Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάλο είναι αρκεί να μη ξεφύγουμε αρκετά...
Που μάλλον εγώ έχω ξεφύγει γιατί βγήκα λίγο έξω για να πάρω τσιγάρα και γύρισα με μιτοτσίμπιδα knipex.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κάλο είναι αρκεί να μη ξεφύγουμε αρκετά...
Που μάλλον εγώ έχω ξεφύγει γιατί βγήκα λίγο έξω για να πάρω τσιγάρα και γύρισα με μιτοτσίμπιδα knipex.

Πάλι καλά γιατί κάποιοι πάνε για τσιγάρα και δεν γυρνάνε ποτέ!!! :p

Χαχαχα συνονόματε αυτό είχα γράψει κι εγώ σαν απάντηση αλλά τελικά δεν το έστειλα!

Κυριάκο, στο pdf του manual υπάρχει.

Άκυρον !!!!

Πήγα να το πάρω κι ανοίγωντας το κουτί είδα οτι δεν έχει μαχαίρι... Το manual μπορεί να το λέει αλλά...
Κι έτσι κατέληξα στην αρχική μου επιλογή, Makita 5704R... Τι να πώ, μάλλον ο Θεός δεν θέλει να μ´αφήσει να φύγω απ´το μαντρί... :o

μαζεύετε ......εργαλεία κιας είναι και ρόγες .ποτέ δεν ξέρεις .Άσε που αν γίνει κανα ατύχημα στην πολιτική και βγούμε από το Ευρώ , τα μηχανήματα θα είναι απλησίαστα .Ακόμα θυμάμαι επί δραχμής ένα πιστολέττο της Bosch(μπλε) στα 600 χιλιάρικα .Θα τα φυλάμε τα εργαλεία με .....security.

Άκυρον !!!!

Πήγα να το πάρω κι ανοίγωντας το κουτί είδα οτι δεν έχει μαχαίρι... Το manual μπορεί να το λέει αλλά...
Κι έτσι κατέληξα στην αρχική μου επιλογή, Makita 5704R... Τι να πώ, μάλλον ο Θεός δεν θέλει να μ´αφήσει να φύγω απ´το μαντρί... :o
Καλορίζικο Μπάμπη!Κούμπωσέ το στον πάγκο,βγάλε φωτό,και κάνε ρεπορτάζ!

Σχετικα με το gks 190, η συσκευασια δεν εχει, στο μανυαλ αναφερεται γιαυρο το μοντελο? διοτι και στο νετ που ειχα δει λιγο αναφεραν οτι δεν εχει. Μηπως υπαρχει εξτρα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλορίζικο Μπάμπη!Κούμπωσέ το στον πάγκο,βγάλε φωτό,και κάνε ρεπορτάζ!

Θα το κουμπώσω αλλά όχι σύντομα, θα πρέπει να βρώ χρόνο και τα επόμενα 3 τουλάχιστον Σ/Κ τρέχω με υποχρεώσεις, γάμους και βαφτίσεις. Δεν είσαι κι εσύ στην Αθήνα ρε Νικόλα να κάναμε καμιά μάζωξη να τα δείς και ζωντανά πως δουλεύουν...

Είναι αυτό που ανέβασα νωρίτερα.
Το σίγουρο είναι οτι υπάρχει μαχαίρι, όπως σίγουρο είναι οτι η Bosch δεν το περιλαμβάνει στη συσκευασία. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Ίσως να το παρέχει σαν optional αλλά κι αυτό το ρώτησα και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν.

Άκυρον !!!!

χαχα, Μπαμπη καλοριζικο. Οντως ο Θεος σε θελει στο μαντρι της Μακιτα!! :)))

Το αναφέρει (για το μαχαίρι και την λαβή) παιδιά, αν και το αφήνει στο "φλου":

18 Saw blade*
22 Auxiliary handle*
23 Screw for attachment of the
auxiliary handle*
27 Set of screw clamps**
* Not all of the illustrated or described accessories are
included as standard delivery.
** Commercially available (not included in the delivered
items)

Περιείχε την λαβή?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

χαχα, Μπαμπη καλοριζικο. Οντως ο Θεος σε θελει στο μαντρι της Μακιτα!! :)))

Σ´ευχαριστώ Μιχάλη... :ernaehrung004:
Όντως, έτσι φαίνεται, δεν μ´αφήνουν να ξεμυτίσω... Τι; Bosch; Που πα ρε Καραμήτρο...

Περιείχε την λαβή?

Χμμμμ... Να μη σε γελάσω, είχα εστιάσει στο μαχαίρι και δεν το πρόσεξα...

Θα προσπαθήσω το βράδυ να βρώ χρόνο και να το κοιτάξω στο δικό μου , δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά είναι ελληνικής αντιπροσωπείας και είναι το πακέτο με το βαλιτσάκι.
Θα σας απαντήσω αύριο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Σ´ευχαριστώ Μιχάλη... :ernaehrung004:
Όντως, έτσι φαίνεται, δεν μ´αφήνουν να ξεμυτίσω... Τι; Bosch; Που πα ρε Καραμήτρο...

Χμμμμ... Να μη σε γελάσω, είχα εστιάσει στο μαχαίρι και δεν το πρόσεξα...

Μπάμπη ίσως να το μπέρδεψα εγώ... Εννοείς δεν είχε τον δίσκο ή το splitter?

Μακάρι νάχει αλλά δεν το βλέπω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή η συσκευασία ήταν καινούρια δεν θέλαμε να την κάνουμε φίλο-φτερό και μετά να μην μπορούμε να τα τακτοποιήσουμε, γι´αυτό το λόγο τραβήξαμε ελαφρά το μηχάνημα έξω, σήκωσα το κινούμενο προστατευτικό και κοίταξα να δώ αν έχει το Riving Knife μονταρισμένο ή έστω χύμα μέσα στο κουτί. Ο δίσκος ήταν τοποθετημένος κανονικά, απλά δεν πρόσεξα λεπτομερώς τι άλλο περιλαμβάνει η συσκευασία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Γιατι να εχει splitτερ ενα δισκοπριονο χειρος Νικο? Αν εχει, θα εχει το μαχαιρακι (riving knife).
To splitter το εχουν τα ατοφια δισκοπριονα παγκου ειτε καποιοι ειδικοι παγκοι εργασιας σαν αυτον που πηρε ο Μπαμπης.

Δεν είναι το ίδιο Μιχάλη (ή σχεδόν το ίδιο)? Δεν είναι αυτό που λένε ο "σχίστης"? Δεν τα πάω καλά με τα δισκοπρίονα...τα φοβάμαι :grandpa: Πάντως ο Μπάμπης εννοούσε το riving knife και όχι τον δίσκο που κατάλαβα εγώ. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι πλέον υποχρεωτικό (για λόγους προστασίας) τα δισκοπρίονα να έχουν ενσωματωμένο το riving knife (ή σπλιττερ που λέω εγώ). Μήπως απλώς έλειπε από το κουτί?

H αληθεια ειναι οτι ουσιαστικα την ιδια δουλεια (προστασια απο kickback) κανουν, απλα η ονομασια ειναι διαφορετικη αν ειναι πανω στο δισκοπριονο η πανω στον παγκο.

Μακαρι που λες να ηταν υποχρεωτικη η υπαρξη του 'σχιστη' στα δισκοπριονα χειρος. Δεν το βλεπω ομως ουτε στα ακριβα μοντελα. Και να πεις οτι κοστιζει πολυ.. αντιθετως ενα λαμακι ειναι.