ένα για μένα, αλλά επειδή από τέτοια μαγαζιά δεν ψωνίζω σχεδόν ποτέ, είπα να ρωτήσω στο κέντρο βίδας. Έμπλεξα με κάτι εργαλειοφόρους που ψάχνομαι τώρα και το ξέχασα...
Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις ένα-δυο τηλέφωνα, σίγουρα κάποια μεγάλα μαγαζιά θα έχουν οδηγό κι ας μην είναι αναρτημένος στο ίντερνετ

Ευχαριστω Γιάννη,αυριο θα παρω μερικα τηλεφωνα να ρωτησω

Χθες το βράδυ ξεκίνησα το (ομολογουμένως δαιδαλώδες) έργο της εκκαθάρισης της αποθήκης μου και βρήκα δύο. Θέλεις να μου πεις το φάρδος της εγκοπής στη σέγα σου μήπως σου κάνει κάποιος από αυτούς;

Ευχαριστω για την προσφορα,η διασταση των 2 παραλληλων οπων στην πατούρα είναι 13 mm Χ 3 mm

Εννοω αυτο το ελασμα τυπου Τ που μπαινει στην πατουρα της σεγας και οι διαστασεις ειναι απο αυτες τις 2 τρυπες που περναει το Τ,εκτος αν εννοεις αλλο οδηγο

http://www.bolt-shop.com/sites/default/files/styles/uc_product_full/public/sega_2.jpg?itok=Ko82b0Ht